|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Siemka poniewaz troche siedze w "Haxiorstwie" postanowilem zalozyc taki temat o nowych zagrozeniach czekajacych na tibijczyków czyli o nowych motodach hackowania - Dzial bedzie aktualizowany
1.Metoda Folderu. Teraz szczegolnie te osoby które nie maja antyvirusów niech uważają szczególnie ktos wymyślił nową dziure polega ona na wklejeniu programu do folderu (prowizorycznego) , wyglada to tak : dostajemy od qmpla program spakowany zipem odpakowywujemy i mamy folder chcemy otworzyc folder (zazwyczaj folderow nie skanujemy) a tam wyskakuje Wir nawet folder sie nie otwiera :/ infekcja w 100% Ostatnio edytowany przez Lilixim - 18-01-2006 o 02:08. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() To byba musiałby być jakiś exe z ikoną folderu.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() @UP
no niestety nie ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#5 |
Nikt ważny
|
![]() To chyba jednak po prostu program z ikoną folderu.
Pomysł nawet sprytny, choć ja tam się nie martwię, bo jak już, to skanuje folder przed jego otwarciem.
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2005
![]() |
![]() a jak skanujesz spakowany to nie wykryje ? O.o ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nikt ważny
|
![]() aby taki program zadziałał trzeba go uruchomić
ja dla wszystkiego skanuje przed i po rozpakowaniu. antykeylogger+ aktywny skaner antywirusowy. Ale i tak nie ściagam nic z sieći jeśli nie muszę.
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]() chce jeszcze dodac ze nie wszystkie antyvirusy wykrywaja trojany/dziury/ etc. Avast & NOD32 do dzisiaj nie wiedza co to jest Pahadoor.o
co do tego folderu to dziura zostala szybko załatana. ![]() ![]() AntiVir Found nothing ArcaVir Found Trojan.Wotta Avast Found VBS:Malware AVG Antivirus Found Dropper.Mimail BitDefender Found Exploit.Html.Codebase*****c.Gen ClamAV Found Trojan.CodeBase Dr.Web Found Exploit.CodeBase F-Prot Antivirus Found JS/Mimail.B@dr Fortinet Found JS/XPFold-tr Kaspersky Anti-Virus Found Trojan-Dropper.JS.Mimail.b NOD32 Found Exploit/CodeBase Norman Virus Control Found nothing UNA Found nothing VBA32 Found TrojanDropper.JS.Mimail.b |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 07 2005
Lokacja: z nienacka
![]() ![]() |
![]() nie no ludzie czy wy macie jekies kompleksy na punkcie h4x0rów, wirusow, trojanow. co jakis czas pojawia sie taki temat i "znawca" podpowaiada jak sie obronic a tak naprawde ameryki nie odkryl. inni sie znow wypowiadaja ze nic nie sciagaja lub wszystko skanuja. ja wam powiem ze pierwsza i glowna zasada ustrzezenia sie przed takimi shitami to jest nie dac sie zwariowac! czemu przez jakies gowno mam sobie ograniczac przyjemnosci i dobrodziejstwa netu. dopiero druga jest antivirus firewall itd. chociaz i tak praktycznie niczego nie skanuje bo nie mam czasu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
1. Niektorzy maja wysokopoziomowe postacie i wola sobie akurat ując troszke tej przyjemnosci z internetu niz stracic cos nad czym sie meczył bardzo bardzo długo 2. Niewiem czy słyszałes ze niektore wiry nie sa wykrywane przez antivirusy a niektore posiadaja fv killera ? , vsk , po sciagnieciu keyloggera ktory jest pozadnie napisany mozemy miec male problemy pozatym wiekszosc keyloggerow omija fv z sp2 wiec dupa ![]() 3. Nie napisałem ten temat zeby pokazywac jaki to ja jestem i jak sie chronic.. chce zeby wszyscy wiedzieli co jest ten teges w swiecie haxow , i zeby niewpasc na przyszłosć. |
|
![]() |
![]() |
#11 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 07 2005
Lokacja: z nienacka
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2006
Lokacja: .......\HELL/.......
Stan: Na emeryturze
|
![]() Ahhh dzieki za Rade
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Primo, to nie folder jest zainfekowanym tylko plik my pics.folder
Secundo: jak to nod32 go nie wykrywa. Wiesz ile czasu zajelo mi to, zeby otworzyc to scierwo (nie robcie tego w domu!). Odkad dostalem twoje PM.
![]() |
#14 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum