|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 03 2006
Imię: Emhyr var'Emreis
Profesja: Elite Knight
Gildia: Galanian Blades
Świat: Xerena
Poziom: 36
Skille: 71/71
Poziom mag.: 5
|
![]() Mam pytanie. Jestem knight, 25 lvl skille 70/70. Właśnie skończyłem erę treningu i mam zamiar expić. Gram na nowym serwerze, wszystkie najlepsze miejsca są zajęte. Pytam więc o miasto elfów koło venore- ile bp uh będę zużywał na godzinę, ile mogę zdobyć expa i ile zarobić z loota. Proszę o wypowiedź tylko tych, którzy tam expili i coś o tym wiedzą. Jeśli ktoś expił tam na innych skillach/lvlu, proszę to napisać. Jeśli ktoś uważa, że nie dam tam rady- proszęnapisać dlaczego. Z góry dziękuję
![]() @down Jakie miales eq? Ja wybieram się tam z drag shieldem, k axe i k armem, p legi i steel helmet... niedlugo crown/devil. Ostatnio edytowany przez wicius - 07-04-2006 o 20:27. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2006
Lokacja: Carlin
Imię: Karoleer Incarcerated
Gildia: Recon
Świat: Celesta
Poziom: 150
Skille: 95/94
Poziom mag.: 9
|
![]() Expilem tam knightem 40+ lv skille 72/72 uhow schodzilo bardzo malo, raczej uzywalem mfow z lootem wychodzisz raczej kiepsko chyba ze zbierasz doslownie wszystko co tylko wyciagniesz z elfa (longswordy brass shieldy bowy arrowsy food).Dasz rade i jesli bedziesz zbieral wszystko spokojnie zwroci sie za uhy/mfy, nie polecam tylko zachodzic na respy X elf's 2+ scouty tam moze spasc nawet 300 hp zanim wszystko wybijesz :/Rozeznaj sie w terenie, obmysl sobie trase i milego expienia
A tak btw to polecam scaraby wczesnie rano, moze beda wolne ;p eq: demon helmet, dsm,g legi,demonka, bs, bohy, aol Ostatnio edytowany przez Karoleer - 10-04-2006 o 09:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Polecam najpierw kupic troche lepsze eq, bo shield na elfach nic nie daje (idzie na arma wszystko). Posiedz na Senji do 30 lvla, to bendziesz miał dużo kasy (nawet na nowym świecie) i wiencej HP co też jest ważne.
Expienie na Elfach to proste: nie pakować się na duże respy, ale jak już raz się wybije to można wracać gdy nie zrespi się wszystko. Pozatym jak expie teraz to moge mieć 15-16k/h bez używania uhów, na samych exurach z foodem, albo używać 1uh/2k expa i robić ponad 20k/h. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 03 2006
Imię: Emhyr var'Emreis
Gildia: Galanian Blades
Świat: Xerena
Poziom: 36
Skille: 71/71
Poziom mag.: 5
|
![]() Niestety, żeby kupić nowe eq muszę mieć kasę, a żeby mieć kasę muszę gdzieś expić. Na Xerenie jest teraz masakra, nie ma gdzi expić, więc warto chodzić na te trochęmniej popularne expowiska... a elf fortress takim jest. Scaraby leją mnie jeszcze, niestety, i zchodzi za dużo uh i manasów. Znaleźć wolnego tomba to trzeba mieć szczęście, a tomby to teraz najlepsze miejsce do expienia. Jak zdobędę lepsze eq i skille, to chyba scaraby. Sam już nei wiem i zniechęcam siędo Tibii coraz bardziej, bo nie ma gdzie expić i po 2h łażeniu w poszukiwaniu jakiegoś exp spota albo dajęloga, zniesmaczony, albo równie zniesmaczony idę trenić... mam już tego dosyć.
|
![]() |
![]() |