|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2003
![]() |
![]() Pierwsze słysze ale chyba liczy sie liczba wyrzuconych spearow- nie musi udeżać do krwi
( a tym kolesiom za nabijanie bezsensownych postów to bym bana wypalił ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() Ja też pierwsze słyszę. Wydaje mi się, że sposób sdobywania skilów pozostał. Bo jakby było inaczej, to cały temat "Cała prawda o treningu" byłby teraz bezużyteczny....
![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() System u palka jest taki sam jak u knighta już od dawna. Raz na chyba 30 rzutów, ale nie jestem pewny (w spearach to ~1minuta) musisz trafic do krwi, to wtedy szybko zdobędziesz. Jeśli trafiasz raz na 2 minuty, to 2 razy później, ale jeśli raz na 1/2 minuty to tak samo zsybko jak raz na 1 minutę.
@Wyjadacz I ty masz taki podpis...
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() Dokładnie, zalicza się tak jak u knighta. Za bloodowanie.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Pokoj
![]() |
![]() Niemozliwe.
Po updacie, uzywajac kalkulatora skilli sprawdzilem ile spearow musze wyrzucic do uzyskania awansu (kalkulator powstal przed updatem). Liczylem i zgodzilo mi sie dokladnie co do jednego speara. A jesliby wprowadzili taka zmiane, to wtedy trening palkiem nie mialby najmniejszego sensu, bo np. na rota 3 razy trafiam ze krew poleci, a 10 razy nie trafiam, zas cyca zabijam 10 strzalami (z czego ok. 7-8 trafia) wiec trening bylby zarazem huntem.
*&&&**********&&&&&&**&&& &***&********&&****&&&***& *&***&******&&******&&&***& **&***&***&&&***&&***&&&***&***&&& ***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***& ****&*******&&******&&***&*******& *****&*****& &&****&&*****&*****& ******&&&&&***&&&&&&*******&&&&& |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Z tego co wiem to nic się nie zmieniło co do treningu.
Ale miałem ostatnio zonka niezłego. Moim nowym knightem trenowałem i skoczył mi sword do 40 po ponad godzinie treningu nie doczekałem się nast. awansu i się wneriwłem i wylogowałem. Nie wiem o co chosi bo blood hity leciały średnio 2-3 razy na minute tak więc tarcza też powinna skakać(bo z 2 przeciwnikami trenowałem) a tu ani tego ani tamtego nic nie skoczyło. Powiny byly skille podsoczyć po 30min. MAX a tu po godzinie nic... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale człowiek nie zrozumie, że lepiej mieć 20lvl niż 14 a takie same skille, on musi się chwalić, że nie jest wcale taki kiepski na jakiego wygląda. Mój kolega na 24 w ogóle nie trenował, a po tym samym czasie miał skille takie ja mój brat na 14 który jedynie trenował i rzadko poszedł na hunt, tylko po kasę.
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2003
![]() |
![]() Ergh to jak wkońcu?Do blooda trzeba czy nie?Aha i czy normalne jest że skill z 52 na 53 dista skakał mi 1h?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2003
![]() ![]() |
![]() właśnie tesz się zastanawiałem bo club z 52 na 53 rusł mi ok 30 min tesz mnie to zdziwilo a teraz ...... heh co tu gadac trzeba sie osiedziec przy ekranie zeby coś wskoczyło
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 01 2004
|
![]() na 100 % jest tak że w 30 rzutach np ze speara czeba potworowi zabrac minimum 1 hp. Każe uderzenie czy tez wyrzut nalicza sie zakazdym razem kiedy zabierze sie potworowi 1 hp :0
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2003
Lokacja: Kołobrzeg City
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#13 |
eX Moderator
Lokacja: Tychy
|
![]() Ale przecież skoro trening u palka wygląda podobnie jak u knighta, to przecież krew musi się polać! Nie można w ogóle nie trafiać, żeby skill rosnął. Mi się to wydaje bez sensu. Ten, kto trenuje musi poczuć smak krwi, żeby nabrać dalszej chęci do walki
![]()
![]() |
#14 |
Nikt ważny
|
![]() Wątpie by któryś z was miał rację... C I P Y tak to zrobili by nie możan było tego rozszyfrować (ciekawe dlaczego ^^ może to ich słodka tajemnica a taczej jedna z wielu tajemnic które są za zamkniętymi drzwiami dla wszystkich i na nieszczęście dla ludzi robiących otserv tez :/)
ale po updacie na 90% coś sie zmienilo w skillu dist.. nie wiem co ale chyba tak jest bo z tego co mi qmple mówili to trochę wolniej rośnie :rolleyes:
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Buuuuu
|
![]() Do tematu:
Kiedys zeby distance skakal wystarczylo strzelac, przez to jak byly sniezki niektozy paladyni bardzo szybko awansowali (stali i robli sniezki i rzucali je w cokolwiek i tak przez caly dzien). CIP naprawili ten problem podwojnie: 1. Zlikwidowali mozliwosc robienia sniezek 2. W tej chwili paladyn nie jest uprzywilejowany i musi tez trafiac co jakis czas do krwi. A tak pozatym to z tego co zaowazylem to po update czas treningu jest znacznie dluzszy niz ten podany w tabeli, za to czesto mi sie zdaza awansowac jak juz koncze trening i biore mocniejsza bron zeby zabic krasnale.
![]() |
#17 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
Pal: awans z 75 na 76 dista - ~4,5h Knajt: awans z 75 na 76 melee fighting - ~18h. Co zreszta mozna porownac patrzac na statsy najlepszych swordsmanow i paladynow na swiatach - najwyzszy dist jest z reguly o wiele wyzszy niz najwyzszy sword/club/axe. A gwarantuje, ze paladyni mniej czasu na treningu spedzaja. (koniecznosc podnoszenia spearow odstrasza a nie kazdy decyduje sie na uzywanie makro). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Użytkownik Forum
Lokacja: Pokoj
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
I tak po wprowadzeniu wylogowywania po 15 minutacha afk'ow ciezko jest trenowac afk, chyba ze jest sie niedaleko kompa
*&&&**********&&&&&&**&&& &***&********&&****&&&***& *&***&******&&******&&&***& **&***&***&&&***&&***&&&***&***&&& ***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***& ****&*******&&******&&***&*******& *****&*****& &&****&&*****&*****& ******&&&&&***&&&&&&*******&&&&& |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
|
![]() To ty tak uważasz, ale wiele palków co zaczynają to się szybko nudzą trenowaniem, nawet jak codziennie to robią to krótko, aż dotrą do jakiegoś dosyć dobrego lvl i se pomyślą, że będą jednak trenować.
Ja wreszcie nie rozumiem nic z tego... Cytuj:
![]() |