|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 02 2006
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Aktywny gracz
Imię: Ezekiel Armanio
Profesja: Elite Knight
Gildia: Doom Brigade
Świat: Iridia
Poziom: 49
Skille: 80/79
Poziom mag.: 6
|
![]() mam pytanie do Adminów na jakiej zasadzie obydwa bardzo użyteczne zaklęcia zostały sklasyfikowane jako bezużyteczne?
Dla maga vis lux jest zaklęciem dużo lepszym niż np używanie mlw. W związku z wagą mlw, no i nie zawsze akurat będziemy to nieszczęsne Mlw mieli |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() A te dwa czary dają światło na ~50min? a pozatym mana przydaje się na wiele innych sytuacji a nie tylko do oświetlania drogi...
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Imię: Hidetaka
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Defenders of Ulthuan
Świat: Secura
Poziom: 130
Poziom mag.: 74
|
![]() Po update mana i tak jest prawie darmowa...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
|
![]() Po updacie za 4 manasy otrzymujemy swiatlo na 44 minuty (2 x ultimate light)
Nie zawsze będziesz miał mlw. Nie są to zaklęcia niezbędne, ale również nie są one całkowicie bezużyteczne(a własnie tak jest to opisane w dziale czary na tibia.pl) stąd wniosek o dodanie temu zaklęciu przynajmniej 2 zielonych plusików , gdyż światło staje sie nieprzydatne dopiero dla ludzi z light hackiem. Takie jest moje zdanie jestem otwarty na polemikę ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2006
Lokacja: Białystok
Stan: Niegrający
Imię: Shokei (sold)
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Askara
Poziom: 174
Poziom mag.: 74
|
![]() bezużyteczne napewno nie są ;p ale jak dla mnie to lepiej nosci mlw niż manaskować sie po to zeby mieć swiatło ;]
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Fakt, po update z 7.5 na 7.6 te dwa czary zyskały duże znaczenie. Mana leci szybko, więc możemy je rzucać. No i manasy są tanie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
na moje wychodzi, ze jesli dbasz o mlvl powinienes dbac o swiatlo ----- no tyz prawda ![]() Ostatnio edytowany przez emilok - 06-03-2006 o 10:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2006
|
![]() sorry ale ile trwa
a.) utevo lux b.) utevo gran lux c.) utevo vis lux |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2006
Stan: Na emeryturze
|
![]() No sorry, ale rozmawiamy tu tylko o sorcach/drutkach, podczas gdy nikt nie wspomina np. o knightach
![]() Według mnie takie 'utevo gran lux' jest przydatne w wielu rzeczach. Nie tylko jak człowiek expi, ale też jak skilluje. Ja spalam 60 many raz na jakiś czas, do tego mając wygodny widok, a wpisywanie (hotkeye też) 10x utevo lux, jest troche męczące, nieprawdaż? ![]() ![]() A utevo vis lux/gran lux/lux dla sorca druida, przydaje sie 1) gdy walą z burstów 2) Gdy idą w teamie, dogodnie wszystkim oświetlając cały teren, i pozwolić na wcześniejszą reakcję w przypadku potworkow wyłaniających się z ciemności. A jak ma się w c**j tych rożdżek, to i tak można zmarnować all ![]()
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Toruń
![]() |
![]() Cytuj:
Kup natychmiast Kup Kup pozniej Możesz kupić, jeśli masz jakieś ekstra pieniądze Możesz kupić, ale pewnie i tak nie będziesz używać Zupełna strata pieniędzy Aktualnie te czary maja opcje "zupełna strata pieniędzy". Powyższe osoby sugeruja, że w tej chwili przy tych czarach powinna byc opcja np "Możesz kupić, jeśli masz jakieś ekstra pieniądze", lub nawet "Kup pozniej', gdyz wg nich czar ten jest uzywany (przykladem sa chociazby filmiki cichego ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec
Stan: Na Emeryturze
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
|
![]() Przed update to światła wogóle drutem nie używałem, bo za drogie było, lepiej się mlw zużywało.
teraz jednak jest znacznie lepiej ![]() Vis lux jeszcze nie kupiłem bo jakoś nie wydaje mi się potrzebne, gran oświetla prawie cały ekran, po co mam komuś na drugim końcu miasta oświetlać drogę ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
|
![]() I tutaj punkt dla Zalfika , moim zdaniem kazdy z wyzej wymienionych czarow zasluguje na conajmniej 2 plusikI! (i to zielone)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 02 2006
|
![]() Teraz ludzie coraz częściej używają gran lux,nie widziałem jeszcze nikogo z vis ale może po prostu taki pech
![]() |
![]() |
![]() |