|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 28 03 2004
![]() |
![]() Zrobiłem małą sondę na zasadzie ocen szkolnych(1-6).
Jak Wam się spodobała piąta z kolei część Harry'ego Pottera? Czy podobały Wam się wątki romansowe lub walki? Mi "Ploter" pozwolił na tydzień oderwać się od Tibii - wielkie dzięki dla Harry'ego ![]() Pozdrawian Joanne K. Rowling ![]() Apeluję o liczne głosy w sondzie. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Stalowa Wola
Stan: Początkujący
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Lost Warriors
Świat: Harmonia
|
![]() Ta książka była świetna. Ja też dokładnie przez tydzień w tibie nie grałem. Wątki romansowe nawet fajne ale najlepsza była walka z Voldemortem. Nie powiem więcej bo nie wszyscy chyba przeczytali.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zbanowany
![]() |
![]() Dziękuję Ci za post, myślałem, że już nikt nie odpowie, ani nie zagłosuje.
![]() A tu macie coś więcej o następnych częściach: Harry Potter i Zakon Feniksa. Już tydzień po ukazaniu się książki w księgarniach była ona przeczytana przez fanów Harryego. Nie lada to wyczyn, zwłaszcza, że liczy ponad 960 stron. Będąc świeżo po lekturze każdy dopytuje się o kolejne tomy. Dla Potteromaniaków mamy świetną wiadomość! Nie dość, że tom szósty jest już na ukończeniu, to prawdopodobnie na siódmym się nie skończy! Joanne K. Rowling zawsze zarzekała się, że napisze tylko siedem części. W środę jednak nie wykluczyła napisania ósmej części sagi - o dorosłym życiu Harryego! Deklaracja ta padła podczas czatu przeprowadzonego na stronie internetowej Rowling. Autorka zaplanowała sagę o młodym czarodzieju tak, by na jeden tom przypadał jeden rok nauki w szkole czarodziejów. W środę przyznała, że pisanie szóstej części, nad którą właśnie pracuje, jest tak przyjemne, iż nie wyklucza kontynuacji dzieła. - Nie mogę powiedzieć, kiedy ukończę pracę nad szóstym tomem, ale pisze mi się doskonale - powiedziała Rowling. Autorka dodała, że w szóstej części wątek romansowy zostanie bardziej rozbudowany, a odwaga i moce czarodziejskie bohatera znowu zostaną poddane próbie. źródło: http://stud.pam.szczecin.pl/~marmotm...otter-news.php |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wyobraźcie sobię, że miałem tydzień wolnego (chory byłem
![]() Zakon Feniksa tak mnie normalnie wciągnął, że przez cały dzień w tibie nie grałem (apropos - przeczytałem go w 1 dzień -chyba mój rekord ![]() PS: Żeby mnie odciągnąć od tibii to trzeba się bardzo wysilić ![]() Edit: Aproppos - kiedy mniejwięcej będzie 6 część ???
![]() |
#5 |
Zbanowany
![]() |
![]() Asia zaczyna już siódmą, więc niedługo będzie angielskie wydanie, potem przetłumaczą na polski. Wg. mnie nie wcześniej jak we wrześniu 2004r.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2004
Lokacja: Stalowa Wola
![]() |
![]() zakon feniksa to wedlug mnie najlepsza czesc przygod o h potterze w skali od jeden do szesciu ocenilbym ja na sto ta czesc jest rownie dobra jak tibia
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Wrocław- West Coast
Imię: BURNIASTY
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: wstydze się podać
Świat: Selena
Poziom: 102
![]() |
![]() Ta ostatnia czesc jest zdecydowanie najlepsza. Uwielbiam te ksiazke, czytalo mi sie ja tak dobrze jak wiedzmina. Niestety uwazam ze momentami jest zbyt dziecinna, tzn. potworki i stworzenia sa takie jak dla dzieci... To może sie nie podobac starszym fantasto-manom...
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2003
![]() |
![]() wedlug mnie glupio sie skonczyla ;P
i ta Umbridge...gupia pi*** |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
![]() |
![]() Dzięki za posty i głosy w sondzie.
Książka rzeczywiście była momentami zbyt dziecinna. Autorka rozdwoiła się pomiędzy miłość i walkę aż za bardzo. Ni to, ni tamto. Trochę mnie to wkurzyło. Mimo to, książka była zdecydowanie najlepsza spośród 4-ech wcześniejszych części. Bardzo mi się podobała. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2004
Lokacja: Wrocław
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Valoria
Poziom: 27
Poziom mag.: 4
|
![]() Ja przeczytałem 5 tom w 1 dzień (6-6,5 godz). Byłem 3 na premierze we Wrocławiu(od 5 rano stałem). Książkę oceniam na 5 ponieważ uważam, że było w niej za mało opisów życia szkoły. 8)
![]() |
#11 |
Zbanowany
![]() |
![]() @up
To jesteś niezły. Ja przeczytałem w około 9 godzin - czyli 100 stron na godzinę. A ty 6,5 godziny (wow! chociaż trochę nie dowierzam). Tak, a ta Umbridge to #$&$$%&% stara @$$@%#$. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 11 2003
Lokacja: Iława
![]() |
![]() Ja jesze piątej części nie przeczytałem ale wiem że każda część jest zawsze lepsza.Czyli 5=10 a 6 pewnie 11
![]()
ETERNIA-przyszły sorcer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2004
|
![]() Ja po przeczytaniu Pottera najpierw wymasowałem nadgarstki od trzymania książki (długo ją czytałem bo lubie czasem mieć niepewność do ciągu dalszego)
Ona waży trochę i to mi ciągle przeszkadzało (dlatego wolno czytałem) ![]()
![]() |
#14 |
Nikt ważny
|
![]() he ja jeszcze nie czuytałem bo nie miałem okazji ale raczej przeczytam. na razie dla mnie 3 czesc byla the best
btw zagadka.. na czym polega błąd rzeczowy w książce zwiazany z "peronem 9 i 3/4"?? widzę że tu znawcy sięwypowiadali więc powinni wiedzieć
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
Lokacja: Tam gdzie rosną bubki.
|
![]() Mnie sie podobaly watki romansowe (praiwe naj)
A naj mi sie podobaly wszystkie wstawki Rona na temat romansu Harrego z Cho. Szczegolnie ten pocalunek Pod jemiola. Tylko pozazdroscic takie slodkie Cmok! Zal mi Syriusza. Buedak jego slawa trwala tylko 2 tomy Lecz naj ksiazka byl Wiezien z Azkabanu bez Lordzia Sroldzia |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Książka trochę dziecinna, ale szybko się czytalo i lepsza od 4 części. Przeczytałem w trzy dni.
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 03 2004
|
![]() No więc według mnie 5 częśc przygód Harry'ego była super, dlatego oceniam ją na 6. Niektórzy mogą mieć inne zdanie, trudno o gustach się nie dyskutuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2004
Lokacja: Poznań
![]() |
![]() Mi się naj podobała walka. A szczególnie jak wlecieli członkowie Zakonu Feniksa i zaczęli wymiatać. A potem wątki romams. Cho trochę dziwna była,nie?
Eee...był tu taki post że ktoś był na premierze w kinie "Więżnia Azkabanu". Ale chyba premiera dopiero w maju i to jeszcze w Anglii,a co dopiero w Polsce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Przeczytałem, zajęło mi to 3 dni, nic nadzwyczajnego :/ Ani mnie nie zachwyciło, ani jakoś podekscytowało... nie wiem na czym polega fenomen tej ksiązki ...
Ocena - 2 |
![]() |
![]() |