Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 13-02-2006, 19:52   #1
N4zgul
Guest

Domyślny +b?

Przebywając na kanale irc #tibia.pl zadałem pytanie "skąd moge sćiagnąć filmiki z ostatniego konkursu organizowanego przez servis www.tibia.pl", gdyż nie mogłem ich znaleźć na forum. Po zadaniu pytania długo nie otrzymywałem odpowiedzi wieć zapytałem o to samo ponownie i wtedy spodkałem sie z nieuprzejmościa op'ów a dokładnie @Tana.Otrzymałem taką odpowiedz:
Cytuj:
[@Tana] N4zgul: nie. idz sobie.
.
Po tej wypowiedzi zwróciłem uwage nie używając żadnych wulgarnych słów i za to po kilku sekundach zobaczyłem napis:
Kod:
[Error: cannot join #tibia.plyou're banned]
Nie walcze o to aby mnie odbanowano poniewarz nie gram juz w tibie ponad 2 lata (chciałem tylko obejrzeć filmiki), lecz o to aby zrobiono coś z łamaniem zasad etyki przez opratorów kanału.
Proszę o rozpatrzenie mojej skargi.Z góry dziękuje

EDIT:
P.S Zaraz polecą głosy typu "ci którzy mają opa mają zawsze racje.... proszę o nie pisanie takich postów bo to jest żałosne.

pzdr.
N4zgul

Ostatnio edytowany przez N4zgul - 13-02-2006 o 20:26.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-02-2006, 20:51   #2
Pacek
Użytkownik Forum

Pacek's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów

Stan: Niegrający
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
Domyślny

IRC rządzi się swoimi prawami, jeśli nie jesteś tam znany będzie się działo właśnie w ten sposób a przebić sie przez grubą warstwe zwykłych przeciętnych userów irca do grona stałych lubianych bywalców jest trudno. Jestem daleki od opini że na ircu panuje jakaś wyimagowana elita ale po prostu jest ciężko zdobyć tam zaufanie, poza tym na samym ircu rzadko rozmawia sie o tibi
wszystkich filmików raczej nie będzie, myśle raczej że team tibia.pl pokaże 3-5 filmów które wygrały/zostały wyróżnione
o dziwnych zachowaniach na kanale #tibia.pl było już kilka tematów, nie pamiętam jednak takiego tematu w którym problem ten byl by definitywnie wyjaśniony, rozwiązany

"płoń płoń płoń parlamęcie niech spali cię ogień na historii zakręcie"

Ostatnio edytowany przez Pacek - 13-02-2006 o 20:52.
Pacek jest offline  
stary 13-02-2006, 21:04   #3
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2005

Domyślny

z tego co się orientuję, zazwyczaj kończyło się tym, że zjawiała się banda użytkowników rozpoczynająca dyskusję o 'elycie', potem szły komentarze z drugiej strony
no i zazwyczaj powodem było jakieś pytanie (mniej lub bardziej głupie, ale o Tibii + mało wybredny komentarz XD)
tutaj jeszcze potraktowano cię łagodnie, a nawet dość delikatnie - pewnie dlatego, że to była Tana
jeśli na forum czegoś nie można znaleźć po długich poszukiwaniach, to możliwe, że już tego nie znajdziesz - zawsze można było się spytać na forum w jakimś temacie o konkursie, gdyż irc to niebezpieczne miejsce, a przynajmniej grząski grunt

mam nadzieję, że nie zobaczę tutaj schematycznego rozwoju tego typu tematów

edit: a nie mówiłam? XD

d.Taube
out of the darkness into the light.

she lost somewhere her time..
get me known if You find it for me XD
mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć..

Ostatnio edytowany przez Taube - 13-02-2006 o 21:07.
Taube jest offline  
stary 13-02-2006, 21:05   #4
Gewof
Rybzor to moja dzifka

Gewof's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2004
Wpisy bloga: 2

Domyślny

na ircu panuje elyta, nie lubimy nowych i banujemy za blye powod, nawet wtedy gdy powodem jest brak powodu, sorry panowie
stary 13-02-2006, 21:37   #5
Tiligus
Użytkownik Forum

Tiligus's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2004

Domyślny

4 h "delikatnego" wchodzenia w tyłeczek.(musisz wiedzieć w które!), jakieś pare śmiesznych wypowiedzi, troche przytakiwania i jest. Możesz zadać ile pytań chcesz . Nie znasz receptury? tak to się kończy
Elyta Cię zje, chyba że jesteś dziewczyną ;].

Cytuj:
[@Tana] N4zgul: nie. idz sobie.

Nadzwyczaj delikatna reakcja powinieneś się cieszyć i pstryknąc z 5 sshotów . Normalnie to byś cały nie wyszedł, oh o ile bys oczywiscie zdołał wyjść.

Rebelia trwa :>!
stary 13-02-2006, 21:41   #6
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Operatorzy na kanale mają pełną autonomie. Odwołać ich z urzędu może jedynie Sorcerer. To, że większość jest moderatorami tego forum nie ma znaczenia. Związek jest raczej luźny i nie widzę powodów dla których miałbyś się odwoływać na forum.

Gangrel jest offline  
stary 13-02-2006, 21:48   #7
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Cytuj:
Korzystanie z kanału IRC jest PRZYWILEJEM, a nie PRAWEM. Podobnie jak z korzystaniem z każdej innej sieci IRC (rada: poczytaj MOTD)
Cytuj:
9. Zostałeś zbanowany? ojej ]:->. Sorki, ale prawdopodobnie złamałeś jakąś zasadę. Jeżeli sądzisz że zostałeś niesłusznie zbanowany, możesz napisać MSG do OPa który dał Ci bana (tylko kulturalnie). Jeżeli on nie chce z tobą rozmawiać, powinieneś dać sobie spokój. To sie nazywa sprawiedliwość.
Cytuj:
14. Nie pytaj o rzeczy banalne które można znaleść na stronie, forum lub w tutorialach.
+ ofcoz log z twojego wejścia (załącznik), którego nie raczyłeś podać. Nie ścinałem zbytnio, bo i po co? Skroiłem tylko do momentu w którym się odezwałeś.
Załączone pliki
Typ pliku: txt log.txt (13.3 KB, obejrzeń: 156)

Dżizas!
$corcerer jest offline  
stary 13-02-2006, 22:13   #8
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

A ja życzę wszystkim wszystkiego najlepszego. =D

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"
Baron Kaldrick jest offline  
stary 13-02-2006, 23:21   #9
Tana
The Witch

Tana's Avatar

Data dołączenia: 14 05 2004

Domyślny

Och, jaka ja straszna byłam. Och, ach.

Najśmieszniejsze jest to, że bany wlepiam najczęściej samym opom, a użytkownikom tylko wtedy, gdy po upomnieniu na prv, robią wciąż to samo (lub z góry jeżeli wpadają przeklinając). Nie jestem wrażliwa jak większość opów na 'ej'. Nie podnosi mi ciśnienia enter w roli spacji. Odpowiadam nawet na wiekszość idiotycznych pytan.

A ciebie dzieciaczku, w ktorym momencie choćby dotknęłam? Piszę tak a nie inaczej, mam humory takie a nie inne, ale nikt mi nie zarzuci, że nie jestem sprawiedliwa. Nie ukarałam cie niczym i w zaden sposob.

Straszne.

Tana jest offline  
stary 13-02-2006, 23:39   #10
Thomas
Użytkownik Forum

Thomas's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bydgoszcz:]

Imię: ...
Thomas ma numer GG 5032215
Domyślny

hyhy... drapieżna xD
stary 14-02-2006, 11:04   #11

Ville's Avatar

Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell

Ville ma numer GG 4610514
Domyślny

afair jest taka zasada ze jak zadasz raz pytanie to jezeli ktos ZECHCE pomoc to pomoze. a ze ty kilka razy zadawales to samo pytanie to imo opy ukaraly cie za spam.

podpisuje sie pod tym co Gewfciu powiedzial obiema rekami (chociaz umiem tylko lewa).
masz szczescie ze reszta elyty cos robila bo bys chyba musial temat najezdzajacy na elyte zrobic.
stary 14-02-2006, 13:50   #12
Adner
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 02 2006

Domyślny

Dobra rada: jeżeli chcesz się czegoś dowiedzieć, zapytaj się na forum; jeżeli chcesz posłuchać bardzo ciekawych dyskusji na niesamowicie ciekawe tematy, przenieś się na irc
Adner jest offline  
stary 14-02-2006, 14:34   #13
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

To ja może dodam, że jak chcesz oszukać operatorów na tak trywialne zagrywki jak wejście z drugiego autha/hosta, to równie dobrze możesz nie wchodzić na kanał. Oszczędzisz nam wpisywania stosownych formułek. :]

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania