|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
Pokaż wyniki sondy: W Jakim stopniu grasz w tibie ? | |||
Okazjonalnie, gdy nie mam co robić |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 21.74% |
Gram jak w każdą inną grę, nie przeklinam gdy padne |
36 | 39.13% |
Mam konwulsje gdy widze napis "you are a dead" |
36 | 39.13% |
Głosujących: 92. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Chciałem poruszyć sprawe którą opisałem w temacie otóż dzięki tibi poznałem wiele ciekawych osób, z niektórymi znam sie do dziś z innymi zamnieniłem kilka słów ale ostatnie wydarzenie spowodowały że zaczołem patrzeć na tibie całekiem inaczej, otóż muj dobry przyjaciel założył sobie internet, pokazałem mu tibie która mu sie spodobała, i wszystko by było ok gdyby nie to że po miesiącu grania muj kolega nie ma czasu na nic innego niż tibia !! Ostatnio nie wychodzi na dwór, opuścił sie w nauce a gdy kilka dni temu chciałem żeby wszedł zobaczyć jedną stronke odpowiedział że nie może bo gra w tibie... o teraz moje pytanie CZY PRZEZ TIBIE STRACIŁEM PRZYJACIELA ?
Wiem że to troche chistoria rodem z telenoweli ale musiałem się z kimś podzielić morał jest w mym podpisie ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Sprawa wydaje sie byc krytyczna. Trzeba zastosowac terapie szokowa. Tzn. shackowac go i rozniesc jego postacie w pyl. Efekt natychmiastowy. Mozna tez naslac na niego caly server.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale ja go chce odciągnąć od tibi na jakiś czas a nie pozbawić sensu życia
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell
![]() |
![]() tez mialem taki problem z kumplem. nie chcial grac w noge ("nie lubie jej"), nie chcial polazic sobie ("a po co") i te de.
ale z czasem doszedl do wniosku ze tibia to nie wszystko i moze grac w nia i kumplowac sie z nami. jednak mysle ze po prostu nie mogl juz tak maniakalnie grac w ta gre. Kazdy w pewnym okresie przechodzimy przez cos takiego (np. ja) ale wiekszosci przechodzi. Trzeba liczyc na to ze jemu tez przejdzie. Trzymam kciuki i zycze powodzenia w odzyskiwaniu przyjaciela
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Hui hqui qui ki
Profesja: Druid
Świat: Nebula
Poziom: 30
Skille: ;P
Poziom mag.: 35
|
![]() Ja popieram wszystkie wypowiedzi, ale według mnie najlepiej jest nie hackować od razu albo rookować, tylko zabić raz, dwa razy, to może mu pomóc, zobaczy, że nic nie stracił, po prostu próbował być lepszy, ale wrócił do punktu wyjścia. To może albo spowodować, że trochę przyhamuje, albo zmotywować do jeszcze większej pracy. NIE WCIĄGAJCIE GO W WOJNĘ!!! Mój kolega chciał kończyć z Tibią, ale jak się wojna zaczęła, to jego celem stało się zwycięstwo i teraz ma jeszcze mniej czasu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
|
![]() Myśle że po jakimś czasie mu się znudzi. Ale to nie zawsze się zdarza.
Wiem że przez gry (nie tylko tibie) można stracić kumpla, jedyne co można zrobić to: 1) zmęczyć go i zniechęcić do gry- ryzoko polega na tym że kumpel może ciebie za to znienawidzić ![]() 2) przyłączyć się do niego ![]() 3) postawić przed dylematem- problematyczne, mówisz albo sie z tą tibią wyluzujesz albo już nie bedziemy kumplami... Jeżeli jest prawdziwym kumplem to się opamięta, a jak nie to najwyraźniej znaczy że wcale mu na twojej przyjaźni nie zależy. 4) przeczekać - niby proste, prawie każdy wkońcu zrozumie że to jest tylko gra i się opamięta (spytaj na forum to większość tak odpowie ![]() ![]() Którą bramkę wybierasz? nr 1,2,3 czy 4? ![]() Ty najlepiej go znasz więc ty decyduj co robić.
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic
![]() |
![]() @UP: Wiec proponujesz zeby go zabic pare razy? Odpada, straci przyjaciela (chociaz czy warto miec takich przyjaciol?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() Ze mną też był kiedyś taki problem
![]() ![]()
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
9:00 Twoj kolega: LUDZIE NIE GRAJCIE W TIBIE BO TO SYF KRADNIE ZYCIE PRZEZ NIA RZUCICIE SZKOLE PANIENKE PRZESTANIECIE SIE WIDYWAC Z KOLEGAMI TIBIA TO C***STWO NAJGORSZE NEI GRAJCIE W TO TIBIA SUX !!!!! co zostanie skwitowane przez ludzi jednym zdaniem "kolejny ktory nie przeszedl przez Tibie". niektorzy ludzie sa poprostu zaslabi psychicznie aby oprzec sie dzisiejszemu komercyjnemu swiatowi, ktory na kazdym kroku chce od siebie uzaleznic jak najwieksza liczbe takich wlasnei naiwnych osob aby pozniej na nich zarabiac.
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2005
|
![]() Cytuj:
Tibia mi sie nieznudzila do dzisiaj ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@ topic Czy ja wiem czy straciłes przyjaciela? nie straciłes, poprostu wciągną sie w tibie, powiedz mu poprostu ze troche przesadza i z gry robi niewiadomo co, ze gre traktuje lepiej niz rl zycie! Jak ktos to juz keidys powiedział "Tibia ejst dziełem szatana" - ale i tak jest b. fajna! ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2005
Imię: Don Dagoth
Profesja: Elite Knight
Gildia: Jolly Rogers
Świat: Luminera
Poziom: 111
Skille: Najs
Poziom mag.: 8
|
![]() Mi mój najlepszy kumpel poprostu powiedział, że przesadzam, uzależniłem sie i żałuje pokazania mi tej gry. Dało mi to do myślenia i teraz już gram raczej tylko jak nie mam co robić. Poprostu z nim porozmawiaj i jak to prawdziwy kumpel to powinien to zrozumieć
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Heh, już mu to mówiłem i skończyło się sprzeczką :/ Zabijać go nie chce bo to w końcu kumpel (Chyba ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Vard Acal - 09-12-2005 o 11:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zbanowany
Data dołączenia: 06 02 2005
Lokacja: Szczecin
Imię: Sowa~
Profesja: Elite Knight
Gildia: wrocilem : )
Świat: na thorie : )
![]() |
![]() ja gralem w tibie ponad 2 lata na roznych swiatach uzaleznilem sie, ale gdy popatrzylem ze jak nie gram w tibie to mam czas na wszystko to z niej zrezygnowalem. Naprzyklad teraz mam czas na rozmowe na wyjscie na dwor na pogranie w gunzonline , posluchanie muzyki , lezec przed televizorem. A więc polecam : spojzcie co mozecie zdzialac gdy nie gracie w Tibie.
@Topic Lepiej szybko uswiadom mu co on robi , ja tego nie zrobilem i nie mam przyjaciela z ktorym znalem sie 9 lat. Stracilem go ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja nigdy sie nie uzależniłem, zaczynałem w kafejce więc nie miałem pieniędzy a zanim założyłem se neta ta mania już przeszła..., uświadomił bym go gdyby tylko miał czas na to żeby ze mną porozmawiać ale gra w tibie więc tego czasu nie ma
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Bełchatów
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Arashi/KoA
Świat: Thoria/Aldora
![]() |
![]() Ja terz tak kiedyś miałem po 10+godz przy tibi ale się opamiętałem i tera tylko czasem wchodze żeby se z kumplami pogadać!!
P.S. Tylko nie przezywajcie mnie od debili itp bo powiem prawde TIBIA TO GŁÓWNO!!!! A a jeśli chodzi o twojego kumpla to hack albo przemówić mu do rozsądku lub nasłać jakiś duzy lvl żeby go pare razy zabił!! Srry za błedy ortograficzne jeśli jakieś są ![]()
'Świat schodzi na psy, razem z nim Ty wierzysz mi?' 'Niech rap da Tobie siłę, nadzieje i wiarę' Ostatnio edytowany przez Tomcio Pall - 09-12-2005 o 12:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: woj.mazowieckie
Stan: Niegrający
|
![]() troche bezsensu ta sonda jest sformułowana... niemam co wybrac.. tibia to szit i tyle no ale zeby pisac MUJ i CHISTORIA to przesada : P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2005
Lokacja: Co to pedofil jesteś?
Imię: Ashas'Atar
Profesja: Rookstayer
Gildia: Tibians Rook Team (FOREVER)
Świat: Vinera
Poziom: 21
Skille: 20/2419
Poziom mag.: 99
![]() |
![]() Ja też miałem taki okres w zyciu z Tibią. Ale było jeszcze gorzej. Nie robiłem prac domowych, nie uczyłem się a potem w nocy miałem koszmary. Treść taka: Moja postać jestw depo, niby bezpiecznie, a jakiś biały knight mnie wypycha i zabija. Potem nawet myślałem, że to prawda i w nocy, gdy się budziłem, szukałem myszki na poduszce
![]() Rozmowa ze starymi to dobry pomysł. Ale można też jakiegoś gościa anonimowego poprosić, żeby mu powiedizał, że za dużo siedzi. Jeśli jest w gildii, poproś jego guildmastera. Jeśli nie, ludzi z jego VIP listy.
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() wiem jak on sie czuje i to asz za dobze!!
![]() 1. powiedz mu wybieraj tibia albo ja - jak wybieze tibie to sie nieprzejmuj zabraknie mu cie kiedys i sam cie przeprosi " sorka ze niewychodzilem brakowalo mi cie " ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |