|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 06 2006
|
![]() Tak mnie zastanawiał fakt,że raz jakis potwór jest silniejszy a drugi raz słabszy ale np wytrzymalszy.
1.) To zależy od loota, np. Orc ma studded shield ma większą obronę a ma sabre ma większy atak. 2.) To mój gość raz walczy lepiej raz gorzej. 3.) Tylko mi się tak wydaje ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2006
|
![]() Tylko ci się tak wydaje, bo wszystkie te wartości są losowe, jednak wahają się wokół ustalonej przez CIPów granicy dla danego potworka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 06 2006
Lokacja: Białystok
Stan: Niegrający
Imię: Leon Kremus
Profesja: Sorcerer
Gildia: Brak
Świat: Berylia
Poziom: 13
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 15
|
![]() Poborca ma racje
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Jednak potworka mozna wyskilowac- wtedy ma wieksza obrone i atak. Jest to fakt potwierdzany przez wielu knightow trenujacych z rotami/slimami przez wiele godzin. Jak bijemy takiego rota i zostawiamy go jako 1nd potwora a zabijamy inne roty to po kilku h potrafi nam niezle zjehac HP.
Jednak jesli zabijamy mooba expresowo-hit, hit , koniec to nie ma szans zeby jego atak i obrona zalezaly od jakiejsc tam rzeczy(loot, nasze ustawienie, to czy biegamy czy nie). Jest to losoane przez komputer.
![]() |
#5 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: w domu
Stan: Na Emeryturze
Imię: Radzio de'Knight
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 25
Skille: 70/69
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Hmmm, jeżeli chodzi o ustawienie, tj. z lewej/prawej/przed/za to kiedyś ktoś robił doświadczenia o ile mnie pamięć nie myli. I twierdził, że to również ma znaczenie. Ale to tylko teorie.
![]()
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja sądzę, że loot i siła od siebie zależą. Najprostszy przykład? Orc na rooku. Niektóre z nich biło się 2 razy trudniej, bo świetnie się broniły. 85% z nich miało studded armor. Dragon z drag shieldem, oraz taki z d hammerem potrafił zjechać mi 2-3 razy więcej many niż tez z 'zwykłym' lootem.
Wg. mnie w 70-80% przypadków loot wpływa na siłę.
11:13 Artun Klono [8]: ej mistrzu dasz cos a jak nie to moge byc twoim kumplemczy mistrzu niejestem tego godzien 08:23 Euti Shar [9]: kto mi za uwa |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 02 2005
Lokacja: W wolnym kraju
Stan: Aktywny gracz
Imię: Skillowiec The'Knight
Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 14
Skille: 61/61
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
To na tyle. Mysle ze cos w tym jest ...
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 07 2005
Lokacja: Wa-wa
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Furora
|
![]() Mi sie wydaje ze loot jest zalezny od sily potwora...sprawdzone na hydrach i np. orc leaderach...mysle "a to ciec nie moge sie przebic pewnie masz dobre eq co ? " i leca p legs albo p arm
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jak dla mnie , loot nie ma wpływu dużego , tudzież go nie zauwazam na sile potwora.
Każdy potwór ma swoje "skille" losowo generowane - Po prostu. Bo jak inaczej wytlumaczyc ze raz w dragga wchodzi jak w maslo po 200-250 a raz trafić ciężko?
![]() |
#11 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
![]() Na serio to się sprawdza albo to tylko przypoadek losu, ale nie sądzę, bo sam nie raz tego doświadczyłem, np. plate shield - duza obrona. I myślę, że może być w tym nawet 70% prawdy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
|
![]() No dobra, tarcze, broń, skile itp, ale jest jeszcze na przykład taka rzecz, którą także doświadczyłem i sprawdza się, że troll ma dużą obronę, gdy ma linę
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2006
![]() |
![]() Możliwe, że właśnie tak to jest - loot z potworka jest jego eq. Tak jak z ludźmi. Zresztą to by było logiczne ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Boze- widzisz nie grzmisz...
Aby przekonac sie czy prawda jest to, ze chodzenie na okolo potwora robi roznice nalezaloby dlugo robic badania, sprawdzic w praktyce. Osobiscie spedzilem w grze ponad 100h bijac ten sam typ potwora, na tych smych skilach(nie skiluje) i nie zauwazylem roznicy gdy stalem po lewej, prawej, na ukos czy na wprost. Dlaczego sie wam wydaje, ze chodzac zadajecie wieksze obrazenia? Mysle, ze na niskich skilach hity:maksymalny i minimalny maja bardzo duza przepasc i gdy nie udaje sie wam walnac za wiencej niz 10 to gdy wkoncu traficie i gra wykalkuluje wkoncu jakies 50-60 to oddrazu jest: "moma a jka sowie potforka wale i jak sie ruszam to byje za wiencey!!!!!!!oneoneone!!!"
![]() |
#16 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |