|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2006
|
![]() Elo.
1.Mam u siebie na kompie taki problem zawsze jak odpalam tibie to mam opgl i musze zmieniać na dx5, czasem nawet jest tak ze się tibia zamyka podczas zmiany ![]() 2. Gdy gram na dx5 bardzo czesto dzieje się tak, że ilość fpsów spada ponizej 8 z czym nie bardzo da sie grac poniewarz obraz jakby sie urywal nie jest plynny. Moze mi ktos pomoc ? Problem pojawil się od czasu gdy wyszedl update z mozliwoscia zmiany silnika graficznego, wczesniej nic takiego sie nie dzialo ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
Stan: Początkujący
Imię: Iomer Sworddancer
Profesja: Elite Knight
Gildia: Rampage
Świat: Selena
Poziom: +10
Skille: NAO!!
Poziom mag.: 8
|
![]() Sciagnij sobie najnowszy sterownik karty graficznej, i juz nie powinno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 10 2005
Lokacja: Tczew
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Thoria
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() To więc tak, tematu silnikach graficznych były nwet w newsach/faq'ach itp. Jednak że jestem dobry dla userów pomogę Ci.
Zapewne tibię uruchamiasz przy pomocy skrótu na pulpicie kub gdziekolwiek. I właśnie uruchamianie gry przez skrót narzuca silnik graficzny. Ustaw w jego właściwościach "engine [tu numerek odpowiedni dla dX5] bądź zmaż całkowicie "engine". Co to braku dX9 zapewne wynika on z nieobsługiwania sprzętowego tego trybu przez Twoją kartę graficzną. Wielce pomogło by także podanie przez Ciebie Twojego zestawu ponieważ wróżenie z niczego jest nad wyraz trudne. W celu dogłębniejszego wyjaśnienia problemów, terminów zapraszam do funcji "szukaj". Ostatnio edytowany przez emilok - 29-09-2006 o 19:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 09 2006
Stan: Aktywny gracz
|
![]() a gdzie wpisac to engine?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Klikasz prawym klawiszem myszki na skrot na pulpicie.
Nastepnie przy okienku z napisem element docelowy po adresie do pliku tibia***** dodajesz engine 3 dla dx9 engine 2 dla OPGL i engine 0 dla dx5. Mam nadzieje ze nic nie pokrecilem. To powinno wystarczyc : Prosze wejsc to tylko ss ![]() Kod:
http://img165.imageshack.us/img165/1297/kartatk1.jpg Czekam na dalsze propozycje pomocy ... PS. To jest laptop. PS2. Z engine już kombinowalem i mimo wszystko zawsze po ponownym uruchomieniu gry nadal jest OPGL ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Widzę, że karta z ATI więc www.ati.com i tam znajdź sterowniki pod twój system operacyjny. I jeszcze ściągnij ze strony microsoftu najnowszego Directa, jeśli nie masz 9'tki.
@Down: Ciężko znaleźć zakładkę ze sterownikami do Windows XP ? I jeszcze jedno - nie zależy mi na twojej wdzięczności.
Ooh to be a Gooner. Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 29-09-2006 o 23:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mam winde xp, ale jestem w trakcie znoszenia plikow na serwer
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() jezu, te strony są na maxa łopatologiczne, że nawet ślepy by to znalazł, po drugie, nic ci nie da to, że zaopatrzysz się w najnowsze sterowniki, bo karta nie musi ich obsługiwać! np: Moja TNT2 nie obsługuje już sterowników wydanych po październiku 04... To samo tyczy się Dira... Starsze karty nie obsługują nowszych dirów!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zbanowany
Data dołączenia: 15 10 2004
Lokacja: Ab'dendriel
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
|
![]() Ja bym sciagna se sterowniki do karty graficznej na stronie NVIDIA.COM i powinno zalatwic sprawe
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() nvidia.com to chyba zupelnie inne karty
![]() @Wieszok Skoro to takie proste to czemu mi nie pomozesz i nie znajdziesz ? Ja sobie z tym nie radze ![]() Co radzicie ? Da sie zainstowac 98 nie usuwajac XP ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() @up: da się
A nie poszukam za ciebie bo chcę abyś się sam nauczył szukać! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
To w takim razie moze powiesz mi co mam sciagnać ? Wchodze : 1.www.ati.com 2.Wybieram Drivers & Software 3.Windows XP Professional x64 Edition Drivers and Software 4.Radeon® 5.Catalyst 6.9 Windows XP Professional x64 Edition - Driver Download I co dalej nie wiem co sciagnac ? Nie zabardzo chce majstrowac zeby nic nie popsuc ;P Mam nadzieje ze dobrze robilem narazie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ściągnij Catalyst Control Center.
@Edit: Co bym więcej nie musiał patrzeć na twoje litościwe błagania o pomoc: Microsoft net framework, musisz to ściągnąć. I jeszcze: Catalyst Control Center. Najpierw zainstaluj Frameworka a potem CCC.
Ooh to be a Gooner. Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 30-09-2006 o 12:08. |
![]() |
![]() |