|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2004
Lokacja: Norwegia
Imię: Chaos
Profesja: Knight
Gildia: a Kcesz w Pysk O>o?
Świat: Harmonia
Poziom: 115
Skille: 88-84
Poziom mag.: 7
|
![]() Chcielismy z kolegą sprawdzić czy wymagania tibi naprawde nadają sie do gry czyli pentium 75,8mb ramu,win 95,56kb modemik,karta 2mb i odpaliliśmy tibie i co i nic niedało sie grać jeden ruch raz na 3 minuty masakra.A więc postanowiliśmy zmienic sprzęt na pentium 2 300mhz 256mb ramu i grafike 32mb Radeon 7200 ddr modem 128kb na usb i odpalamy i co i tibia zrywa myślałem zę padne a systemik był win 98 i xp bawiliśmy się ustawianiem freemate i na pentium 75 miał kolo 1 rami w porywach a na 300 koło 5-8 czyli nie da się grac.Ja nieiwem ale myślałem że tibia ma małe wymagania a tu się okazuje ze nie a wiecie jakie są może zalecane wymagania i minimalne jak wiecie to napiszczie nagrdoy czekaja
![]() Dark Duffy ![]() 26lv 4 mlv Harmonia Academy of Moonblade(HaIL MOONBLADE) ![]() no to tyle miałe :rolleyes: ![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 07 2004
Lokacja: Boże....niewiem :D
![]() |
![]() No to ja ci opowiem dowcip. Mój komputer to:
-celeron 2.8 -msi 865pe Neo2 -512 ddram 333mhz -Radeon 9600xt 256ddram I w porywach (max) wyciągam 15 klatek ?( A w q3arena w ustawieniach na full 180 ![]() A wymagania Tibi to, jak czytamy na Tibia.com Windows 95/98/ME/XP/2000 DirectX version 5.0 or later 10 MB free space on your hard disk A connection to the internet via Windows Sockets |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2004
Lokacja: Norwegia
Imię: Chaos
Gildia: a Kcesz w Pysk O>o?
Poziom: 115
Skille: 88-84
Poziom mag.: 7
|
![]() Bez jaj ale tibia ma wymagania wieksze od Dooma 3
troche cipy przesadziły z tym a pozatym co tma jest do wyświetlania i do obliczania ma procek i grafika żadnych efektów zero ant alasingu bumb mapingu alpfa blendingu i wszystkeigo tego szmelcu i wyglada jak gry na snesa z przed 10 lat taze bardzo mnie to dziwi ze chodzi jak krew z nosa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2004
Lokacja: Gliwice
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Axemir
Świat: Pandoria :D
Poziom: 52
Skille: 74/71
Poziom mag.: 6
|
![]() Nie no Tibia mam małe wymagania. Ale coś odkryłem. Mianowicie, mój komp to Celeron 300MHz, 96 MB RAM<SD>, karta graf zintegrowana<8 mb>, i stałe łącze, komp stary jak świat w skrócie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 01 2004
Lokacja: Meduseld
Stan: Aktywny gracz
Imię: Theodon
Gildia: Holy Dragons
Świat: Celesta
Poziom: 60
Skille: 84/83
Poziom mag.: 5
|
![]() Zależy wszystko od rozdzielczości... Ja mam celerona 666 (ave satan
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Na szkolnych kompach(czasami pogrywam podczas zastępstwa
![]() Sprzęt-Celeron600Mzh, 64ramu, karta graficzna 8mb i stałe łącze(512kb/sec piodzielone na 3 kompy) Jedyne co da się robić to runki-i to na świecie nPvP. Myśle że to wina systemu Windows XP. Na sprzęcie 3 razy gorszym(200mzh) wiałem taki sam wynik(7klatek na sekunde) ale z systemem Win 98.
![]() |
![]() |
#7 |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza
|
![]() 1.4 What Do You Need to Play Tibia?
... w skrocie: potrzebny jest kompuer, polaczenie do internetu i adres mailowy komputer win 95/98/Me/2k/XP DirectX 5+ 10MB wolnego miejsca na dysku procesor 500+MHz karta graficzna z akceleratorem 3D połączenie internetowe 56,6k linux Tcl/Tk 8.3
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2004
Lokacja: Gliwice
Imię: Axemir
Świat: Pandoria :D
Poziom: 52
Skille: 74/71
Poziom mag.: 6
|
![]() te 500 MHz to skąd wzieles
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2004
Lokacja: Przemysl
|
![]() Mi sie wydaje, ze to troche zalezy od Windowsa. Jak mialem kiedys 98 to mi chodzilo elegancko, a jak teraz mam XP to mi potrafi przyciac jak jest wiecej programow wlaczone, a sprzet mam dobry. Ogolnie moze byc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
eX Moderator
|
![]() @globi
> te 500 MHz to skąd wzieles z manuala tibii
![]() |
#11 | |
Buuuuu
|
![]() Cytuj:
re: Temat Normalnie gram na Celeronie 667 (.66 zaokrangla sie do 7 a nie 6 Liga ![]() Na tej konfiguracji wycigam 8-20 klatek na sekunda w zaleznosci od ilosci rzeczy na ekranie, zwykle ~15 (da sie grac). Na Pentium 4 1.8Mhz, 512 MB RAM, XP, 32MB dopalacz praktycznie ciagle jest ~30 klatekna sekunde. W tym ze u mnie jak odpale 10 okienek explorera nie jest najgozej, Pentium 4 zaczyna sie pocic (ciekawe czemu). W ramach ciekawoestek podam ze kieds z ciekawosci odpalilem tibie na Pentium I 150, na minimalnych ustawieniach i full screen dzialalo na tyle ze mozna by na roty polowac. Druga ciekawostka to jak ustawilem u siebie na komputerze rozdzielczosc 1600x1200 to odswiezanie spadlo do 0.8-1.2 klatki na sekunde ![]() Ludzia ktozy na Pentium 500+ maja problemy polecam taki fajny programik jak Startum Menager, pozwala wywalic sporo syfu ktory spowalnia komputer (pod XP slabo dziala, ale instalujac XP na pentium 500 sam jestes sobie winny ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2004
Lokacja: Gdzieś w Otchłani..
Stan: Niegrający
|
![]() Ja mam dopiero starozytny komputer
![]() Win 98 Celeron 400 28mb ramu ![]() karta graficzna zintegrowana 4mb neostrada 128kb/s ustawienia: rozdzielczosc 1024 na 768, true color(32 bity) i... zacina sie ![]() i normalnie mam 2 kratki na sekunde ![]() czy jest jakis sposob zeby mi wiecej kratek odswierzalo bez fullscreena? prosze o pomoc ![]() Edit: Znalazlem sposob, ale jak ktos podpowie jeszcze cos to bede wdzieczny ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
eX Moderator
|
![]() nie wiem co wy macie z tymi kompami
ja mam Durona 1000 256 Ram plyta ecs najtansza jaka byla grafika GeForce2MX400 i przy odpalonym IE OE winampie i jeszcze kilka programach mam 25 fps a jak wszystko wylacze to 35 fps moge odpalic 8 mc bo przy wiecej mi komp siada za malo pamieci ![]() system wcale nie jest goly bo mam w pyte roznych programow dzialajacych w tle jak jest dobrze skonfigurowany to bedzie dzialac dobrze
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 07 2004
Lokacja: Barlinek
![]() ![]() |
![]() Mam kompa teraz słabego bo nowego brat zajumał więc :
Mam 128rama , 60 gp dyska , procek wiem że coś 500 Mhz czy jakoś tak , ale mam zjebany monitor : 640x480 32 bity 14 - lub 15 cali , i czy jak mam lagi to wyna kompa ? Czy neta ? Edit mam Windows Me Millennium Edition
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
|
![]() Mi sie wydaje ze wszystko zalezy do lacza. Ja mam neostrade 128 kb/s na dwa kompy (pocinamy z bratem, pozdrowienia dla Stalmira
![]() ![]()