|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Na końcu drogi życia..
|
![]() Na to pytanie znaja odpowiedz tlyko CIPki, bylo wiele dyskusji na ten temat. Ja osobiscie uwazam ze ma, ale bardz nieznaczny
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 03 2004
|
![]() Ja takze uwazam ze ma ale stanowczo zbyt maly
przyklad jak mialem ustawiona tarcze na full def to dostawalem duz mniejsz ciosy od fire devila niz na full atak |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
![]() |
![]() nie ma wplywu na sile traconego hp i tu przewaga runow i czarow spontanicznych. Jedyne co moze ci pomoc to stone skin amulet oraz pewne przedmioty ktore zmniejszaja obrazenia od czarow ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie ma takich przedmiotow, zacznijmy od tego, najwyzej zmniejszajace obrazenia od konkretnego rodzaju ataku, lub jak wyzej wymieniles stone skin amulet. I jak mowilem, ma, ale bardzo nieznaczny, przekonac sie mozna na przykladzie stworow
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
![]() |
![]() nie wogule nie znaczny zlapalem sd za 6 zamiast 160+ a co do przedmiotow to rpzyklady: dragon necklace -10% od ognia wiec nie mow ze nie ma takich przedmiotow ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() BOZEEEEE, najpierw przeczytaj posta 3 razy zanim go wyslesz. przeczytaj mojego poprzedniego posta dokladnie: "Nie ma takich przedmiotow, zacznijmy od tego, najwyzej zmniejszajace obrazenia od konkretnego rodzaju ataku" wiec zalicza sie do tego i dragon necklace.
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2004
![]() |
![]() elven amulet i protection amulet bronia przed kazdym rodzajem ataku wiec nie ma tylko przed konkretnym atakiem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() A ja mam taka prosbe zebysmy jednak skupili sie na tarczy a nie innych przedmiotach
sam chcial bym znac odpowiedz na ten temat a nie miec tylko domysly, wiec licze na was ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 03 2004
Lokacja: Sosnowiec, Darashia
|
![]() Z moich obserwacji wynika że nie shielding a poziom obrona/atak wpływa na efekty czarów.
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 03 2004
![]() |
![]() Jak wejdziesz na pole ognia to zawsze zabierze ci 20hp a potem po 10 niezależnie co masz na sobie więc to nie ma chyba wpływu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 02 2004
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2003
|
![]() nie zawsze zabiera 20 a potem 10 straczy miec dragon necklacke(czy jakos tak) lub blu robe (chyba)
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 03 2004
![]() |
![]() hm...
to trudne pytanko ale mi sie wydaje że tarcza nie ma nic wspolnego z obrażeniami ... ale wpływ ma lv m... ale to tylko moja hipoteza ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() to ja to podsumuje
jezeli ma wplyw to z takich wzgledow: a)lvl magii b)tarcza c)skill w obronie d)ustawienia obronne, czyli: -full attac -balans -full def Czesc sam dodalem zeby byl komplet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 02 2004
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() Tarcza i poziom shieldingu mają wpływ na niektóre czary (nie wszystkie), ale jest to wpływ niewielki - na pewno znacznie mniejszy niż na atak wręcz. Przykładem takiego czaru jest explozja i SD.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 03 2004
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() dlugo się na tym zastanawialem ale w koncu postanowilem zrobić esperyment - poprostu wzielem poprosilem zeby na mnie sdki i hmmy zucal jak mam shielda i jak go nie mam a potem ja na niego zucalem (takie same levele magic i zwykle tylko inne skile ) i wyszlo ze nie ma roznicy. Ja swoje przypuszczenia opieram na faktach - experymentach
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2003
|
![]() Przy SD, explo, exori mort, exori ma znaczenie... przy innych, jak wynikalo z moich obserwacji, nie ma badz ma minimalny.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() przy SD i exori mort nie ma znaczenia, te 2 czary zadaja obrazenia od explozji, a nie fizyczne (jak explo). Co do exori nie wime