Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 06-11-2005, 21:31   #1
vatrastf
Użytkownik forum

Data dołączenia: 07 03 2005

Domyślny Palek - Wasze ulubione miejsca.

Jakie są wasze ulubione miejsca do expienia palladynem? Jestem bardzo ciekawy jakie są wasze poglądy. Napiszcie jakie miejsce, jakie skile, jaki level.

Ja osobiście mam skile 62/38 i chodze expic na fibuli na rotach; level 30.
vatrastf jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-11-2005, 21:44   #2
Shinjix
Master Alucard

Shinjix's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: www.tibiaspy.com

Imię: Yatiru
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Shinjix ma numer GG 4032930
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez vatrastf
Jakie są wasze ulubione miejsca do expienia palladynem? Jestem bardzo ciekawy jakie są wasze poglądy. Napiszcie jakie miejsce, jakie skile, jaki level.

Ja osobiście mam skile 62/38 i chodze expic na fibuli na rotach; level 30.
Głupio robisz, oj głupio. Rotwormy daja zdecydowanie za malo expa. I zarobic na nich nie idzie. Na takim levelu i takimi skillami spokojnie mozesz isc do cyklopolis (ewentualnie cyce kolo thais) lub na Dwarfy Gurady koło Kazordoon - co jest bardzo rozsądne jezeli chcesz zarobic i porzadnie poexpic. Ja palkiem na ~35 levelu lubiałem guardy i Dark Catedra na poziomie -2. Czasem expilem na PoHu - glownie na cycach. Zalezy co lubisz.
†††

I am the pure flame that burns
I am Sirius son
I am the infinite space
I am the most conquering One

Ostatnio edytowany przez Shinjix - 06-11-2005 o 21:46.
Shinjix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2005, 21:57   #3
Sashion
Użytkownik Forum

Sashion's Avatar

Data dołączenia: 07 10 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Niegrający
Imię: Youkari
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Night Ravens
Świat: Refugia
Sashion ma numer GG Chciałbys co?
Domyślny

Ja tam od dzisiaj rana zacząłem expic w tombach gdzie są te czarne plamy oleju koło ankh. Wydaje ok. 400gp na strzały i sie zwraca 800gp+
20lvl 51/42
Sashion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2005, 22:49   #4
kapitanofelysia
Guest

Domyślny Expienie

Moim ulubinym miejscem jest ankrahmun vampiry tylko minusem jest to ze trzeba miec Life Ring , and 2 bp hmm bp uh ile tam uwazasz i mozna expic tylko ze koszty wyprawy sie wzroca kilka krotnie czasami sie niewracaja jak sie niema farta na nizszych levelach proponuje pitetro nizej tez dobry exp tam kolo ropy jest chyba najciekawiej na ankrahmun a tak kto niema pacc to tez daje rade guardy albo poh juz zalezy od ciebie cyce zdecydowanie na mneijszym levelu
  Odpowiedz z Cytatem
stary 07-11-2005, 14:57   #5
vatrastf
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shinjix
Głupio robisz, oj głupio. Rotwormy daja zdecydowanie za malo expa. I zarobic na nich nie idzie. Na takim levelu i takimi skillami spokojnie mozesz isc do cyklopolis (ewentualnie cyce kolo thais) lub na Dwarfy Gurady koło Kazordoon - co jest bardzo rozsądne jezeli chcesz zarobic i porzadnie poexpic. Ja palkiem na ~35 levelu lubiałem guardy i Dark Catedra na poziomie -2. Czasem expilem na PoHu - glownie na cycach. Zalezy co lubisz.
@Offtopic
Hmm... No ale jak obliczyłem (nie jestem tego pewny), że na 1h robie na rotach od 10 - 22k expa i 1.5k kasy to sie bardziej opłaca niż te guardy koło emperatora - jesli mówiąc krótko 3 guardy na 9 minut = tylko 0.5k expa. 0.5*6 (60minut) = 3k expa okolo na 1h (3k = 1h xD) gdzie moze kilka razy wypadnie m,i battle hammer lub inne badziewia. fakt ze blisko do depo ale jest wielka szansa ze jacyś
ludzie będą iść skrótem do d bridge i mi blokną respa :/. Kicha, ja myśle że dla mnie odpowiednia bedzie katedra . Chociaż z drugiej strony słyszałem, że jest tam dużo banditów (za dużo Hp na tak mało expa :[). Pacca nie mam a więc cyclopolis odpada. a na pohu cyce są zbyt niebezpieczne - za dużo mino archerów. (planuje na 40 kupić pacca, więc wtedy mógłbym iść na cyclopolis . Ale powiedzcie - co mam robić przynajmniej przez te 10 leveli??
stary 07-11-2005, 15:58   #6
Lisu
Użytkownik Forum

Lisu's Avatar

Data dołączenia: 09 06 2005
Lokacja: WDZ

Profesja: Elder Druid
Gildia: Polaczek~~
Poziom: 100
Domyślny

Jak chcesz mieć blisko do dp to proponuje kanały pod Thais... exp tak samo dobry dla palka jak na tych rotach na fib....
Na fibuli to ewentualnie można bh bić jak sie bardzo nudzi... Przynajmniej kaski bedzie więcej nic 1,5k/h...
Poza tym ja nie wiem jak Ty te guardy bijesz, ze masz 3 co 9 minut.... Idziesz do kopalni na poziom z guardami i nawet nie zauważysz jak Ci bp bolcow zejdzie... Exp i kasa duuzo lepsze niż na rotach....
A jeśli juz sie tak przywiązałes do Thais, to proponuje Mintwalin... pełno minosów wszelakiej maści, exp nice i kaska też niezła...
Expiac w tych dwuch miejscach jeszcze w tym tygodniu bys pacc'a kupował...

PS. Nie zdziwilo Cie ze nigdy na tych rotach nie ma palow o podobnych lvl'ach?
PPS. Nie ciagnie Cie zeby ubijac smoki?? na Tym lvl palkiem mozna je spokojnie bic... i frajda jest niezla....

Brutalna agresywność jest dla słabeuszy imytacja siły.
E. Hoffer

Respect to be respected.

Ostatnio edytowany przez Lisu - 07-11-2005 o 15:59.
Lisu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-11-2005, 16:04   #7
vatrastf
Użytkownik forum

Domyślny

70% Ludzi mówi że guardy to może spróbować? Tylko powiedzcie jakies dobre taktyki bo mintwallin odpada bo za dlugo się idzie i tez moge wpasc na mino maga;mino archera ktorzy moga mnie bić do bólu. Ale guardy to może i by był dobry pomysł, boje sie tylko czy mnie łatwo nie otoczą :/
stary 07-11-2005, 16:11   #8
Lisu
Użytkownik Forum

Lisu's Avatar

Data dołączenia: 09 06 2005
Lokacja: WDZ

Profesja: Elder Druid
Gildia: Polaczek~~
Poziom: 100
Domyślny

Weź ze sobą troche gfb, bo na wejsciu moga być lurniete pod rope-place i tyle... poźniej juz tylko biegasz i zabijasz, runki nie schodza wcale, tylko bolty, dlatego lepiej zabrac ze soba bp albo wiecej, zeby nie biegac do miasta... Zobaczysz jaki tam exp i kasa to bie bedziesz więcej na roty biegał....

Brutalna agresywność jest dla słabeuszy imytacja siły.
E. Hoffer

Respect to be respected.
Lisu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-11-2005, 17:16   #9
misiek_on_lucera
Użytkownik forum

Data dołączenia: 07 09 2005

Imię: Misiekpols
Profesja: Knight
Świat: Lucera
Poziom: 22
Poziom mag.: 4
Domyślny

Ja tam moim palkiem (lvl 11, skille: 43/24) expie na południe od Thais. Sš tam po drodze wilki, potem minotaury i minotaury guardy. Idac dalej na wschod jest ok 5 cyklopów. Jeœłi robisz lootbagi to z samych mino sa po (zalezy od szczescia) 5-10 plate shield, 5 mace, 5 sword, 5 brass helmet... Kilka z tych rzeczy mozna sprzedac bardzo blisko... u NPC Hardek. Jeœli trafisz ze nikogo nie bedzie na tym expowisku to masz szczescie. Chodzisz w kolko minotaury, cyklopy, minotaury... Exp, loot i całš reszta dobra. Spokojnie zwraca sie na strzał, bolty i zostaje ok 1-3k na runy, blanki albo eq...

Ostatnio edytowany przez misiek_on_lucera - 07-11-2005 o 17:18.
misiek_on_lucera jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-11-2005, 17:25   #10
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Jak on faktycznie robi na fibuli 22k/h to ja sie chyba tam wybiore <sarkazm>

Na tym levelu nie ma lepszej opcji niz guardy, trzeba tylko pamietac zeby miec przy sobie gfb, tarcze i nie zapuszczac sie na glebsze poziomy.

Do testow polecam trzecia kopalnie.
stary 08-11-2005, 17:06   #11
vatrastf
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Jak on faktycznie robi na fibuli 22k/h to ja sie chyba tam wybiore <sarkazm>

Na tym levelu nie ma lepszej opcji niz guardy, trzeba tylko pamietac zeby miec przy sobie gfb, tarcze i nie zapuszczac sie na glebsze poziomy.

Do testow polecam trzecia kopalnie.
Co, nie wiezysz ze 22k/h expa? Na guardach ile sie dostaje expa na 1h?
stary 11-11-2005, 19:33   #12
miszko77
Użytkownik Forum

miszko77's Avatar

Data dołączenia: 23 08 2004

Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: non-pvp
Poziom: 33
Skille: 70/55
Poziom mag.: 15
Domyślny :d

ja powiem tylko jedno. znam takie miesjce ale nie powiem gdzie 15min 5k expa i 1k w kieszeni dobrze?
miszko77 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-11-2005, 19:46   #13
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Nagraj filmik jak robisz na rotach tyle expa co ja przyzwoitym knightem w mint.

Rotfl.
stary 11-11-2005, 21:37   #14
Maniutek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 10 2005

Profesja: Elite Knight
Świat: Morgana
Domyślny Moja sugestia

Moim zdaniem na skilu 62 to troche za wcześnie na Dwarf Guardy. Dobrym miejscem jest dla ciebie w tym momencie Ghoust Land a konkretnie jaskinia gdzie są same Ghule i Scoripony. Dobry exp i sporo można zarobić, bo z ghuli kasa i helmety sypią się. Ewntualnie możesz chodzić na cyclopsy koło Thais lub te na PoH.
Maniutek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-11-2005, 22:14   #15
vatrastf
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maniutek
Moim zdaniem na skilu 62 to troche za wcześnie na Dwarf Guardy. Dobrym miejscem jest dla ciebie w tym momencie Ghoust Land a konkretnie jaskinia gdzie są same Ghule i Scoripony. Dobry exp i sporo można zarobić, bo z ghuli kasa i helmety sypią się. Ewntualnie możesz chodzić na cyclopsy koło Thais lub te na PoH.

No ty Maniutek juz dobrze myslisz - tez myśle ze jeszcze tak troche za wczesnie i tez mi wpasly w ucho cyce i ghostland - tylko zechce ktos nakrecic filmik (lub znalezc) jak pall (najlepiej o podobnych skilach) expi w ghostlandzie? Byłbym super dzwieczny i dziekowal do konca zycia bo na gwiazdke chce miec jaki taki level bo se pacca kupuje i na scarabki xD.
stary 21-11-2005, 23:03   #16
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Pall na ghostlandzie expi wolno.
Juz wiesz ?

ghostland - nigdy nie wyciagnalem wiecej niz 7-8k expa /h
cyce - nigdy nie wyciagnalem wiecej niz 7-8k expa na h, mysle ze jest mozliwe dobicie do granicy 10k

alternatywa -
hellgate - ponoc dobry exp, na pewno szybszy niz te powyzej, co do stopnia trudnosci - nie wiem
guardy z blokerem ( wieksze respy ) lub bez, kolo 65 dista bedziesz zabijac na tyle szybko , ze ponad 15k/h gwarantowane ( dawalem rade do prawie 20k/h ).
mint z blokerem - expa jest na kolo 30-35k/h dla sredniolevelowej postaci, oznacza to, ze jesli nawet bloker bedzie bic stworki ( a bedzie, nie naciagniesz nikogo na blokowanie za free ;p ) to sporo expa zostaje dla ciebie, do tego genialny zarobek.

przelicz sobie ktory wariant jest dla ciebie szybki, ktory cie satysfakcjonuje pod wzgledem stopnia trudnosci i zarobku.

edit:
22k expa na rotach = 550 rotow, czyli 1 rot co 6 sek. Biorac pod uwage, ze atakujemy co 2 sek ( 1-3 atakow na rota ), jest to mozliwe jedynie na otsie, gdzie gm summonuje tysiace rotow tuz kolo ciebie ....

Ostatnio edytowany przez Vil - 21-11-2005 o 23:07.
Vil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-11-2005, 08:08   #17
malkolm
Użytkownik Forum

malkolm's Avatar

Data dołączenia: 09 05 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

ankrahmun tombs, za teleportami
cisza, spokoj, nikt ci stworow ani loota nie pod*******i
exp ~40k z 1k boltow
malkolm jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-11-2005, 18:02   #18
vatrastf
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Pall na ghostlandzie expi wolno.
Juz wiesz ?

ghostland - nigdy nie wyciagnalem wiecej niz 7-8k expa /h
cyce - nigdy nie wyciagnalem wiecej niz 7-8k expa na h, mysle ze jest mozliwe dobicie do granicy 10k

alternatywa -
hellgate - ponoc dobry exp, na pewno szybszy niz te powyzej, co do stopnia trudnosci - nie wiem
guardy z blokerem ( wieksze respy ) lub bez, kolo 65 dista bedziesz zabijac na tyle szybko , ze ponad 15k/h gwarantowane ( dawalem rade do prawie 20k/h ).
mint z blokerem - expa jest na kolo 30-35k/h dla sredniolevelowej postaci, oznacza to, ze jesli nawet bloker bedzie bic stworki ( a bedzie, nie naciagniesz nikogo na blokowanie za free ;p ) to sporo expa zostaje dla ciebie, do tego genialny zarobek.

przelicz sobie ktory wariant jest dla ciebie szybki, ktory cie satysfakcjonuje pod wzgledem stopnia trudnosci i zarobku.

edit:
22k expa na rotach = 550 rotow, czyli 1 rot co 6 sek. Biorac pod uwage, ze atakujemy co 2 sek ( 1-3 atakow na rota ), jest to mozliwe jedynie na otsie, gdzie gm summonuje tysiace rotow tuz kolo ciebie ....

No to musziało mi sie cos pomylic z tymi rotami xd. A pod rugie w hellgate biegaja elder beho wiec nie ide Chcialem isc na ghostland ale zepsules mi chętke - a co myslisz o Ghoulach w Katedrze?
stary 22-11-2005, 21:43   #19
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

za slabo znam katedre - akurat jak mi sie zachcialo tam poexpic zaczely sie problemy z siecia i od 3 tygodni nie mam okazji przetestowac ..
stary 23-11-2005, 07:23   #20
Knocik
Użytkownik Forum

Knocik's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005
Lokacja: Lębork

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Gildia: Ortografia
Świat: Askara
Poziom: 30+
Poziom mag.: 55
Domyślny

ehhh .. ja znam katedre calkiem niezle ;p sluchaj jesli mchodzi o ghule to tak.. schodzisz nadol i jest kilka ghuli i szkieletow... idziesz dalej i ghuli jest coraz wiecej i szkieletow tez ;p na kacu jest 1 ds ale niemusisz doniego isc ;p [towarzysza mu szkielki] resp jes baardzo szybki wiec spox poexpiesz... jak ci sie znudzi idz na slimy\beho\tarantule w dziurach obok.... cu

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania