Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 28-12-2005, 15:50   #1
Platonikus
Użytkownik Forum

Platonikus's Avatar

Data dołączenia: 09 07 2005
Lokacja: Piła

Stan: Tutor
Imię: Platonikus
Profesja: Elder Druid
Świat: Celesta
Poziom: 83
Poziom mag.: 64
Domyślny

Widze ze wszystko bylo juz tutaj powiedziane
teraz info do

Omandera Moze pientuj zachowanie swoich moderatorow? Ktorzy sharuja acc i potem sprzedaja? hmm jak on sie zwal Besen? czy jakos nie wspomne innych...

ps. powody usuwania postow i tematow sa bardziej zalosne niz same tematy ....
Nie mogli byscie zachowywac sie jak ludzie? Skasowac temat i juz.... ale nie wy wolicie pochwalic sie swoja inteligencja ktora jest podobna do tej prezentowanej przez tych posterow. Nawet jesli oni sa nobami nawet jesli obrazaja kogos nawet jesli uzywaja slow nie cenzuralnych to nie uprawnia was do tego aby czynic to samo ... Dajcie jakis przyklad
eh zreszta do kogo ja to mowie W koncu jestescie tylko garstka POLAKOW.

Widzicie drzazge w oku swojego brata a nie zauwazacie belki w swoim
Omander wiesz ze to nie ladnie umieszczac ogloszenia na forum tibi.com tym bardziej o sprzedawaniu paca.... a twoje imie powinno byc dawno zmienione.

Ostatnio edytowany przez Platonikus - 28-12-2005 o 15:57.
Platonikus jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-12-2005, 04:18   #2
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Platonikus
Widze ze wszystko bylo juz tutaj powiedziane
teraz info do

Omandera Moze pientuj zachowanie swoich moderatorow? Ktorzy sharuja acc i potem sprzedaja? hmm jak on sie zwal Besen? czy jakos nie wspomne innych...
Kto to ten "OmaNder"? Moze bys tak raczyl przynajmniej nie przekrecac nicka osoby do ktorej sie zwracasz?

Besn to moj dobry kumpel, na forum sie dobrze sprawuje i nie mam nic do jego moderowania. Mowisz ze sharuje i sprzedaje postac? A masz dowody? Nie? Tak myslalem. Powiedziec, to ja sobie tez moge ze EO, Bubble, Cach, Guido sharuja, ale ja jak cos juz pisze, to potwierdzam to dobrymi dowodami, ktorych ty nie masz, dlatego twoje zdanie nie jest nic dla mnie warte. Oszczerstwa kazdy rzucac potrafi.

Cytuj:
ps. powody usuwania postow i tematow sa bardziej zalosne niz same tematy ....
Nie mogli byscie zachowywac sie jak ludzie? Skasowac temat i juz.... ale nie wy wolicie pochwalic sie swoja inteligencja ktora jest podobna do tej prezentowanej przez tych posterow. Nawet jesli oni sa nobami nawet jesli obrazaja kogos nawet jesli uzywaja slow nie cenzuralnych to nie uprawnia was do tego aby czynic to samo ... Dajcie jakis przyklad
Moderacje zostaw nam. Nasze forum - nasze prawa. Mozemy sobie jakie chcemy powody dawac. Watpie zebys moderowal rownie duze forum, dlatego swoje rady zachowaj dla siebie. Nasze sposoby moderowania maja swoje powody i sa bardzo efektywne. Gdy skasujesz posta bez powodu potem pojawiaja sie tematy "Gdzie moje posty!?", a tak przynajmniej ludzie moze zrozumieja ze pisza idiotyzmy.
Nie podoba ci sie nasze forum? W gornym prawym rogu masz taki przycisk "X". Uzyj go. Nikt nie bedzie za toba plakal.

Cytuj:
eh zreszta do kogo ja to mowie W koncu jestescie tylko garstka POLAKOW.
A ty to co? Wietnamczyk? Wiesz, ze osadzanie ludzi tylko, ze wzgledu na ich narodowsc jest na bardzo niskim poziomie?
Tak, jestem Polakiem i co z tego? Wiekszosc ludzi na tym swiecie to idioci, ja nim nie jestem i jestem dumny z tego co juz zdazylem osiagnac w moim zyciu. Nie jestem jakims wielkim patriota, ale nasz narod wiele osiagnal na swiecie i wiele znaczyl kiedys. Co z tego ze wiele ludzi z Polski to idioci? W innych panstwach jest to samo. Ja potrafie dowiesc tego, ze jestem inny, dlatego mi nie przeszkadza, ze jestem Polakiem, nawet dumny z tego jestem co moj narod osiagnal kiedys...
A ty? Ty jestes nikim. Skoro nawet do wlasnego kraju sie nie przyznajesz, co ci pozostaje?

Cytuj:
Widzicie drzazge w oku swojego brata a nie zauwazacie belki w swoim
To do mnie? Do modkow? Czy moze do tworcy tematu? Aluzja jak najbardziej nie pasujaca do sytuacji, radze dokladniej dobierac repertuar. Jak masz juz kogos cytowac, to przynajmniej zastanow sie, czy cytat pasuje do sytuacji.

Cytuj:
Omander wiesz ze to nie ladnie umieszczac ogloszenia na forum tibi.com tym bardziej o sprzedawaniu paca....
To nie bylo ogloszenie, to byla rada, aby nastepnym razem nie kupowali pacca w tibii tylko od pewnych ludzi, takich jak ja. Cos ci sie nie podoba? Zglos to do CipSoftu, ciekawe co mi zrobia...

Cytuj:
a twoje imie powinno byc dawno zmienione.
A to niby dlaczego? Zasada, ze nicki z tytulami typu "dr." lamia regulamin tibii zostala wprowadzona na dlugo po tym jak moja postac "Dr. Omader" powstala, czyli ta zasada nie dotyczy mojego nicka. Podobna sytuacja miala miejsce z graczem "Goblin", ktory zalozyl ja zanim potworki gobliny byly wprwadzone do tibii. Paru nowych GMow kiedys dalo mu namelocki, ale za kazdym razem odzyskiwal swojego nicka. Chcesz to napisz skarge do CipSoftu, albo daj mi namelocka skoro jestes senior tutorem. Jednak nawet jesli mi ktorys GM da namelocka to CipSoft mi go zdejmie i dalej bede mial ten nick co mam. A tobie zostanie bad report... Nie ladnie... Senior tutor, ktory nie zna zasad tibii... Musze pogadac z Crabanem o tym kogo oni tam biora do pomocy

Nastepnym razem zanim bedziesz mnie o cos oskarzal, miej dobre dowody na to co mowisz, miej argumenty i przede wszystkim upewnij sie ze masz racje, bo narazie to siebie tylko osmieszasz.
Poki nie bedziesz spelnial powyzszych wymogow, lepiej nie podejmuj ze mna dyskusji.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez faucolt
Owszem, odpowiedzuialność spadnie na mnie, lecz nikt tutaj nie ma prawa mieć 100% pewności, że to konto należy do Faucoltt'a z gry jaką jest Tibia. Ponownie o tym świadczy brak dowodów. Bo to może byc np. jakiś człowiek, który załozył sobie konto o loginie "faucolt" na tym forum i uważa się za gracza z gry pod imieniem Faucoltt, a zdjęcia i wypowiedzi po prostu w jakiś sposób zdobywa. Oczywiście to tylko moje zdanie . To tyle.
Tak, nikt nie ma 100% pewnosci, aczkolwiek przewaznie gdy jakis user probuje podszywac sie pod znana tibijska postac, prawdziwy wlasciciel zglasza sie sam do nas, aby danego usera ukarac odpowiednio za podszywanie. No i wlasnie z tego powodu, ze kazdy moze sobie zalozyc konto "Bubble"(nie probujcie zakladac, juz dawno zbanowane ) na forum wypowiedzi zamieszczane na forach innych niz tibia.com nie sa dowodami do bana.

Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 29-12-2005 o 04:21.
Dr. Omader jest offline  
stary 29-12-2005, 10:31   #3
Delarev
Użytkownik Forum

Delarev's Avatar

Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Morgana
Poziom: 150
Domyślny

@ Dr.Omader
niezle go zjechales.....wiecej, wiecej takich postow...nawet niewiesz jak sie usmialem buhahahah
@up
taa dobra rada ale wnioslbym poprawki...oni na piwo?? te dzieci?? buahhaha oni na soczek albo na mineralną bo na piwo.....hahah oni jak powąchaja to maja bombe a co dopiero po wypiciu
19:00 Marelw the Wolf [79]: I KTO SIE CHOWA PO STACKACH PIERDOLONE PAJACE?
19:00 Kenami [299]: fajnie ; )?
19:00 Eter Rael [262]: a kto robi skule pajacu?
19:00 Antrevis [170]: mieczem wojujesz od miecza giniesz

'jaka ostoja spokoju GAHAHHAHAHA xdd
Delarev jest offline  
stary 29-12-2005, 11:31   #4
Sobi Tyron
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Delarev
@ Dr.Omader
niezle go zjechales.....wiecej, wiecej takich postow...nawet niewiesz jak sie usmialem buhahahah
@up
taa dobra rada ale wnioslbym poprawki...oni na piwo?? te dzieci?? buahhaha oni na soczek albo na mineralną bo na piwo.....hahah oni jak powąchaja to maja bombe a co dopiero po wypiciu

Delarev czy jak ci tam sam masz 14 lat i wyzywasz wszytskich ze sa malolatami najpierw sie zastanow a potem gadaj i wiesz niemusisz sie podlizywac do omandera i tak ci nieda itemow na Refugi bo to niezla żyła

Hail Riders of Apokalypsa

stary 29-12-2005, 12:05   #5
Mystic Bosman
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2005

Domyślny

Omader musze przyznac ze to bylo dobre chcialbym zobaczyc Thristena w klotni z toba
Mystic Bosman jest offline  
stary 29-12-2005, 13:25   #6
Platonikus
Użytkownik Forum

Platonikus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
Kto to ten "OmaNder"? Moze bys tak raczyl przynajmniej nie przekrecac nicka osoby do ktorej sie zwracasz?

Besn to moj dobry kumpel, na forum sie dobrze sprawuje i nie mam nic do jego moderowania. Mowisz ze sharuje i sprzedaje postac? A masz dowody? Nie? Tak myslalem. Powiedziec, to ja sobie tez moge ze EO, Bubble, Cach, Guido sharuja, ale ja jak cos juz pisze, to potwierdzam to dobrymi dowodami, ktorych ty nie masz, dlatego twoje zdanie nie jest nic dla mnie warte. Oszczerstwa kazdy rzucac potrafi.
Otoz dla twojej wiadomosci to nie sa oszczerstwa. A dowody mam hmm Problem jest tylko w tym ze nie kazdy chce wierzyc w to... Spox rozumiem twoja pozycje w koncu jestescie w jednym teamie i normalne jest to ze go bronisz ... Otoz nasz wspanialy Besen gral kiedys taka postacia na Celesta "Yvo" wraz z kolega.... <sam sie przyznal-oczywisice ze nie mi ale np. Bomawowi> Potem jak mu sie ta postac znudzila sprzedal ja chyba na levelu 108 (od tego czasu postac ta miala kilku wlasicicieli) <nowy wlasciciciel sam do mnie napisal ze kupil ta postac hmm chyba chcial sie pochwalic [ale do niego nic nie mam]> Wiec jesli nie masz dowodow na to ze Besen tego NIE zrobil to radzil bym zachowac swoja ocene dla siebie.

Cytuj:
Moderacje zostaw nam. Nasze forum - nasze prawa. Mozemy sobie jakie chcemy powody dawac. Watpie zebys moderowal rownie duze forum, dlatego swoje rady zachowaj dla siebie. Nasze sposoby moderowania maja swoje powody i sa bardzo efektywne. Gdy skasujesz posta bez powodu potem pojawiaja sie tematy "Gdzie moje posty!?", a tak przynajmniej ludzie moze zrozumieja ze pisza idiotyzmy.
A gdzie tutaj milosc? Odnosnie powodow mozecie pisac powody ale jakies NORMALNE radzil bym zrobic moderat. funkcje wyboru powodu skasowania podobnie jak GM'i przy banowaniu ludzi. Zmniejszy to ilosc obrazliwych powodow skierowanych w 10 lub 13 latkow ktorzy dopiera w kraczaja w ten wielki <jakim jest twoje forum [sam przyzlales]> swiat
Cytuj:
Nie podoba ci sie nasze forum? W gornym prawym rogu masz taki przycisk "X". Uzyj go. Nikt nie bedzie za toba plakal.
[b] hmm tak nie podoba mi sie i to nawet bardzo ten przycisk jest uzywany przezemnie czesciej niz ci sie wydaje. Odnosnie plakania eh no jest normalne ze za krytyka nikt nie placze problem w tym ze trzeba czasem ja przyjac widac probojesz sie bronic, twoje prawo. A i informacja do pozostalych uzytk. np. bosman i ktos tam jeszcze jakis nobek byl... To nie jest klutnia ... Wyrazam swoja opinie podobnie do Omadera... spox nikt przez to nie umrze

Cytuj:
A ty to co? Wietnamczyk? Wiesz, ze osadzanie ludzi tylko, ze wzgledu na ich narodowsc jest na bardzo niskim poziomie?
Tak, jestem Polakiem i co z tego? Wiekszosc ludzi na tym swiecie to idioci, ja nim nie jestem i jestem dumny z tego co juz zdazylem osiagnac w moim zyciu. Nie jestem jakims wielkim patriota, ale nasz narod wiele osiagnal na swiecie i wiele znaczyl kiedys. Co z tego ze wiele ludzi z Polski to idioci? W innych panstwach jest to samo. Ja potrafie dowiesc tego, ze jestem inny, dlatego mi nie przeszkadza, ze jestem Polakiem, nawet dumny z tego jestem co moj narod osiagnal kiedys...
A ty? Ty jestes nikim. Skoro nawet do wlasnego kraju sie nie przyznajesz, co ci pozostaje?
Prosze czytaj ze zrozumieniem i interpretuj ze zrozumieniem. Jestem polakiem naszczescie nie w Tej garstce ktora wskazalem .... Istnieje wiele garstek i o to mi chodzilo. Odnosnie innosci u mnie podobnie tez jestem inny dlatego jestem dumny z tego, i dlatego tez m.in. pisze tego posta. Ale widzisz nawet teraz napisales "Idioci" <Mowisz o swoich uzytkownikach o osobach kupujacych pace itp.> nie mogl bys byc dla nich bardziej milszy? Nawet jesli to prawda. I to byl wlasnie ten problem Badzcie mili nie zaleznie od sytuacji.

Cytuj:
To do mnie? Do modkow? Czy moze do tworcy tematu? Aluzja jak najbardziej nie pasujaca do sytuacji, radze dokladniej dobierac repertuar. Jak masz juz kogos cytowac, to przynajmniej zastanow sie, czy cytat pasuje do sytuacji.
Odnosnie tego przyslowia to tyczylo sie ono wszystkich...Wiec takze i ciebie. I ono jak najbardziej pasuje do tej sytuacji. <jesli jednak masz jakis dylemat przeczytaj jeszcze raz je, i prosze nie osmieszaj sie>

Cytuj:
To nie bylo ogloszenie, to byla rada, aby nastepnym razem nie kupowali pacca w tibii tylko od pewnych ludzi, takich jak ja. Cos ci sie nie podoba? Zglos to do CipSoftu, ciekawe co mi zrobia...
Musze cie zmartwic ta twoja rada byla ogloszeniem.... ale mniejsza z tym. Czyzbym zauwazyl ze ktos jest NIETYKALNY? Nie zamierzam drazyc tego tematu ale pamietaj ze nawet GM'ow wyrzucaja za zlamanie zasad. Odnosnie CipSoftu i brania osob do pomocy ... To w przeciwienstwie do ciebie robie to ZA DARMO. I mam prawo do popelniana bledow. Wiesz to ze codziennie kupujesz xx pacow od nich dla ludzi to nie oznacza ze bedzie tak zawsze. To nie jest grozba tylko rada. Radzil bym pomyslec nad cenami.

Cytuj:
Nastepnym razem zanim bedziesz mnie o cos oskarzal, miej dobre dowody na to co mowisz, miej argumenty i przede wszystkim upewnij sie ze masz racje, bo narazie to siebie tylko osmieszasz.
Poki nie bedziesz spelnial powyzszych wymogow, lepiej nie podejmuj ze mna dyskusji.
Wiesz to samo mogl bym opwiedziec o tobie. Ale zachowam swoje zdanie z godnie z zasadami moralnymi ktore przestrzegam.

Btw. Kilka slow krytyki nikomu jeszcze nie zaszkodzilo mam nadzieje ze wyciagniesz odpowiednie wnioski... i ze nie zamiezasz kontynuowac tej rozmowy. Zawsze mam nastawienie pokojowe. A wiec Peace z wami.
Platonikus jest offline  
stary 29-12-2005, 15:41   #7
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Otoz dla twojej wiadomosci to nie sa oszczerstwa. A dowody mam hmm Problem jest tylko w tym ze nie kazdy chce wierzyc w to... Spox rozumiem twoja pozycje w koncu jestescie w jednym teamie i normalne jest to ze go bronisz ... Otoz nasz wspanialy Besen gral kiedys taka postacia na Celesta "Yvo" wraz z kolega.... <sam sie przyznal-oczywisice ze nie mi ale np. Bomawowi> Potem jak mu sie ta postac znudzila sprzedal ja chyba na levelu 108 (od tego czasu postac ta miala kilku wlasicicieli) <nowy wlasciciciel sam do mnie napisal ze kupil ta postac hmm chyba chcial sie pochwalic [ale do niego nic nie mam]> Wiec jesli nie masz dowodow na to ze Besen tego NIE zrobil to radzil bym zachowac swoja ocene dla siebie.
<Sarkazm mode=on>
Guido gral kiedys z kolega z bloku, ale nie przyznaja sie do tego, wogole sprzedali postac i kozacza.
<Sarkazm mode=off>

Zrozum - twoje zeznanie, nie jest dowodem. Gdyby bylo to moglbys mu bana zalatwic, a z tego co wiem to on nie ma bana za dzielenie
Tak jak mowilem - Besn jest dobrym graczem, nie szkodzi za wiele, wiem ze kiedys troche przesadzal z lurowaniem na celescie, ale jest masa gorszych ludzi. Na forum nie mam do niego zastrzezen, a z racji ze to jest forum o tibii, a nie tibia i nie jestem gmem to nie mam za co go karac ani pietnowac. Tutaj sie dobrze spisuje.

Cytuj:
A gdzie tutaj milosc?
Nie bede milowal ludzi, ktorzy mnie nie szanuja. Ktorzy lekcewaza regulamin nad ktorym sporo pracowalismy, to jest dla mnie obraza i nie bede ich jeszcze chwalil za to.

Cytuj:
Odnosnie powodow mozecie pisac powody ale jakies NORMALNE radzil bym zrobic moderat. funkcje wyboru powodu skasowania podobnie jak GM'i przy banowaniu ludzi. Zmniejszy to ilosc obrazliwych powodow skierowanych w 10 lub 13 latkow ktorzy dopiera w kraczaja w ten wielki <jakim jest twoje forum [sam przyzlales]> swiat
Odnosnie powodow banow i kasacji postow, napisalem juz wszystko co bylo do napisania w tym temacie. Poczytaj sobie - moze zrozumiesz. Jakbys mial do czynienia z takimi ludzmi jak ja, tez bys tak postepowal.

Cytuj:
[b] hmm tak nie podoba mi sie i to nawet bardzo ten przycisk jest uzywany przezemnie czesciej niz ci sie wydaje. Odnosnie plakania eh no jest normalne ze za krytyka nikt nie placze problem w tym ze trzeba czasem ja przyjac widac probojesz sie bronic, twoje prawo.
Krotyke przyjmuje, rzadko sie to zdaza, bo rzadko komus udaje sie mnie tak skrytykowac, zebym go nie "wysmial". Zeby mnie krytykowac potrzeba argumentow, dowodow, wiedzy i doswiadczenia w danej kwestji. Inaczej skonczy sie tak jak wielu ludzi takich jak Ty... Nie masz argumentow, nie masz dowodow(patrz odpowiedz na pierwszy cytat), nie masz wiedzy(uznajesz, ze moj nick zasluguje na namelocka, tymczasem tak nie jest) ani nie masz doswiadczenia w moderowaniu takiego duzego forum. Dlatego twoja krytyka mnie nie obchodzi. Nie masz odpowiedniego zaplecza do krytykowania mnie i podwazania moich decyzji.

Cytuj:
A i informacja do pozostalych uzytk. np. bosman i ktos tam jeszcze jakis nobek byl... To nie jest klutnia ... Wyrazam swoja opinie podobnie do Omadera... spox nikt przez to nie umrze
Kazdy ma prawo do wyrazania swoich opini na tym forum, o ile zachowuje odpowiedni poziom kultury i nie lamie regulaminu.

Cytuj:
Prosze czytaj ze zrozumieniem i interpretuj ze zrozumieniem. Jestem polakiem naszczescie nie w Tej garstce ktora wskazalem .... Istnieje wiele garstek i o to mi chodzilo. Odnosnie innosci u mnie podobnie tez jestem inny dlatego jestem dumny z tego, i dlatego tez m.in. pisze tego posta. Ale widzisz nawet teraz napisales "Idioci" <Mowisz o swoich uzytkownikach o osobach kupujacych pace itp.> nie mogl bys byc dla nich bardziej milszy? Nawet jesli to prawda. I to byl wlasnie ten problem Badzcie mili nie zaleznie od sytuacji.
Dla moich klientow jestem mily, bo ich szanuje, tak samo jak oni szanuja mnie. Zamawiajac u mnie okazuja mi zaufanie co do swojego konta i pieniedzy. I za to ich szanuje.
A innych? Tych co banuje, upominam i kasuje posty, tez szanuje jako ludzi, ale do pewnego stopnia. Bo gdy ktos lamie regulamin, tak jak wczesniej napisalem, okazuje mi brak szacunku, wiec czemu ja mam miec szacunek dla niego, skoro on nie ma dla mnie?

Cytuj:
Odnosnie tego przyslowia to tyczylo sie ono wszystkich...Wiec takze i ciebie. I ono jak najbardziej pasuje do tej sytuacji. <jesli jednak masz jakis dylemat przeczytaj jeszcze raz je, i prosze nie osmieszaj sie>
Jedyna osoba, ktora sie tu osmiesza jestes ty. Tak jak napisalem - nie masz dowodow, nie masz argumentow, nie masz wiedzy i nie masz doswiadczenia(mowie ciagle o zakresie tego co mi zarzucales), dlatego wlasnie ty sie osmieszasz. Co do tego przyslowia do dobrze je znam, ale dalej twierdze, ze nie pasuje do mnie i tego tematu. Owszem mam wiele "belek", ale zadna z nich nie byla poruszana w tym temacie. Dlatego uwazam, ze co do mnie, to przyslowie jak najbardziej tutaj nie pasuje.

Cytuj:
Musze cie zmartwic ta twoja rada byla ogloszeniem.... ale mniejsza z tym.
W tym momencie, skoro uwazasz ze zlamalem regulamin w punkcie o ogloszeniach reklamowych jako senior tutor masz obowiazek zglosic mojego posta do moderacji. Nie zrobiles tego, wiec nie spelniasz wiernie zadan senior tutora. Skoro jestes przeswiadczony o tym, ze to bylo ogloszenie - trzeba bylo to zglosic. Tworcy zasad tibii, o ktorych zlamanie mnie oskarzasz osadziliby czy tego dokonalem.

Cytuj:
Czyzbym zauwazyl ze ktos jest NIETYKALNY? Nie zamierzam drazyc tego tematu ale pamietaj ze nawet GM'ow wyrzucaja za zlamanie zasad.
Pokaz mi gdzie napisalem, ze jestem nietykalny. Czekam. Tak samo jak czekam na te dowody w sprawie Besna.
Widze, ze slabo u ciebie z czytaniem ze zrozumieniem. Napisalem przeciez wyraznie, ze moj nick nie lamie zasad Tibii, gdyz zasada co do tytulow typu "dr" zostala wprowadzona na dlugo po tym gdy stworzylem postac "Dr. Omader".
Ile razy mam to ci tlumaczyc? Nie twierdze, ze jestem nietykalny bo tak nie jest. Twierdze tylko, ze nawet jakby mi ktos dal namelocka, skoro twierdzisz ze lamie zasady Tibii to tego namelocka by zdjeto, bo bylbym w stanie sie wytlumaczyc z tego. Nie jestem pewien, ale GM chyba nie widzi kiedy postac zostala stworzona, dlatego moge dostac namelocka od zwyklego GMa, ale po napisaniu maila, albo uzyciu opcji skargi na bana ten namelock bylby zdjety przez pracownika dzialu Custom Support, gdyz nie lamie zasad Tibii.

Cytuj:
Odnosnie CipSoftu i brania osob do pomocy ... To w przeciwienstwie do ciebie robie to ZA DARMO. I mam prawo do popelniana bledow. Wiesz to ze codziennie kupujesz xx pacow od nich dla ludzi to nie oznacza ze bedzie tak zawsze. To nie jest grozba tylko rada. Radzil bym pomyslec nad cenami.
ROTFL! Teraz mnie rozbroiles. Zgodnie z tym co napisales, dostaje pieniadze za wspoltworzenie tej strony, a to nie jest prawda. Dostaje pieniadze za zamawianie premium account, a to ma malo wspolnego z praca na forum i stronie.
Wiesz ile godzin poswiecilem tej stronie? Wiesz ilu ludziom dzieki niej posrednio i bezposrednio pomoglem? Nie wyobrazasz sobie nawet. I to wszystko uczynilem za darmo i dalej to czynie.

Cytuj:
Wiesz to samo mogl bym opwiedziec o tobie. Ale zachowam swoje zdanie z godnie z zasadami moralnymi ktore przestrzegam.
Ty dalej nie rozumiesz. Moglbys to powiedziec, gdybys mial: argumenty, dowody, doswiadczenie i wiedze, a nie masz zadnego z powyzszych. Ja gdy krytykuje ludzi, mam takie zaplecze, ja gdy krytykuje kogos za cos mam wiedze na dany temat, mam doswiadczenie o tym, gdy tego nie mam - nie mam tez podstawy by kogos krytykowac.
Ty zaczales mnie oskarzac o rozne rzeczy, podwazac moj autorytet i nie przedstawiles ani jednego argumentu. Nie mozesz tego zrozumiec?

Cytuj:
Btw. Kilka slow krytyki nikomu jeszcze nie zaszkodzilo mam nadzieje ze wyciagniesz odpowiednie wnioski...
Nie wyciagam wnioskow, z krytki czlowieka, ktory nie ma doswiadczenia, wiedzy, argumentow z danego zakresu.

Cytuj:
i ze nie zamiezasz kontynuowac tej rozmowy.
Nie zostawie tak sobie kogos, kto podwaza moj autorytet.

Cytuj:
Zawsze mam nastawienie pokojowe. A wiec Peace z wami.
Ja tez. Bronie swojego zdania, tylko robie to przy uzyciu argumentow.
Dr. Omader jest offline  
stary 29-12-2005, 16:00   #8
tkcolt
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 04 2005

Gildia: Holy Dragons
Domyślny ...

Ale macie ku**a zabawe :D (nie mogłem sie powstrzymać :)
tkcolt jest offline  
stary 29-12-2005, 21:16   #9
Kant
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 12 2005

Stan: Na emeryturze
Imię: Arkador
Poziom: 44
Poziom mag.: 50
Domyślny

Kochani jak czytam to nie wierze, .... tyle gadania na temat zjawisk o których każdy wie i o których nie mówi sie bo, choc są zabronione ... to są, podobnie jak polskie prawo (w wielu kwestiach), "martwe" (patrz nie możliwe do wyegzekwowania).

Gram na Celescie ponad rok, znam postacie ktore przechodza z rąk do rąk jak okopy w I Wojnie Swiatowej na froncie zachodnim - ale czy sam fakt cos zmienia?

Czy poruszanie tego tematu na forum (ktory raczej ma na celu "dokopac" co niektórym graczom), bez posiadania dowodów ma jakikolwiek sens? Chyba zgodzicie sie ze mna za sama wiedza jest raczej subietywną ocena zaistnialej sytuacji i cieżko ferowac wyrokami na podstawie jednej czy dwoch opinii (bez urazy - ale osoby ktora sam twierdzi ze grala w sposob dalece odbiegajacy od obowiazujacych standardów - jest malo wiarygodna - pomimo ze moze mowic prawde).

Całkiem na marginesie (po raz pierwszy) .... Bycie MODERATOREM (rozumiem opiekunem - bo chyba taka jest podstawowa rola i funkcja ww. "posłannictwa") nie oznacza bycie uczestnikiem forum Panie Dr. Omader, a tym bardziej zabieranie głosu i obrażanie uczestników, czyż nie? (zdecydowanie zdrowsza sytuacja bylaby gdyby raczyl Pan zalożyc osobną - nową - postac na forum, bez tych kolorowych, bufoniastych (choc jak sie domyślam majacych podniesc prestiż ) i jednoznacznie określających charakter - symboli. ...

... (po raz drugi) odnosnie przyslów .. Panie Platonikus ... "z koniem sie nie kopie"

p.s.
pomijając osoby w bardzo mlodym wieku (ktore niestety nie potrafia korzystac z dobrodziejstw jakie niesie ze soba współczesna technika), nie znam (wielu) graczy ktorzy posiadajac mozliwości, srodki i pieniadze nie chcieliby i nie raczyli "nagiac" obowiazujące regóły dla własnych celów.

pozdrawiam
Kant

Ostatnio edytowany przez Kant - 29-12-2005 o 21:22.
Kant jest offline  
stary 29-12-2005, 22:20   #10
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kant
Całkiem na marginesie (po raz pierwszy) .... Bycie MODERATOREM (rozumiem opiekunem - bo chyba taka jest podstawowa rola i funkcja ww. "posłannictwa") nie oznacza bycie uczestnikiem forum Panie Dr. Omader, a tym bardziej zabieranie głosu i obrażanie uczestników, czyż nie? (zdecydowanie zdrowsza sytuacja bylaby gdyby raczyl Pan zalożyc osobną - nową - postac na forum, bez tych kolorowych, bufoniastych (choc jak sie domyślam majacych podniesc prestiż ) i jednoznacznie określających charakter - symboli. ...
ROTFL!!! Hahaha...

Czyli rozumiem, ze to konto ma byc uzywane tylko do przeprowadzania prac administracyjnych? To znaczy, ze mam siedziec cicho na tym koncie, zalozyc sobie drugie tylko po to zeby odpowiadac uzytkownikom? Pierwszy raz slysze taka definicje moderatora... Po co mi czerwony kolor nicka? Dopisek administrator, czy tam akutalny zartobliwy "paccman" pod nickiem? Wlasnie po to zeby userzy wiedzieli z kim maja do czynienia, chyba nie powiesz mi ze zdanie zwyklego szarego uzytkownika jakiegos serwisu jest dla ciebie tyle samo warte co zdanie administratora? Funkcja ta dowodzi, ze osoba ktora ja pelni ma odpowiednie predyspozycje do tego i odpowiednia wiedze w danym zakresie o ktorym traktuje forum. Nie mam tego dla "szpanu" nie mam tego zeby sie wywyzszac, to ma byc informacja dla innych.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kant
a tym bardziej zabieranie głosu i obrażanie uczestników, czyż nie?
Czyli jak ktos cos bedzie na mnie pisal na forum to mam sobie dac pluc w twarz? ROTFL.
Mam takie samo prawo do wypowiadania sie w kazdym temacie jak kazdy inny user. Gwoli scislosci to Platonikus zaczal ten caly offtopic, to on zaczal mi zarzucac niekompetencje i podwazyl slusznosc mojego nicka. Ja sobie nie dam w twarz pluc. Szczegolnie gdy ktos pluje w administratora forum, moze Ty bys sie nie bronil, ale ja takich bezpodstawnych oskarzen nie zostawiam. I chyba udowodnilem ze Platonikus jest w bledzie, przedstawiajac odpowiednie argumenty przeciw jego oskarzeniom, on tych argumentow nie mial.

A teraz apeluje o zakonczenie tego olbrzymiego offtopicu i powrocenie do tego kto komu ukradl szczura w przedszkol... znaczy sie na celescie
Bosman: a moze o sobie cos napiszesz, tez by tego troche bylo
Dr. Omader jest offline  
stary 29-12-2005, 22:47   #11
Platonikus
Użytkownik Forum

Platonikus's Avatar

Domyślny

Widze ze jednak nasz drogi tworca story ktory poswiecil cale swoje zycie na stworzenie tej stronki ktora jest on-line hmm chyba 10 h na dzien <odejmujac przerwy w dzialaniu> nadal nie zrozumial mojego postu. A wiec jak napisalem jestem z pokojowym nastawieniem a wiec nie zamierzam dalej uczestniczyc w tym wszystkim. Jezeli lubisz obrazac innych to bardzo prosze. A odnosnie tego besena to kwestia wiary ale chyba ty nie weisz co to znaczy. Widze tutaj tylko rezim a to nie jest nic zdrowego. Nie bede marnowal czasu na twoje odpowiedzi ktore niczego nowego nie wnosza <widac nic nowego nie wymysliles - ciagle to samo. nie masz argumentow bla bla. mam nawet ss'y ale kij mnie to obchodzi osobiscie nie interesuje mnie to czy ktos sharuje czy nie .... Ale problem ktory poruszyles w pierwszym poscie byl taki.... Twoje przeslanie do graszy "I co moze, wg. ciebie nie nalezy tego pietnowac i scigac?" Zgadam sie z tym w 100%. Dlatego moja propozycja byla taka azebys moze pietnowal wszystkich nawet moderatorow. Jednak masz pewne problemy jestem w stanie zrozumiec cie <empatia to jedno z moich imion>. Jesli cie to tak interesuje to zapytaj sie besena moze powie ci prawde.

Nadal nie jestes mily eh to chyba jakas krzywizna "zawodowa" widzac tysiace postow nie majacych sensu nagle natykasz sie na moj i traktujesz go w podobny sposob.

Z tego co napisales moge wysnuc pewne wnioski (moja nadinterpretacja):

"Omader says : Ej ludzie ja jestem prawem ja jestem wszystkim bede odpowiadal tylko przed Bogiem i historia, Wasz potezny wodz nie da sobie w kasze dmuchac byle komu w koncu to tylko glupi gracz Platonikus ktory nie ma pojecia czym ja sie tutaj zajmuje. ej moze zrobimy ze mnie Boga co? W koncu jestem kims. Moge rozkazywac innym i oczerniac ich nikt nie jest mi w stanie nic zrobic. Prosze kupujcie pace od tibi.pl sprawnie/szybko/prawie za darmo.

Odnosnie twojego nicku to mnie on w ogole nie interesuje poprostu przestrzegam pozostalych nowych graczy przed zlamaniem zasady ktora obowiazuje. <omg wiem ze kiedys nawet dozwolone byly niemieckie znaki i inne bzdety np. Dr.> Sam napisales niestety GM nie wie kiedy zostala stworzona postac.... TO jak ja mam wiedziec? hmm trzy znaki LOL. Nie stety dla twojego zmartwienia wywiazuje sie z moich obowiazkow w odpowiedni sposob.
A tak mniedzynami co oznacza ten Dr. bo nie stety napewno nie Doktor na ten tyt. musial bys jeszcze popracowac hmm ponad dekade. Czyzby Drużba, Dragon, Dwarf ?

Odnosnie pozostalych uzytkownikow: a czy ja chce im odebra ich prawo do pisania postow?

Zegnam. Mam nadzieje ze jesli nie Omader to ktos inny zrozumie ten post i jego glowne przeslanie. Pozdrowienia i Happy New Year.

ps.
Odnosnie zakonczenia tego to juz pisalem w poprzednim poscie... nie zamierzam juz dalej tego drazyc

Ostatnio edytowany przez Platonikus - 29-12-2005 o 22:50.
Platonikus jest offline  
stary 29-12-2005, 23:34   #12
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Widze ze jednak nasz drogi tworca story ktory poswiecil cale swoje zycie na stworzenie tej stronki ktora jest on-line hmm chyba 10 h na dzien <odejmujac przerwy w dzialaniu> nadal nie zrozumial mojego postu.

Zrob strone ktora bedzie generowac takie obciazenie i utrzymaj ja. Wtedy bedziesz mial prawo mnie krytykowac w tej kwestji.

Cytuj:
A wiec jak napisalem jestem z pokojowym nastawieniem a wiec nie zamierzam dalej uczestniczyc w tym wszystkim. Jezeli lubisz obrazac innych to bardzo prosze.
Pokaz mi gdzie cie obrazilem. Czekam. To juz bedzie 3 rzecz na ktora czekam od ciebie i ktorej doczekac sie nie moge. Dlaczego o tym nie napiszesz? O tym ze prosilem cie o dowody, ktorych mi nie dales, prosilem cie zebys mi pokazal gdzie twierdze, ze jestem nietykalny i rowniez mi nie pokazales. Nie odpowiadasz na moje posty. Ja jestem bardzo pokojowy, chce tylko tego o czym mowisz, a nie dostaje tego.

Cytuj:
A odnosnie tego besena to kwestia wiary ale chyba ty nie weisz co to znaczy.
Mam do wyboru: wierzyc kumplowi, czy wierzyc kolesiowi, ktorego pierwszy raz widze na oczy i prosze go od juz jakeigos czasu zeby przedstawil jakies dowody na swoje oskarzenia.
Moze ty wierzysz jakims nieznajomym, ktorzy oczerniaja twoich kumpli, ale ja nie.

Cytuj:
Widze tutaj tylko rezim a to nie jest nic zdrowego.
Jaki znowu rezim? Ty wiesz wogole co to slowo znaczy? Jakby byl rezim, to bys dostal na starcie bana, za posiadanie odmiennego zdania odemnie. Chlopie jestes zalosny i zaczynasz mnie irytowac swoimi bezpodstawnymi oskarzeniami, jak chcesz, to moge ci pokazac co to naprawde jest rezim -.-""

Cytuj:
Nie bede marnowal czasu na twoje odpowiedzi ktore niczego nowego nie wnosza <widac nic nowego nie wymysliles - ciagle to samo. nie masz argumentow bla bla. mam nawet ss'y ale kij mnie to obchodzi osobiscie nie interesuje mnie to czy ktos sharuje czy nie ....
A co mam nowego pisac? Skoro prosze sie ciebie o dowody, prosze o pokazanie mi paru rzeczy, ktore mi zarzucasz, a ty dalej mi tego nie dajesz. Mam wyslac pisemna petycje zebys potwierdzil swoje oskarzenia dowodami?

Cytuj:
Ale problem ktory poruszyles w pierwszym poscie byl taki.... Twoje przeslanie do graszy "I co moze, wg. ciebie nie nalezy tego pietnowac i scigac?" Zgadam sie z tym w 100%. Dlatego moja propozycja byla taka azebys moze pietnowal wszystkich nawet moderatorow. Jednak masz pewne problemy jestem w stanie zrozumiec cie <empatia to jedno z moich imion>. Jesli cie to tak interesuje to zapytaj sie besena moze powie ci prawde.
A ja cie tylko porpsilem o dowody, czasy gdy ktos kogos nazwal wiedzma i juz dana osobe topiono/palono na stosie juz dawno nasza cywilizacja ma za soba. Teraz trzeba przedstawic dowody, bo twoje slowo dla mnie nie jest nic warte(no bo dlaczego ma byc cos warte, skoro ciagle cie o cos prosze a ty tego nie spelniasz?).

Cytuj:
Nadal nie jestes mily eh to chyba jakas krzywizna "zawodowa" widzac tysiace postow nie majacych sensu nagle natykasz sie na moj i traktujesz go w podobny sposob.
A obiecalem ze bede mily? Dlaczego mam byc mily dla kogos kto nawet nie odpowiada na moje prosby? Dlaczego mam byc mily dla kogos kto zarzuca mi niekompetencje? I tak jestem bardzo mily. Wiecej sie nie spodziewaj.

Cytuj:

"Omader says : Ej ludzie ja jestem prawem ja jestem wszystkim bede odpowiadal tylko przed Bogiem i historia, Wasz potezny wodz nie da sobie w kasze dmuchac byle komu w koncu to tylko glupi gracz Platonikus ktory nie ma pojecia czym ja sie tutaj zajmuje. ej moze zrobimy ze mnie Boga co? W koncu jestem kims. Moge rozkazywac innym i oczerniac ich nikt nie jest mi w stanie nic zrobic. Prosze kupujcie pace od tibi.pl sprawnie/szybko/prawie za darmo.
Z tego co napisaliscie moge wysunac wniosek:
- nie wolno mi byc administratorem,
- nie wolno mi banowac uzytkownikow,
- nie wolno mi sie bronic przed bezpodstawnymi oskarzeniami,
- nie wolno mi pisac na tym koncie,
- nie wolno mi dawac ogloszen wlasnej firmy, na stronie ktora wspoltworze,
- nie moge wymagac od uzytkownikow przestrzegania regulaminu, ktorego z moderatorami stworzylismy i ktory kazdy uzytkownik potwierdzil, ze przeczytal i ze bedzie go przestrzegac,
- nie wolno mi prosic o dowody bo i tak zostane olany i nie dostane ich,
- wogole jak ja smiem zyc?

Czlowieku jestes po prostu ŻAŁOSNY.
Czy gdzies napisalem, ze jestes glupi? Gdzie napisalem, ze jestem Bogiem? Obrazilbym Stworce w ten sposob, a tego nie czynie. To co nie moge juz dawac kar na forum za nie przestrzeganie regulaminu bo nazwa mnie Bogiem? Idiotyzmy prawisz chlopie. Gdzie cie oczernilem? Wszystko co napisalem, bylo uargumentowane, mam dowody i mam wiedze. Ty nie masz nic.
Ja odpowiadam na twoje non sensowne zarzuty, a ty na moje prosby nie, ignorujesz je jakby byly powietrzem. Zalosne.

Cytuj:
Odnosnie twojego nicku to mnie on w ogole nie interesuje poprostu przestrzegam pozostalych nowych graczy przed zlamaniem zasady ktora obowiazuje. <omg wiem ze kiedys nawet dozwolone byly niemieckie znaki i inne bzdety np. Dr.> Sam napisales niestety GM nie wie kiedy zostala stworzona postac.... TO jak ja mam wiedziec? hmm trzy znaki LOL. Nie stety dla twojego zmartwienia wywiazuje sie z moich obowiazkow w odpowiedni sposob.
Moj nick cie nie interesuje? To po jakiego grzyba twierdziles ze jest zly, skoro cie nie interesuje? Boze co za czlowiek -.-""
Nie interesuje mnie skad masz wiedziec, jak MI cos zarzucasz to porywasz sie "z motyka na slonce". Ja ciebie nie zostawie tak o, nie dam ci oczerniac mnie przed uzytkownikami forum. Jak juz mi cos zarzucasz to miej porzadne zaplecze wiedzy na dany temat, bo bez tego skonczysz tak jak w tej chwili.

Cytuj:
A tak mniedzynami co oznacza ten Dr. bo nie stety napewno nie Doktor na ten tyt. musial bys jeszcze popracowac hmm ponad dekade. Czyzby Drużba, Dragon, Dwarf ?
Ehz... Ty sie nic nie uczysz, ze swoich bledow... Gdzie napisale ze poczatek "dr." w moim nicku oznacza jakis skrot? Myslisz, ze ja nie wiem ze po skrocie dr, od "doktor" nie daje sie kropki? Moj nick, to nic innego jak "dromader" z kropka po dwoch pierwszy literach, ktora kiedys trafila tam przez przypadek. Oto geneza tego nicka. Fascynujace, co nie?

Cytuj:
Zegnam. Mam nadzieje ze jesli nie Omader to ktos inny zrozumie ten post i jego glowne przeslanie. Pozdrowienia i Happy New Year.
No tak, bo jak sie przegrywa to lepiej uciekac niz przyznac sie do bledow.

Cytuj:
Odnosnie zakonczenia tego to juz pisalem w poprzednim poscie... nie zamierzam juz dalej tego drazyc
Nastepnym razem naucz sie pisac posty bez umieszczania calych postow w pogrubieniu, wyglada to nieestetycznie. Pogrubienie uzywane jest do podkreslenia czegos istotnego, a nie stosowania w calym poscie.
Co do zakonczenia: ja jestem taki ze moje slowo jest zawsze ostatnie, wszedzie. I nie mam zamiaru tego zmieniac, szczegolnie gdy mam racje. :>

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Birmil
Dr. Omader.... dalbys sobie bana...
Dopiero co mi sie jeden skonczyl, za dopingowanie zlej osoby w forumowym turnieju snooka

Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 29-12-2005 o 23:35.
Dr. Omader jest offline  
stary 29-12-2005, 23:43   #13
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Cytuj:
...
Tak na początku, ja rozumiem, że jest ci łatwiej pisać boldem, ale nie rób tego cały czas bo dostaję oczopląsu (no i imo jest to ogólnie bezsoensowny zabieg, ale ok, jak chcesz)

Cytuj:
Widze ze jednak nasz drogi tworca story ktory poswiecil cale swoje zycie na stworzenie tej stronki ktora jest on-line hmm chyba 10 h na dzien <odejmujac przerwy w dzialaniu> nadal nie zrozumial mojego postu.
Widzę że Jaśnie Szanowny Pan Onikus potrafi czytać między wierszami, i twierdzi że Drom nie dość, że Stworzył całą stronę od podstaw, to jeszcze poświęca się wyłącznie dla tej strony, która działa dwie minuty dziennie, bo leniowi nie chce się nic robić?
Czy ty sobie kpisz, ty tylko stosujesz ciężki sarkazm? Ludzie, jak wy zamierzacie zdać maturę z polskiego jak czytanie ze zrozumieniem u was leży? Pokaż mi, do jasnej niedoli, na jakiej postawie wyciągnąłeś takie wyssane z palca wnioski? Niestety jestem zbyt ograniczony, aby to zrozumieć.
A co do działania strony - masz lepsze możliwości hostingowe niż my aktualnie? zapraszamy, bo rzeczywiście strona się kopie - ale narzekać to każdy potrafi, tylko dupy ruszyć nie ma kto, nie?
Cytuj:
A wiec jak napisalem jestem z pokojowym nastawieniem a wiec nie zamierzam dalej uczestniczyc w tym wszystkim. Jezeli lubisz obrazac innych to bardzo prosze.
* $corcerer przegrywa i nie ma żadnych argumentów więc zwiewa i robi z siebie męczennika ?
Cytuj:
A odnosnie tego besena to kwestia wiary ale chyba ty nie weisz co to znaczy. Widze tutaj tylko rezim a to nie jest nic zdrowego.
Po pierwsze, naucz się odmieniać nick besna, okej? Dzięki.
Po drugie, misiu, racz zauważyć, że gdyby tutaj na prawdę panował reżim, to już dawno zostałbyś zesłany na tibiabr.com, więc jakoś znów brakuje ci dowodów, a rzucać pomówieniami bez pokrycia, to każdy potrafi. Więc, niestety misiaczku, niczego sobą nie reprezentujesz. Może następnym razem pójdzie ci lepiej?
Cytuj:
Nie bede marnowal czasu na twoje odpowiedzi ktore niczego nowego nie wnosza <widac nic nowego nie wymysliles - ciagle to samo. nie masz argumentow bla bla. mam nawet ss'y ale kij mnie to obchodzi osobiscie nie interesuje mnie to czy ktos sharuje czy nie ....
To cię to interesuje, czy nie? I wiesz co? Ja mam słonia w karafce! W domu! Na stole! Nie wierzysz? Moge ci screena pokazać :> Chcesz ?
Cytuj:
Ale problem ktory poruszyles w pierwszym poscie byl taki.... Twoje przeslanie do graszy "I co moze, wg. ciebie nie nalezy tego pietnowac i scigac?" Zgadam sie z tym w 100%. Dlatego moja propozycja byla taka azebys moze pietnowal wszystkich nawet moderatorow. Jednak masz pewne problemy jestem w stanie zrozumiec cie <empatia to jedno z moich imion>. Jesli cie to tak interesuje to zapytaj sie besena moze powie ci prawde.
Piętnować? NAS? nie ma sprawy, ale najpierw, mój drogi Paniczu, poproszę o DO-WO-DY na podstawie których mam zostać napiętnowany. Jak już powiedziałem, rzucać pomówieniami to byle gówniarz potrafi.
Cytuj:
Bycie miłym jest względne, jak dla mnie, to aż dziw że Drom ma w sobie tyle cierpliwości.

Cytuj:
Pomijając ostatnią linijkę, którą bardzo ładnie wyssałeś sobie z palca, to jest jeden problem: Drom operuje DOWODAMI, ARGUMENTAMI na poparcie swoich sądów i twierdzeń, zaś ty posługujesz się mglistymi pojęciami w stylu "mam screeny".
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Onikus
Odnosnie twojego nicku to mnie on w ogole nie interesuje poprostu przestrzegam pozostalych nowych graczy przed zlamaniem zasady ktora obowiazuje.
Że nibyco? Że najeżdżając na Droma za nick pokazujesz innym ludziom że nie mogą mieć takiego nicku? och i ach, super że to robisz, ale w takim razie dlaczego po każdym poście droma nie ma twojego z tekstem "Jego nick jest już nie prawidłowy! nie zakładajcie takich postaci!"?
Cytuj:
<omg wiem ze kiedys nawet dozwolone byly niemieckie znaki i inne bzdety np. Dr.> Sam napisales niestety GM nie wie kiedy zostala stworzona postac.... TO jak ja mam wiedziec? hmm trzy znaki LOL. Nie stety dla twojego zmartwienia wywiazuje sie z moich obowiazkow w odpowiedni sposob.
Zanim się kogoś pomówi, to może wypadałoby sprawdzić? Nie uważasz?
Cytuj:
I kto tu robi się niemiły, co?
Cytuj:
Odnosnie pozostalych uzytkownikow: a czy ja chce im odebra ich prawo do pisania postow?
Ty nie, ale jeden z użytkowników najwyraźniej do tego dąży.
Cytuj:
Szkoda że już poszedłeś, mógłby być nawet niezły flejm. Do zobaczyska za dwa posty
Cytuj:
ps.
Czyżbyś zrozumiał że bez argumentów ostrze twoich słów jest tępe jak młotek? Hurra! Nareszcie ktoś, kto myśli

Dżizas!

Ostatnio edytowany przez $corcerer - 29-12-2005 o 23:48. Powód: Zły nawias przy jednej z zamykających quot...
$corcerer jest offline  
stary 30-12-2005, 00:26   #14
Platonikus
Użytkownik Forum

Platonikus's Avatar

Domyślny

Taka mala rada dla was Jak juz napisalem nie zamierzam drazyc tego dalej nie bede edytowal waszych przewspanialo myslnych postow. WIdze ze tutaj armia nie dlugo sciagnie eh czego to potrafi dokonac maly czlowieczek. Nie poddaje sie ten temat jest o sharowniu kont ... a wiec Dolaczcie tam Yvo ktory byl kierowany przez Besena kolejnego wspanialo myslnego moderatora. To jest prawda. Prawda jest jedyna. Prawdy nie zabijesz. Prawda zawsze wyjdzie na powierzcznie

Musze jednak przyznac wam ze podzwiwiam was za wytrwalosc gtarz Moze zrobcie sobie na pierwszej stronie sska z advencem w bezsensownoci?:<bez urazy>
ps. Dziekuje roWIESNIKOWI za dotrzymywanie mi towarzystwa oraz jego przyjacielowi

A juz wiem dlaczego oni tyle pisza .. poprostu odciagaja uwage od mojego prawdziwego posta ... bye

Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 30-12-2005 o 00:46. Powód: Przestan pisac boldem!
Platonikus jest offline  
stary 30-12-2005, 00:28   #15
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2005

Domyślny

Hmn.. tak sobie czytam ten topic i czytam..
Oprócz tego, że na mych ustach maluje się uśmiech, gdy wertuję każdy wers tego co było tu napisane (tak, dosłownie każdy – najdrobniejszy, jeśli ktoś nie wierzy, to może uwierzy, jak powiem, że całe „Nad Niemnem” wraz ze wszystkimi opisami byłam w stanie przeczytać )

a więc na początek muszę wytłumaczyć komuś coś, czego widać nie pojął

drogi Kant’cie rozwieję twe domysły
otóż moderator i administrator to użytkownik forum, każdy z nich z osobna jest użytkownikiem, każdy z nich jest człowiekiem osobą, która udziela się na forum pod danym nickiem
a to, że mają takie pozycje świadczy jedynie o nadanych im prawach i obowiązkach jakie od nich się oczekuje, a są nimi takie oto funkcje:
administrator – jest technikiem, on dba o całe forum, o to by nie było na nim żadnych błędów, o jego wygląd przede wszystkim, jak i o porządek, pod jego jurysdykcją są moderatorowie
moderator – ma za zadanie dbanie o porządek na forum, o to, by regulamin był przestrzegany, by nikt nie zaśmiecał forum i by nikt nikogo nie obrażał ani nie wszczynał kłótni – jest stróżem
każdy z nich musi poświęcić sporo swego czasu by robić to, co zostało im wskazane do robienia i nikt ich za to nie wyręczy, gdyż nie każdy jest zdolny do tych funkcji
czemu więc twierdzisz, że nie mają oni żadnych praw przysługujących zwykłym użytkownikom? Czyżby byli ‘botami'?
nie oczekuj, że sami złamią regulamin, w którym wyraźnie chyba było napisane o ‘nie zakładaniu drugiego konta’

teraz mam parę pytań to Platonikus’a
czemu nakazujesz Dromowi wypowiadanie się tylko do moderatorów? Czyżby jego wolność słowa była w jakiś sposób ograniczona? Czy i on nie może włączyć się w jakąś dysputę, tylko dlatego, że jest administratorem? Czemu ludzie są tacy zawistni, że gdy ktoś ma jakąś pozycje gdzieś, to muszą go zgnoić

na jakiej podstawie twierdzisz, że jego kolega sharuje, a jemu zabraniasz go bronić?
Dlatego, że on nie ma dowodów, nie może stanąć po jego stronie, ale za to ty TAKŻE ich nie posiadając dopuszczasz się gnojenia go? (wybacz, ale nie podając odpowiednich dowodów nie udowodnisz, że je posiadasz)
Czyżbyś był jednostką uprzywilejowaną? Ja myślałam, że żyjemy w wolnym kraju, a człowiek z założenia rodzi się ‘równy’

Rozpoczynasz offtopic – nawiązujesz do ich pracy na forum, czemu się nie wypowiesz na jej temat w odpowiednim do tego miejscu? Czyżbyś szukał jak najwięcej powodów, by pokazać swe racje, nawet jeśli to coś w ogóle nie jest z nimi związane?
Mam pytanie – jakie w ogóle są twoje racje, gdyż coś mi na samym początku musiało uciec, choć tekst mam nadal przed oczyma pisząc te słowa
Drom, z tego co widziałam napisał ci swoje powody, dla których on i moderatorzy przyjęli ten sposób pracy na forum, a nawet nie musiał – mógł cię odesłać do odpowiedniego tematu i kazać przestać offtopikować
Wykazał się cierpliwością w tym przypadku
Cały problem polega na tym, że oni dawali przykład i dają, lecz niestety niewiele osób z nich go bierze

Powiem ci z własnego doświadczenia – ze mną jakoś nikt tak jak z tobą nie dyskutował, a krytykuję sporo osób i to za ich najmniejsze przewinienia – nawet moderatorzy i admini tego forum ode mnie nie są wolni
Z tego chyba wynika, że twoja ‘krytyka’ okazała się nie słuszna, choć ja bym tego nie nazwała krytyką, to co przedstawiłeś było raczej próbą wymuszenia swych racji
Choć zrobiłeś to na jako takim wysokim poziomie, to jeszcze ci trochę brakuje – gdyż popełniasz drobne błędy w tej dziedzinie może za parę lat przekonasz kogoś o dość silnym charakterze, lecz teraz jeszcze na to za wcześnie
Dam ci pewną radę – jeśli wchodzisz z kimś w dysputę, uważaj na każde słowo i każde sformułowane zdanie, gdyż może ono zostać opacznie odebrane, bądź wykorzystane przeciw tobie – ale bez jakichkolwiek argumentów to się i tak nie powiedzie

Ja nie potrafię być miła dla kogoś, kto mną gardzi, uważa za śmiecia, którym można pomiatać bądź kogoś, kto będzie tańczył jak mu się zagra – w takich przypadkach ostro pojadę po takiej osobie i miła na pewno nie będę, jeśli jest to jedyny sposób wyperswadowania takiej osobie jak się zachowuje to będę tak czynić. Tak samo tutaj traktowani są ci, którzy wyraźnie łamią regulamin i nie wykazują chęci do poprawy. Tak są traktowani ci, którzy zdają się dla zwykłej kpiny rejestrować się na tym forum i utrudniają specjalnie, z premedytacją życie innym. Dlatego właśnie nie można być miłym dla każdego, niezależnie w jakiej będzie sytuacji.

Zwrócę ci uwagę, że prowokujesz swego rozmówcę. To co tu widzę nie w pełni jest moralne, zwłaszcza że piszesz o czymś czego nie reprezentujesz w pełni.
Każesz komuś wyciągać wnioski, a sam jesteś ślepy na to co się do ciebie pisze – tak więc mam nadzieję, że to co napisałam będzie wystarczająco zrozumiałe.
Piszesz, że jesteś taki spojony – a widać, że noszą cię powoli emocje i już nie panujesz nad tym co piszesz – piszesz, że Drom cię obraża, a sam robisz dosłownie to samo i to ty go prowokujesz do tego (wiem co to prowokacja bardzo dobrze – sama stosuję, więc znam się na tym)
Wypowiedzi Drom’a nie wnoszą niczego nowego, gdyż zauważ, że on cały czas się powtarza, to wszystko już gdzieś było zapisane, ale skoro nie satysfakcjonują cię, choć według mnie było tam wszystko.. to znaczy, że to nie on ma jakieś problemy ze zrozumieniem czegoś.

Cytuj:
Dlatego moja propozycja byla taka azebys moze pietnowal wszystkich nawet moderatorow
znaczy się, przegapiłam coś, albo nie jesteś w stanie poprawnie formułować swych myśli
jeśli więc takie było przesłanie, to czemu tego na początku nie wyjaśniłeś, a nawet nie napisałeś w tej formie? Czemu to pielęgnowałeś..

Z tego co napisaleś – wszyscy się mylą tylko ty masz rację; nikt nie jest w stanie zrozumieć tego co piszesz, więc powinni przesiedzieć nad tym i przewertować to kilka razy, bo to oni są winni, a nie ma tu nic z twojej winy
TROCHĘ SAMOKRYTYCYZMU!

Jeśli piszesz, że kończysz dysputę – to ją zakończ

Drom – a ty co? odpowiadasz na wszystkie te argumenty i rozwlekasz offtopa? Nawet z łaski swojej podzielić topika nie możesz, tylko tu to jest pielęgnowane? Daj przykład innym – chociaż porządku, zamykaj temat, choćby brutalnie, ale nie rozwlekaj go, nawet jeśli twój rozmówca tego chce! Skieruj go tam, gdzie będzie mógł sobie popisać – może w twórczości sprawdzi swe powołanie, ale nie pisać rozwlekłych postów na kilka stron, które mnie zmuszają do rozwlekłych postów! XD

Scorc – ty też dajesz się ponieść.. na swój sposób też dałeś się podejść i rozwlekasz to! Następnym razem proszę krótko i zwięźle i obydwu odesłać w jakieś ustronne miejsce, do nowego topika! Uspokajać bądź wyciszać! Obu!

Spokój dzieci XD bo jak ja się włączę do tego to będzie płacz i zgrzytanie zębów..

d.Taube
out of the darkness into the light.

she lost somewhere her time..
get me known if You find it for me XD
mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć..
Taube jest offline  
stary 30-12-2005, 01:17   #16
Tana
The Witch

Tana's Avatar

Data dołączenia: 14 05 2004

Domyślny

Może i nie jestem zbyt światłą i potrafiącą pisać długie, kwieciste wywody osobą, ale cholera jasna, co ma piernik do wiatraka?

Dlaczego kogoś interesuje moderator X, ktory ma postac Y i ją dzieli z kimś skoro nie jest o tym wspomniane w żadnym miejscu na forum, że w ogole taka postac posiada? Co śmieszniejsze, owy moderator X, moderuje dział 'Grafiki', który leży od tibii jakieś 5,5km dalej. Czy gdybym wiedziała, że jakikolwiek użytkownik dzieli postac, ale nie pisze o tym na forum, a nawet sie na tym forum nie odzywa tylko przeglada tematy, musialabym mu wlepic bana? Za co?

Druga rzecz to te powody usunięć. One zależą od kontekstu tego, co w owym temacie było napisane, a to wie tylko moderator i autor tematu. Po co komu innemu o tym wiedzieć? Często kasuje post nie dając nikomu punktów karnych (nawet jezeli sie nalezaly), tylko uwzgledniam w powodzie co jest nie tak. Informacja ta jest dla autora. Tylko i wyłącznie. Po cholere maja sie tym inni interesowac?

Polak... Polak... babka Niemka, dziadek Węgier, babka Rosjanka, dziadek Szwed... Ja tu jestem czystym przypadkiem. Tak, nie jestem patriotką, bo uważam że każdy naród jest taki a nie inny i tylko bogowie wiedzą dlaczego je tak poukladali na mapie, a nie inaczej.
A garstka? To brzmi jakby garstka Polakow byla zupelnie czyms innym niz garstka Kogokolwiek_innego.

Przykład? Osobiscie do tego podchodzac - nie, nie daje przykładu. Staram sie byc jak najlepsza osoba, wykonywac swoje obowiazki najlepiej i grać fair. To czy wezmą ze mnie przykład, to inna sprawa. W Tibii miałam jedną jedyną postać. Mialam okazje byc 'udzielaczem pomocy w sprawach blahych', ale z funkcji zrezygnowalam z powodu braku czasu. Wszystkie swoje belki widze i pokazuje je innym, zeby swoich drzazg nie zahodowali do takich rozmiarow.

I tak na koniec, bo już mi ciśnienie skoczyło, a mam chore serce:
Po cholere ten temat skoro takie rzeczy zalatwia sie na osobnosci? Odrobiny honoru, czy co to wzniosłego tam jest.
Chcesz tu komuś publicznie wygarnąć dla lepszego efektu? Pokazać, że jakaś rewolucje chcesz zapoczątkować? Lepszą rewolucję nam tu użytkownik 'slonik' pewnego czasu zapewnił.

Na temat reszty dyskusji się nie wypowiadam, bo sam wstęp mnie rozłożył na łopatki.

Podpisuję się pod tym ja, Tanatess - niezbyt światła, kiepska oratorka ze wsi, która na szczęście trzeźwo myśli.

Tana jest offline  
stary 30-12-2005, 12:06   #17
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Powiem krotko jak to zwykle mowie

Kolejny sfrustrowany "uzytkownik" (?), raz na jakis czas musi sie taki zdarzyc, szkoda tylko ze mod team musi tracic czas na bronienie sie przed takimi (czasem dosc smiesznymi) oszczerstwami. Afff cytowanie i odpowiadanie na te glupkowate posty to tylko strata czasu, czasu ktory mogli by przeznaczyc 100 razy lepiej na rozwoj Tibia.pl lub chociaz zbanowanie kilku bezmozgich pajacy ktorzy juz prubuja wcisnac keyloggery
Rybzor jest offline  
stary 30-12-2005, 13:38   #18
Rabanbar
Użytkownik Forum

Rabanbar's Avatar

Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków

Stan: Na emeryturze
Rabanbar ma numer GG 3067062
Domyślny

Cytuj:
Otoz dla twojej wiadomosci to nie sa oszczerstwa. A dowody mam hmm Problem jest tylko w tym ze nie kazdy chce wierzyc w to...
Ty wiesz co, wczoraj przed moim domem wczoraj ufo wyladowalo tylko nikt mi w to wierzyc nie chce, no popatrz. Dowody maja wlasnie to do siebie ze sa niepodwazalne i to nie jest kwestia wiary. Wiekszosc postów które są usunięte sa deletowanie bo sa nieprzydatne.

Btw. Dawno, dawno temu kiedy bylem malym noobkiem tez bylem sfrustrowanym userem i zalozylem podobny temat. Skonczylo sie to dla mnie lustracja moich postów i banem Przy okazji sorry za czepianie sie dla ofiar tamtego tematu. Juz nie bede.

Poniedzialek: Otwieram tibia.com a tam keyloggery
Wtorek: Otwieram tibia.org.pl a tam keyloggery
Środa: Otwieram tibia.pl a tam keyloggery
Czwartek: Boje sie otworzyć puszke sardynek
Rabanbar jest offline  
stary 30-12-2005, 16:50   #19
Descartes
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Domyślny

Cytuj:
Otoz nasz wspanialy Besen gral kiedys taka postacia na Celesta "Yvo" wraz z kolega.... <sam sie przyznal-oczywisice ze nie mi ale np. Bomawowi> Potem jak mu sie ta postac znudzila sprzedal ja chyba na levelu 108 (od tego czasu postac ta miala kilku wlasicicieli) <nowy wlasciciciel sam do mnie napisal ze kupil ta postac hmm chyba chcial sie pochwalic [ale do niego nic nie mam]> Wiec jesli nie masz dowodow na to ze Besen tego NIE zrobil to radzil bym zachowac swoja ocene dla siebie.

Wybaczcie, ale nie mogę się powstrzymać. (wycinek z wywiadu na TibiaMobs)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MatKus
Hmmm. Po pierwsze, trzeba odróżnić tibia.pl od MatKusa. Ja to nie strona, strona to nie ja. Strona to zespół ludzi. Strona ma swoją politykę, a ja jestem osobom prywatną, która nie zawsze musi robić to, do czego strona namawia. Po za tym już długo przed tym, jak przystąpiliśmy do programu partnerskiego przestałem bawić się, cheatami, ale to chyba głównie dla tego, że już nie gram w Tibię i nie było mi to do niczego potrzebne.
Descartes jest offline  
stary 30-12-2005, 18:30   #20
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Imię: Va'esse
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Jak już jesteśmy przy Biblii to może cytat dla ciebie:

Kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamień.

Rzuciłeś. Jesteś pewien że nie masz sobie nic do zarzucenia?

@Platonikus

1)Nie bardzo rozumiem o co chodzi ci z "basenem". Nie mu tu takie moderatora, nie rozumiem Cię.
2)Nie, nie jesteśmy nietykalni. Zdarzało się już w historii że moderator tracił status za swoje zachowanie(nie będe przytaczał nicków, bo przy tej historii nie było, czytałem o tym dopiero niedawno.)
3)Cały twój dowód że besn sprzadał postać to tyle że powiedział koledze, a kolega puścił plote...na tej podstawie mielibyśmy zwolnić szanowanego moderatora?
4)Powody kasacji są jakie są, mają dostarczać nam radości z pracy. Gdybym miał sie silić na powagę to już drugiego dnia moderowania uciekł bym z krzykiem.

@topic

Nie będe pisał dużo. Wydaje mi się że to kolejna akcja w stylu "modki są be", tylko jakoś tak sformuowana, że komuś się chce ją prowadzić, a jest niestety tak samo bezcelowa jak wszystkie poprzednie, o "elycie" chociaż.

Gangrel jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania