Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.
Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 06-02-2007, 17:11   #1
nudny_ziomek
Guest

Smutny Słabe ciosy rycerza w dragon lordy

Obejrzałem dzisiaj ten oto filmik:
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/18207

Po jego obejrzeniu sam już nie wiem co dalej robić. Koleś sie natrenował aż do 107 sworda (kalkulator pokazuje ze trwalo to az 3163 godzin...) i kupil/zdobył avengera a jak sie potem okazalo jego hity sa zalosne. Obliczyłem średnią ze wszystkich ciosów jakie zadał w dragon lordy (zabił ich 5) i wyszło że wynosi tylko 73 hp w przybliżeniu. Dlaczego knight uderza aż tak słabo?????? Czy to było spowodowane tym że może atakował na balanced albo full defie???? Plx pocieszcie mnie bo juz sam nie wiem co robic. Gram knightem bo mi kolega doradzil tą profesję ale z tego co widzę i słyszę naokoło to knight zadaje gówniane ciosy. No i jeszcze te komentarze autora filmu: mowił cały czas tylko o tym jaki to knight jest slaby i ze nie ma sensu nim grac w obecnych czasach. Gosciu ma 130 lvl to chyba ma racje, nie wiem ale ktos z takim lvlem chyba sie zna na grze? Prosze poradzcie mi co mam zrobic czy zmienic profesje na sorca bo jak mam walic średnio po 70 na 130 lvlu to ja nie chce

Ostatnio edytowany przez nudny_ziomek - 06-02-2007 o 17:18.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-02-2007, 17:21   #2
Kurczakos
Użytkownik Forum

Kurczakos's Avatar

Data dołączenia: 14 07 2006

Domyślny

N/C dziesiec snaguf
Kurczakos jest offline  
stary 06-02-2007, 17:21   #3
Eternix
Użytkownik Forum

Eternix's Avatar

Data dołączenia: 16 11 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom mag.: 5
Domyślny

dragon lord ma dużą obronę i dlatego
knight jest gówniany włąśnie dlatego że słabo wali

szacunek dla gościa

Eternix jest offline  
stary 06-02-2007, 17:25   #4
Celoz
Zbanowany

Celoz's Avatar

Data dołączenia: 24 12 2005

Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
Celoz ma numer GG 2451090 Celoz ma login Tlenu Celoz@o2.pl
Domyślny

Who cares?
Celoz jest offline  
stary 06-02-2007, 17:40   #5
Snorri
Użytkownik forum

Snorri's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2007

Profesja: Knight
Poziom: 17
Skille: 63/62
Poziom mag.: 3
Domyślny

Mógł mieć pecha po prostu xD Pewien 120 knight z celesty z Sova hitnął Motyla za 1 ;D Mogł sobie axe/sword ringa założyć
Snorri jest offline  
stary 06-02-2007, 17:40   #6
Promel
Guest

Domyślny

widzac po twojej wypowiedzi jestes poczatkujacym graczem. Sorc/druid sa postaciami ktorymi bez PACCa nie idzie grac(vis/mort/flam). Knight ma slabe hity lecz posiada duza ilosc hp i obrone, ponoc w wakacje ma byc update i maja zbalansowac profesje . moja pierwsza postacia byl knight(bylo to pare lat temu i postacie magiczne az tak nie odbiegaly knightowi) i gralo mi sie dobrze , lecz bylem newbie i nie denerwowalo mnie wbijanie malo expa i slabe hity bo nie gralem jeszcze sorcem. knight ma wiele - lecz sa tez + tez postaci , a co do hitow to mam nadzieje ze w wakacyjnym update cos z nimi zrobia i knight juz nie bedzie slabsza profesja

stary 06-02-2007, 17:44   #7
Eternix
Użytkownik Forum

Eternix's Avatar

Data dołączenia: 16 11 2006

Świat: Secura
Poziom mag.: 5
Domyślny

jak beda wyrownac profesje to predzej komus zabiora niz dadza

szacunek dla gościa

Eternix jest offline  
stary 06-02-2007, 17:49   #8
Snorri
Użytkownik forum

Snorri's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Promel Pokaż post
widzac po twojej wypowiedzi jestes poczatkujacym graczem.

Gram już 2 lata w tibie, ale jakoś nie moge sobie znaleźć odpowiedniej profesji...
Snorri jest offline  
stary 06-02-2007, 18:45   #9
nudny_ziomek
Guest

Domyślny

To jest w ogole sens grac knightem skoro tak wolno będę zabijał potwory???

stary 06-02-2007, 18:52   #10
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Poziom: 60
Domyślny

Nie, nie ma. Graj sorcem i exp sobie na swoich pobratymcach, trollach.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline  
stary 06-02-2007, 19:01   #11
d4rqu
Zbanowany

Data dołączenia: 28 11 2006

Domyślny

Ponury i Vill to ostatni obrońcy knighta na tym forum:-) Kiedy się pogodzicie z tym, że knight underpower?
d4rqu jest offline  
stary 06-02-2007, 19:07   #12
The Shodow
Użytkownik Forum

The Shodow's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Snorri Pokaż post
Gram już 2 lata w tibie, ale jakoś nie moge sobie znaleźć odpowiedniej profesji...
Ja tez nie.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Celoz
Who cares?
Same.

Cytuj:
"muj kolega jest knajtem i wali z aksa a ja jestem druidem i wale z ruszczki"
Mi sie wydaje ze nawet przecietny druid/sorc bierze wiecej hp z vis/flam/mort + wand niz knight z mele i paladyn z kuszy.

Niestety, patrz na profil
The Shodow jest offline  
stary 06-02-2007, 19:09   #13
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dargu Pokaż post
Ponury i Vill to ostatni obrońcy knighta na tym forum:-) Kiedy się pogodzicie z tym, że knight underpower?
Ojeju. Knajt jezd słapszy od sorka. Hyba sie powjesze Cały muj światopoglont rónoł w jednej segundzie. Dzienki za óśfiadomjenie mi rze knajt jest underpałer (żebyś Ty dzieciaczku chociaż potrafił angielski w takim stopniu, żeby ten underpower odmienić na underpowered...).

Btw., naucz się może pisać ksywy, dargu :/
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline  
stary 06-02-2007, 19:15   #14
d4rqu
Zbanowany

Data dołączenia: 28 11 2006

Domyślny

0 i O tak samo wygląda. Nie miej pretensji, że pomyliłem. A czemu mam odmieniać na underpowered? Śmiesznie wygląda jak ktoś kto robi byka w co drugim zdaniu poucza drugiego jak ma pisać

Ostatnio edytowany przez d4rqu - 06-02-2007 o 19:19.
d4rqu jest offline  
stary 06-02-2007, 19:20   #15
Kasztaniaczek
Zbanowany

Kasztaniaczek's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Łodź

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 65
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez d4rqu Pokaż post
0 i O tak samo wygląda. Nie miej pretensji, że pomyliłem. A czemu mam odmieniać na underpowered? Śmiesznie wygląda jak ktoś kto robi byka w co drugim zdaniu poucza drugiego jak ma pisać
Bo tak jest poprawniej ;s??
Kasztaniaczek jest offline  
stary 06-02-2007, 19:25   #16
SuperKnight
Użytkownik Forum

SuperKnight's Avatar

Data dołączenia: 16 01 2007
Lokacja: Ankrahmun

Imię: t
SuperKnight ma numer GG 0700880
Domyślny

Knightem jak sie umie grać to można pokazać klase ;] Mam nadzieję że w letnim update dodadzą coś knightowi , wkońcu na to zasługuje ;]
SuperKnight jest offline  
stary 06-02-2007, 19:26   #17
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez d4rqu Pokaż post
Śmiesznie wygląda jak ktoś kto robi byka w co drugim zdaniu poucza drugiego jak ma pisać
Uznam, że jednak nie jesteś debilem i po prostu nie zrozumiałeś mojego jakże subtelnego żartu. Następnym razem jednak mogę nie być aż tak miły.

Btw., wyłączając te prowokacyjne posty z udawanymi błędami, znajdź mi te błędy "w co drugim zdaniu". Ergo - udowodnij albo przeproś.

Edit: jak chcesz, możesz poprosić swojego genialnego kolegę o wyliczenie średniej arytmetycznej błędów na zdania. Pewno i tak będe gorszy od sorca, ale warto spróbować.

Ostatnio edytowany przez P0nury - 06-02-2007 o 19:34.
P0nury jest offline  
stary 06-02-2007, 19:33   #18
Barbatos
Guest

Domyślny

Niedorozwiniety jestes ?? Czlowkieu nigdy nie wbijesz 107 skila oraz 130 lvl jestes noob kotry zadna inna profesja nie potrafilby grac dlatego ci doradzil najta a kumpel pewno jest sorkiem i wali z ruszczki lol

stary 06-02-2007, 19:43   #19
Snorri
Użytkownik forum

Snorri's Avatar

Domyślny

Sorkowie i Druci są może lepsi od knightów ale do większych huntów potrzeba blokera i wtedy wlasnie KNIGHT jest górą. w następnym update powinni zrobić cos takiego jak HIT GWARANTOWANY. Bylby on inny dla każdej broni. hit taki powinien rosnac wraz ze skillem np skill 70 - 35 hit ( 1/2 hita na skill) co wy na to?
Snorri jest offline  
stary 06-02-2007, 19:46   #20
SuperKnight
Użytkownik Forum

SuperKnight's Avatar

Data dołączenia: 16 01 2007
Lokacja: Ankrahmun

Imię: t
SuperKnight ma numer GG 0700880
Domyślny

Nudny ziomek
Ty nie oglądaj filmików tylko graj ;] Raz sam oglądałem filmik jak 27MS rozłozył 68EK w niecale 10 sec. ;] odechcialo mi sie wtedy grac knightem.. A jak ostanio zaczol mnie lac 47MS z 2 FE to puzniej mnie prosił zebym mu oddal all co zniego wypadło ;]
SuperKnight jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania