|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#341 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 11 2006
|
![]() Knight nie liczy się w wyścigu szczurów niezależnie od skilli. Cipsoft tak stworzył Tibię, że knight bez treningu wiele nie zabije, a jak weźmie się za trening to pozostałe profesje uciekają mu z expem podczas gdy on stoi w miejscu. Skille po 50 nie pozwalaja expic nawet na ghoulach w tombie. Skille po 65 dopiero pozwalają expić w miarę dobrze na elfach, a to jest około 70-80 godzin treningu. Na następny szczebel potworów knight może przejść dopiero ze skillami 80-85/80-85 (duzo zalezy tez od poziomu) i sa to dragony.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#342 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 11 2006
|
![]() Cytuj:
![]() ![]()
Podpis może mieć max. 20kb. << co mnie to ;] ? Ostatnio edytowany przez Obiektywista - 21-11-2006 o 08:27. Powód: :) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 11 2006
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#346 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 09 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
|
![]() zobaczcie sobie na erig.net jaki jest rozklad profesji w top 500 tibii...
Elite Knight (224) Master Sorcerer (125) Royal Paladin (94) Elder Druid (30) Knight (13) Paladin (10) Druid (3) Sorcerer (1) |
![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 10 2006
Lokacja: Płock
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Barpaw
Profesja: Druid
Świat: Menera
Poziom: 23+
Poziom mag.: 20
|
![]() Ja osobiście na lvl 13 mam skile 46/46 i sadze że to nie są takie dobre skile lecz jak patrze jakie wy tu rzeczy piszecie że 9 lvl skile 80/80 to jak se pomyśle i wyobraże i poruwnam do swojego skilowania to mi szczyna opada..
Moim zdaniem dobre skile na dany lvl 10 - 40/40 ![]() 15 - 50/50 ![]() 20 - 60/60 ![]() 25 - i w gure ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() bullshit..
![]() |
#350 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 11 2006
|
![]() Skile i expo kina:
Czytajac ten topic (zreszta podobnie jak mase innych na forach- dotyczacych skili kina) postanowilem zlamac moja elementarna zasade i sie jednak nie powstrzymywac sie od komentarza. (sorki bedzie przydlugawo - normlanie sie zirytowalem) Odnioselm wrazenie ze wokol knightow a zwlaszcza wokol treningu - tworzy sie otoczka propagandy majacej na celu ODSTRASZENIE MLODYCH GRACZY od tej profesji. Bo niby jak inaczej interpetowac bezpodstawne zapewnienia o konecznosci trenowania do kosmicznych wartosci skili na nizszych lvlach (gdzie tu miejsce na zabawe, poznawanie swiata, rpg, gre); czy tez o koniecznosci trenowania wogole ! Pod grozba udpuienia kina, zrobienia z siebie posmiewiska, besensownosci gry tym voc itp. Nic bardziej mylnego !! Knight nie musi trenic praktycznie wogole ! - obrona tej tezy poznizej podstawowe argumenty w tym topicu promujace wysokie skile: -1.blokowanie -2.wzszy dmg -3.mozliwosc trafienia wogole -4.prestiz -5.pvp dmg -6.najpierw trejn pozneij expo ok to po koleji: ad1. intensywnie staram sie przeszukac pamiec przy blokaniu jakich oppow na wieksza skale -wysoki shield dawal jakies rozsadne profity........ hero - owszem , gsy - owszem ..... hmm bk no ok, cos jeszcze ?- nah rzeszta kopie magia nie fizykiem = hp>shielding . Hero,gsy,bk blokalem juz z 65 shielda (owszem waste, ale przy rosadnej taktyce da sie wylootowac co trzeba zeby sie ubrac, zreszta poza poczatkami serva i zwazanymi z tym wysokimi cenami c,k setow,boh czy dl niewidze sensu siedziec na nim dluzej szkoda czasu i expo) pozatym zawsze mozna zabrac ed'a co obniza koszty huntrow ad2 i 3 - zasadnicze pytanie brzmi czy ten potencjalnie wyzszy dmg przedklada sie na czas wtopiony w trenienie ?? imo - nie , oraz drugie - czy te cudowne progi skila ataku (aby cokolwiek trafic^^)warte sa ich osiagania poprzez trening ?? ->za odpowedz niech mi posluzy wykaz najbardziej popularnych niech bedzie do100 lvl (czy to wsrod hi skilowych kinow czy "bezskilowych") zrodel expo : zacznijmy od poczatku: larvy ghule mino soldy elfy mumie scaraby cyce orki malpki zolwie (zeby zaduzo nie wymieniac) na ww spokojnie uklepiemy pozadany lvl i posilkujac sie rozumem spokojnie jestesmy w stanie tak poukladac kolejnosc expo w stosunku do naturalnie rosnacych skili/lvli ze porblemow z trafianiem niebedziemy mieli. Guardy,smoki*, shamblery, dsy, niech pozostana rozrywka i odmiana od nudy a nie realnym zrodlem expo czy kasy - bez oszukiwania samych siebie, ze hi skil to odmieni -sory gregory. *expo oplacalne zaczyna sie nieco pozneij ad4 - praktyka weryfikuje teorie -prestiz zyskujemy dzieki wiedzy, umijetnosci grania oraz lvlowi - a oto wszystko ciezko jak sie wiecej skiluje niz gra naprawde. ad5 - nie oszukojmy sie kin nie jest postacia stworzona do regular pvp z braku dobrego kombo i nic tu skil nie pomoze. Relnie pvp ogranicza sie only time ring +irapier+exori pozniej sring i kociolek*/mwall'e** dal swordowcow i duzego skila gracza i nic tego niezmieni nawet upd - nadal kin jest do niczego.. prawie *kiedys **kumpli ad6 - jesl ktos jeszcze tego nie zauwazyl to porownujac 2 kinow - jeden treni pozneij expi ,2gi expi only - przepasc jest nie do wyrownania (tyle samo czasu bedac log. w tibi) ito nawet przy zalozeniu, ze 4x wolniej leci skil na expie. >>Poporstu (choc pewnie nie dla kazdego jest to do zrozumienia) czas jaki posiweca sie na zrobienie wyszego skila - jest wiekszy niz oszczednosc czasu - jaki wykozystanie tego wyszego skila przyniesie.<< Abym niebyl zle zorzumiany - za sensowny trening uwazam taki ktory swym czasem nieprzekracza ram zdrowego rozsadku -a ten podpowiada - ze jesli mialbym stracic na awans 1 skila 15 godzin to lepiej zebym w tym czasie - awansowal only o 30% owego skila i wbil jednoczesnie 300-400k expo co niejest wyczynem trudnym. Podobnie trening, jak sie niemoze w pelni poswiecic grze, ma lagi, kiki. Na zakonczenie tego dosc przydlugawego wywodu - apel do mlodych kinow - Trening niejest jedynym sposobem na gre w Tibie ryckiem, da sie efektywnie expic ta profesja i blokowac powazniejsze potworki - bez koniecnosci zanudzania sie na wielogodzinnym treningu, a zareczam ze taka gra niedosc ze pozwoli zaoszczedzic mase czasu, to jeszcze zaowocuje wyzszym lvlem, wieksza znajomoscia gry oraz przyniesie o wiele wiecej radosci. U knighta nie licza sie skile, liczy sie efektywne wykorzystanie umyslu gracza go prowadzacego, umiejtnosc dostosawania walsnej postaci do okolicznosci i rozsadny dobor tego co dal nam Cipsoft. Na koniec ciut przypowiesci z zycia wzietych: -Byl sobie kin ktoremu kiedys tez wmowiono ze bez skili jest niczym , wtopil kupe czasu zeby zrobic na 20 lvlu 85/86 na mlodym servie - az przylecial 67 ms, ktorego kumplom niepodolbalo sie ze ze 20stak prowadzi w rankingu......i przypilnowal zeby tak nieblylo -byl sobie kin ktory robiac anihila mial 87/58 (za wczesnie dostal prezent w postaci gsa do lapek) -**byl osobie 2 kinow na 50 lvlu i obaj mieli 8080 skila, jeden trenil do 9090, drugi poszedl expic (ok 360 h) lajtowo (20 k/1h) i w tym czasie wbil 84 lvl **to akurat przyklad i mocne uogolnienie na kozysc trenujacego (lagodny wymiar kary) /tylko 20k na 1h ->zgadnijcie ktory z nich nie zalowal edit -> literowki i inne bledy ktorych pewnie zostala jeszcze masa - sorki za nie -pisalem pod wplywem emocji Ostatnio edytowany przez TriMack - 30-11-2006 o 17:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Użytkownik Forum
|
![]() @ up
1- zgadzam sie, skile nie maja az tak duzego wplywu na blokowanie, bardiej liczy sie level, moc uha, eq. porownujac 50 level ze skilami 90/90 oraz 84 level z 80/80 to ten drugi bedzie o wiele lepiej zablokuje bo jego exura bedzie leczyla duzo wiecej a on sam nie bedzie sie musial uhac po dwoch ciosach 2- tez sie zgadzam,skile nie wplywaja tak znacznie na dmg, wieksza roznice robi to jaka bronia sie poslugujemy, oraz dodatkowo level wplywa na wysokosc srednich hitow 3- nie zgadzam sie, na poczatku przydaje sie wytrenowac do 50 lub 60 zamiast ze skilami 16/17 latac knightem na "polowania" 4- przegladajac erig net i widzac knighta 40 level ze skilami 94/93 mysle co za debil i nie czuje zadnego szacunku ani respektu. mysle ze fajne macro i cierpliwych kumpli i dziwie sie ze cip soft jescze go nie wzial pod lupe 5- racja, knight nigdy nie bedzie mial dobrego dmg pvp, chyba ze naprawde wysoki level ale to z brustow, explo czy exori a nie z sca/sov 6- jezeli ktos trenuje po 50 levelu to nie jest "najpierw trej potem exp" bo musial te 2 mln expa jakos wbic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 11 2006
Lokacja: Warszawa
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dul'Destroy
Profesja: Paladin
Świat: Selena
Poziom: 8
Skille: 48 dist
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() Bardzo mądrze napisał tutaj ktoś o tym ruskim biznesmenie na pierwszej stronie wątku
![]() _____ Ja się więcej nie wypowiadam bo wolę paladyna, nabiję teraz na 10lvl 55/40 i sobie chyba daruję albo... a co do tego knighta to poskillować dobrze do 4 mlevela. Na PvP nie opłaca się mieć na 20lvl 100/100 bo nikogo i tak nie ubijemy z levelem 20+. ![]() _____ Ja nie blokuję tylko strzelam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Użytkownik forum
|
![]() Fagaro:
"3- nie zgadzam sie, na poczatku przydaje sie wytrenowac do 50 lub 60 zamiast ze skilami 16/17 latac knightem na "polowania" __________________________________________ piszac o progach mialem ma mysli smieszne teorie wtapiania czasu w osiaganie iluzorycznych granic efektywnego kilania guardow (85 att) ,dsow (~90), shamblerow (85) etc bez waste - a to sa moby dla innych voc nie kina. W (..) dane z mega kinowych poradnikow. Jasne nie widze nic w lajciku, w szczeleniu sobie szybciutko 50/60 skila an dziendobry,zreszta sam jak sie spoznilem na starcie kyry z wyjsciem z rooka (2 razy net scielo a kolejki byly ze hoho) to odrazu zamiast expic,w 3 dni maina machnolem 64 skila zeby za jednym razem zalawic i trejna i 4 ml (Tak powaznie to ciezko bylo o expo strasznie (tak bym expil), zwlaszcza jak sie pracuje i upieklem 2 pieczenie) __________________________________________ Fagaro: "6- jezeli ktos trenuje po 50 levelu to nie jest "najpierw trej potem exp" bo musial te 2 mln expa jakos wbic." __________________________________________ celowalem w mit ze bez 70 skila niewychodz z troli/rotow/slimow etc. a zamierzalem uzmyslowic naturalny fakt, ze : czas jaki inwestujemy w hi skile (dajmy na to 40 h) nieznaczy, ze ten 1 skil wyzej zwroci nam na expie te zainwestowane 40 h edit dla poprawienia przejrzystosci Ostatnio edytowany przez TriMack - 30-11-2006 o 19:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 10 2006
|
![]() Mam 22 knight skille 59/59 i 4mlvl jak myslicie expic czy skillowac?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2005
Stan: Niegrający
Świat: Aurora
|
![]() Tak jak juz ktos napisal to nie prawda, skille umie kazdy wbic, ale "expa" to nie za bardzo,..
Ostatnia wizyta: 21-01-2008 o 20:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 12 2006
|
![]() Wiesz...możesz na początku nie skilować.Ale na dłuższą metę to się nie opłaca.Na 30 lvlu skile juz naprawde są ważne.Ja proponuje Ci zrobić skile 75\75 i expić do woli.Taka jest moja rada.Sam tak zrobilem.Chociaż knightem nie chce mi się juz grać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Użytkownik Forum
|
![]() crypty nie sa dla najtow. no chyba ze sie ma wysokie skile. ja przy skilu 76/75 walac z dragon lance dostaje od niego od 60 do 400 punktow damage. ( mam 48 level ). siedzac na scarabach nie uzywam uhow, w najgorszym razie uhne sie raz, jak mam circa 3k kasy ze scarabow. nie licze juz tych 180-190 meatow ktore przyniose. ze skilem 60/60 nie da sie czegos takiego osiagnac.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Użytkownik forum
|
![]() Maaca: "Wiesz...możesz na początku nie skilować.Ale na dłuższą metę to się nie opłaca.Na 30 lvlu skile juz naprawde są ważne.Ja proponuje Ci zrobić skile 75\75 i expić do woli.Taka jest moja rada.Sam tak zrobilem.Chociaż knightem nie chce mi się juz grać Teraz gram sorcem.
01-12-2006 03:40 " .................................................. . ot i klasyczny przypadek zanudzenia sie kinem - a bylo tyle trenic?? Czyz nie bylo by przyjemniej poporstu expic?? O ile to nie bardziej absorbujace od trejna to przynajmniej przynoszace o wiele wieksze profity! Jejku kiedy wy wreszcie zrozumiecie , ze skile XX na YY lvlu to fikcja i sztucznie wymyslona granica przez kino-znawcow teoretykow i niedosc ze nie majajaca zazwyczja nic wspolnego z rzeczywistoscia , to jeszcze poprostu glupia ________________________________ sat:"crypty nie sa dla najtow. no chyba ze sie ma wysokie skile. ja przy skilu 76/75 walac z dragon lance dostaje od niego od 60 do 400 punktow damage. ( mam 48 level ). siedzac na scarabach nie uzywam uhow, w najgorszym razie uhne sie raz, jak mam circa 3k kasy ze scarabow. nie licze juz tych 180-190 meatow ktore przyniose. ze skilem 60/60 nie da sie czegos takiego osiagnac." .................................................. . -(shamblery) a kto powiedzial ze sa dla kina?? -scaraby - monotonia, expo srednie , zysk fatalny , expic mozna spookjnie na zero od ok 60-65 att skil z rozsadnym eq (lej uhy, jedz na manasach) edit-literowki Ostatnio edytowany przez TriMack - 04-12-2006 o 15:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
Użytkownik Forum
|
![]() heh. mana regeneruje mi sie wystarczajaco szybko, zeby jechac na exurach. mam awaryjnie life ringa w pogotowiu i ogolnie zchodzi mi ponizej minuty na kazda godzine expienia na scarabach ( jesli wogole musze uzywac ). pokaz mi na czym expienie nie jest monotonne przez dluzsza mete? po co expic na zero przy skilu 60-65 skoro moge z zyskiem i szybciej przy skilu 76? dobijam teraz do 50 leva i ide trenic do tych 85/85. potem dobijam do 60 leva i ide skilowac do 90/90. a potem to juz tylko exp. mam gdzies, ze inni, ktorzy tylko expia beda mieli level 90. mi zalezy na tym, zeby wziasc 10 bp uhow i isc na pol dnia na jakiegos hunta i zarobic cos konkretnego, a nie isc na 3-4 godziny z taka sama iloscia run.
Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
poza tym sprecyzuj jaki okres w twoim przypadku oznacza 'pol dnia', bo jesli 6-8 godzin to warto sie zastanowic czy oplaca sie trenowac 15-20 razy dluzej po to zeby koszty nieco spadly.
![]() |