|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2004
|
![]() Otóż mam pytanie.
Gram sobie ostatnio w Ultimę, Tibię na razie zostawiłem, afkuję moim druidkiem robiąc masowo UHy. No i nazbierało się dużo tego czortowstwa, myślę, że przydałoby się sprzedać. Jak na razie mam 7 BP, planuję uzbierać tak z ~10, może więcej i sprzedać (w przypadku 10) za 23 k. No i tu nasuwa się pytanie: Jak bezpiecznie sprzedać te wszystkie plecaki, podczas gdy: a) mogą być problemy z capem, kiedy UO wciągnie mnie doszczętnie i zrobię dużo więcej niż 10 BP b) podobno w trade jest ograniczenie do stu itemów... Słyszałem coś o nadzorowaniu większych trade'ów przez GM, ale wzywanie GM do sprzedaży jakichś runek to chyba lekka przesada ![]() Zakładam, że mój kupiec jest mądry i postępuje według zasady DTA, przez co nie będzie chciał kupować ode mnie po jednym plecaku za 2300, w obawie że go wycyckam i sprzedam mu po prostu jeden jedyny plecak drożej. ![]() Z góry dzięki za odpowiedź ^^ Pozdro, Sath. Edit: tak naprawdę, to myślę, że się dogadam z kupcem i będzie kupował ode mnie po jednym plecaku, założyłem topic w nadziei, że może dowiem się czegoś nowego ![]() ![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Dębowy Zagajnik
|
![]() Mi sie wydaje ze najlepiej jest sprzedawac 1 bp uh za 2.3k(masz ich 10).Jak ja zrobilem 20 bp uh i sprzedalem je za 60k to sprzedawalem pojedynczo 1 bp uh za 3k,ale gosciu chcial mnie wykiwac i zamiast raz dac 3k dal 2k pewnie myslal ze sie rozpedze i kilkne accept
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() Pamiętaj, żeby każdą tranzakcję przeprowadzać w depo. Wiele jest takich przypadków, że sprzedawca wychodzi z depo za kupcą i widzi nieprzyjemny napis : You are dead.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2004
|
![]() @up
Akurat to nie jest problemem gdyż gram na Harmonii ![]() @Villen: o tym sposobie wspomniałem w swoim poście, myślałem, że jest jakiś inny, lepszy sposób ![]()
![]() |
#5 |
Buuuuu
|
![]() Niejako specjalizuje sie w obrocie duza iloscia run, sprawa wyglada tak:
W wiekszosci przypadkow handluje sie po 1 BP, jedno ze nie ma ryzyka, drugie ze kupujacy moze sprawdzic towar od razu, zeby runy byly na sasiednim polu w stosunku do sprzedajacego, wtedy latwiej sprawdzic czy wszystko sie zgadza bo widac wage plecaka (jesli stoi za toba w depo to trzymaj runy w plecaku a nie w depo). Jesli sprzedajesz naprawde duzo BP (50+) czasami kupujacy bedzie sklonny dac ci najpierw pieniadze za np 20BP, rzucasz mu wtedy 20 plecakow, on ci daje pieniadze za 20 nastepnych itp. (bedzie sklonniejszy jesli masz PAC i/lub w miare przyzwoity poziom). Nigdy, przenigdy nie dawaj run pierwszy jesli nie ufasz w 100% drugiej osobie, nie zgadzaj sie tez na wymiane za przedmioty, takie osoby sa najbardziej sklonne do wziecia run i wylogowania sie.