Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów

Notki

Wydarzenia ze światów Na tym forum możesz porozmawiać o wszelkich ważnych wydarzeniach z Twojego serwera.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 19-12-2005, 14:23   #1
Ryho
Guest

Domyślny Heroes of the Day: "Naszym celem jest stworzenie lepszej Secury"

Witajcie.
Znalazłem bardzo ciekawe wieści na forum gildii Heroes of the Day i postanowiłem stworzyć artykuł. (chciałem też napisać o historii z mpa, ale już znalazłem takowy temat). W tym celu przeprowadziłem rozmowę z liderem, o którego dobrym sercu coraz głośniej na Securze.
O to i owoc mojej pracy.

Lider nieoficjalnej, podziemnej gildii Heroes of the Day zapowiada, że będzie walczył o dobre imie Secury. Pierwszym krokiem jaki uczyni będzie stanowcze wyplenianie rasizmu z Tibii. Jak mówi Yazerron (bo to o nim właśnie mowa) "Naszym celem jest stworzenie Secury przyjemnym miejscem do gry. Sama Blacklist nie pomoże, to gracze powinni interweniować w przypadku łamania zasad Tibii, Społecznego Prawa Secury a także zasad moralnych, które każdy w sobie ma. Jak narazie jest nas niewielu, jednak nie nw tym rzecz by być ogromną armią... Wystarczy kilka osób, by dać przykład postępowania innym, co właśnie chcemy uczynić." Słowa Yazerrona nie pozostają bez pokrycia. Dziś (nie po raz pierwszy) interweniował w sprawie rasizmu. Otóż Zenio pall krzyknął "***ać SWE". Yazerron natychmiast powiadomił lidera gildii, do której należy Zenio pall o rasistowskim zachowaniu tego gracza. "Nie ma dla mnei znaczenia dlaczego to powiedział, jednak nie ma powodu aby obrażać ludzi za to, że urodzili się w innym kraju czy też mają inny kolor skóry. Być może Zenio pall został sprowokowany, ale niezależnie od tego nie miał prawa tak powiedzieć. Może dla niektórych działanie w tej sprawie to strata czasu, ale ja czasu mam wiele..."- tak swoją interwencję uzasadnia mistrz klanu Heroes of the Day. Na zakończenie rozmowa Yazerrona z liderem Blood Army.

11:07 Yazerron: Hello
11:07 Alex De'Caro: hi ha
11:07 Yazerron: are you leader of Blood Army?
11:07 Alex De'Caro: yea
11:07 Yazerron: i noticed racist behaviour of 1 of ur member
11:07 Yazerron: s
11:07 Alex De'Caro: wher are you from
11:07 Yazerron: canada
11:09 Yazerron: i saw that player called Zenio pall public insulted Swedish nation
11:09 Yazerron: it's against securan community law
11:09 Alex De'Caro: only poland
11:09 Alex De'Caro: sry
11:13 Alex De'Caro: e saw only to 2 people with swe. because they kill his cyc
11:13 Yazerron: but 2 swe isn't all nation so text : "***ac SWE" isn't correct
11:14 Yazerron: you should warn ur member
11:16 Alex De'Caro: srr he didn't wana insult you
11:17 Yazerron: ok but tell him to better not do it in future
11:20 Alex De'Caro: srr he didn't wana insult you
11:20 Alex De'Caro: sorry about that
11:20 Yazerron: ok
11:21 Yazerron: np
11:21 Alex De'Caro: don't be angry

Po wszystkim Zenio pall osobiście przeprosił Yazerrona.
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 19-12-2005, 14:42   #2
Prawo Kruka
Użytkownik Forum

Prawo Kruka's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Under dark skies

Stan: Tutor
Profesja: Knight
Gildia: Maggot Corps
Poziom: 100
Skille: 90/85
Domyślny

Non-pvp ma to do siebie, ze tu istniejesz tylko ty i twoi kumple- reszta to tylko potencjalni nabywcy/sprzedawcy. To, ze ktos kogos zwyzywal: jakie ma to znaczenie? Jezeli ktos ma waty, to gadasz z nim albo go olewasz... To, ze jakies 'polaczki' bluzgaja br, swe etc. to dla mnie tylko przejaw durnoty ktora poglebia sie z kazdym dniem... Uwierzcie, ze gram na non-pvp 2 lata i jakos nigdy nie interweniowalem w takich sprawach, ani nie bylem ich swiadkiem. Jezeli potraficie stac ponad takim czyms, to tylko powod do dumy. Jezeli zas zamierzacie robic pro-hiper-mega anty rasistowskie sojusze, to chyba mija sie z celem... Btw. blad merytoryczny- rasizm to przesladowania ze wzgledu na rase, nie za narodowosc (to jest nazizm). Mozliwe ze przybralo to forme plagi na Securze, jednak na Pacerze nie spotkalem sie z czyms takim... Nie bede wiec dalej ocenial ani komentowal, na Pacerze robienie czegos takiego byloby mocno chybione.

Yours
Raven
Czasami wolę to niż czułość waszych obcych rąk

Posiadam wiarę w niemożliwą moc
Potrafię, jeśli chcę rozświetlić mrok
Mogę poruszyć was na kilka chwil
Tylko zrozumcie, kiedy zechcę znowu sobą być
Prawo Kruka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-12-2005, 15:12   #3
Neth
Użytkownik Forum

Neth's Avatar

Data dołączenia: 03 09 2005
Lokacja: KnW

Stan: Aktywny gracz
Imię: Bamberr
Profesja: Paladin
Gildia: Crazzy Squad
Świat: Eternia
Poziom: 56
Skille: 8x/6x
Poziom mag.: 15
Domyślny

Jest to przykre ale resizm byl jest i bendzie a to szczegolnie na swiatach non-pvp

"W zyciu piekne sa tylko chwile--Dla takich chwil warto zyc"(TORCIDA GÓRNIK)

Wstawie mi notke..........\,,,/.....\,,,/(plx?)
Neth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-12-2005, 16:59   #4
~GooFy~
Użytkownik Forum

~GooFy~'s Avatar

Data dołączenia: 05 09 2005
Lokacja: Slupsk

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Furora
Poziom: 40
Skille: 72/50
Poziom mag.: 14
Domyślny

Życze wam powodzenia , ale jak kazdy to wie - Polacy to najwieksze nOOby i bedzie wam bardzo ciezko. Jak sie uda to Big GZ

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania