|
Notki |
tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 07 2005
Lokacja: Piła
Stan: Tutor
Imię: Platonikus
Profesja: Elder Druid
Świat: Celesta
Poziom: 83
Poziom mag.: 64
|
![]() Widze ze wszystko bylo juz tutaj powiedziane
teraz info do Omandera Moze pientuj zachowanie swoich moderatorow? Ktorzy sharuja acc i potem sprzedaja? hmm jak on sie zwal Besen? czy jakos nie wspomne innych... ps. powody usuwania postow i tematow sa bardziej zalosne niz same tematy .... Nie mogli byscie zachowywac sie jak ludzie? Skasowac temat i juz.... ale nie wy wolicie pochwalic sie swoja inteligencja ktora jest podobna do tej prezentowanej przez tych posterow. Nawet jesli oni sa nobami nawet jesli obrazaja kogos nawet jesli uzywaja slow nie cenzuralnych to nie uprawnia was do tego aby czynic to samo ... Dajcie jakis przyklad eh zreszta do kogo ja to mowie W koncu jestescie tylko garstka POLAKOW. Widzicie drzazge w oku swojego brata a nie zauwazacie belki w swoim Omander wiesz ze to nie ladnie umieszczac ogloszenia na forum tibi.com tym bardziej o sprzedawaniu paca.... a twoje imie powinno byc dawno zmienione.
01.10.2005-22.10.2006 Senior Tutor Teraz Emerytura... Senator ![]() Ostatnio edytowany przez Platonikus - 28-12-2005 o 15:57. |
![]() |
|
![]() |
#2 | |||||||
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Cytuj:
Besn to moj dobry kumpel, na forum sie dobrze sprawuje i nie mam nic do jego moderowania. Mowisz ze sharuje i sprzedaje postac? A masz dowody? Nie? Tak myslalem. Powiedziec, to ja sobie tez moge ze EO, Bubble, Cach, Guido sharuja, ale ja jak cos juz pisze, to potwierdzam to dobrymi dowodami, ktorych ty nie masz, dlatego twoje zdanie nie jest nic dla mnie warte. Oszczerstwa kazdy rzucac potrafi. Cytuj:
Nie podoba ci sie nasze forum? W gornym prawym rogu masz taki przycisk "X". Uzyj go. Nikt nie bedzie za toba plakal. Cytuj:
Tak, jestem Polakiem i co z tego? Wiekszosc ludzi na tym swiecie to idioci, ja nim nie jestem i jestem dumny z tego co juz zdazylem osiagnac w moim zyciu. Nie jestem jakims wielkim patriota, ale nasz narod wiele osiagnal na swiecie i wiele znaczyl kiedys. Co z tego ze wiele ludzi z Polski to idioci? W innych panstwach jest to samo. Ja potrafie dowiesc tego, ze jestem inny, dlatego mi nie przeszkadza, ze jestem Polakiem, nawet dumny z tego jestem co moj narod osiagnal kiedys... A ty? Ty jestes nikim. Skoro nawet do wlasnego kraju sie nie przyznajesz, co ci pozostaje? Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Nastepnym razem zanim bedziesz mnie o cos oskarzal, miej dobre dowody na to co mowisz, miej argumenty i przede wszystkim upewnij sie ze masz racje, bo narazie to siebie tylko osmieszasz. ![]() Poki nie bedziesz spelnial powyzszych wymogow, lepiej nie podejmuj ze mna dyskusji. Cytuj:
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 29-12-2005 o 04:21. |
|||||||
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Morgana
Poziom: 150
|
![]() @ Dr.Omader
niezle go zjechales.....wiecej, wiecej takich postow...nawet niewiesz jak sie usmialem buhahahah ![]() @up taa dobra rada ale wnioslbym poprawki...oni na piwo?? te dzieci?? buahhaha oni na soczek albo na mineralną bo na piwo.....hahah oni jak powąchaja to maja bombe a co dopiero po wypiciu ![]() ![]()
19:00 Marelw the Wolf [79]: I KTO SIE CHOWA PO STACKACH PIERDOLONE PAJACE? 19:00 Kenami [299]: fajnie ; )? 19:00 Eter Rael [262]: a kto robi skule pajacu? 19:00 Antrevis [170]: mieczem wojujesz od miecza giniesz 'jaka ostoja spokoju GAHAHHAHAHA xdd |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Delarev czy jak ci tam sam masz 14 lat i wyzywasz wszytskich ze sa malolatami najpierw sie zastanow a potem gadaj i wiesz niemusisz sie podlizywac do omandera i tak ci nieda itemow na Refugi bo to niezla żyła Hail Riders of Apokalypsa |
|
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
|
![]() Omader musze przyznac ze to bylo dobre
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Btw. Kilka slow krytyki nikomu jeszcze nie zaszkodzilo mam nadzieje ze wyciagniesz odpowiednie wnioski... i ze nie zamiezasz kontynuowac tej rozmowy. Zawsze mam nastawienie pokojowe. A wiec Peace z wami.
![]() |
![]() |
#7 | ||||||||||||||
Administrator
|
![]() Cytuj:
Guido gral kiedys z kolega z bloku, ale nie przyznaja sie do tego, wogole sprzedali postac i kozacza. <Sarkazm mode=off> Zrozum - twoje zeznanie, nie jest dowodem. Gdyby bylo to moglbys mu bana zalatwic, a z tego co wiem to on nie ma bana za dzielenie ![]() Tak jak mowilem - Besn jest dobrym graczem, nie szkodzi za wiele, wiem ze kiedys troche przesadzal z lurowaniem na celescie, ale jest masa gorszych ludzi. Na forum nie mam do niego zastrzezen, a z racji ze to jest forum o tibii, a nie tibia i nie jestem gmem to nie mam za co go karac ani pietnowac. Tutaj sie dobrze spisuje. ![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
A innych? Tych co banuje, upominam i kasuje posty, tez szanuje jako ludzi, ale do pewnego stopnia. Bo gdy ktos lamie regulamin, tak jak wczesniej napisalem, okazuje mi brak szacunku, wiec czemu ja mam miec szacunek dla niego, skoro on nie ma dla mnie? Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Widze, ze slabo u ciebie z czytaniem ze zrozumieniem. Napisalem przeciez wyraznie, ze moj nick nie lamie zasad Tibii, gdyz zasada co do tytulow typu "dr" zostala wprowadzona na dlugo po tym gdy stworzylem postac "Dr. Omader". Ile razy mam to ci tlumaczyc? Nie twierdze, ze jestem nietykalny bo tak nie jest. Twierdze tylko, ze nawet jakby mi ktos dal namelocka, skoro twierdzisz ze lamie zasady Tibii to tego namelocka by zdjeto, bo bylbym w stanie sie wytlumaczyc z tego. Nie jestem pewien, ale GM chyba nie widzi kiedy postac zostala stworzona, dlatego moge dostac namelocka od zwyklego GMa, ale po napisaniu maila, albo uzyciu opcji skargi na bana ten namelock bylby zdjety przez pracownika dzialu Custom Support, gdyz nie lamie zasad Tibii. Cytuj:
Wiesz ile godzin poswiecilem tej stronie? Wiesz ilu ludziom dzieki niej posrednio i bezposrednio pomoglem? Nie wyobrazasz sobie nawet. I to wszystko uczynilem za darmo i dalej to czynie. Cytuj:
Ty zaczales mnie oskarzac o rozne rzeczy, podwazac moj autorytet i nie przedstawiles ani jednego argumentu. Nie mozesz tego zrozumiec? Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
||||||||||||||
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2005
Profesja: Elite Knight
Gildia: Holy Dragons
|
![]() Ale macie ku**a zabawe :D (nie mogłem sie powstrzymać :)
|
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 12 2005
Stan: Na emeryturze
Imię: Arkador
Gildia: Riders Of Apokalypsa
Poziom: 44
Poziom mag.: 50
|
![]() Kochani jak czytam to nie wierze, .... tyle gadania na temat zjawisk o których każdy wie i o których nie mówi sie bo, choc są zabronione ... to są, podobnie jak polskie prawo (w wielu kwestiach), "martwe" (patrz nie możliwe do wyegzekwowania).
Gram na Celescie ponad rok, znam postacie ktore przechodza z rąk do rąk jak okopy w I Wojnie Swiatowej na froncie zachodnim - ale czy sam fakt cos zmienia? Czy poruszanie tego tematu na forum (ktory raczej ma na celu "dokopac" co niektórym graczom), bez posiadania dowodów ma jakikolwiek sens? Chyba zgodzicie sie ze mna za sama wiedza jest raczej subietywną ocena zaistnialej sytuacji i cieżko ferowac wyrokami na podstawie jednej czy dwoch opinii (bez urazy - ale osoby ktora sam twierdzi ze grala w sposob dalece odbiegajacy od obowiazujacych standardów - jest malo wiarygodna - pomimo ze moze mowic prawde). Całkiem na marginesie (po raz pierwszy) .... Bycie MODERATOREM (rozumiem opiekunem - bo chyba taka jest podstawowa rola i funkcja ww. "posłannictwa") nie oznacza bycie uczestnikiem forum Panie Dr. Omader, a tym bardziej zabieranie głosu i obrażanie uczestników, czyż nie? (zdecydowanie zdrowsza sytuacja bylaby gdyby raczyl Pan zalożyc osobną - nową - postac na forum, bez tych kolorowych, bufoniastych (choc jak sie domyślam majacych podniesc prestiż ) i jednoznacznie określających charakter - symboli. ... ... (po raz drugi) odnosnie przyslów .. Panie Platonikus ... "z koniem sie nie kopie" p.s. pomijając osoby w bardzo mlodym wieku (ktore niestety nie potrafia korzystac z dobrodziejstw jakie niesie ze soba współczesna technika), nie znam (wielu) graczy ktorzy posiadajac mozliwości, srodki i pieniadze nie chcieliby i nie raczyli "nagiac" obowiazujące regóły dla własnych celów. pozdrawiam Kant ![]() Ostatnio edytowany przez Kant - 29-12-2005 o 21:22. |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Administrator
|
![]() Cytuj:
Czyli rozumiem, ze to konto ma byc uzywane tylko do przeprowadzania prac administracyjnych? To znaczy, ze mam siedziec cicho na tym koncie, zalozyc sobie drugie tylko po to zeby odpowiadac uzytkownikom? Pierwszy raz slysze taka definicje moderatora... Po co mi czerwony kolor nicka? Dopisek administrator, czy tam akutalny zartobliwy "paccman" pod nickiem? Wlasnie po to zeby userzy wiedzieli z kim maja do czynienia, chyba nie powiesz mi ze zdanie zwyklego szarego uzytkownika jakiegos serwisu jest dla ciebie tyle samo warte co zdanie administratora? Funkcja ta dowodzi, ze osoba ktora ja pelni ma odpowiednie predyspozycje do tego i odpowiednia wiedze w danym zakresie o ktorym traktuje forum. Nie mam tego dla "szpanu" nie mam tego zeby sie wywyzszac, to ma byc informacja dla innych. Cytuj:
Mam takie samo prawo do wypowiadania sie w kazdym temacie jak kazdy inny user. Gwoli scislosci to Platonikus zaczal ten caly offtopic, to on zaczal mi zarzucac niekompetencje i podwazyl slusznosc mojego nicka. Ja sobie nie dam w twarz pluc. Szczegolnie gdy ktos pluje w administratora forum, moze Ty bys sie nie bronil, ale ja takich bezpodstawnych oskarzen nie zostawiam. I chyba udowodnilem ze Platonikus jest w bledzie, przedstawiajac odpowiednie argumenty przeciw jego oskarzeniom, on tych argumentow nie mial. A teraz apeluje o zakonczenie tego olbrzymiego offtopicu i powrocenie do tego kto komu ukradl szczura w przedszkol... znaczy sie na celescie ![]() Bosman: a moze o sobie cos napiszesz, tez by tego troche bylo ![]() |
||
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Widze ze jednak nasz drogi tworca story ktory poswiecil cale swoje zycie na stworzenie tej stronki ktora jest on-line hmm chyba 10 h na dzien <odejmujac przerwy w dzialaniu> nadal nie zrozumial mojego postu. A wiec jak napisalem jestem z pokojowym nastawieniem a wiec nie zamierzam dalej uczestniczyc w tym wszystkim. Jezeli lubisz obrazac innych to bardzo prosze. A odnosnie tego besena to kwestia wiary ale chyba ty nie weisz co to znaczy. Widze tutaj tylko rezim a to nie jest nic zdrowego. Nie bede marnowal czasu na twoje odpowiedzi ktore niczego nowego nie wnosza <widac nic nowego nie wymysliles - ciagle to samo. nie masz argumentow bla bla. mam nawet ss'y ale kij mnie to obchodzi osobiscie nie interesuje mnie to czy ktos sharuje czy nie .... Ale problem ktory poruszyles w pierwszym poscie byl taki.... Twoje przeslanie do graszy "I co moze, wg. ciebie nie nalezy tego pietnowac i scigac?" Zgadam sie z tym w 100%. Dlatego moja propozycja byla taka azebys moze pietnowal wszystkich nawet moderatorow. Jednak masz pewne problemy jestem w stanie zrozumiec cie <empatia to jedno z moich imion>. Jesli cie to tak interesuje to zapytaj sie besena moze powie ci prawde.
Nadal nie jestes mily eh to chyba jakas krzywizna "zawodowa" widzac tysiace postow nie majacych sensu nagle natykasz sie na moj i traktujesz go w podobny sposob. Z tego co napisales moge wysnuc pewne wnioski (moja nadinterpretacja): "Omader says : Ej ludzie ja jestem prawem ja jestem wszystkim bede odpowiadal tylko przed Bogiem i historia, Wasz potezny wodz nie da sobie w kasze dmuchac byle komu w koncu to tylko glupi gracz Platonikus ktory nie ma pojecia czym ja sie tutaj zajmuje. ej moze zrobimy ze mnie Boga co? W koncu jestem kims. Moge rozkazywac innym i oczerniac ich nikt nie jest mi w stanie nic zrobic. Prosze kupujcie pace od tibi.pl sprawnie/szybko/prawie za darmo. Odnosnie twojego nicku to mnie on w ogole nie interesuje poprostu przestrzegam pozostalych nowych graczy przed zlamaniem zasady ktora obowiazuje. <omg wiem ze kiedys nawet dozwolone byly niemieckie znaki i inne bzdety np. Dr.> Sam napisales niestety GM nie wie kiedy zostala stworzona postac.... TO jak ja mam wiedziec? hmm trzy znaki LOL. Nie stety dla twojego zmartwienia wywiazuje sie z moich obowiazkow w odpowiedni sposob. A tak mniedzynami co oznacza ten Dr. bo nie stety napewno nie Doktor na ten tyt. musial bys jeszcze popracowac hmm ponad dekade. Czyzby Drużba, Dragon, Dwarf ? Odnosnie pozostalych uzytkownikow: a czy ja chce im odebra ich prawo do pisania postow? Zegnam. Mam nadzieje ze jesli nie Omader to ktos inny zrozumie ten post i jego glowne przeslanie. Pozdrowienia i Happy New Year. ps. Odnosnie zakonczenia tego to juz pisalem w poprzednim poscie... nie zamierzam juz dalej tego drazyc
01.10.2005-22.10.2006 Senior Tutor Teraz Emerytura... Senator ![]() Ostatnio edytowany przez Platonikus - 29-12-2005 o 22:50. |
![]() |
![]() |
#12 | |||||||||||||
Administrator
|
![]() Cytuj:
Zrob strone ktora bedzie generowac takie obciazenie i utrzymaj ja. Wtedy bedziesz mial prawo mnie krytykowac w tej kwestji. Cytuj:
Cytuj:
Moze ty wierzysz jakims nieznajomym, ktorzy oczerniaja twoich kumpli, ale ja nie. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
- nie wolno mi byc administratorem, - nie wolno mi banowac uzytkownikow, - nie wolno mi sie bronic przed bezpodstawnymi oskarzeniami, - nie wolno mi pisac na tym koncie, - nie wolno mi dawac ogloszen wlasnej firmy, na stronie ktora wspoltworze, - nie moge wymagac od uzytkownikow przestrzegania regulaminu, ktorego z moderatorami stworzylismy i ktory kazdy uzytkownik potwierdzil, ze przeczytal i ze bedzie go przestrzegac, - nie wolno mi prosic o dowody bo i tak zostane olany i nie dostane ich, - wogole jak ja smiem zyc? Czlowieku jestes po prostu ŻAŁOSNY. Czy gdzies napisalem, ze jestes glupi? Gdzie napisalem, ze jestem Bogiem? Obrazilbym Stworce w ten sposob, a tego nie czynie. To co nie moge juz dawac kar na forum za nie przestrzeganie regulaminu bo nazwa mnie Bogiem? Idiotyzmy prawisz chlopie. Gdzie cie oczernilem? Wszystko co napisalem, bylo uargumentowane, mam dowody i mam wiedze. Ty nie masz nic. Ja odpowiadam na twoje non sensowne zarzuty, a ty na moje prosby nie, ignorujesz je jakby byly powietrzem. Zalosne. Cytuj:
Nie interesuje mnie skad masz wiedziec, jak MI cos zarzucasz to porywasz sie "z motyka na slonce". Ja ciebie nie zostawie tak o, nie dam ci oczerniac mnie przed uzytkownikami forum. Jak juz mi cos zarzucasz to miej porzadne zaplecze wiedzy na dany temat, bo bez tego skonczysz tak jak w tej chwili. Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Co do zakonczenia: ja jestem taki ze moje slowo jest zawsze ostatnie, wszedzie. I nie mam zamiaru tego zmieniac, szczegolnie gdy mam racje. :> Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 29-12-2005 o 23:35. |
|||||||||||||
![]() |
![]() |
#13 | ||||||||||||||
Nieobecny.
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Czy ty sobie kpisz, ty tylko stosujesz ciężki sarkazm? Ludzie, jak wy zamierzacie zdać maturę z polskiego jak czytanie ze zrozumieniem u was leży? Pokaż mi, do jasnej niedoli, na jakiej postawie wyciągnąłeś takie wyssane z palca wnioski? Niestety jestem zbyt ograniczony, aby to zrozumieć. A co do działania strony - masz lepsze możliwości hostingowe niż my aktualnie? zapraszamy, bo rzeczywiście strona się kopie - ale narzekać to każdy potrafi, tylko dupy ruszyć nie ma kto, nie? Cytuj:
Cytuj:
Po drugie, misiu, racz zauważyć, że gdyby tutaj na prawdę panował reżim, to już dawno zostałbyś zesłany na tibiabr.com, więc jakoś znów brakuje ci dowodów, a rzucać pomówieniami bez pokrycia, to każdy potrafi. Więc, niestety misiaczku, niczego sobą nie reprezentujesz. Może następnym razem pójdzie ci lepiej? Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez $corcerer - 29-12-2005 o 23:48. Powód: Zły nawias przy jednej z zamykających quot... |
||||||||||||||
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Taka mala rada dla was Jak juz napisalem nie zamierzam drazyc tego dalej nie bede edytowal waszych przewspanialo myslnych postow.
![]() Musze jednak przyznac wam ze podzwiwiam was za wytrwalosc ![]() ps. Dziekuje roWIESNIKOWI za dotrzymywanie mi towarzystwa oraz jego przyjacielowi A juz wiem dlaczego oni tyle pisza .. poprostu odciagaja uwage od mojego prawdziwego posta ... bye
01.10.2005-22.10.2006 Senior Tutor Teraz Emerytura... Senator ![]() Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 30-12-2005 o 00:46. Powód: Przestan pisac boldem! |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2005
|
![]() Hmn.. tak sobie czytam ten topic i czytam..
Oprócz tego, że na mych ustach maluje się uśmiech, gdy wertuję każdy wers tego co było tu napisane (tak, dosłownie każdy – najdrobniejszy, jeśli ktoś nie wierzy, to może uwierzy, jak powiem, że całe „Nad Niemnem” wraz ze wszystkimi opisami byłam w stanie przeczytać ![]() a więc na początek muszę wytłumaczyć komuś coś, czego widać nie pojął drogi Kant’cie rozwieję twe domysły otóż moderator i administrator to użytkownik forum, każdy z nich z osobna jest użytkownikiem, każdy z nich jest człowiekiem osobą, która udziela się na forum pod danym nickiem a to, że mają takie pozycje świadczy jedynie o nadanych im prawach i obowiązkach jakie od nich się oczekuje, a są nimi takie oto funkcje: administrator – jest technikiem, on dba o całe forum, o to by nie było na nim żadnych błędów, o jego wygląd przede wszystkim, jak i o porządek, pod jego jurysdykcją są moderatorowie moderator – ma za zadanie dbanie o porządek na forum, o to, by regulamin był przestrzegany, by nikt nie zaśmiecał forum i by nikt nikogo nie obrażał ani nie wszczynał kłótni – jest stróżem każdy z nich musi poświęcić sporo swego czasu by robić to, co zostało im wskazane do robienia i nikt ich za to nie wyręczy, gdyż nie każdy jest zdolny do tych funkcji czemu więc twierdzisz, że nie mają oni żadnych praw przysługujących zwykłym użytkownikom? Czyżby byli ‘botami'? nie oczekuj, że sami złamią regulamin, w którym wyraźnie chyba było napisane o ‘nie zakładaniu drugiego konta’ teraz mam parę pytań to Platonikus’a czemu nakazujesz Dromowi wypowiadanie się tylko do moderatorów? Czyżby jego wolność słowa była w jakiś sposób ograniczona? Czy i on nie może włączyć się w jakąś dysputę, tylko dlatego, że jest administratorem? Czemu ludzie są tacy zawistni, że gdy ktoś ma jakąś pozycje gdzieś, to muszą go zgnoić na jakiej podstawie twierdzisz, że jego kolega sharuje, a jemu zabraniasz go bronić? Dlatego, że on nie ma dowodów, nie może stanąć po jego stronie, ale za to ty TAKŻE ich nie posiadając dopuszczasz się gnojenia go? (wybacz, ale nie podając odpowiednich dowodów nie udowodnisz, że je posiadasz) Czyżbyś był jednostką uprzywilejowaną? Ja myślałam, że żyjemy w wolnym kraju, a człowiek z założenia rodzi się ‘równy’ Rozpoczynasz offtopic – nawiązujesz do ich pracy na forum, czemu się nie wypowiesz na jej temat w odpowiednim do tego miejscu? Czyżbyś szukał jak najwięcej powodów, by pokazać swe racje, nawet jeśli to coś w ogóle nie jest z nimi związane? Mam pytanie – jakie w ogóle są twoje racje, gdyż coś mi na samym początku musiało uciec, choć tekst mam nadal przed oczyma pisząc te słowa Drom, z tego co widziałam napisał ci swoje powody, dla których on i moderatorzy przyjęli ten sposób pracy na forum, a nawet nie musiał – mógł cię odesłać do odpowiedniego tematu i kazać przestać offtopikować Wykazał się cierpliwością w tym przypadku Cały problem polega na tym, że oni dawali przykład i dają, lecz niestety niewiele osób z nich go bierze Powiem ci z własnego doświadczenia – ze mną jakoś nikt tak jak z tobą nie dyskutował, a krytykuję sporo osób i to za ich najmniejsze przewinienia – nawet moderatorzy i admini tego forum ode mnie nie są wolni Z tego chyba wynika, że twoja ‘krytyka’ okazała się nie słuszna, choć ja bym tego nie nazwała krytyką, to co przedstawiłeś było raczej próbą wymuszenia swych racji Choć zrobiłeś to na jako takim wysokim poziomie, to jeszcze ci trochę brakuje – gdyż popełniasz drobne błędy w tej dziedzinie ![]() Dam ci pewną radę – jeśli wchodzisz z kimś w dysputę, uważaj na każde słowo i każde sformułowane zdanie, gdyż może ono zostać opacznie odebrane, bądź wykorzystane przeciw tobie – ale bez jakichkolwiek argumentów to się i tak nie powiedzie Ja nie potrafię być miła dla kogoś, kto mną gardzi, uważa za śmiecia, którym można pomiatać bądź kogoś, kto będzie tańczył jak mu się zagra – w takich przypadkach ostro pojadę po takiej osobie i miła na pewno nie będę, jeśli jest to jedyny sposób wyperswadowania takiej osobie jak się zachowuje to będę tak czynić. Tak samo tutaj traktowani są ci, którzy wyraźnie łamią regulamin i nie wykazują chęci do poprawy. Tak są traktowani ci, którzy zdają się dla zwykłej kpiny rejestrować się na tym forum i utrudniają specjalnie, z premedytacją życie innym. Dlatego właśnie nie można być miłym dla każdego, niezależnie w jakiej będzie sytuacji. Zwrócę ci uwagę, że prowokujesz swego rozmówcę. To co tu widzę nie w pełni jest moralne, zwłaszcza że piszesz o czymś czego nie reprezentujesz w pełni. Każesz komuś wyciągać wnioski, a sam jesteś ślepy na to co się do ciebie pisze – tak więc mam nadzieję, że to co napisałam będzie wystarczająco zrozumiałe. Piszesz, że jesteś taki spojony – a widać, że noszą cię powoli emocje i już nie panujesz nad tym co piszesz – piszesz, że Drom cię obraża, a sam robisz dosłownie to samo i to ty go prowokujesz do tego (wiem co to prowokacja bardzo dobrze – sama stosuję, więc znam się na tym) Wypowiedzi Drom’a nie wnoszą niczego nowego, gdyż zauważ, że on cały czas się powtarza, to wszystko już gdzieś było zapisane, ale skoro nie satysfakcjonują cię, choć według mnie było tam wszystko.. to znaczy, że to nie on ma jakieś problemy ze zrozumieniem czegoś. Cytuj:
jeśli więc takie było przesłanie, to czemu tego na początku nie wyjaśniłeś, a nawet nie napisałeś w tej formie? Czemu to pielęgnowałeś.. Z tego co napisaleś – wszyscy się mylą tylko ty masz rację; nikt nie jest w stanie zrozumieć tego co piszesz, więc powinni przesiedzieć nad tym i przewertować to kilka razy, bo to oni są winni, a nie ma tu nic z twojej winy TROCHĘ SAMOKRYTYCYZMU! Jeśli piszesz, że kończysz dysputę – to ją zakończ Drom – a ty co? odpowiadasz na wszystkie te argumenty i rozwlekasz offtopa? Nawet z łaski swojej podzielić topika nie możesz, tylko tu to jest pielęgnowane? Daj przykład innym – chociaż porządku, zamykaj temat, choćby brutalnie, ale nie rozwlekaj go, nawet jeśli twój rozmówca tego chce! Skieruj go tam, gdzie będzie mógł sobie popisać – może w twórczości sprawdzi swe powołanie, ale nie pisać rozwlekłych postów na kilka stron, które mnie zmuszają do rozwlekłych postów! XD Scorc – ty też dajesz się ponieść.. na swój sposób też dałeś się podejść i rozwlekasz to! Następnym razem proszę krótko i zwięźle i obydwu odesłać w jakieś ustronne miejsce, do nowego topika! Uspokajać bądź wyciszać! Obu! Spokój dzieci XD bo jak ja się włączę do tego to będzie płacz i zgrzytanie zębów.. d.Taube
Time after time, while their bodies lie sleeping, incarnate they in the bodies of men. Teaching and guiding onward and upward, out of the darkness into the light. she lost somewhere her time.. get me known if You find it for me XD mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć.. |
|
![]() |
![]() |
#16 |
The Witch
Data dołączenia: 14 05 2004
|
![]() Może i nie jestem zbyt światłą i potrafiącą pisać długie, kwieciste wywody osobą, ale cholera jasna, co ma piernik do wiatraka?
Dlaczego kogoś interesuje moderator X, ktory ma postac Y i ją dzieli z kimś skoro nie jest o tym wspomniane w żadnym miejscu na forum, że w ogole taka postac posiada? Co śmieszniejsze, owy moderator X, moderuje dział 'Grafiki', który leży od tibii jakieś 5,5km dalej. Czy gdybym wiedziała, że jakikolwiek użytkownik dzieli postac, ale nie pisze o tym na forum, a nawet sie na tym forum nie odzywa tylko przeglada tematy, musialabym mu wlepic bana? Za co? Druga rzecz to te powody usunięć. One zależą od kontekstu tego, co w owym temacie było napisane, a to wie tylko moderator i autor tematu. Po co komu innemu o tym wiedzieć? Często kasuje post nie dając nikomu punktów karnych (nawet jezeli sie nalezaly), tylko uwzgledniam w powodzie co jest nie tak. Informacja ta jest dla autora. Tylko i wyłącznie. Po cholere maja sie tym inni interesowac? Polak... Polak... babka Niemka, dziadek Węgier, babka Rosjanka, dziadek Szwed... Ja tu jestem czystym przypadkiem. Tak, nie jestem patriotką, bo uważam że każdy naród jest taki a nie inny i tylko bogowie wiedzą dlaczego je tak poukladali na mapie, a nie inaczej. A garstka? To brzmi jakby garstka Polakow byla zupelnie czyms innym niz garstka Kogokolwiek_innego. Przykład? Osobiscie do tego podchodzac - nie, nie daje przykładu. Staram sie byc jak najlepsza osoba, wykonywac swoje obowiazki najlepiej i grać fair. To czy wezmą ze mnie przykład, to inna sprawa. W Tibii miałam jedną jedyną postać. Mialam okazje byc 'udzielaczem pomocy w sprawach blahych', ale z funkcji zrezygnowalam z powodu braku czasu. Wszystkie swoje belki widze i pokazuje je innym, zeby swoich drzazg nie zahodowali do takich rozmiarow. I tak na koniec, bo już mi ciśnienie skoczyło, a mam chore serce: Po cholere ten temat skoro takie rzeczy zalatwia sie na osobnosci? Odrobiny honoru, czy co to wzniosłego tam jest. Chcesz tu komuś publicznie wygarnąć dla lepszego efektu? Pokazać, że jakaś rewolucje chcesz zapoczątkować? Lepszą rewolucję nam tu użytkownik 'slonik' pewnego czasu zapewnił. Na temat reszty dyskusji się nie wypowiadam, bo sam wstęp mnie rozłożył na łopatki. Podpisuję się pod tym ja, Tanatess - niezbyt światła, kiepska oratorka ze wsi, która na szczęście trzeźwo myśli.
#17 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Powiem krotko jak to zwykle mowie
![]() Kolejny sfrustrowany "uzytkownik" (?), raz na jakis czas musi sie taki zdarzyc, szkoda tylko ze mod team musi tracic czas na bronienie sie przed takimi (czasem dosc smiesznymi) oszczerstwami. Afff cytowanie i odpowiadanie na te glupkowate posty to tylko strata czasu, czasu ktory mogli by przeznaczyc 100 razy lepiej na rozwoj Tibia.pl lub chociaz zbanowanie kilku bezmozgich pajacy ktorzy juz prubuja wcisnac keyloggery |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
Btw. Dawno, dawno temu kiedy bylem malym noobkiem tez bylem sfrustrowanym userem i zalozylem podobny temat. Skonczylo sie to dla mnie lustracja moich postów i banem ![]()
![]() |
![]() |
#19 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Cytuj:
Wybaczcie, ale nie mogę się powstrzymać. (wycinek z wywiadu na TibiaMobs) Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
#20 |
Fallen Angel
|
![]() Jak już jesteśmy przy Biblii to może cytat dla ciebie:
Kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamień. Rzuciłeś. Jesteś pewien że nie masz sobie nic do zarzucenia? @Platonikus 1)Nie bardzo rozumiem o co chodzi ci z "basenem". Nie mu tu takie moderatora, nie rozumiem Cię. 2)Nie, nie jesteśmy nietykalni. Zdarzało się już w historii że moderator tracił status za swoje zachowanie(nie będe przytaczał nicków, bo przy tej historii nie było, czytałem o tym dopiero niedawno.) 3)Cały twój dowód że besn sprzadał postać to tyle że powiedział koledze, a kolega puścił plote...na tej podstawie mielibyśmy zwolnić szanowanego moderatora? 4)Powody kasacji są jakie są, mają dostarczać nam radości z pracy. Gdybym miał sie silić na powagę to już drugiego dnia moderowania uciekł bym z krzykiem. @topic Nie będe pisał dużo. Wydaje mi się że to kolejna akcja w stylu "modki są be", tylko jakoś tak sformuowana, że komuś się chce ją prowadzić, a jest niestety tak samo bezcelowa jak wszystkie poprzednie, o "elycie" chociaż.