|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 12 2004
|
![]() W Paincie wycinałem moją postać z Tibii. Wszystko (tylko nie postać) jest na białym tle. Pytanie: jak wkleić do Gimpa postać z Painta aby nie było widać białego tła tylko trawę, która już jest namalowana w Gimpie?
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 12 2004
Lokacja: Bogatynia
Imię: Magiczna Kinia
Profesja: Elder Druid
Gildia: Nosferatu of Celesta
Świat: Celesta
Poziom: 120
Skille: nvm
Poziom mag.: 70
|
![]() Ehh takie rzeczy sie w corelu robi xp, a jak nie to sprobuj moze tak:
Wytnij z paint'a kwadracik na ktorym znajduje sie Twoja postac + troche bialego kolorku. W Gimpie stworz 2 warstwy, na 1 warstwie bedzie ta Twoja trawa a na drugiej ludzik z biala oprawa, bierzesz gumeczke i zmazujesz biale ; P jak ja nie lubie Gimp'a ; p |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() 2 warstwy:
1) trawka 2) postać na 2 warstwie zaznaczasz różdżką białe tło i ctrl + x ewentualnie już w gimpie gumką wymazujesz zbędne elementy z otoczenia postaci A ja się śmiałem, że kursy z GIMPa w LO są zbędne.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 12 2004
|
![]() To jaki program się najlepiej nadaje do robienia fake, bo ten gimp jakiś dziwny jest... Taka prosta rzecz, a tak trudno się robi...
![]() |
#5 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Gimp, photoshop (jesli nie czaisz gimpa to do fotosklepu się nie zabieraj, paint, graphic gale, do faków w tibii KAŻDY program jest spox
![]() |
![]() |
![]() |