Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-08-2004, 07:55   #1
Elfret*
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 08 2004
Lokacja: juz niegram

Problem Zdenerwować sie można !!!!

Rozumiem że opisywanie questow jest zabronione. Ale zamykanie tematów w któych luzdie mogą sie wypowiadac czy powinno sie, wedlug ich opini otwarcie mówienie o questach jest w moim mniemaniu błędem. DZisiaj rano napisałem odpowiedz na temat stworzony przez Pufaa i jak go skończyłem juz nie można było go zamiesćic bo temat zamkniety.
U dołu zamieszczam odpowiedz na temat:
Dlaczego mowienie o questach jest zabronione?!?!? (http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=8329)

Ja o questach stworzyłem dwa tematy, za co zostałem upomniany (pisemnie ) Ale dopiero teraz, po głebszym zastanowieniu wiem ze NIE POWINNO sie opisywać questow. Po pierwsze takie rzeczy, sa pewnoego rodzaju kodami do gry. Opisane jest coś na co powinno się samemu wpaśc, poprzez wlasną inteligencję i pomysłowoś. Dwa, jednym z urokuw rpg jest możliwosć przerzycia jakis ciekawych przygód, wykonania trudnych zadan (w których nikt nie powinien nam pomagac), a tak wspaniala gra jaką jest Tibia daje nam szeroki zakres takiego ciekawego grania. Po trzecie i decydujać, takie postępowanie o jakim jest mowa jest zabronione przez twórcuw tej wspaniałej gry i to każdy kto gra powinien uszanować i przestrzegać. Bravo dla Barts'a oraz innych moderatorów za ich cieżka pracę bravo.

Dawajcie ludzie cos reputacji bo to zawsze milej, i się runki zmieniają na fajniejsze.

Ktos mi zabral reputacje bo robie błedy ortograficzne ale jak ja mam ich nie robić kiedy jestem dyslektykiem i trudne jest dla mnie porawianie kazdego błedu wszczegulności jeżeli pisze tyle postuw. DYSLEKTYCY ŁĄCZCIE SIĘ !!

Ostatnio edytowany przez Elfret* - 10-08-2004 o 13:16.
Elfret* jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-08-2004, 08:04   #2
Barts
Użytkownik Forum

Barts's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Hell

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
Poziom: 40
Poziom mag.: 44
Domyślny

dziekuje za pochwale pracy ale zabralem sie za nia dopiero wczoraj wczesniej nie mialem netu
co do tematu o questach zamknolem go wczoraj juz a dzis gremlinek otworzyl zeby dodac swoje zdanie (such evul) zamknolem go z tego powodu ze zaczynalo sie robic niebezpiecznie i po kilku godzinach moglo sie zakonczyc na paru upomnieniach jesli nie banie wiec postanowilem definitywnie zakonczyc dyskusje

mowienie o questach jest tu zabronione jest to w regulaminie czy sie komus podoba czy nie (mi na przyklad nie podoba sie wzmianka w naszym prawie o piciu alkoholu w miejscach publicznych ale co mam zrobic?)
Barts jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2004, 08:18   #3
MayGyver
eX Moderator

MayGyver's Avatar

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza

Domyślny

Barts
zgadzam sie z toba calkowicie, rozmawianie o questach nie jest dobre dla tego forum, i zgadzam sie roznierz, ze nie pozwalacie na tego typu posty

co do mojej wypowiedzi z poprzedniego tematu to wiesz o co chodzi
nie lubie po prostu niedomowien ;)
a z Cipami bede staral sie o tym porozmawiac
tak jak o sprawie sprzedazy pacc za gp

@down
polecam przeczytac temat: http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=8329
wtedy moze nie bedzie gadal glupot

Ostatnio edytowany przez MayGyver - 10-08-2004 o 09:07.
MayGyver jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2004, 08:50   #4
Lord Dreathan
Użytkownik Forum

Lord Dreathan's Avatar

Data dołączenia: 06 08 2004
Wpisy bloga: 4

Stan: Niegrający
Lord Dreathan ma numer GG 5945841
Evul

O Questach nie wolno romawiac (co mi akurat odpowiada) poniweaz sa zakazane w tibia rules (o tym juz ktos wspominał).

A tak wogóle to lepiej sie samemu wysilic i sróbować wykonac jakis quest a nie ze czytac jak zrobic dany quest i pozniej kozaczyc przed innymi ze sie jest takim wspanailym ze sie wykonało ten quest.

MODERATORZY MAJĄ 10000000000 % racje co do zakazania rozmow o questach

"We are falling - falling to rise"

Ukryty tekst:
[b] Pomogłem? Wkurzyłem? Mam fajny nick? Zostaw po sobie ślad w postaci NOTKI
Lord Dreathan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2004, 09:02   #5
Aversin
The Witcher

Aversin's Avatar

Data dołączenia: 02 03 2004
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Aversin ma numer GG 2615286
Domyślny

Zabronione jest bo taki jest regulamin tego forum. Jeżeli komuś to nie odpowiada to napewno jest wiele innych for, na których może do woli dyskutować o questach.
Zupełnie inna sprawa, że większość questów w Tibii polega na ubiciu jakiegoś potworka. Nic skomplikowanego więc co tam tłumaczyć .. rozumiem, że jak ktoś by nie znał dobrze angielskiego a byłyby jakieś trudne i zagmatwane konwersacje .. ale podczas ubijania potworka nie musimy z nim gadać .. no chyba, że ktoś lubi.
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful.
But we have lost the way.
Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator"

Ostatnio edytowany przez Aversin - 10-08-2004 o 09:06.
Aversin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2004, 09:39   #6
yon
Użytkownik Forum

yon's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2004

Domyślny

zakaz pisania o questach= zrozumiale i jasne
zakaz pisania o tym dlaczego nie piszemy o questach = ????? nie rozumiem! taka zasada bylaby bardzo zla

Zamkniety temat ten byl na dosc wysokim poziomie, nikt nie rzucal miesem i naprawde bylo daleko od upomnien/banow (przynajmniej na moje oko). Temat nie naruszal regulaminu i nie zostal wyczerpany. Zatem, o co chodzi?
rozwiazanie = otworzyc zamkniety temat

dziekuje

----------------
nah. Zadnej wojny nie ma. w wojnie musi byc zwyciesca i przegrany, a w forum uzytkownicy i moderatorzy jednak powinni byc po tej samej stronie. Napisalem ze mi sie nie podoba zamkniecie tematu, i przedstawilem moje argumenty dlaczego. Mam nadzieje ze przekonam nimi moderatorow i otworza oni temat.. to wszystko.
To naprawde nie musi byc tak ze teraz stoczymy boj na smierc i zycie o to czy temat ma dalej zostac zamkniety, czy tez otworzony... o ile tylko wszyscy beda chcieli w miare spokojnie o tym rozmawiac nie powinno byc zadnych problemow ani napiec.
w Babilonie zdrada, kaza nosic jaja
a jaja podnosza emocje i wywoluja wojny

Ostatnio edytowany przez yon - 10-08-2004 o 10:12.
yon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2004, 09:50   #7
Maniak Ziomek = )
Guest

Szczęśliwy

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan
MODERATORZY MAJĄ 10000000000 % racje co do zakazania rozmow o questach
heh jak sie podlizuje =p
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2004, 09:51   #8
Elfret*
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 08 2004
Lokacja: juz niegram

Cool

Yon oto mi chodziło i ciesze sie że są tacy ludzie jak Ty i wcale sie nie dziwie zę masz reputacji 8 (a teraz 9 bo i moją ) bo mądrze gadasz. Bałem się powiedzieć a raczej "mocniej" zasugerować co mają zrobic moderatorzy, bo wojny z nimi lepiej nie toczyc , a Ty to (jeszcze nie wiadomo z jakim skutkiem) zrobiłes. Oczywiście nie mówie zę moderatorzy żle robią i są złem koniecznym bo ich praca jest naprawde godna podziwu, ale czasami robią rzeczy które nie wszyscy rozumieją.

Dzięki, myśle że temat swoje zrobił, ale oczywiście cieszyłbym sie gdyby pomysl Yon'a, dotyczący przywrucenie pełnej używalności tematu http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=8329 był wykonany.
Elfret* jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2004, 12:37   #9
Hegemmon
Nikt ważny

Hegemmon's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Amroth

Imię: Vetius
Świat: Secura
Poziom: 100
Skille: -1
Hegemmon ma numer GG 3030954
Domyślny

Takie tematy są zamykane ponieważ nie ma sensu w tej kwestji się wypowiadać bo i tak to nie zostanie zmienione a odpowiedź na to pytanie została udzielona w bardzo wielu tematach.
Jeśli tibia.pl chce utrzymać status szanującej się strony to musi przestrzegać regulaminu Tibii a co za tym idzie zakazy dotyczące questów będą mogły przestać obowiazywać wtedym, kiedy w regulaminie Tibii zniknie odpowiedni pkt. a tego mogą dokonać tylko członkowie Cip Softu. Jeśli chcecie wiec zdjęcia zakazu rozmów o questach na tej stronie to zwróćcie siedo Cip Softu. Proste prawda?

Ostatnio edytowany przez Hegemmon - 10-08-2004 o 12:41.
Hegemmon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2004, 12:54   #10
yon
Użytkownik Forum

yon's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hegemmon
Takie tematy są zamykane ponieważ nie ma sensu w tej kwestji się wypowiadać bo i tak to nie zostanie zmienione a odpowiedź na to pytanie została udzielona w bardzo wielu tematach.
odpowiedz na pytanie czy mowimy o questach zostala udzielona w bardzo wielu watkach! niestety byla ona zwykle udzielana w formie dytkatu: nie mowimy i juz... przynajmniej ja nie spotkalem sie wczesniej z dyskusja (moze przegapilem?). Zreszta to bez znaczenia, jezeli jest nowy argument w dyskusji to trwa ona nadal...

Poza tym, jezeliby wprowadzic zasade na forum 'nie dyskutujemy o tym dlaczego questy na forum sa nielegalne' dlatego ze i tak nie przyniesie to zadnych zmian w serwisie - to strach sie bac!! W koncu to jest forum dyskusyjne?, czy co?

---------
may
zauwaz ze ten temat jest o tym dlaczego zamkneli temat poprzedni (a nie o tym dlaczego nie ma quest spoilingu). Gdyby zamkneli ten to byloby bardzo ciekawie moznaby otworzyc kolejny o tym dlaczego zamkneli temat 'o tym dlaczego zamkneli temat o questspoilingu'. Jakby ten kolejny zamkneli to juz bylaby masakra
w Babilonie zdrada, kaza nosic jaja
a jaja podnosza emocje i wywoluja wojny

Ostatnio edytowany przez yon - 10-08-2004 o 13:05.
yon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2004, 13:00   #11
MayGyver
eX Moderator

MayGyver's Avatar

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hegemmon
zakazy dotyczące questów będą mogły przestać obowiazywać wtedym, kiedy w regulaminie Tibii zniknie odpowiedni pkt. a tego mogą dokonać tylko członkowie Cip Softu. Jeśli chcecie wiec zdjęcia zakazu rozmów o questach na tej stronie to zwróćcie siedo Cip Softu. Proste prawda? :P
ja pi<cenzura>le

ludzie, wy w ogole wiecie o czym mowicie?
w TIBIA RULES nie ma ani slowa o zakazie quest-spoilingu
przeczytajcie jeszcze raz moj post w temacie http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=8329

ze jest zakaz quest-spoilingu na tym forum, znaczy ze modkowie nie chca tego na swoim forum, nie podoba ci sie to idz na tibia.gery.pl albo tibia.xx.pl

co do zamknietego tematu, to takze jestem zdania, iz zamkniety zostal pochopnie, moglaby sie wywiazac ciekawa dyskusja, na razie nikt nie rzucal miesem wiec nie widze powodu dla ktorego zostal zamkniety, mam nadzieje ze tego tematu taki los nie spotka
stary 10-08-2004, 13:02   #12
Hegemmon
Nikt ważny

Hegemmon's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Amroth

Imię: Vetius
Świat: Secura
Poziom: 100
Skille: -1
Hegemmon ma numer GG 3030954
Domyślny

No moze masz rację. Powinna być gdzieś udzielona wyczerpująca odpowiedź na to pytanie. w F.A.Q czy gdzieś.... ale ja już widziałem tyle tematów z tym pytaniem, że aż zadaję sobię pytania typu "Może ta opcja "szukaj" niedziała"

I masz rację, to jest forum dyskusyjne. Ale dla mnie dyskutowanie czy "zalegalizować" rozmowy o questach jest mniej więcej takie jak dyskutowanie o tym czy by np nie dać prawa moderowania wszystkim userom. Niby to drugie to też dyskusja nie? ale czy to ma sens?

Edit:
Teraz juz wiem jak sie sprawy mają. Byłem przekonany, że rozmowy o questach sa zakazane w Tibia Rulles. Jednak moim zdaniem to niczego nie zmienia. Dlaczego? Patrz na odpowiedź Gremlina tuż przed tym jak topic został zamknięty. Poza tym jak tak bardzo chcesz gadać o quetach to są znacnie prostrze metody aby uzyskać odpowiedzi niż buntowanie się przeciwko zasadom forum.

I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers.
And you will know my name is the LAW
when I lay my vengence upon thee!

Ostatnio edytowany przez Hegemmon - 10-08-2004 o 13:15.
Hegemmon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania