|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 06 2006
Lokacja: Krk
Profesja: Knight
Świat: Secura
![]() |
![]() Moj ojciec ostatnio zajawil sie na E-mule.
Sciaga mase filmow co bardzo przeszkadza mi w grze. Gdy mu o tym mowie twierdzi ze emule nie przeszkadza w tibi.Mowi ze to wina internetu. CO zrobic, zeby przestal uzywac tego shitu? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Nakapować na pały, że ojciec piractwo w domu szerzy xd
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 04 2006
|
![]() @up
heheh xD @topic odinstalować :P albo uderzyc ojca krzesłem :P albo powiedz, ze sciagają się z tymi filmikami wirusy i za 2 dni trzeba będzie kompa do serwisu oddać i zapłacić 400 zł :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() z wirusami juz probowalem i nie wyszlo bo ojciec juz toche tych filmow zassal.
Chyba ze do jakiegos sciagnietego filmu podczepie virusa zeby sie komp zepsul jak otworzy film? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() A masz XP? Jak tak, to emul na jednym profilu, tibia na drugim. Jak to nie pomoże, to spróbuj coś zagadać, że emul będzie chodzić jak ty nie grasz w tibię czy coś. Kreatywny bądź.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Umawialem sie ze starym ze emul chodzi w nocy a ja gram w dzien.
Ale przez wlasna glupote juz tak nie bedzie go kiedys zapomnialem wlaczyc go na noc i cala noc komp stal wlaczony bez emula. =/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic
![]() |
![]() Ograniczyc transferu nie mozesz? Ja spokojnie pocinam przy uploadzie 3-4kb/s, downloadzie 9-12 i wszystko ok.
Zawsze mozesz poprobowac sciagac programy, ja mam cFosSpeed v.2.02, ponoc pomaga, a ze mam go pare dni - nie wiem ile w tym prawdy. Ale wydaje mi sie ze znacznie poprawia granie. (choc raczej ma to bardziej zwiaznego z osiolkiem) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Moj ojciec fanatyk sobie ustawil pobieranie 96 kb/s wysylanie 16 kb/s wiec jak to zmniejsze to napewno sie zorientuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 11 2005
Lokacja: Bangladesz
Stan: Aktywny gracz
Imię: Zatamon
Gildia: Scarus Team
Świat: Kyra
Poziom: 54
Skille: 81/81
Poziom mag.: 5
|
![]() niepowiedziałeś jeszcze czy po tym samym kablu ciągniecie neta czy to jest jeden komp...
jeżeli 2 kompy to radze popsuć mu kabel do neta ![]() albo możesz wywalić kilka plików konfiguracyjnych programu i już sie nieodpali...będą mu jakieś errory wyskakiwać ^^ możesz również ściągnąć wirusa i odpalić zaraz po tym jak twój ojciec skończy oglądać film...i narzekać co to tatko ci na kompie namieszał ![]()
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic
![]() |
![]() Cytuj:
Nie masz czegos takiego jak limit sciagnietych danych na miesiac? Jeszcze mozesz sprobowac zadzwonic do administratora zeby poblokowal porty (porty?tak to sie mowi?) eMula i innych tego typu programow (p2p?), wtedy nie bedzie mogl korzystac ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 05 2006
|
![]() miałem kiedyś podobnie jak mój brat przez donkeya ściągał, gdy go nie było wyłaczałem ściąganie, gdy słyszałem że idzie włanczałem, a gdy się wkurzał że tak mało ściągneło, mówiłem że ciągle było looking (czyli szukało plików) on się na to nabierał, a gdy sobie poszedł znowu pause xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 05 2005
Lokacja: Olsztyn
Stan: Początkujący
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Legendary Souls
Świat: Refugia
Poziom: ^^
Skille: 1337
Poziom mag.: hm
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
ale teraz osiol ma cos takiego jak "magiczna opcja" jezeli jeden port jest zablokowany to polaczy sie przez inny a blokujac wszystkie porty tibia przestanie ci dzialac jezeli masz router to mozesz poprobowac poblokowac mu porty + wylaczyc magiczna opcje w ten sposob emul nie bedzie mogl sie podlaczyc do servera i koniec lagów |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() na coś jescze wpadłem...
jeżeli twój antywirus ma blokade odbierania plików p2p..to to wykorzystaj ![]()
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja bym podczepił do jakeigos filmu programik (nie wirus) ze ciagle errory wyskakuja... Ojciec myslalby ze to virus, Ty na spokojnie wiedzialbyc o co chodzi, wiedzialbys jak to wyłączyc... ojciec skonczyłby sciagac i byloby gites...
PS Twój ojciec znudzi sie tym po max 2 tyg... w końcu skończy mu sie gama filmów które go interesują... No chyba ze sciaga jak elci, nie aptrzy na tytul/tresc to naprawde fanatyk ( ![]()
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 02 2005
Lokacja: Czerwieńsk
Imię: Wladczyni Mieczy
Świat: Harmonia
Poziom: 44
Skille: 75/74
|
![]() Cytuj:
@kolesie od wirusow: Wam juz wogole gratuluje! Swietny pomysl! Wrzuc wirusa, ojciec go odpali i bach, bedzie patrzyl co sie dzieje, pstrykal gdzie nie trzeba, wirus zacznie Ci kompa rozwalac i wogole kompletna bzdura -.- Ja bym to zrobil tak... Podszedl do tego baaardzo pokojowo, od rana grzeczny, mily dla taty. W pewnym momencie gdy ma dobry humor popros go do siebie na chwile. I mowisz : Tato, popatrz, pokaze Ci jak mi twoje e-mule przeszkadzaja w grze. Wylacz na chwile, pokaz mu ze chodzi plynnie, potem wlacz emule i pokaz ze nieda sie grac bo a kazde posuniecie trzeba czekac kilka sekund... Popros ladnie, powiedz ze to twoj komputer <lol2> i chcesz z niego w pelni kozystac... Albo chociaz zebys mogl troche zmniejszyc transfer sciagania i sie napewno zgodzi. A nie kozystasz z takich sposobow jak Ci zapodaja koledzy...
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() ta..ale to by było zbyt łatwe
![]() a co do wirusów to ty odrazu 'rozwala kompa' -.^ może taki co bardzo efektywnie laguje sieć, albo szyfruje pliki... najlepiej sam zrób wirusa i nadaj mu odpowiednie funkcje ![]() @up, up, up ,up....itd skapować tatke na policji to chyba niejest taki zły pomysł xD
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 06 2006
Lokacja: Jelenia Góra
Imię: Corgan Master
Gildia: Shivera Cult
Świat: Shivera
Poziom: 34
Skille: 17/22;p
Poziom mag.: 37
![]() |
![]() powiedz tacie, daj 100 zl na pacca, wywal emula, a nie nakapuje na policje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 02 2005
Lokacja: Czerwieńsk
Imię: Wladczyni Mieczy
Świat: Harmonia
Poziom: 44
Skille: 75/74
|
![]() Super, ale na 100% on sam ma wiekszosc plyt piratow xDDD Wiec sam by siebie wkopal
![]()
![]() |
#20 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
PS Retrax, zglos sie do mnie na gg, moge cos doradzic... ![]()
![]() |