Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 05-03-2006, 10:14   #1
Thomasi
Użytkownik Forum

Thomasi's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Warszawa

Imię: Tomasi
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
Domyślny Lagi w Tombach

WItam.
chciałem napisać o dość poważnym problemie ponieważ ja i nie tylko ja zauważyłem że w tombach (ankrahmun) panuja lagi kiedy nigddzie ingdziej ich nie ma. Więc ja i nie tylko ja uważam że przyczyna tego sa rozrzucane tam smieci ponieważ w tombach jest stosunkowo mała przestrzeń a znajduje się tam mnóstwo smieci które laguja normalne dzialanie tibi.

chodzi mi jedynie o to żeby w miare mozliwości nie wyzucac na ziemie smieci typu katany, skulle, kosci itp ponieważ nikomu nie jest to potrzebne i w niczym nie pomaga a jedynie laguje gre

jest to wiadomość potwierdzona w 95% ponieważ gdy wyczyścilismy tomby runami desintegrate lagi (albo raczej ich brak) byly identyczne jak poza tombami co świadczy o tym ze te lagi spowodowane są znajdujacymi sie tam smieciami

Więc prosze o przedmioty typu katana itp ogolnie pojmowane śmiecie zostawiac w ciałach ponieważ ciała ulegaja rozkładowi i nie laguja one gry

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-03-2006, 10:31   #2
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Racja... Ale ja mam lepszy odpał. Jak przechodzę przez jedno miejsce (koło depo w Edron) to mnie kickuje. Nie wyskakuje mi bug ani nic, po prostu mam kicka xD
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-03-2006, 10:41   #3
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

No to już wiem , dlaczego kolega mówił , że jak idzie expić , to ma zawsze mega laaaaagii.
Tak samo u mnie , jak mnie zacznie gonić GS , to momentalnie komputer odmawia współpracy z modemem i tyle miałem szans na powodzenie akcji - 'byle dalej stąd'.
DRoN jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-03-2006, 11:02   #4
NekroSnajper
Użytkownik forum

NekroSnajper's Avatar

Data dołączenia: 21 02 2006
Lokacja: Zadupie :P

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Xantera
Problem Ale...

...niektórzy śmiecą dlatego bo gdy ofiara wejdzie to jest szansa że deadnie przez laga a "śmieciarz" zabierze se loota...
NekroSnajper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-03-2006, 13:24   #5
Thomasi
Użytkownik Forum

Thomasi's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez NekroSnajper
...niektórzy śmiecą dlatego bo gdy ofiara wejdzie to jest szansa że deadnie przez laga a "śmieciarz" zabierze se loota...

nie sadze zeby ludzie smiecili z takiego powodu... poprostu niektorzy moga nie wiedziec ze te smiecie wywoluja lagi dlatego pisze tutaj zeby nie wywalac takich shitow na ziemie
stary 05-03-2006, 13:58   #6
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez NekroSnajper
Dobre

Teraz wojna będzie urozmaicona. Na początek przylecą low-levele i zaśmiecą teren , na którym będzie działał wróg. Będzie się płaciło 'Pod-Depowym-Obstawiaczom-Wejścia' pare GP i da im się kilka bagów śmieci.
Można też denerwować wroga poprzez zrobienie wysypiska z jego gh. Zanim oni to rozkopią , to druga gildia zyska przewagę w pozostałych aspektach gry.
DRoN jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-03-2006, 07:34   #7
Paladynek Darkslider
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 03 2006
Lokacja: Szczecin

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
Świat: Danubia
Poziom: 11
Skille: 39/36
Poziom mag.: 5
Domyślny

@nekro i dron owned lol
Ja tez tak kiedys mialem ale na necro potem jak to oczyscilem wrzystko ladnie chodzilo
Paladynek Darkslider jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-03-2006, 08:09   #8
malkolm
Użytkownik Forum

malkolm's Avatar

Data dołączenia: 09 05 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thomasi
WItam.
chciałem napisać o dość poważnym problemie ponieważ ja i nie tylko ja zauważyłem że w tombach (ankrahmun) panuja lagi kiedy nigddzie ingdziej ich nie ma. Więc ja i nie tylko ja uważam że przyczyna tego sa rozrzucane tam smieci ponieważ w tombach jest stosunkowo mała przestrzeń a znajduje się tam mnóstwo smieci które laguja normalne dzialanie tibi.
Fakt, laguje tam okrutnie tyle, ze to nie ma nic wspolnego ze "smieciami".
Pełny respawn, zero "smieci" na podlodze, zero ubitych stworow, tylko "lago-frizo-wkur.wiajki" © emilok

Ostatnio edytowany przez malkolm - 06-03-2006 o 08:22.
malkolm jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-03-2006, 13:20   #9
Thomasi
Użytkownik Forum

Thomasi's Avatar

Domyślny

^^up

a wlasnie tu sie mylisz...dla ludzi ktorzy maja troche gorsze komputery wlasnie to ile itemow lezy na danym obszarze ma wplywa poniewaz ich komputery nie moga tak szybko wgrac wszystkich znajdujacych sie tam itemow...rudno jest nazwac to lagiem ale spowalnia to prace kompa przez co oczywiscie latwiej jest o deda dlatego chcialem tylko napisac zeby nie wywalac niepotrzebnych itemow
stary 06-03-2006, 13:36   #10
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
^^up

a wlasnie tu sie mylisz...dla ludzi ktorzy maja troche gorsze komputery wlasnie to ile itemow lezy na danym obszarze ma wplywa poniewaz ich komputery nie moga tak szybko wgrac wszystkich znajdujacych sie tam itemow...rudno jest nazwac to lagiem ale spowalnia to prace kompa przez co oczywiscie latwiej jest o deda dlatego chcialem tylko napisac zeby nie wywalac niepotrzebnych itemow
ehhhh, jesli nie widzisz roznicy opmiedzy spadkiem plynnosc gry a poslizgiem w synchronicacji klienta z serwerem to idz poczytaj troche o tym
----
ku... wez popatrz na temat i sie 2x zastanow co piszesz, a o czym chciales
dodatkowo "WItam.
chciałem napisać o dość poważnym problemie ponieważ ja i nie tylko ja zauważyłem że w tombach (ankrahmun) panuja lagi kiedy nigddzie ingdziej ich nie ma.", "poprostu niektorzy moga nie wiedziec ze te smiecie wywoluja lagi dlatego pisze tutaj zeby nie wywalac takich shitow na ziemie"
.

Ostatnio edytowany przez emilok - 06-03-2006 o 14:33.
emilok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-03-2006, 14:17   #11
Thomasi
Użytkownik Forum

Thomasi's Avatar

Domyślny

ale co za roznica??ja mowie tylko o tym ze jak jest czysto to nie przeszkadza to w grze...wiec o co ci chodzi??
stary 06-03-2006, 15:01   #12
malkolm
Użytkownik Forum

malkolm's Avatar

Data dołączenia: 09 05 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
ale co za roznica??ja mowie tylko o tym ze jak jest czysto to nie przeszkadza to w grze...wiec o co ci chodzi??
O to chodzi, że dwie osoby Ci tlumacza, ze ilosc smieci na podlodze nie ma wplywu na lagi a Ty wciaz masz klapki na oczach. W tombach (oraz w cyclopolis, katedra) podlogi sa szybkie, wrecz bardzo szybkie, stad tez zwieksza sie relatywne odczucie laga. Gdy biegasz po kopalniach, gdzie smieci jest duzo wiecej niz w tombach nie odczuwasz tego.

Dalej, na www.tibianews.net byl artykul, w ktorym zamieszczono rozmowe z jednym z adminow serverow tibi. Potwierdzil on, ze ilosc rzeczy na podlodze nie ma wplywu na Twoje lagi, co wiecej, sam fakt sprzatania generuje ruch na bazie danych co wplywa na opoznienia w grze.
Link podam pozniej, tibianews.net w tym momencie wydaje sie byc martwy.
malkolm jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-03-2006, 15:09   #13
Glin
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 02 2006

Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Nie da się jednak ukryć że problem jest. Od 40 do 60 lvl expiłem tylko na Tombach i często się zdażało, że lagowało okropnie a gdy tylko wyszedłem lagi znikały jak ręką odjął. Nie wiem co dokładnie je powoduje (całkiem możliwe że śmieci) ale tak czy inaczej jest to baaaaardzo irytujące!
Jan 28 2006, 22:21:29 CET Killed at Level 24 by Vodka
Glin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania