![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 02 2005
Lokacja: W czarodziejskim świecie
|
![]() W tym temacie chciałbym poruszyć waszą wyobraźnie . Kto z was nie gra w RPG ?. To poroste pytanie i prosta odpowiedź wszyscy grają w RPG czy to znana gra czy nie . Lecz pomyślmy drody koledzy co nas uczy RPG . Mnie RPG nauczyło logicznego myślenia, zastanawiania się , konbinowania , rozwiązywania łamigłuwek , niektóre gry wersje Ang. poprawiły mi wymowe i pisownie ang. za to RPG serdecze dzięki . Myślę żę wasze sugestje będą może nieco lepsze od moich i znacznie krótsze bądź długie ale warto napisać . Ja np: Gram w Morrowind III. Ta gra jest dla mnie wyśmienita wiele z niej wynoszę uczę się i co najważniejsze ważnejsi są koledzy od gry bo z nimi można pogadać a z grą nie . Czekam na wasze komenty . Dobre i złe . Jeszcze to nie koniec mych sugesti . Jeśli jest ktoś zainteresowany to niech napisze a ja napewno odpowiem na wasze pytania i na wasze wypowiedzi.
Ps: Gram jeszcze w DIABLO II na battle.net- polecam ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
![]() |
![]() ja tez gram tylko ze jedynie przez neta tak jak tibia
![]() @tak zadowalają i jak wspomniałeś to właśnie dzięki nim mam dzisiaj 5 z angola a nie jak poprzednio 2. Pewnie ze jest satysfakcja zwłaszcza jak zabijesz coś potężnego tak jak w tibi praktycznie na 20 lvl dl to to samo uczucie.można wręcz zwariować szczęścia Ostatnio edytowany przez kołbaś - 05-05-2005 o 17:37. |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Heh... Wiesz troche dużo tych gier on-line . Ale czy game on-line zadowalają czy one czegoś uczą . Odp proszę ??
|
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Tobie chodzi o cRPG, coś co może uczy angielskiego, ale jest czasem zmarnowanym przed komputerem, lepiej zebrać się z kolegami i zagrac w porządne RPG(gre fabularną, nie cRPG!).
<edit> Zalety: - Mile spędzony czas - Rozwój wyobraźni - Czas spędzony zdala od komputera Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 05-05-2005 o 17:30. |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Drogi kolego jeśli ma sie ekipę do gry w pożądne RPG to już inna mowa .Ja np: nie ma takiej ekipy jak ty
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Drogi Lordzie Sauronie nic nie daly tobie rady od innych urzytkownikow tego fora.
Po pierwsze zastanów się o czym ma byc dany temat a nie pisz tego " co ci slina na język przyniesie " . Bylo wiele podobnych tematów. Czego nas nauczyly gry rpg szczeze to NIC. Oczywiscie jest to mile spedzony czas i nie gramy w byle jaka " szczelanine " tylgo gre przy ktorej trzeba myslec. Co do gier typu Morrowind / Diablo itp one gówno ciebie uczą. Tego ze jak bedziesz duzo bigal i skakal skocza ci atrybuty ? Albo ze jak bedziesz zabijac duzo potworków to bedziesz sie rozwijal. N/c """"Gram w Morrowind III. Ta gra jest dla mnie wyśmienita wiele z niej wynoszę uczę się i co najważniejsze ważnejsi są koledzy od gry bo z nimi można pogadać a z grą nie .""""" - tu widze maly paradox, uczysz sie od gry ze koledzy sa wazniejsi dlatego ze mozna z nimi pogadac. Naprawde dziwny z ciebie kolo.
#7 |
Użytkownik forum
|
![]() Dokładnie tak jak Dr Unknown powiedział. Mówisz o grach cRPG które nic nie dają (co z kolei powiedział Resthin). Prawdziwe gry RPG czyli takie w które się gra z przyjaciółmi dają o wiele wiele więcej. Ponieważ:
- Uczysz się jak postępować z ludźmi - Nie siedzisz jak głupi w domu przed kompem tylko idziesz spotkać się z kumplami - Masz nieskończenie wiele możliwości na skończenie questa a nie tyle ile narzucą Ci programiści A co do Elders Scrolls III: Morrowind ta gra jest trochę nudna. Owszem wspaniała grafika, dźwięki też niczego sobie ale ta nędzna fabuła. Co to za questy żeby coś przynieść, zanieść lub zabić. Nic to niestety nie daje. |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() lol
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 06 2004
|
![]() Gry rpg online to porazka
Jest jedna wielka takich gier - brak mozliwosci zapisu gry. Wiele osob sie az zbytnio stresuje przez te gry. Lepiej zagrac w jakiegos gothica albo cos
#10 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
No a tibia to taka giera dla podniety a nie patrzysz w niej na efekty raczej. Natomiast jak tam w tibie nie gram juz, ale zamierzam sobie pograc w Lineage na jakims darmowym polskim servie. |
|
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Masz racje Punish wiesz jak byś mógł zapisać grę on-linie to by w tedy ta gra się kleiła . Ale to tylko moje zdanie . A Forumowicz z kąd masz avarta Magical Trewora
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2004
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
#13 | ||
CS Tibia.pl Team
|
![]() ehhh.
Kolejny temat do nabicia posta cRPG? Owszem lubie pograć, ale zazwyczaj żeby polookać na efekty. RPGowate-online? Też lubie pograć - pogadać z ludźmi, pośmiać się, pozabijać nawzajem- pójść razem na hunt - rzeczy których nie moge zrobić w realu (taki resp draga przed domem mieć ![]() co do RPG - nie amsz kumpli w poblizu? Poszukaj szerzej - zawsze znajdziesz coś. Jak uporczywie twierdzisz że nie masz nikogo? polecam czaty, IRCa (sam raz prowadziłem sesję na IRCu. Było... śmiesznie ;P ) i inne komunikatory internetowe. Od biedy może być grupowa na gg ![]() Cytuj:
Zależy. uczą? co najwyżej angielskiego troche jak gadasz z ludźmi. Poza tym celem RPGowatych online jest zabawa - zadowalanie to nieadekwatne słowo tutaj. Bardziej bym proponował cieszą lub bawią. A czy cieszą lub bawią? zależy od tego czy umeisz grać. Jak nie umiesz to się naucz lub przestań - za dużo nerwów cię to inaczej będzie kosztować ;P
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Na forach zawsze nie wypalało a na czatach zawsze ktoś z mojego grona zaczą sobie robić jaja i po RPG
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() Idz sie powiesić, przynajmiej nie będą powstawały takie tematy. Jednak jeżeli odrzucasz tą możliwosc proponuje zadzwonic do "Pani Domu" albo "Przyjaciulki" tam ci na 100 % pomogą.
#16 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Dos-Sam zadzwoń do "Pani Domu" albo "Przyjaciulki" Tres-Idź do lekarza tam cię tylko wyleczą Quanto-Lepiej zastanów się nad soboą bo nie wiesz co czynisz Skoro masz takie ponure mysli i takie pomusły typu powieś sie to ja ci powiem nie zamierzam się z tobą kłucić poprostu przestańmy sobie wchodzić w droge a tym sposobem może zmienią się zdani co do naszych osobowości i postaci na forum . Przemuśl to to co w punktach napisałem to tylko rewanż za to co napisałeś poprzednio . Zgoda ![]() |
|
![]() |
![]() |
#17 | |||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Quatro nie quanto - nie polpisuj się czymś na czym się nie znasz (literówka - mało prawdopodobne bo między klawiszem n a r jest troche
![]() a IRC? czemu o IRCu nie wspomniałeś? Jak dla ciebie jest za trudny to twój problem niestety Blablabla - jak się nie chcesz kłócić to nie zakładaj takich tematów ![]() Cytuj:
![]() ![]() Cytuj:
2. RZerzy a nie Żeczy 3. nie możesz się za łatwo poddawać. Co do moejgo zdania- jak na forum nie idzie, na chata nie licze- czat sux hardly - zostaje ci IRC i od biedy GG (grupowa, kto nie bawi się to nowa rozmowa w której tego kolesia nie ma, albo go blokujecie ![]() Próbuj, próbuj. Jak się poddasz to wiń siebie
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 01 2005
|
![]() Sauron....
Czy ty kiedyś dasz sobie siana z tymi tematami? -.- 1 - Ty człowieku nie umiesz pisać po polsku, to jak oni mają z tobą te sesje robić? 2 - Polowa postów w tym temacie jest twoja (jak zawsze ![]() 3 - Mnie RPG jednak nauczyło wielu rzeczy. Choćby ten głupi angielski ![]() 4 - Jak jesteś taki stęskniony za fantasy to sobie poczytaj... Wysłałem ci kiedyś linka do książek (w końcu go chciałeś). Moze ortografia ci sie troszku poprawi po kilku książkach. 5 - Powieś sie na kablu od grzałki... |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mam to gdzieś co piszecie . Ja pisze swoje a wy swoje . Mam was w D**** .
Ostatnio edytowany przez Lord Sauron - 11-05-2005 o 14:48. |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Cytuj:
Co nas uczy RPG? No pomyslmy... Hmm, nic mi nie przychodzi do glowy. Jak machac mieczem zeby zabic potwora? WoW, bardzo mi to potrzebne w rl... Dla mnie gry cRPG sa tylko przyjemna forma spedzania czasu przed komputerem. Zdecydowanie wole zwyczajne, kartkowe RPG z ktorych rzeczywiscie mozna sie czegos nauczyc.
![]() |