|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() 1. BRAT NIE POZWALA MI GRAC W TIBIE :cytuje: gdy grasz w tibie sa otwarte sloty i kazdy na lajcie może ci wejśc do kompa
2. JAK GRAM W TIBIE MUSZE FORMATOWAĆ DYSK CO MIESIĄC ![]() 3. PORADŹCIE COS JAK TEMU ZAPOBIEC, ŁATWO SIE NIE DAM ALE ILE TAK MOŻNA SIE UŻERAC !! |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Bez Caps Locka, człowieku...
1. Nie jarzę, o co twojemu bratu chodzi... Może ja jestem niedoinformowany, albo on się nie zna. 2. Czemu? Podaj powód... Może to nie wina Tibii, tylko kompa masz zasyfionego... 3. Z CZYM się użerać, ludzie... Z problemami z bratem, czy z formatem?
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() 1. Sory za Capsa
2. Sam nie wiem o co mu chodzi 3. Udowodnil mi ze to przez tibie jest zasyfiony 4. Nie chce mi sie uzerac z bratem !! |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ad. 4 - poczekaj, może ktoś doświadczony ci jeszcze odpowie, to wtedy go zagniesz ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 10 2003
|
![]() 1. Jak komuś będzie zależało na wejściu do twojego kompa, to znajdzie sposób niezależnie od tego czy grasz w Tibię czy nie. Jedyna metoda to chyba nie włanczanie neta.
2. To nie wina Tibi. Jak masz windowsa 98 to normalka ![]() 3. Nawymyslaj bratu, że jak mu tak zależy na bezpieczeństwie to niech zniszczy dyski twarde, powyrywa kable, a najlepiej niech zlikwiduje kompa i zamknie się w jakimś zakładzie o podwyższonym poziomie ochrony. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 09 2003
Lokacja: z Krzesła przed kompem.
Stan: Aktywny gracz
Imię: Mestarvind
Świat: Obsidia
Poziom: 8
Skille: ;x
Poziom mag.: xD
![]() |
![]() Z tego ci się informuje to jak grasz w tibie to hosta masz otwartego do serverów CIP-softu only, a wątpie ze oni cie zhaczą :|
![]() |
#7 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Olsztyn
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Warszawa
Imię: Tomasi
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
|
![]() dobrą metodą na brata jest znalezienie na niego jakiegoś haka
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() Ja mam troche inny problem, moji starzy twierdzą że mam naług! I mam szlabany na tibie jak cos przeskrobie!
|
![]() |
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() A ja powiem bratowi ze nie dam mu grac w Counter Strike bo kimpo zasmieca i wpuszcza wirusy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2004
Lokacja: Poznań
Stan: Niegrający
Świat: Danubia
![]() |
![]() Hehe tak moi rodzice tez mysla ze jestem uzaleziony
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nieobecny.
|
![]() Przyprowadz go na forum ew na IRC a juz ja mu udowodnie ze Grajac w tibie nic mu sie nie stanie.....
tylko niech najpierw wysunie jakies DO-WO-DY na to że ma rację (wole wiedzieć z kim mam do czynienia) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Fallen Angel
|
![]() 1) Nie wiem o jakich slotach twój brat mówi, raczej tylko udaje że się zna. Oczywiście, może być tak że ściągnołeś Tibie lub coś do niej z jakiegoś lewego źródła i masz trojanka ale to mógł równie dobrze on ściągnąć.
2)Nie widze żeby powodu żebyś przez tibie musiał częsciej dysk formatować, wystarczy nie mieć na dysku 500 gier i pierdół których się nigdy nie używa. Po za tym nie usuwa się pliki a odinstalowywuje, ale dla nie których to bez różnicy. Jeśli dla ciebie teŻ to sie nie dziwie że musisz dysk foramtować... 3)Moja teoria jest taka, że twojemu bratu kilku slotów brakuje pod kopułą albo sam coś ściaga i na ciebie zrzuca bo CipSoft nie podprowadzi ci pliku z Trojanem a inaczej nie jest łatwo się włamać... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja
|
![]() 1. Powiedz mu, żeby zainstalował Ci firewalla, jakiegoś antivira i obiecuj, że będziesz sprawdzał kompa.
2. Z tymi formatami... na pewno nie są przez Tibię. Czysta Tibia to w 100% bezpieczny program. No chyba, że masz TibięGG, Proxy i/lub jakieś inne cheaterskie programy. Wtedy nie dziw się, że musisz formatować. Zresztą bardziej system zawalają takie programy jak Kazaa, iMesh bo przez nie pojawiają Ci się pop-upy i inne takie niepotrzebne rzeczy. Więc powiedz mu, że formaty na pewno nie są przez Tibię. A może ściągasz coś niesprawdzonego z neta? Pamiętaj, że czysta Tibia jest niewinna ![]() 3. Wymyśl coś, wytocz mu jakieś argumenty, znajdź coś co on robi źle na kompie, pokaż mu to, a jak nie to powiedz, że ma Ci pokazać jak według niego jest bezpiecznie. Dogadajcie się jakoś. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza
|
![]() @gumez
albo cos przekreciles albo twoj brat nie ma bladego pojecia co mowi nie ma czegos takiego jak otwarty slot, slot jest to gniazdo na plycie glownej za to sa otwarte porty z tym ze jesli nie korzystasz z programu typu firewall to masz otwartych ok 65000 takich portow, wiec kazdy moze wejsc "na lajcie", niezaleznie od tego czy grasz w tibie czy nie tibia wykorzystuje tylko jeden i zawsze ten sam port nr 7171 (test serwer wykorzystuje 7172) wiec powiedz mu, ze ja powiedzialem, zeby lepiej zainstalowal firewalla a nie gadal glupoty mlodszemu bratu kto ci kaze formatowac dysk i dlaczego? jesli bedziesz odinstalowywal programy a nie kasowal pliki to system bedzie pracowal stabilnie duzo dluzej (moj dziala ponad 8 miesiecy bez "formatu dysku") zapewniam cie ze nieaktualizowany windows posiada wiecej dziur niz jest tych portow powiedz bratu zeby zaktualizowal windowsa i wszystkie programy takie jak internet explorer, outlook express, a nawet winampa bo tez ma dziury najlepiej miec najnowsze aktualizacje do wszystkich uzywanych programow i dodatkowo przeczytaj sobie ten temat http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=4078
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 07 2004
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Brat to duży problem.... Sam wiem, bo mam jednego. Cały czas mu coś przeszkadza jak gram w Tibie i nauczył się jeszcze, że jak coś ściąga na swoim kompie to ma mi to powiedzieć (mamy połączone kompy). Ogólnie próbuję go wytresować, ale się nie daje...
![]() Powodzenia w walce z bratem.
![]() |
#18 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 08 2004
|
![]() Cytuj:
co do tematu: sam fakt ze grasz w tibie nie zasyfia twojego kompa, ani nikt nie moze sie wlamac przez to ze laczysz sie z serwerami CIP-ow. Oczywiscie dla chcacego nic trudnego, ale zaloze sie ze ten caly syf na dysku masz od przegladania stron internetowych (pewnie tych xxx lub podobnych) ![]() |
|
![]() |
![]() |