Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 30-07-2006, 02:17   #1
Alien Wight
Guest

Domyślny Irytacja czyli jak zachować kulturę podczas huntów

witam!
Pewnego wieczoru posedłem z kolegami na hero,idziemy sobie idziemy...hmm kącik z hero zajęty.Widze tylko jakies Brazylijskie klątwy w naszym kierunku cos w stylu "POL NOOBS" ,gdy apytałem się jak długo będa siedzieć dostałem odpowiedź 5 godzin.

hmm...cóz zawiedzeni wracamy ale głowa do góry ,wpadlismy na pomysł aby isc na Hydry,więdz idziemy na hydry...wchodimy na hydra hills...hmm no i zajęte (nie ma się co dziwić) ,nie byłoby w tym nic zastanawiającego gdyby nie to że ci cwaniacy siedza na hydrach praktycznie cały czas ,mają postacie -tragarzy do kupowania mana fluidów ,uhów itd i siedzą od zapisu do zapisu serwera ...od 8 rano do 8 rano NON STOP! nie dadza nikomu sobie tam posiedzieć...a jezeli jzu tam wejdziesz "leave ,we was first There" ekhm K***a Mać pewnie ze byli pierwsi jezeli siedza tam cały czas ,ale to wg mnie kompletny brak kultury do innych graczy ,blokuja dostep do expa.

Podobny przypadek znałem na innym swiecie ,pewien 106 lv EK codziennie rano pred pewną dziura kładł list ze on tam siedzi ...a jeeli ktos wszedł to go bił do red-black hp,Tylko ze to Niesprawiedliwe....jak mozna poprostu chamsko zablokowac jakies miejsca na cały dzień?
czy spotkaliscie się z podobnymi sytuacjami? bo ja rozumiem ze kazdy chce sobie poexpić...ale be przesady ,nie wolno blokować WIECZNIE jakiegos terenu .
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-07-2006, 02:36   #2
MaveriC
Użytkownik Forum

MaveriC's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2004
Lokacja: Suna Gakure

Stan: Rookstayer
Profesja: Brak (Rookgaard)
Gildia: Yakuza
Świat: BERYLKA
Poziom: 15
Skille: 19/24
MaveriC ma numer GG 3334300
Domyślny

powiem tak jak jeden z moich mieszkancow...
ty sie zalisz czy sie chwalisz?

a teraz co do topica...
albo CTRL+R ....albo zmien server..bardzo proste...
bo jesli nie masz postaci by postawic sie takim gosciom...to zmien server...albo znajdz sobie dobrego prota
MaveriC jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2006, 14:05   #3
Kshaq
Prezes Supportu

Kshaq's Avatar

Data dołączenia: 14 09 2005

Domyślny

To jest normalne, że niektórzy blokują respawny i siedzą cały czas na expowiskach. Moim zdaniem zawsze tak był, jest i będzie, bo ludzie są tacy jacy są... Polecam natomiast tobie poszukanie nowych expowisk za pomoca Tibiaearth, bo właśnie po to został ten projekt stworzony, żeby zaploanować hunt lub odnaleźć nowe miejsca do expienia.
Kshaq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2006, 15:44   #4
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Lol. Mają prawo do zajmowania hydr na cały dzień, jak również hero na 5 godzin. Osochodzi? :|
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2006, 20:00   #5
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu

Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
Stożek ma numer GG 9888628
Domyślny

Nic w tym dziwnego-od zawsz istnieja takie teksty "xxx guild are hunting here in this month. Enter on own risk." Jak Ci nie pasuje, ze hydry sa zajente to mozesz sprobowac swoich sil i wygnac ich z respa sila. Jak nie pasuje, ze guardy sa zajente to wstawaj wczesniej (5 rano) i zajmuj expowisko. Jak nie pasuje, ze Hero zajete to zluruj im wszystko co sie rusza jakims noob-charem, jesli uwazasz, ze to bendzie sprawiedliwe.

Zawsze mozna sie dzieli: ja poluje na wschodzie expowiska a ty na zachodzie (gorzej gdy sa to hydry-ale po update'cie benda juz 2 respy) albo isc na inny resp (hero jest w kilku miejscach).

Moj sposob: jak chce gdzies sie wbic to umawiam sie z osobami ktore sa w tej chwili, ze zaplace im jakies grosze aby nie wpuscili nikogo po nich. W miendzyczasie expie tam gdzie wolne jest prawie zawsze: dworcs, Elves i tego typu expowiska.
stary 02-08-2006, 00:27   #6
Homar wojownik
Użytkownik forum

Homar wojownik's Avatar

Data dołączenia: 08 05 2006
Lokacja: B-stok Podlasie

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Julera
Poziom: 20
Skille: 77/77
Poziom mag.: 5
Domyślny Ratunek w GM'ie

Mój qmpel daleki dostał bana za to że jakiś br zagadal o nim dla gma ze nie daje nikomu expic na 1 expie. Zjezdzal takze do reda ludzi. Ale Gm mozezbanowac za cos takiego wiec trzeba walic do Gma. No ale zby to było takie proste....... Wiadomo że Gm albo odpowie po 2-3 godzinach na twoją skargę albo wcale więc najlepiej mie zaprzyjażnionego tutora i dla niego zgłasza wszystko co sie Ci nie podoba a on będzie wiedział czy to zgodne z regulaminem tibi czy nie .......
Homar wojownik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2006, 17:04   #7
hac@hac
Użytkownik forum

hac@hac's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2006
Lokacja: Toruń (rydzyk sUx!)

Stan: Aktywny gracz
Imię: Xenter ...
Profesja: Sorcerer
Świat: Saphira
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MaveriC
powiem tak jak jeden z moich mieszkancow...
ty sie zalisz czy sie chwalisz?
heh no właśnie
mówi się trudno

nie wiem po co pisałeś ten temat, bo to wyglądało jak by przedszkolak wypłakiwał się za to, że kolejka do maszyny z lodami jest taka duża

Z wyrazami szacunku
hac@hac
hac@hac jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2006, 18:54   #8
Lade Noro
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 05 2004

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Cube
Świat: Fortera
Poziom: 91
Poziom mag.: 7
Lade Noro ma numer GG 1601231
Król

Blokowanie spawnów to duzy problem i zdarza sie chyba na kazdym servie. My na Forterze próbowalismy zrobic cos z tym... bylo wiele pomyslow na forum ale to pomoglo moze na pare dni... Caly czas ci sami blokerzy tam sa i tylko sie wymieniają. Ja sama nie pamietam kiedy bylam ostatni raz na hydrach. Takie sytuacje zdarzają się równiez na d lair (venore, edron) OF i cyclopolis. No ale cóz zrobić...

Wydaje mi się że musisz sie dogadać z nimi jakos i byc jako next albo po prostu zrezygnować z huntów. Innego wyjscia nie widzę

Dla mnie chyba najbardziej irytujące są sytuacje np:

Ja: how long?
X: idk...

Nie napisze koleś jak dlugo tylko siedzi dopóki ktoś z jego gildii lub przyjaciel nie weźmie spawna :/

Aska
Lade Noro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2006, 19:45   #9
Rosi
Użytkownik Forum

Rosi's Avatar

Data dołączenia: 15 04 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Niusiek
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 69
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 5
Domyślny

W tibi istnieje prawo dżungli "Tylko Najmocniejsi Zostają" dobrze ? bo mi się już coś pomerdało ..
Tak, zdażyło siedziałą se ekipa 70 lvl ^^ I coś zaczeli mi jechać oczywiście nie dałem sobą pomiatać pare sd i juz 2 padło ale skończyło się na tym że zawołałem kumpli i uciekałem. Często się tak zdaża i nie tylko Ciebie nurtuje to pytanie . Trzeba się postawić, Masz lvl masz kumpli ? Na co czekasz bierzesz z 20 kumpli i już bedą wyłazić poprostu nie bój się postawić na swoim Bo jak byś miał opuszczać każde expowisko dobre to byś chyba nie grał już ;>

Tak to już jest
PRAWO DżUNGLI ; <

~ Friends Above ALL ~
Rosi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania