|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 08 2004
Lokacja: Kraków
|
![]() Hmm no cóż - w końcu się wkurzyłem i skasowałem klienta z dysku. A miała być miła gra. Kazdy kto gra w Tibie to chyba rozumie - totalny brak koleżeństwa, wzajemne podkładanie sobie nóg i ogólny TJTP (to jest twój problem) w stosunku do innych graczy. Z klasyki zachowań Tibijczyków - wezwać kogoś do pomocy w walce z potworem, przerzucić go, zaklinować żeby się nie ruszył, poczekać az potwór go zabije i obrabować zwłoki. Zatrzasnąć kogoś tak żeby nie mógł wyjść i zażądać opłaty za uwolnienie. Każdy inny gracz to frajer i trzeba go wydymać. Totalne olewanie reguł gry, przekleństwa i brak choćby prób utrzymania klimatu RPG. Tu się ekspi, chodzi na cyce, bierze levele palkiem...Tak grałem chwile - 3 dni, dość intensywnie, i zastanawiałem się gdzie jestem. Na osiedlu pod blokiem? Na ławeczce z dresami? Ciekawe czy to wynika z tego ze Elysia na ktorej grałem jest opanowana przez polaków.
Ludzie, nie dość macie takiego chamskiego klimatu w domu, na ulicy, w szkole? Jeszcze do gry, która ma być podobno przyjemna wnosicie to błoto na butach? A może po prostu większość Tibijczyków tak lubi? Bo dobrze sie z tym czują, jak muchy w szambie? Pewnie, jak się komuś nie podoba, to nie musi grać. Właśnie przestałem. Akifue Ostatnio edytowany przez Akifue - 12-08-2004 o 14:05. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2004
Lokacja: Whitestok
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 23
Poziom mag.: 22
![]() |
![]() popieram wsio co napisałeś
moja rada do innych gier online: "Staraj się nie ufać nikomu, nawet przyjaciołom!" |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2004
Lokacja: Katowice
Profesja: Elder Druid
Gildia: Perly Lotry
Świat: Calmera
Poziom: 61
Poziom mag.: 57
![]() |
![]() masz racje, ja nie ufam nikomu tylko przyjaciolom z rzeczywistosci zadko kiedy zaufam obcemu... musze z nim bardzo dlugo grac i duuuuzo gadac
|
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Poznan
![]() |
![]() Swieta racja! :/ A najlepsze jest to ze to Polacy w wiekszosci sa takie chamy. Kumpel kumpla moze obrabowac czy nawet zabic. A jak wzywasz o pomoc to slyszysz tylko -sorry ale nie mam czasu. :/ i co to ma byc ?!
Panie i Panowie Tiba zaczyna zchodzic na psy. Osobiscie coraz bardziej sie wacham czy grac dalej:/
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Każdy chce sie ,,nachapać'' zanim zrobią to inni.
Tak ostatnio to własny przyjaciel zarządał ode mnie 20k tylko za to że mam większy magiczny level od miego (śmieszne)
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Trzeba miec szczescie do ludzi. Raz sie trafi cham, a raz spox koles. Tez gralem na elysii no i poznalem tam fajnych ludzi nie tylko z polski, (tak na marginesie: pozdrowienia dla "so" family xD) jak i totalnych debili (mowie o polakach). I nie trzeba sie tym zalamywac. Poprostu, nie zwracaj uwagi na debila, olej go, tak jak tych dresow pod blokiem - nie gadasz z dresami? Tak samo z ludzmi, ktorzy ci nie pasuja w tibii ZACHOWANIEM nie gadaj, olewaj ich. W przeciwenstwie do realnego zycia, tam mozesz nakopac kolesiowi, a w realu nie wiem czy bys sapal do dresa
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój Kolor skóry: Biały!
Stan: Niegrający
Imię: Gieksa Jastrzebie
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 23/25
Poziom mag.: 1
|
![]() Ja koledze przeszedłem rooka 2 postaciami i odhackowałem 17 lvl. Gdy raz zagrałem tym 17 lvl i zużyłem 1 rune na pk-era top tak mi nazwymyślał, że hej. Miał dać mi za to 2 k i p-set. A nic nie dał, i jeszcze zabił. Przeniosłem sie teraz na inny serv i gram dalej.
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja bardziej ufam czerwonym czaskom niż kumplom
bo oni przynajmniej są dla ciebie mili i rzyczliwi ( niektórzy taniop sprzedają przedmioty ) i jeszcze sie na nich nie zawiodlam ![]() ![]() ![]()
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 06 2004
Lokacja: Białogard
![]() |
![]() Ej a co wy chcieliscie. Dzieki takim akcjom Tibia ma swoj klimat. Przecie inaczej to wygladalo by tak. Expowanie/Trenowanie/Expowanie/Trenowanie/Sprzedawanie loota/Expowanie i tak do znudzenia. Idzcie pograc na swiatach non pvp gdzie aby byc bogatym to trzeba byc dobrym zlodziejem i samemu nie dac sie okrasc. Simple
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2004
Lokacja: Lublin
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Venore
Stan: Na emeryturze
Imię: Eldian Do'Urdenn
Profesja: Paladin
Świat: Secura
Poziom: 36
Skille: 68/59
Poziom mag.: 15
![]() ![]() |
![]() ...Ja mam paru zaufanych kolegów a tylko 2 z reala reszta z tibi tyle że nie są to hamscy koledzy (Prosisz żeby wam dał do drugiej postaci on się zgadza i zabiera) Polacy nie są źli chodziaz zalezy to od serwera...
|
![]() |
![]() |
#12 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() o człowieku, amerykę odkryłeś. To jest charakterystyczna cecha (obecnej) tibii. Jak chcesz klimatu polecam UO, taki polski serw
|
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 08 2004
Lokacja: Kraków
|
![]() Hmm, może jednak warto grać :-) Teraz spróbowałem na Securze. Trochę lepiej - na razie tylko raz mnie jakaś laska zablokowała i pozwoliła ubić szkieletom. No cóż. Uczy zdrowego podejscia do ludzi :-) To znaczy najlepiej nie wchodzić w niepewne sytuacje z kimś tylko samemu - bo tylko na siebie można liczyć. Podobno na securze dostaje się bana za takie numery? Ech rookgard....
A dresom w realu też trzeba dawac odpór ![]() Mam pytanie - jakie waszym zdaniem są najlepsze swiaty pod tym wzgledem? Najmniej n00bies? |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Venore
Stan: Na emeryturze
Imię: Eldian Do'Urdenn
Profesja: Paladin
Świat: Secura
Poziom: 36
Skille: 68/59
Poziom mag.: 15
![]() ![]() |
![]() ...jaki masz nick to na mainie ci pomoge (gram na securze)
Spotaksz mnie w godzinach 9-11 rano mój nick :Eldian Do'Urdenn Ostatnio edytowany przez eldian - 12-08-2004 o 19:02. |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 06 2004
Lokacja: Białogard
![]() |
![]() Cytuj:
Najpierw sie zastanow troche zanim cos napiszesz. |
|
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2004
Lokacja: Lublin
|
![]() @McCooper
ehhh chyba nie wiesz co to jest klimat rpg. uwazasz ze jak podejdziesz do kogos powiesz siema on odpowie yo a potem poprzezywacie kogos posmiejecie sie z newbich to jest w klimacie rpg?? |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 07 2004
Lokacja: Barlinek
![]() ![]() |
![]() Ehhhhh
Mam paru qumpli którym da sie zaufać... Nieraz gdy nie miałem liny to mój kolega z venore biegl az do Carlin tylko po to aby mnie wydostac... Inny Ci powie: Teraz nie moge , musze konczyc itp. etc... To własnie wwia mnie do jasnej czerwonosci!!!! Pier..... BR !!!! To sa takie hamy jak .... Swe zrozmie "Mine" a Br : Ja: Mine! Ja: Plz! BR: What? I bije potworka Nawed chciałem kupić bp hmmow i ide do goscia BR mowie Buy on daje trade ja daje i mowi fast fast , no to ja se pomyslalem ze nie kazdy BR jest zly... Acc bez sprawdzania , co drugi HMM byl po 2 strzaly !! Teraz gram na Harmonii ,jest w ... n00bow! Każdy jest n00bem ! Polacy tez! Niektorzy to sa tak perfidni ze stoja przed wejsciem na rota i czekaja az ja wejde jak wejde schodza i wala w niego bo po co maja HP tracic ? NO PO CO ? !!!!!!!!!!?!?!?! Widzi ze ognien cie zrzera , to ci ...... zablokuje droge i wyczekuje.... You are Dead i tylko armor , miecz kasa! To nie jest klimat prawdziwego RPG! Tez chciałem skończyć z Tibią , lecz to jest jak fajki... Pozdro |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 02 2004
![]() |
![]() No moze ja dziwny jestem, ale w Tibii nie mam w ogole kumpli z rl, za to mam kilku zaufanych kolegow z tibii, wiem ze oni mi ufaja, a ja im.
Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 02 2004
Lokacja: Steel Home
Stan: Aktywny gracz
Imię: Ezekiel Armanio
Profesja: Knight
Gildia: Doom Brigade
Świat: Iridia
Poziom: 58
Skille: 82/80
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Ja mam grupkę ludzi którym ufam bezwraunkowo, przyjaciół z tibii którzy kiedy ich o to porosiłem przenieśli się na srwer do mnie( Respect Tomo mój mały braciszku
![]() ![]() ![]()
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 09 2003
Lokacja: Pustków City
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Asieks
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Lunara
![]() |
![]() Z przykroscia musze potwierdzic te "zeznania" na temat Obecnego klimatu w Tibi.Chamstwo sie tak rozprzeszczenia, Ale All wiaze sie z Urazem Psychicznym
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Asieks - 12-08-2004 o 20:45. |
![]() |