Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 05-05-2005, 16:45   #1
Lord Sauron
Użytkownik Forum

Lord Sauron's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2005
Lokacja: W czarodziejskim świecie

Evul RPG czyli to co nas keci .

W tym temacie chciałbym poruszyć waszą wyobraźnie . Kto z was nie gra w RPG ?. To poroste pytanie i prosta odpowiedź wszyscy grają w RPG czy to znana gra czy nie . Lecz pomyślmy drody koledzy co nas uczy RPG . Mnie RPG nauczyło logicznego myślenia, zastanawiania się , konbinowania , rozwiązywania łamigłuwek , niektóre gry wersje Ang. poprawiły mi wymowe i pisownie ang. za to RPG serdecze dzięki . Myślę żę wasze sugestje będą może nieco lepsze od moich i znacznie krótsze bądź długie ale warto napisać . Ja np: Gram w Morrowind III. Ta gra jest dla mnie wyśmienita wiele z niej wynoszę uczę się i co najważniejsze ważnejsi są koledzy od gry bo z nimi można pogadać a z grą nie . Czekam na wasze komenty . Dobre i złe . Jeszcze to nie koniec mych sugesti . Jeśli jest ktoś zainteresowany to niech napisze a ja napewno odpowiem na wasze pytania i na wasze wypowiedzi.
Ps: Gram jeszcze w DIABLO II na battle.net- polecam
Lord Sauron jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-05-2005, 17:14   #2
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2004

kołbaś ma numer GG 7494864
Domyślny tylko przez neta

ja tez gram tylko ze jedynie przez neta tak jak tibia Mu on-line Knight on-line runescape dark eden i wiele wiele innych

@tak zadowalają i jak wspomniałeś to właśnie dzięki nim mam dzisiaj 5 z angola a nie jak poprzednio 2. Pewnie ze jest satysfakcja zwłaszcza jak zabijesz coś potężnego tak jak w tibi praktycznie na 20 lvl dl to to samo uczucie.można wręcz zwariować szczęścia

Ostatnio edytowany przez kołbaś - 05-05-2005 o 17:37.
kołbaś jest offline  
stary 05-05-2005, 17:20   #3
Lord Sauron
Użytkownik Forum

Lord Sauron's Avatar

Strzałka

Heh... Wiesz troche dużo tych gier on-line . Ale czy game on-line zadowalają czy one czegoś uczą . Odp proszę ??
Lord Sauron jest offline  
stary 05-05-2005, 17:27   #4
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Tobie chodzi o cRPG, coś co może uczy angielskiego, ale jest czasem zmarnowanym przed komputerem, lepiej zebrać się z kolegami i zagrac w porządne RPG(gre fabularną, nie cRPG!).
<edit>
Zalety:
- Mile spędzony czas
- Rozwój wyobraźni
- Czas spędzony zdala od komputera

Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 05-05-2005 o 17:30.
Dr.Unknown jest offline  
stary 05-05-2005, 18:04   #5
Lord Sauron
Użytkownik Forum

Lord Sauron's Avatar

Domyślny

Drogi kolego jeśli ma sie ekipę do gry w pożądne RPG to już inna mowa .Ja np: nie ma takiej ekipy jak ty .Mam kolegę ale on ze mnom pyka w karty STAR WARS . A co do cRPG to nie oto mi chodziło . Ale thx za komenta
Lord Sauron jest offline  
stary 05-05-2005, 20:17   #6
Resthin
Użytkownik Forum

Resthin's Avatar

Data dołączenia: 01 04 2004
Lokacja: 3City

Domyślny

Drogi Lordzie Sauronie nic nie daly tobie rady od innych urzytkownikow tego fora.
Po pierwsze zastanów się o czym ma byc dany temat a nie pisz tego " co ci slina na język przyniesie " . Bylo wiele podobnych tematów.
Czego nas nauczyly gry rpg szczeze to NIC. Oczywiscie jest to mile spedzony czas i nie gramy w byle jaka " szczelanine " tylgo gre przy ktorej trzeba myslec. Co do gier typu Morrowind / Diablo itp one gówno ciebie uczą. Tego ze jak bedziesz duzo bigal i skakal skocza ci atrybuty ? Albo ze jak bedziesz zabijac duzo potworków to bedziesz sie rozwijal. N/c

""""Gram w Morrowind III. Ta gra jest dla mnie wyśmienita wiele z niej wynoszę uczę się i co najważniejsze ważnejsi są koledzy od gry bo z nimi można pogadać a z grą nie .""""" - tu widze maly paradox, uczysz sie od gry ze koledzy sa wazniejsi dlatego ze mozna z nimi pogadac. Naprawde dziwny z ciebie kolo.
Wsyp mnie do morza z tąd przyjechałem
Resthin jest offline  
stary 07-05-2005, 22:27   #7
Amakiir
Użytkownik forum

Amakiir's Avatar

Data dołączenia: 15 12 2004

Adres Jabbera do Amakiir
Domyślny

Dokładnie tak jak Dr Unknown powiedział. Mówisz o grach cRPG które nic nie dają (co z kolei powiedział Resthin). Prawdziwe gry RPG czyli takie w które się gra z przyjaciółmi dają o wiele wiele więcej. Ponieważ:
- Uczysz się jak postępować z ludźmi
- Nie siedzisz jak głupi w domu przed kompem tylko idziesz spotkać się z kumplami
- Masz nieskończenie wiele możliwości na skończenie questa a nie tyle ile narzucą Ci programiści

A co do Elders Scrolls III: Morrowind ta gra jest trochę nudna. Owszem wspaniała grafika, dźwięki też niczego sobie ale ta nędzna fabuła. Co to za questy żeby coś przynieść, zanieść lub zabić. Nic to niestety nie daje.
Amakiir jest offline  
stary 08-05-2005, 12:51   #8
Lord Sauron
Użytkownik Forum

Lord Sauron's Avatar

Domyślny

lol masz pecha Resthin ale ja nie przestane pisać opek i tematów daj se spokuj znów mi psujesz temat ale zobaczymy pożyjemy .
Lord Sauron jest offline  
stary 08-05-2005, 13:24   #9
Punish
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 06 2004

Domyślny

Gry rpg online to porazka
Jest jedna wielka takich gier - brak mozliwosci zapisu gry. Wiele osob sie az zbytnio stresuje przez te gry. Lepiej zagrac w jakiegos gothica albo cos
stary 08-05-2005, 14:38   #10
Forumowicz
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lord Sauron
Heh... Wiesz troche dużo tych gier on-line . Ale czy game on-line zadowalają czy one czegoś uczą . Odp proszę ??
Wiesz to zależy no bo na przykład taka tibia możesz z tego wynieść jak jest miecz, ale ta wiedza to raczej taka za przeproszeniem gówniana jest.
No a tibia to taka giera dla podniety a nie patrzysz w niej na efekty raczej.
Natomiast jak tam w tibie nie gram juz, ale zamierzam sobie pograc w Lineage na jakims darmowym polskim servie.

stary 08-05-2005, 16:27   #11
Lord Sauron
Użytkownik Forum

Lord Sauron's Avatar

Domyślny

Masz racje Punish wiesz jak byś mógł zapisać grę on-linie to by w tedy ta gra się kleiła . Ale to tylko moje zdanie . A Forumowicz z kąd masz avarta Magical Trewora ?? .
Lord Sauron jest offline  
stary 08-05-2005, 17:04   #12
Liado
Użytkownik Forum

Liado's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2004

Liado ma numer GG 5663472
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lord Sauron
Drogi kolego jeśli ma sie ekipę do gry w pożądne RPG to już inna mowa .Ja np: nie ma takiej ekipy jak ty .Mam kolegę ale on ze mnom pyka w karty STAR WARS . A co do cRPG to nie oto mi chodziło . Ale thx za komenta
A od czego są fora i chaty(czaty)??

Liado jest offline  
stary 08-05-2005, 18:50   #13
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

ehhh.
Kolejny temat do nabicia posta
cRPG?
Owszem lubie pograć, ale zazwyczaj żeby polookać na efekty.
RPGowate-online?
Też lubie pograć - pogadać z ludźmi, pośmiać się, pozabijać nawzajem- pójść razem na hunt - rzeczy których nie moge zrobić w realu (taki resp draga przed domem mieć )
co do RPG - nie amsz kumpli w poblizu?
Poszukaj szerzej - zawsze znajdziesz coś.
Jak uporczywie twierdzisz że nie masz nikogo?
polecam czaty, IRCa (sam raz prowadziłem sesję na IRCu. Było... śmiesznie ;P ) i inne komunikatory internetowe. Od biedy może być grupowa na gg
Cytuj:
Ale czy game on-line zadowalają czy one czegoś uczą
Zadowalają?
Zależy.
uczą? co najwyżej angielskiego troche jak gadasz z ludźmi.
Poza tym celem RPGowatych online jest zabawa - zadowalanie to nieadekwatne słowo tutaj. Bardziej bym proponował cieszą lub bawią.
A czy cieszą lub bawią? zależy od tego czy umeisz grać.
Jak nie umiesz to się naucz lub przestań - za dużo nerwów cię to inaczej będzie kosztować ;P
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline  
stary 08-05-2005, 21:10   #14
Lord Sauron
Użytkownik Forum

Lord Sauron's Avatar

Domyślny

Na forach zawsze nie wypalało a na czatach zawsze ktoś z mojego grona zaczą sobie robić jaja i po RPG . Koledzy wiele żeczy próbowałem ale to nie wypalało . Co mogę w takim przypatku zrobić ?? . Zaufać jeszcze raz forum czy bawić się w czaty ??
Lord Sauron jest offline  
stary 09-05-2005, 17:51   #15
Resthin
Użytkownik Forum

Resthin's Avatar

Data dołączenia: 01 04 2004
Lokacja: 3City

Domyślny

Idz sie powiesić, przynajmiej nie będą powstawały takie tematy. Jednak jeżeli odrzucasz tą możliwosc proponuje zadzwonic do "Pani Domu" albo "Przyjaciulki" tam ci na 100 % pomogą.
Wsyp mnie do morza z tąd przyjechałem
Resthin jest offline  
stary 09-05-2005, 19:14   #16
Lord Sauron
Użytkownik Forum

Lord Sauron's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Resthin
Idz sie powiesić, przynajmiej nie będą powstawały takie tematy. Jednak jeżeli odrzucasz tą możliwosc proponuje zadzwonic do "Pani Domu" albo "Przyjaciulki" tam ci na 100 % pomogą.
Uno-Sam się powieś
Dos-Sam zadzwoń do "Pani Domu" albo "Przyjaciulki"
Tres-Idź do lekarza tam cię tylko wyleczą
Quanto-Lepiej zastanów się nad soboą bo nie wiesz co czynisz
Skoro masz takie ponure mysli i takie pomusły typu powieś sie to ja ci powiem nie zamierzam się z tobą kłucić poprostu przestańmy sobie wchodzić w droge a tym sposobem może zmienią się zdani co do naszych osobowości i postaci na forum . Przemuśl to to co w punktach napisałem to tylko rewanż za to co napisałeś poprzednio . Zgoda nie chcę się z tobą kłucić ani wyzywać . Poprostu obaj dajmy sobie spokuj ok ??
Lord Sauron jest offline  
stary 10-05-2005, 18:07   #17
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Quatro nie quanto - nie polpisuj się czymś na czym się nie znasz (literówka - mało prawdopodobne bo między klawiszem n a r jest troche )
a IRC? czemu o IRCu nie wspomniałeś?
Jak dla ciebie jest za trudny to twój problem niestety
Blablabla - jak się nie chcesz kłócić to nie zakładaj takich tematów
Cytuj:
Na forach zawsze nie wypalało a na czatach zawsze ktoś z mojego grona zaczą sobie robić jaja i po RPG
Nigdy nie lciz na śmiertelnie poważną sesję - zawsze z czegoś się pośmieją ludzie w końcu tu chodzi o zabawę
Cytuj:
Koledzy wiele żeczy próbowałem ale to nie wypalało
1. Nie jestem twoim kolegą ;P
2. RZerzy a nie Żeczy
3. nie możesz się za łatwo poddawać.
Co do moejgo zdania- jak na forum nie idzie, na chata nie licze- czat sux hardly - zostaje ci IRC i od biedy GG (grupowa, kto nie bawi się to nowa rozmowa w której tego kolesia nie ma, albo go blokujecie )
Próbuj, próbuj. Jak się poddasz to wiń siebie
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline  
stary 10-05-2005, 21:00   #18
Storm Silverhand
Użytkownik Forum

Storm Silverhand's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2005

Domyślny

Sauron....
Czy ty kiedyś dasz sobie siana z tymi tematami? -.-
1 - Ty człowieku nie umiesz pisać po polsku, to jak oni mają z tobą te sesje robić?
2 - Polowa postów w tym temacie jest twoja (jak zawsze )
3 - Mnie RPG jednak nauczyło wielu rzeczy. Choćby ten głupi angielski lub matma (bo ciągne sobie jakieś babolki licze).
4 - Jak jesteś taki stęskniony za fantasy to sobie poczytaj... Wysłałem ci kiedyś linka do książek (w końcu go chciałeś). Moze ortografia ci sie troszku poprawi po kilku książkach.
5 - Powieś sie na kablu od grzałki...
stary 11-05-2005, 12:49   #19
Lord Sauron
Użytkownik Forum

Lord Sauron's Avatar

Domyślny

Mam to gdzieś co piszecie . Ja pisze swoje a wy swoje . Mam was w D**** .

Ostatnio edytowany przez Lord Sauron - 11-05-2005 o 14:48.
Lord Sauron jest offline  
stary 11-05-2005, 14:45   #20
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Cytuj:
Lecz pomyślmy drody koledzy co nas uczy RPG . Mnie RPG nauczyło logicznego myślenia, zastanawiania się , konbinowania , rozwiązywania łamigłuwek , niektóre gry wersje Ang. poprawiły mi wymowe i pisownie ang. za to RPG serdecze dzięki
No to ja na twoim miejscu, zaczalbym grac w gry po polsku, zeby poprawic wymowe i pisownie polska.
Co nas uczy RPG? No pomyslmy... Hmm, nic mi nie przychodzi do glowy. Jak machac mieczem zeby zabic potwora? WoW, bardzo mi to potrzebne w rl...
Dla mnie gry cRPG sa tylko przyjemna forma spedzania czasu przed komputerem. Zdecydowanie wole zwyczajne, kartkowe RPG z ktorych rzeczywiscie mozna sie czegos nauczyc.
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania