Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 25-11-2003, 20:24   #1
Voleyball
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 11 2003

Domyślny Yooo

Cześć wszystkim ) pomórzcie mam 7 lv. prawie 8 i nie wiem jaką profesje wybrać ) ) jak coś pomórzcie mój nr. GG 3593114
Voleyball jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-11-2003, 20:26   #2
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Mógłbyś nie nazywać każdego tematu "yooo"?
Dan the Automator jest offline  
stary 25-11-2003, 21:58   #3
Zaglada
eX Moderator

Zaglada's Avatar

Data dołączenia: 29 07 2003
Lokacja: Castle Shop 1
Wpisy bloga: 1

Gildia: Dreamers
Domyślny

Knight:
Walczy wrecz (sword, club, axe).
Ma słaby mlvl. (10 czarow ma, w tym 5 dla pacc)
Musi trenowac aby w sumie zaistniec.

Paladin:
Walka na odległosć (distance fightyng), bow & arrows lub crossbow & bolts.
Mlvl średni (Czarow 24, w tym 6 dla pacc)

Sorcerer/Druid:
Oby dwie profesje sa bardzo podobne, druid defensywny, sorcerer ofensywny.
Postacie nie walczace wrecz (tzn skille baardzo wolno rosna).
Walcza magia, po uzyskaniu 30lvl moga szybko expic uzywajac czaru summon creature.

To tak w skrocie

stary 25-11-2003, 23:59   #4
Linek
Użytkownik Forum

Linek's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja

Domyślny

no ja własnie wybrałem knighta bo sobie myślałem że dobry cap. i w ogóle ale teraz jeszcze sobie stworzyłem nową postać która będzie druidem.albo sorciem.ale raczej druidem bo ma według mnie ciekawsze czary.Bo wkurza mnie ten mój knight w tym że mi się nigdy nie chce trenować i przez to mam cieniuuuutkie skille.ięc jeśli nie chce ci się stać pół dnia w miejscu i trenować to lepiej nie bierz knighta.Dobry jest palek według mnie tylko na początku drogo wychodzi jego utrzymanie jak się chodzi z łukiem albo kuszą bo wiadomo trzeba mieć skądś strzały albo bełty.Ale znowu sorcowi albo druidowi trzeba kupić czary więc najtańszy jest knight.Tak w skrócie:
""Knight - Tani w utrzymaniu ale trzeba duuużo trenować .Duuużo uniesie i ogólnie postać którą się najłatwiej gra.
""Sorc/Druid - wrzucisz trochę kasy ale sobie odbijesz na Bp np. HMM.Jak nim grasz to weź sobie trenuj club fight. bo potem możesz sobie kupić skull staff-lekkie a dobre
""Palladyn - chwilka treningu i jest dobrze no i nie trzeba kasy wydawac na tarcze ani na dobra zbroje bo to akurat mu najmniej potrzebne
stary 26-11-2003, 15:35   #5
Gimlos
eX Moderator

Gimlos's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw

Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 89
Gimlos ma numer GG 5382831
Domyślny

Cytuj:
""Knight - Tani w utrzymaniu ale trzeba duuużo trenować .Duuużo uniesie i ogólnie postać którą się najłatwiej gra.
Najlatwiej? to zalezy jakie cele przed soba stawiasz... Jesli porownujesz knighta z sorciem i druidem na niskim lvl to rzeczywiscie knightem jest duzo "latwiej" - na low lvl mozesz chodzic np na bh czy wiecej niz 3 roty ^ _^
Ale juz na wyzszych lvl knightowi naprawde trudno pokonac stwory z ktorymi w tym czasie klepie sie druid czy sorc Wlasciwie knight zaczyna "nowe zycie" na 4 mlvl , kiedy ma mozliwosc uzycia UH . Ale jak widac po twoim podpisie ty poznales knighta tylko na niskim lvl wiec moze wydawac ci sie latwy .
W porownaniach charow celowo nie mowilem o palku: ten wlasciwie przez wszystkie lvl chodzi na stworki na ktore knight chodzic moze kilka lvl wyzej ( oprocz tych ktore chodza w grupach ) . Wliczajac nawet to ze zawsze musi miec przy sobie zapas strzal to i tak gra palkiem wydaje mi sie najlatwiejsza .
Co do tego ze knight musi duzo trenowac:
Kazda profesja musi duzo trenowac (czy fightning czy distance czy mlvl) by zaistniec, wiec knight nie jest tu wyjatkiem
stary 26-11-2003, 15:45   #6
Linek
Użytkownik Forum

Linek's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja

Domyślny

Ja sam własnie założyłem sobie postać która będzie druidem bo knight mi się powoli nudzi a chętnie bym sobie co nieco poczarował Chyba że będe grał nimi dwoma i np. knightem zarabiał na druida jak on będzie jeszcze na low lvl a potem druidem na knighta
stary 07-12-2003, 20:07   #7
Sunspot
Użytkownik forum

Data dołączenia: 15 11 2003

Domyślny

Według mnie najlerpswzy jest paladyn . majac duzego dystansa mozna zabijac silne potwory które nie strzelaja uciekajac przed nimi > Inne skille rosna mu dosyc szybko . Ma rózne czary . SAm gram paladynem amm ago an 14 lev i 7 lev magi .
Sunspot jest offline  
stary 07-12-2003, 20:30   #8
Xavier
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 12 2003

Xavier ma numer GG 3382258
Domyślny

Na każdy temat tego typu jest tylko jedna odpowiedź. Wybierz tą profesję, która się tobie najbardziej podoba.

Over and out. Topic closed (me wanna modon).
Xavier jest offline  
stary 07-12-2003, 20:47   #9
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Xavier
Na każdy temat tego typu jest tylko jedna odpowiedź. Wybierz tą profesję, która się tobie najbardziej podoba.

Over and out. Topic closed (me wanna modon).
Nie tak szybko
Wszystko w swoim czasie~
Dan the Automator jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania