Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Pokaż wyniki sondy: Czy uważasz, że założenie radia internetowego Tibia to dobry pomysł?
Tak, może być fajnie! 42 57.53%
Nie, to będzie totalna klapa! 31 42.47%
Głosujących: 73. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 16-02-2006, 22:41   #1
Radio Tibia
Użytkownik forum

Radio Tibia's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Warszawa

Domyślny Radio internetowe

Witam wszystkich użyszkodników forum

Ostatnio wpadłem na pomysł stworzenia radia internetowego Tibia. Chciałbym poznać wasze skromne zdanie na temat mojego projektu .

Muzyką klubową interesuje się od dosyć niedawna, bo od 2004 roku, lecz od razu coś mnie do niej przyciągnęło, podobnie jak wielu graczy to "coś" przyciągnęło do gry jaką jest Tibia .

Większość populacji Tibijskiej stanowi młodzież w wieku 13-16 lat, choć jest też bardzo liczne grono graczy, którzy magiczną barierę 18 lat dawno mają już za sobą i nie chce mi się wierzyć, że nie słuchają oni od czasu do czasu jakiegoś gatunku muzyki.

Radio byłoby otwarte na prośby słuchaczy. Od razu zaznaczam, że muzyka puszczana w naszym radiu nie byłaby zwykłą, potocznie nazywaną "techniawką". Szukam osób, które potrafią pracować w grupie oraz są kreatywne. Potrzebuje jednak waszego wsparcia!

House? Dance? Trance? czy też może Hip-Hop lub POP? Czekam na wasze propozycje!

Jeśli jesteś chętny do współpracy, pozostaw w tym temacie krótkie info o swojej osobie zawierające pseudonim artystyczny, wiek, ulubiony gatunek muzyki, krótką opinię na temat mojego projektu, co mógłbyś wnieść do radia swoją obecnością oraz oczywiście kontakt (e-mail lub GG), w ostateczności używajcie PW na forum. Przyda się pozytywna energia oraz szalony, dobry humor!

Kind regards,
Bunc.
Radio Tibia jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-02-2006, 23:25   #2
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Ja mam dwa pytania:

Kiedy mieliby tego słuchać?
Czy masz już serwer i jakiekolwiek doświadczenie w prowadzeniu radia internetowego?

Miło by było, gdybyś też powiedział coś więcej o sobie, a nie czekał aż inni się rozgadają.

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-02-2006, 23:40   #3
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

House/ Dance/ Trance z Tibia ma niewiele wspolnego, dodatkowo mozna to znalesc w innych stacjach.

Tworzenie czegos po to, zeby bylo to chyba nie najlepszy pomysl.
stary 16-02-2006, 23:51   #4
Radio Tibia
Użytkownik forum

Radio Tibia's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez $corcerer
Kiedy mieliby tego słuchać?
Podczas wolnego czasu, grania w Tibię czy też odrabiania lekcji. Możliwości jest wiele.
Cytuj:
Czy masz już serwer i jakiekolwiek doświadczenie w prowadzeniu radia internetowego?
Serwer wystarczy ponownie reaktywować, po prostu czekam na chętnych do współpracy . Rzecz jasna, doświadczenie posiadam. W moim radiu można było usłyszeć audycje na żywo z różnego rodzaju imprez szkolnych. Statystyki są nieważne, stawiam na jakość, ale jako ciekawostkę dodam, że rekord słuchaczy wynosił 74 osoby .
Cytuj:
(..) gdybyś też powiedział coś więcej o sobie (..)
Nazywam się Jacek, skończone zaledwie 13 lat .Moje zainteresowania to oczywiście muzyka oraz różnego rodzaju zagadnienia informatyczne (uczęszczam do klasy informatycznej w gimnazjum). Uważam, że jestem osobą otwartą i łatwo mogę "wkręcić się" w nowe otoczenie.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
House/ Dance/ Trance z Tibia ma niewiele wspolnego, dodatkowo mozna to znalesc w innych stacjach.
Z tego co widzę to..
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Radio Tibia
Czekam na wasze propozycje!
Chodzi mi głównie o ciekawe pomysły dotyczące audycji w radiu, Wydarzenia ze Światów, Ciekawostki - pomysłów jest wiele, trzeba wybrać tylko te najciekawsze i najoryginalniejsze.

Kind regards,
Bunc.

Ostatnio edytowany przez Radio Tibia - 16-02-2006 o 23:53.
stary 17-02-2006, 08:58   #5
Emily Firehair
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: opole

Emily Firehair ma numer GG 8444502
Domyślny

Myślę, że to dobry pomysł. Ostatnio nic się na forum nie dzieje...
Jeśli będzie brak prezenterów to mogę się zgłosić.
Powodzenia ;]
Emily Firehair jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2006, 09:13   #6
Pacek
Użytkownik Forum

Pacek's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów

Stan: Niegrający
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
Domyślny

a ja uważam że to śłaby pomysł. Oczywiście muzyka puszczana tam była by nielegalna bo nie spodziewam się żebyś miał kase na licencjie. Oczywiśćie tibia ma mało wspólnego z jaką kolwiek muzyką więc radio było by tibijskie tylko z nazwy chyba że co 30 min czytalibyście wiadomości przeczytane i przetłumaczone tibianews. Oczywiście radio nawet gdyby ruszyło to szybko by padło ponieważ coś czuje że ludzią nie straczy zapału na prowadzenie czegoś takiego. Ogólnie rzecz biorąc pomysł nawet niezły ale prawdopodobieństwo jego wykonania nikłe. Pytałeś sie czego słuchamy i wymieniłeś na przykład POP czy HIP-HOP a co z wielbicielami mocnego grania. Czy usłyszał bym tam metallice albo chociaż pink floyda ewentualnie U2. Trzeba myśleć o wszystkich.
ps. ponad to chyba nie było by zbyt wielu ludzi słuchających tego radia podczas gry w tibie ponieważ to strasznie zwalnia i były by niemiłosierne lagi. pps.Moje zdanie jest takie. Kto chce słuchać muzyki grając w tibie niech sobie włączy radio bądź muze z kompa. Chcesz założyć radio internetowe, zakładaj ale nie nazywaj go tibijskim
do Taube:fakt powstają i jest ich calkiem sporo co nie oznacza że są legalne, rozpowszechnianie treśći bez zgody autora to łamanie prawa. Nie oznacza to wcale że jestem jakimś maniakiem przestrzegającym prawo. Jak ktoś chce i wie jak sie do tego zabrać prosze bardzo, ale trzeba być realistą. Nazwa jak nazwa, równie dobrze mogło by sie nazywać "elo ziomy jestem spalony"

"płoń płoń płoń parlamęcie niech spali cię ogień na historii zakręcie"

Ostatnio edytowany przez Pacek - 17-02-2006 o 18:53.
Pacek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2006, 09:15   #7
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Jakby co to ja tez bym sie pisal na to. Jakas audycja w stlu 'godzinka z punkiem'

@uo: ale byloby to mile urozmaicenie. kanal #tibia.pl tez ma malo wspolnego z Tibia (nazwa). W zyciu nie widzialem, zeby ktokolwiek tam gadal o Tibii. A i z czasem znalazlo by sie pare pomylow na dopracowanie programu radia. Czytanie opowiadan przez autorow, konkursy na najlepsza audycje... wszystko da sie zrobic.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 17-02-2006 o 09:25.
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2006, 09:25   #8
Radio Tibia
Użytkownik forum

Radio Tibia's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pacek
Oczywiśćie tibia ma mało wspólnego z jaką kolwiek muzyką więc radio było by tibijskie tylko z nazwy chyba że co 30 min czytalibyście wiadomości przeczytane i przetłumaczone tibianews.
Jak już mówiłem, trochę pomysłów na Tibijskie "audycje" - potrzeba tylko trochę "świeżej krwi" w radiu .
Cytuj:
Oczywiście radio nawet gdyby ruszyło to szybko by padło ponieważ coś czuje że ludzią nie straczy zapału na prowadzenie czegoś takiego. Ogólnie rzecz biorąc pomysł nawet niezły ale prawdopodobieństwo jego wykonania nikłe.
Pożyjemy, zobaczymy. Nie zakładaj z góry, że radio się od razu rozpadnie.
Cytuj:
Pytałeś sie czego słuchamy i wymieniłeś na przykład POP czy HIP-HOP a co z wielbicielami mocnego grania. Czy usłyszał bym tam metallice albo chociaż pink floyda ewentualnie U2. Trzeba myśleć o wszystkich.
Usłyszałbyś Pink Floyda, usłyszałbyś U2. Myślę o wszystkich, w końcu zwolenników tej muzyki jest dużo na forum. Nie bój się o tych, co słuchają metalu, industrial, punk, nie zapomnimy.

Kind regards,
Bunc.
stary 17-02-2006, 09:30   #9
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2005

Domyślny

Pacek, mam takie pytanko do ciebie jeśli chodzi o licencje
a co powiesz o setkach radyjek, które sobie ludzie zakkładają, które sami tworzą? oni też nie mają licencji, a bronił im ktoś robienia tego? w tych czasach powstaje masa tego wyłącznie dlatego, że ktoś ma ochotę sobie radio zrobić
a nazwa.. jeśli jest tibijskie, to jeszcze nie łamie praw autorskich chyba tak bardzo.. mogłoby to być królicze króliki by się nie obraziły a tak będąc tibijskim - ale w tytule jeszcze fanowskim można by różne informacje sobie między piosenkami puszczać, wydarzenia z różnych serwerów, lub jakieś zabawne bardziej lub mniej rzeczy, jakie by się graczom przytrafił, a ci mogliby je przesyłać mailem lub gg prowadzącemu, który by mógł wykonać selekcję
więc nie tylko czystego news'a przeczytać, ale chodzi tu raczej o samych graczy a nie nowinki od jej

róbca co chceta z czym to się 'zje' zobaczą słuchacze, gdyż moje gusta są zbyt wybredne i zbyt obce na takie radyjka AENA rulez!

d.Taube
out of the darkness into the light.

she lost somewhere her time..
get me known if You find it for me XD
mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć..
Taube jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2006, 10:32   #10

Ville's Avatar

Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell

Ville ma numer GG 4610514
Domyślny

ja bym chetnie posluchal takiej audycji (ale nie chce byc prezenterem, mam zwalony glos =p) tylko szkoda ze cos mi nie dzialaja.
Ale sadze ze mozna sprobowac, takie przedsiewziecie i tak zawsze "sprawdza sie w praniu" a gdyby modki pomogly to moze i by sie sluchacze znalezli
stary 17-02-2006, 10:34   #11
OnlyM(PL)
Guest

Domyślny

Moze byc, ale bez tekstow ala "elo elo dj kwapisz wita was" albo "PostruFFka na nr 123123 hihi =] =*" bo przy takich mi rece opadaja.
A co do pomyslow. To moze by to bylo oficjalne radio tibia.pl oczywiscie jesli spelnialo by wymagania.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2006, 11:00   #12
Lilixim
Guest

Domyślny

ja jestem chetny na ten pomysł byłem prezenteren na www.ultrastacja.pl na kanale Techno... mam 14+ lat moj numer gg 2856511 nick dronez.. -prowadzilem rozne imprezy itp
  Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2006, 18:01   #13
Krzysztov
Użytkownik Forum

Krzysztov's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2005
Lokacja: Fiorina 361

Świat: Azura
Domyślny

Fajne by to bylo. Tylko przez jak dlugi czas byloby radyjko online? Wprawdzie na tych calych radiach internetowych sie nie znam, ale wydaje mi sie, ze musi byc do tego jakis pecet stale wlaczony, co nie? Cos mi sie zdaje ze 24h na dobe nie bedzie to radyjko wlaczone... Chyba ze ktos ma mozliwosci.... =). Jakby co, ja sie wcale na ochotnika nie zglaszam xP. Heh, teraz mi do glowy przyszedl Kajulec na prezentera =>. Jakby sie znalazl w 'team'ie' prowadzacych, to by to bylo radio dla przedszkolakow ~lol~. Ogolnie jestem za =).
stary 17-02-2006, 18:51   #14
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

Groargh... jak słyszę internetowe radio, które słucha sąsiad z domku na przeciwko to mi ręce (i nie tylko) opadają...
"Elo, elo didżej jakiś wita was", "puszcze wam manieczki, jadziem jadziem ziomale" <po puszczeniu; oczywiście frajer daje vol max, żeby cała Wodna słyszała jakiej muzy słucha nasz ziomek> "ale jazda ziomale, normalnie orgazm, full na maxa".
Więc, jeżeli radio miało by być na takim poziomie to jestem anty(k).
I tu nie chodzi o to, że nie lubię takiej muzyki.
Najlepiej by było gdyby była wymieszana gatunkowo, a jeszcze lepiej gdyby była nadsyłana przez słuchaczy. Może jakąś stronkę radia? Głosowania (toplisty muzyczne) i można by się rozeznać czego społeczność tibijska słucha.

edit: Pink Floyd!!!11ononoe Co powiecie na audycję "Pink Floyd - zespół wszechczasów" ^^

Ostatnio edytowany przez Ryłek - 17-02-2006 o 19:08.
Ryłek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2006, 19:24   #15
Gufat III
Użytkownik Forum

Gufat III's Avatar

Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław

Stan: Na emeryturze
Świat: Nova
Gufat III ma numer GG 8644522
Domyślny

Jestem na nie, bo wątpię, abyście puszczali tam coś dla wszystkich. Jestem na nie, bo boje się że wyjedziecie z Doniem, jakąś cienką techniawką, albo czymś tam, a o rocku i metalu to pewnie będzie można pomarzyć. To radio powinno być dla wszystkich, ale wątpie aby takie było, dlatego jestem na nie.

Ostatnio edytowany przez Gufat III - 17-02-2006 o 19:28.
Gufat III jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2006, 19:27   #16
Krzysztov
Użytkownik Forum

Krzysztov's Avatar

Domyślny

@Rylek
Sorry, ale chyba nie zrozumiales. Czy wszystkie radia sa takie, za przeproszeniem, wiesniackie? Otoz nie... A co? RMF FM tez tak puszcza? He? Nie? No. Nie mowimy tu o radiu Maryja, lecz o radiu Tibia, jak sie niektore osoby zgodza to nawet tibia.pl =).

@Gufat
A czy nie bedzie mozna zrobic tak, ze np. przez pewien okreslony czas leci metal/rock/punk a kiedy indziej hh, techno i takie tam inne? I tak na zmiane. Przypuscmy w dany dzien leci od 20 do 21 metal, od 21 do 22 leci HH, a na dzien nastepny godziny sie przesuwaja? Byloby sprawiedliwie dla kazdego gatunku. Chyba

Ostatnio edytowany przez Krzysztov - 17-02-2006 o 19:31.
Krzysztov jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2006, 19:30   #17
Gufat III
Użytkownik Forum

Gufat III's Avatar

Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław

Stan: Na emeryturze
Świat: Nova
Gufat III ma numer GG 8644522
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Krzysztov
@Up
Sorry, ale chyba nie zrozumiales. Czy wszystkie radia musi sa takie, za przeproszeniem, wiesniackie? Otoz nie... A co? RMF FM tez tak puszcza? He? Nie? No. Nie mowimy tu o radiu Maryja, lecz o radiu Tibia, jak sie niektore osoby zgodza to nawet tibia.pl =).
Nie zrozumiałem Cię. Możesz napisać jeszcze raz, po polsku, i nieco rozwinąć swoją myśl?
Gufat III jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2006, 19:39   #18
Krzysztov
Użytkownik Forum

Krzysztov's Avatar

Domyślny

Przeczytaj po edytowaniu posta. Pisalem tresc postu ale zmienilem co nieco i tak wyszlo . Chodzi o to, ze takie radio jak slucha Twoj sasiad, jest, nie oklamujmy sie, wiesniackie. To nie musi byc takie. Owszem, sa takie, ale nie wszystkie. Juz, czy cos jeszcze wytlumaczyc? =)
stary 17-02-2006, 19:40   #19
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

pomysł nawet gożej z wykonaniem jeśli chodzi o muzykę to jesli byłaby zmieniana to może sluchaczy by byłoostatnio znalazłem fajne radio większość utworów pokrywała się z moją playlistą
ps.jaddąąąąą!!!hahaha;d
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2006, 19:44   #20
Rethfing on Aldora
Użytkownik Forum

Rethfing on Aldora's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Knurów

Rethfing on Aldora ma numer GG 2007389 Send a message via Skype™ to Rethfing on Aldora
Domyślny

Pomysł nawet fajny, ale proponuje żeby zamiast techno (bo ja np. i wiele innych osób wolimy metal) puszczać jakieś klasyki albo mptrójki w miare śmieszne i takie tam, żeby to nie było po prostu dla tych co słuchają tekno!!! Do tego można by tłumaczyć newsy z tibianews.net. Jeśli potrzebujesz pomocy to zagadaj, postaram się pomóc jak potrafie.
Rethfing on Aldora jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania