Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 05-01-2004, 08:13   #1
WiQ
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2003

WiQ ma numer GG 2797159
Domyślny Pytanie do Pacc`ów

Czy było warto wydawać 80 zł na 3 miesiące grania? jak wy sadzicie? czy po tych 3 miesiącach byliscie zadowoleni czy raczej nie? i czy jak sie ma pacca szybciej rosną levele?
WiQ jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-01-2004, 08:27   #2
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Ukradłeś Madd'owi z forum.gery.pl avatar. Zmień go~
Dan the Automator jest offline  
stary 05-01-2004, 08:39   #3
nawigator
Użytkownik Forum

nawigator's Avatar

Data dołączenia: 05 10 2003
Lokacja: Swinoujscie :)

Imię: XXX
Profesja: Elite Knight
Świat: Nova
Poziom: 73
Skille: 103/102
Poziom mag.: 8
Wyślij wiadomość przez ICQ do nawigator nawigator ma numer GG Ni podam :p nawigator ma login Tlenu Oddech xD
Domyślny

Masz znajomosci ? kup za tibijskie pieniadze bo bardziej sie oplaca.
Co do lev nabija sie tak samo.
Pacc bardzo sie oplaca dla druidów/ sorców i pallków bo mozna szybciejmag lev zrobic jak ma sie promocje
nom i zawsze sie loogujesz za pierwszym razem co daje mozliwosc pooswiecenia wiekszej liczby czsu

RE BZQ:
napisalem ci na PW prosze innych o nie komentowanie tego co on napisal

23:00 You advanced in sword fighting. (103)
19:33 You advanced in shielding. (102) !!!!
12:59 You advanced to magic level 8.

Myslisz ze wiesz co to jest zycie ? -.-' Spróbuj tego...
http://www.gangstawar.com/index.php?act=speclink&speclink=f6pm690047
nawigator jest offline  
stary 05-01-2004, 08:39   #4
p.l
eX Moderator

p.l's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem

p.l ma numer GG koniec tego dobrego
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Dobo
Ukradłeś Madd'owi z forum.gery.pl avatar. Zmień go~
racja ... z resztą jest brzydki i uraża moje uczucia religijne

p.l jest offline  
stary 05-01-2004, 08:50   #5
bzq
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 10 2003

Domyślny

To Pacca można jeszce kupić za tibijskie pieniądze?
Słyszałem, że od update jest to niemożliwe. Jeżeli tak to ile ten Pacc kosztuje?
bzq jest offline  
stary 05-01-2004, 09:48   #6
Czkowron
Zbanowany

Czkowron's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Głuchołazy

Wyślij wiadomość przez ICQ do Czkowron Czkowron ma numer GG 5079155 Czkowron ma login Tlenu puchacz13@tlen.pl
Domyślny

To zalęzy tylko i wylącznie od gostka.Pamiętam że na liberze był koles któremu tylko dawałeś jakiegoś dobrego itemka (fire sword, crown armor itp.) i on już ci kupował pacca.Prubój, szukaj - może znajdziesz coś podobnego.
Czkowron jest offline  
stary 05-01-2004, 10:54   #7
WiQ
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2003

WiQ ma numer GG 2797159
Domyślny

apropos mojego avataru to skad wiesz czy ja go nie zrobilem pierwszy pozatym jak ma jakies waty to niech do mnie napisze! a pozatym ma jakies prawa autorskie patent czy cuś?
WiQ jest offline  
stary 05-01-2004, 10:57   #8
Bloody_Izual
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 09 2003

Bloody_Izual ma numer GG 6608391
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez czkowron
To zalęzy tylko i wylącznie od gostka.Pamiętam że na liberze był koles któremu tylko dawałeś jakiegoś dobrego itemka (fire sword , crown armor itp.) i on już ci kupował pacca.Prubój, szukaj - może znajdziesz coś podobnego.
To ja bym chciał 5 razy pacc.
Bloody_Izual jest offline  
stary 05-01-2004, 13:51   #9
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Edron

Stan: Niegrający
Imię: Sir Grali
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Domyślny

1. Kupowanie PAC za pieniadze w tibi jest nielegalne

2. Znaczna wiekszosc takich tranzakcji konczy sie albo banem na 3 lata albo strata postaci - osoba ktora zaplacila za PAC zawsze moze odzyskac konto podajac informacje na temat zrodla z ktorego PAC byl kupiony (numer karty kredytowej lub konta bankowego).

3. Koles co twierdzi ze sprzedaje PAC za FS czy inne takie bajery albo jest niesamowicie bogaty (i glupi), albo jest zwyklym oszustem.
stary 05-01-2004, 23:47   #10
Jedi
Użytkownik Forum

Jedi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2003
Lokacja: Kołobrzeg City

Stan: Na emeryturze
Jedi ma numer GG 2163513
Domyślny

Moim zdaniem oplaci sie kupowac pacca, bo to tylko 80/90 czyli wychodzi nam mniej niz zlotowka na dzien, a na tylko kazdy moze sobie pozwolic. Ktos pisal ze to w Polsce berdzo drogo. Ja tak nie uwazam, po protu nie jestesmy przezwyczajeni placic za gry(lepiej sobie przegrac).
A co do paccow na pieniadze tibijskie - ostatnio to bardzo modne i osoba moze chyba odzyskac pieniadze, a nie konto (anulowanie transakcji). POza tym taki ban jest na 2 lata.
stary 06-01-2004, 04:56   #11
Owoc
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 10 2003

Domyślny

Mi na razie minęło niecałe 30 dni z PACCa ale nie żałuję, pacc jest cool! Darama - takie spawny rotow że czapki z głów! Nowe ubranka! Domek! Już niedługo promo Zamierzam przedłużyć PACCa, gdy będzie się kończył.

Teraz już nie gram w Tibię. UT2004/GW!
Owoc jest offline  
stary 06-01-2004, 10:54   #12
aneezka
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 12 2003

Domyślny

jakby mnie teraz ktos pozbawil pacca to chyba bym nie przezyla... dla tych ktorzy w gre sa bardzo zaangazowani to bardzo polecam;P domek np jest o niebo wygodniejszy niz dp.... nie wspominajac juz o braku znienawidzonego okienka "too many players..."
aneezka jest offline  
stary 07-01-2004, 05:33   #13
Bobercjusz
Użytkownik Forum

Bobercjusz's Avatar

Data dołączenia: 20 09 2003
Lokacja: Poznań

Bobercjusz ma numer GG 4940122
Domyślny

Niewiem czy tylko Mnie się wydaje, ale czy Nie uważacie że Pacc jest dużo zadrogi?
Przecież Tibii napewno dobrze się wiedzie poniewarz wieczorem na Premii gra średnio ponad 300 osób.
Mamy już 300 kupionych Pacców a doliczmy jeszcze spokojnie ponad 1000 zwykłych graczów z Paccem.
Gdy podliczymy Mamy całkem niezłą sumkę.
Czy gdyby Tibia nieobiżyła by kosztów zakupu Pacc to ilość graczy niezwększyła by się??
Na 100% by mieli większe zyski i było by więcej zadowolonych graczów.
Napiszcie co Wy o tym sądzicie.

Pozdrawiam
stary 07-01-2004, 05:46   #14
MatKus
http://tibiaspy.com

MatKus's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy

Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Adres Jabbera do MatKus
Domyślny

Nie uważam, jakoby pacc był za drogi.
Z pewnością obniżając cenę pacc zwiększylo by CIPowie ilośc ludzi z płatnymi kontami, ale o ile? Gdyby obniżono cenę pacc o połowę, musieli by mieć około 3x więcej klientów z pacc, żeby wyjść na swoje. Pamiętaj, że z kazdej transakcji Share-it bierze pewną działkę. Do tego równierz u CIPów obsługa tego wszystkiego kosztuje.
Może w polskich warunkach obniżenie ceny pacc dało by dużą różnicę w ilości zakupionych paców, jednak pamiętaj, że polska i tak jest niewielkim rynkiem tutaj. Polacy ogólnie nie mają pieniędzy. Czy dużo więcej niemców czy amerykanów kupiło by pacc, gdyby ten kosztował powiedzmy 10$ ? myślę, że nie. Dla nich te 20$ to nie tak dużo. A CIPowie muszą myśleć o łącznym swoim zysku, a nie o tym, by dużo ludzi było szczęśliwych. To jest biznes, a nie akcja harytatywna.
stary 07-01-2004, 05:51   #15
Gimlos
eX Moderator

Gimlos's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw

Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 89
Gimlos ma numer GG 5382831
Domyślny

@Bobercjusz
nie, nie uwazam, bo ja nie po to kupowalem pacc, zeby mi dziesiatki ludzi na rotach czy na ghulach na daramie siedzialo
a jesli tereny dla pacc stalyby sie dostepne wiekszej ilosci osob to pewnie troche ludzi z pacca by zrezygnowalo...
Cytuj:
Mi na razie minęło niecałe 30 dni z PACCa ale nie żałuję, pacc jest cool! Darama - takie spawny rotow że czapki z głów! Nowe ubranka! Domek! Już niedługo promo Zamierzam przedłużyć PACCa, gdy będzie się kończył.
hehe pokazalem mu najgorsze dziury z rotami a sie tak cieszy ( nie pokazalem mu tej najwiekszej )
stary 07-01-2004, 10:12   #16
..::FraglesS::..
Użytkownik forum

Data dołączenia: 07 01 2004

Domyślny

Cytuj:
1. Kupowanie PAC za pieniadze w tibi jest nielegalne
(Cenzura) prawda, możesz kupić pacca za tibijską kase, i nie ma w tym nic nielegalnego. Płacisz gościowi w GP, a on za tę kasę wpłaca w RL za pacca
Cytuj:
2. Znaczna wiekszosc takich tranzakcji konczy sie albo banem na 3 lata albo strata postaci - osoba ktora zaplacila za PAC zawsze moze odzyskac konto podajac informacje na temat zrodla z ktorego PAC byl kupiony (numer karty kredytowej lub konta bankowego).
Znaczna większość? Jeżeli trafiasz na uczciwego sprzedawce to znaczna mniejszość raczej. Jeżeli płacisz kradzioną kartą lub wycofasz tranzację to wtedy jest ban. Pozatym ten ban jest na 2 lata i możesz go cofnąć płacąc ponownie(tym razem uczciwie).
Cytuj:
3. Koles co twierdzi ze sprzedaje PAC za FS czy inne takie bajery albo jest niesamowicie bogaty (i glupi), albo jest zwyklym oszustem.
No, tu może masz racje
..::FraglesS::.. jest offline  
stary 07-01-2004, 10:18   #17
MatKus
http://tibiaspy.com

MatKus's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy

Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Adres Jabbera do MatKus
Domyślny

Fragless : cytuję:
"Offering account data to other players or accepting other players' account data"
A teraz idź i kup pacc za tibijską kasę nie dając gościowi ani loginu, ani hasła.
stary 07-01-2004, 18:46   #18
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Edron

Stan: Niegrający
Imię: Sir Grali
Gildia: Dreamers
Domyślny

re: ..::FraglesS::..
Na punkt 1 juz masz odpowiedz.

Co do punktu 2 to zrob test ilu jest uczciwych ludzi w tibi... sprzedawaj graty tylko w parcel trade (przeciez nikt cie nie oszuka bo sami dobrzy Chrzescijanie graja w Tibie), jesli masz domek to zapros * (czyli wszystkich) i zostaw caly swoj stuff i kase na wierzchu, oczywiscie ze nikt nie wezmie bo sami uczciwi ludzie sa w tibi.

A co do twoich "zaufanych" ludzi to juz nie raz ktos sie skarzyl ze go przyjaciel, kolega ze szkoly/osiedla okradl.

A co do bana to sprawa sie ma tak:
Wiekszosc ludzi ktozy kupuja pac za kase w tibi nie moze kupic PAC samodzielnie, zwykle nie jest tu powodem brak pieniedzy tylko wiek (i niechetni rodzice).
W takim wypadku zablokowane konto = koniec z postacia.
stary 21-01-2006, 09:45   #19
Tajemnicza Lady
Użytkownik forum

Tajemnicza Lady's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: Ab'dendriel ;)

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Lunara
Poziom: 31
Król Tibijska kasa~Real kasa

Hmmm... wg. mnie są też inne na to sposoby

1. Zarabianie kasy w tibi i sprzedanie na Allegro ;] -to akurat bardzo popularne bo za 100k można już (zalezy od świata) np. na moim 80 zł dostać! To jest już kupiony Pacc na 3 miechy A w te 3 miechy następne 100 k-.^ ?

2.Wychodowanie dorodnej postaci - to też dość znane Chodujemy postać np. 55 Royal Palladin i wystawiamy go znów na takim czymś jak allegro dajemy licytacje Obecnie 43 chyba pall za 63 zl już idzie ;] Wic to zależy od nabywcy ale na nasze nowe konto z Pacc powinno starczyć

3.Kumpel w potrzebie - To akurat bardzo często wypróbowane przezemnie ... Kumplowi z rl dajesz jakiś item albo go bronisz ale nie za tb kase, tylko za rl ^^

4.Wygrać w totka ;p - Toooo powinno nam na troche lat z Paccem starczyć :>

Pozdrawiam i wszystkim
życze 4 sposobu ;p
Tajemnicza Lady jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania