|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() czy masz plastyczny umysł?
Zasady: UWAGA: Wykonuj polecenia w myśli, jak najszybciej możesz. Jeśli ci to pomaga, możesz mówić cicho na głos. Nie przechodź do kolejnego polecenia zanim nie wykonasz poprzedniego i postaraj się, żeby w trakcie eksperymentu nikt cię nie rozpraszał, bo stracisz zabawę. Zaczynamy - przewijaj ekran w dół 1. Ile jest: 2+2? 4+4? 8+8? 16+16? A teraz szybko pomyśl jakąś liczbę pomiędzy 5 a 12 Masz? To przewijaj dalej.. Wybrałeś 7, prawda? Czy to nie dziwne? 2. I jeszcze jeden eksperyment... Wykonuj polecenia po jednym, jak najszybciej potrafisz. I tak jak poprzednio: działaj jak najszybciej potrafisz, ale nie przewijaj dalej, dopóki nie wykonasz danego polecenia. Ile jest: 1+5 2+4 3+3 4+2 5+1 A teraz powtarzaj w myśli cyfrę 6 jak najszybciej się da przez jakieś 15 sekund... Potem przewijaj dalej. A teraz szybko pomyśl o jakimś warzywie. I przewijaj dalej. Jeszcze dalej... I co, to była MARCHEWKA, prawda? Jeśli nie, to należysz do tych 2% ludzi na świecie, których umysły są na tyle plastyczne, ze stać ich na wymyślenie czegoś oryginalnego. 98% naszej populacji myśli w tym ćwiczeniu o marchewce. Straszne, nie? |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Michail Fradkow
Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Gildia: Death Assassins
|
![]() W czesci a. pomyslalem o liczbie 6.A w druigim o marchewce.
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() zadanie matematyczne
Zasady: Liczenie przeprowadź maksymalnie szybko w pamięci - to ważne! Zaczynamy - przewijaj ekran w dół Pamiętaj, że liczy się szybkość i koncentracja. Nie bój się i nie oszukuj! Do 1000 dodaj 40. Dodaj 1000. Dodaj jeszcze 30 i znowu 1000. Dodaj 20. Następnie 1000, potem 10. Jeszcze w dół Jaki jest wynik? Porównaj z odpowiedzią poniżej. Otrzymałeś 5000? Właściwa odpowiedz, to 4100! Nie wierzysz? Sprawdź (np. używając kalkulatora, lub licząc od nowa POWOLI). Przejście z jednego "progu dziesiętnego" do następnego jest pułapką dla mózgu, który naturalnie "przeskakuje" na najwyższy "poziom dziesiętny" "setek" zamiast "dziesiątek". |
![]() |
![]() |
#4 |
Michail Fradkow
Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Gildia: Death Assassins
|
![]() Mi wyszlo 4100.Czyli dobry wynik.
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2003
![]() |
![]() Wszystkie znałem. Te testy są już stare jak świat. Tylko drugie mnie zaskoczyło i powiedziałem najpierw "pomidor" a potem "ogórek".
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2004
Lokacja: Stalowa Wola
![]() |
![]() Policzylem dobrze
![]() W pierwszym tescia wybralem szóstke a warzywo rzezucha Smutno jest byc innym ![]()
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2004
|
![]() Mi wyszło w 1) 10 w 2) Marchewka ( ale akurat jadłem jak robiłem test może dlatego o niej pomyslałem.)3)4100 Dobrze policzyłem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 04 2004
|
![]() W pierszym pomyślałem o szóstce, w drugim o papryce, a w trzecim wyszło mi 5000.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() W pierwszym oczywiście 7, w drugim najpierw był ogórek potem marchewka (zostałem przy ogórku), a ten trzeci to znałem ale i tak zrobiłem źle
![]()
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
Lokacja: Tam gdzie rosną bubki.
|
![]() 10
Baklazan... I ostrzeam ja nie umiem liczyc: 3800 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hehe
1 ) 6 2 ) burak 3 ) 4500 ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 05 2004
![]() |
![]() 1) 6
2) marchewka 3) 5000 - a ja w szkole jestem na profilu z rozszerzona matma, smutne nie? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2004
Lokacja: Morze ( no gdzie może mieszkać Makrela jak nie w morzu)
Stan: Aktywny gracz
Imię: Makrelus
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Killer Teddybears
Świat: Hiberna
Poziom: 52
Skille: 21/27;)
Poziom mag.: 53
![]() |
![]() 1) 7
2) marchewka 3) 4100 Wszystko tak jak powinno 8)