|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Postanowilem sprawdzic co sie dzieje z magią rycerza na test serwerze. Mana tak jak przy innych profesjach odnawia sie 4x szybciej czyli 2mp/6 sek. Ilość many do poziomu magicznego została natomiast podniesiona. Dawniej jedno Utevo Lux dawało przy zerowym mlvlu 5% do awansu a teraz daje 1%.
Wniąsek: Mana regeneruje sie 4x szybciej ale proporcjonalnie wymagane jest spalenie wiekszej ilosci many do awansu niz dawniej. Co z tego wynika? Knight dawniej był mocno udupiony magicznie a teraz został udupiony jeszcze bardziej o 20%. Czy tylko mi sie wydaje ze to jest przegięcie?
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2005
Lokacja: WDZ
Profesja: Elder Druid
Gildia: Polaczek~~
Poziom: 100
|
![]() Hmmm... a jak rzuciłeś 4x Utevo to nie dało to 5% ?
Może teraz poprostu Utevo daje 1,25 %....
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 01 2005
Stan: Aktywny gracz
|
![]() Moim zdaniem nie ,ponieważ Cipsoft utrudniał każdą profesje wienc i na niego przyszedł czas
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: Lokacja
Imię: Kamlot De'Kapy
Profesja: Elite Knight
Gildia: Slipknot
Świat: Titania
Poziom: 40
Skille: 75+/75+
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Czyli poczatek przygody knight'em bedzie trudniejsza
![]() ![]()
W moim sercu Bydgoszcz i Zawisza WKS! W trzy kolory stroisz się! Błękit nieba, biel i czerń! To są barwy wspaniałe! Za nie oddam życie swe! Bo uwielbiam Zawiszę! On dziś dla nas w piłkę gra! I trzy punkty zdobywa! See you in Matchs Zawisza's ![]() Prosze nie wchodź...nieee!! ![]() Wejdziesz - niewyjdziesz ![]() A tak na marginesie... HAIL KYRA! - jesli chcesz zobaczyc prawdziwe oblicze Kyry to kliknij tu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell
Profesja: Knight
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 12 2005
Lokacja: Jastrzębie Zdrój
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]() CIPy staraja sie coraz bardziej udupic facca, bo jezeli mamy pacca i zrobimy ten 20 lvl kupujemy promocje i szybciej sie wszystko regeneruje i Cipy do tego dazał i widac ze im sie to udaje :/
|
![]() |
![]() |
#8 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Jak dla mnie to raczej zyskuje niz traci. Mlvl leci tak samo szybko a mozna sie leczyc 4x czesciej ..
Na pozniejszych levelach nie ma roznicy.
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 12 2005
|
![]() M levele lecą zdecydowanie wolnjej zawze przed wbiciem 20 levelu miało sie ten 4 m level i skile 60 teraz mam ledwo 3 m level. Już 3 m level leci masakrycznie wolno a co dopieor bendzie z 4 m levelem według mnie róznice są bardzo duże treba spalić około 3x razy wiencej mana niż poprednio.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
eX Moderator
![]() |
![]() Ale mana odnawia sie 4x szybciej wiec ?
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2005
Stan: Niegrający
Świat: Xantera
Skille: 83/82
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 01 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Hupefupe
Gildia: Eternal March
Świat: Aldora
Poziom: 127
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
Pozatym knight wcale nie zostal uposledzony bo teraz expiac mozna uzywac mfów zamiast uh i to wychodzi taniej. Oczywiscie nie bedzie nikt na dlach czy demonach sie exurowal, ale na guardach czemu nie. w ten sposob spala sie mlvl ^^ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Tak jak dla sorca życie z promo nie leci szybciej Cytuj:
btw - nic się nie zmieniło - mana rośnie 4* szybciej i wymogi na mlvl są 4 razy większe. po prostu rzucamy w tym czasie więcej spontanów. Nie widze żadnych powodów by kontynuować tą dyskusję skoro problem zostął rozwiązany
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2005
Stan: Niegrający
Świat: Xantera
Skille: 83/82
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez MuChaCz - 27-12-2005 o 14:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
![]() Mmm... No ja też tak myślę że teraz dodaje jeden utevo lux z 0 mlvlu na 1 mlvl 1,25%, także wsyzstko jest tak samo 4 razy mana sie syzbciej odnawia i 4 razy wiecej trzeb aja spalic...
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||||||||||||
Zbanowany
Data dołączenia: 28 07 2005
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Tak naprawdę dodane zostalo 1,25%, ale w oknie "skills" wystepują zawsze zaokrąglenia co do jednego procenta. Jak walniesz 4 utevo luxy (4*1,25) to dostaniesz 5% do kolejnego mlvla, a nie 4%. ![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Wlasnie ten ostatni update, jesli chodzi o magie, to jest super korzystny dla knighta. Moze on teraz uzywac wszystkich czarow 4 razy czesciej, a 2 manasy starczaja mu na exori, co powoduje, ze exori jest teraz super oplacalnym czarem przy zwyklym nawet expieniu. ![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() ![]() |
|||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zbanowany
Data dołączenia: 16 01 2005
|
![]() powiem tylko tyle
knight=profesja niepowinna mieci magi ponieważ rycerze nieczarują palladyn= rycerz ktury czaruje to jest knight z czarami sorc =mag zawsze wedruje druid=druid zyje w spokoj z przyrodą ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
eX Moderator
![]() |
![]() Odkrywcze, nie ma co.
Powiedz mi w takim razie jak chcesz levelowac knighta ktory nie moze sie leczyc ? IMHO idac dalej sorc tez nie powinien moc sie leczyc bo jest od magii ofensywnej .
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk
Stan: Na emeryturze
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
![]() |
![]() mam pomysł nie ma sprawy dla mnie knight może nawt i SD robić a sorc niech dostanie 15hp na lvl i będzie good
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 10 2005
Imię: Angel'ek
Gildia: Mystical Brothers
Świat: Eternia
Poziom: 25
Skille: 66/64
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Myślałem że nie wstane jak zobaczyłem nazwe tematu.
Moim zdaniem knightowi powinien do 4 mg lvlu, magic powinien lecieć szybciej, bo teraz to przegięcie pały. Około 50k manasów na 4 mglvl, sprawdzone...
![]() |