Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 12-08-2004, 11:57   #1
Szewski
Użytkownik forum

Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: andrychów

Szewski ma numer GG 3932189
Domyślny Polacy noobami dlaczego?

W tym temacie chchialbym rozwinąc temat bardzo popularny a więc noobostwo.Kim jest noob chyba każdy wie,lecz czy aby ty niejests nobem.Jeśli kradniesz,wymuszasz,pisze obelgi,spamujesz(no dziś juz to niemozliwe)itp,możesz zasiąść w loży dla nobow,i zaszycic miejsce obok leszka millera(bez obrazy) .Ale niechce wypisywac kto jest noobem i dlaczego chce przejsc do rzeczy.Aczkolwiek uwazam ze noobostwo polakow wynika z naszej polskiej mentalnosci.Czy aby polacy nie kranda nawzjem,jesli ktos cie obrazi musisz mu nadac obelg wiecej niz strona przeciwna.W normalnym swiecie tak sie sklada ze takich realowych noobow spotyka kara pobicie,smierc :tongue: ,paka.w tibi jest tak samo kiedys spotka cie za to kara,raz mzoe ic sie uda 2..3 ale na pvp zginiesz albo zostaniesz zrookowany ,a na nonpvp ale zluruja na ciebie potworka albo zablkouja albo zreportuja i dostnaiesz bana(wiem sam gram na nonpvp),choc na nonpvp pacowie sie szanuja i chwala im za to lecz facowie to juz roznie bywa.Wiadomo ze polacy nie sa sami w rankingu nobostwa a brazylijczyc ktorym dajemy zloto my mozemy wziasc srebro a swedzi braz.Chodz szczerze mowiac uwazam za najuciwszych anglikow(to tylko moja opinia).ten temat bardzo polecam pocztkujacym poniewaz uwzgledniam filozoficzne podejscie do noobostwa .aha nieczepiac sie ortografi
Szewski jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-08-2004, 12:14   #2
Corey
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 07 2004
Lokacja: Gdańsk

Corey ma numer GG 2708491
Domyślny

Temat dosyc ciekawy, ale jak dla mnie wytlumaczenie jest proste.Polacy jako narod nie sa noobami, tu zachodzi taka tendencja, ze im wiecej danej nacji na danym serwerze, tym wiecej posrod nich znajdzie sie polinteligentow, idiotw, czyli noobow jednym slowem. Gram na amerykanskim serwerze i nigdy sie tam nie spotkalem z okresleniem, ze Polacy to narod noobow, a czemu? Bo gra nas tam za malo po prostu. Jest za to mnostwo brazylijczykow i to oni uchodza 'noobowski narod'. Za to na niemieckich serwach nikt nie powie, ze brazylijczycy to nooby, bo i tam gra niewielu, wiec mniej sie zdarza tez noobow.

A czemu uwazasz Anglikow za najbardziej uczciwych? Pewnie dlatego, ze ich ogolnie gra malo i ciezko spotkac jakiegos nooba z Anglii.

Re: Nizej

No tak, ale Polacy nooby na amerykanskich serwerach nie rzucaja sie tak w oczy i nie wplywaja na postrzeganie naszego narodu, jak np. na serwerach niemieckich.

Ostatnio edytowany przez Corey - 12-08-2004 o 12:32.
Corey jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2004, 12:28   #3
Szewski
Użytkownik forum

Lokacja: andrychów

Szewski ma numer GG 3932189
Domyślny odp

hmm. co do tego ze na amerykanskim serwie jest malo polskich nobow sie niezgodze,poniewaz sam gram i widze takieg fevusa naprzyklad albo xidurke to mi sie zygac chce,na tym serwie gra duzo polakow.anglicy wedlug mnie sie szanuje bo po 1 wiekszosc z nich ma pacca a pacowie sielubia i nie noobuja nawzajem.ale temat "nobowie" jest tematem sprecznym i do dyskusji wiec mowcie i piszcie ile wlezie
Szewski jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2004, 14:13   #4
nightkin
Zbanowany

nightkin's Avatar

Data dołączenia: 11 10 2003

Imię: Jean Grae
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Ruthless
Świat: Harmonia
Domyślny

Moglbym dodac ze na poziom "noobostwa" naszego narodu wplywa takze zly poziom oswiaty - gdy rozmawiam z kims po angielsku, on nie chce uwierzyc, ze jestem Polakiem, bo Polacy slyna z tego ze ani slowa w zadnym obcym jezyku
nightkin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2004, 14:27   #5
Amaymon
Użytkownik forum

Amaymon's Avatar

Lokacja: Olsztyn

Amaymon ma numer GG 8898864
Domyślny

na Valorii jest duzo Polakow i Brazylijczykow i jedni i drudzy to w wiekszej czeci nooby gdy widze Brazylijczyka baaardzo czesto pojawia sie wielki napis BR? , ktory zajmuje spora czesc ekranu
Amaymon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2004, 14:48   #6
Externus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Rzeszów

Externus ma numer GG 7295742
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez nightkin
Moglbym dodac ze na poziom "noobostwa" naszego narodu wplywa takze zly poziom oswiaty - gdy rozmawiam z kims po angielsku, on nie chce uwierzyc, ze jestem Polakiem, bo Polacy slyna z tego ze ani slowa w zadnym obcym jezyku
polacy nawet calkiem dobrze mowia po ang. najgorzej w obcych jezykach orientuja sie brazylijczycy ktorzy umia powiedziec najczesciej tylko : me no pk, buy, sell, yes, not... hi jeszcze nie uslyszlaem bye tez nie... rozmowa z br (standart)

- br?
- no
<koniec rozmowy>
Externus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2004, 15:05   #7
Gohan
Użytkownik Forum

Gohan's Avatar

Data dołączenia: 03 03 2004
Lokacja: Whitestok

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 23
Poziom mag.: 22
Gohan ma numer GG 3536396
Smutny

według mnie obok polaków także niezłymi h.... (sorry) są brazylijczycy.
oni choć nie bluzgają się, oni zabijają obcokrajowców dla checy (sam wiem - bez powodu zostałem pare razy zabity)
Gohan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2004, 15:19   #8
.: Wu :.
Użytkownik forum

.: Wu :.'s Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Road to Hell

Domyślny

Cytuj:
według mnie obok polaków także niezłymi h.... (sorry) są brazylijczycy.
oni choć nie bluzgają się, oni zabijają obcokrajowców dla checy (sam wiem - bez powodu zostałem pare razy zabity)
Niee. Ja sie nie spotkałem z takim postępowaniem brazylyjczyków.

Według mnie Polacy są uznawani za nOOb'ów z paru przyczyn:

-zaraz po brazylyjczykach piszą niezrozumiale po angielsku
-gra ich bardzo dużo na wielu serverach za tym idzie że łatwo sie na nich natchnąć
-większośc mieszkańców narodu polskiego to tzw. cwaniaki, myśla że sa na tyle sprytni że uda sie im coś ukraść/zabić/popisać się

No i w rzeczywistości inne narody mają taki a nie inny obraz Polaków

Naszczęscie u ludzi grających w Tibie znajdują sie ludzie z odchyłami od tej reguły. Ludzi teorytycznie normalni . . . .
.: Wu :. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2004, 15:44   #9
Rifuzu
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 08 2004

Domyślny

Czemu PACCe według szanownych panów szanują się i są dla siebie mili, a FACCe to już zwykłe nOOby. FACC jest takim samym człowiekiem jak PACC. Wszystko zależy tylko od kultury osobistej oraz umiejętności porozumiewania się z innymi ludźmi.
Rifuzu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2004, 15:45   #10
Drackmir
Użytkownik Forum

Drackmir's Avatar

Lokacja: Poznań

Imię: Łukasz
Drackmir ma numer GG 6646379
Domyślny

Brazylijczycy i Portugalczycy b.często zabijają ludzi

bo ci nie umieją ich języka narodowego

Polacy chyba tak nie robia ??
stary 12-08-2004, 16:48   #11
Necron
Użytkownik Forum

Necron's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2004
Lokacja: Poznań

Stan: Niegrający
Imię: Solinari
Profesja: Royal Paladin
Świat: Danubia
Poziom: 63
Skille: 89/59
Poziom mag.: 15
Necron ma numer GG 3180413
Domyślny

Hmm na niemiekich serwach nie graja br?? chyba zartujecie na Danubii jest ich tylu ze gdy krzykniesz BR?? wokolo zbiegnie sie okolo 15 osob a gdy zrobisz yells to pol miasta przyleci ( no mzoe lekka przesada)
Necron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2004, 19:03   #12
Amaymon
Użytkownik forum

Amaymon's Avatar

Lokacja: Olsztyn

Amaymon ma numer GG 8898864
Domyślny

dzisiaj po deadzie poszedlem pod na trolle zebrac kilka spearow i line. rzucalem spearami i mi sie niechcacy plate legsy wyrzucily za mna stala jakas typiara z Brazylii i mowi give p-legs pls. powiedzialem, ze jej nie dam to chodzila za mna z 10 minut. w koncu mnie zaatakowala (byla knightem, ja pallem). zaczalem uciekac, speary zaminilem na luk i uciekalem. gdybym sie postaral to bym ja zabil, ale nie chcialem warto dodac, ze ona miala level 19, a ja 14
Amaymon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-08-2004, 19:09   #13
McCooper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 06 2004
Lokacja: Białogard

McCooper ma numer GG 3915659
Domyślny

Polacy grajacy w Tibie sa spoko jezeli ich postaciami kieruja dorosli i myslacy ludzie. Gorzej jak sie dosiadzie glupie dziecko co dojrzewa na dodatek.
McCooper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania