Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.
Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 10-11-2007, 08:58   #21
Paczus0
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 01 2006

Imię: WjeslaF
Profesja: Elite Knight
Świat: Guardia
Poziom: 125
Skille: 90/85
Poziom mag.: 8
Domyślny

Soulmanie !!!!!!!

Tutor Board Guidelines
Please note that this board is "for your eyes only" and that discussions on this board should stay on this board. Furthermore, to keep this board as tidy as possible, please follow the basic guidelines as stated below at all times. Please note that you might risk losing your position as a tutor if you spam this board with unnecessary threads or disclose private information publicly. Thank you for your help.

Źródło? Tutor board guidelines w Private-Tutor main board
Paczus0 jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-11-2007, 10:43   #22
Aknee
Użytkownik Forum

Aknee's Avatar

Data dołączenia: 16 09 2005
Lokacja: Zgierz

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Domyślny

Cytuj:
Moim zdaniem przywileje typu udział w test serwerach itp powinni mieć tylko Senior Tutorzy których powinna obowiązywać ścisła tajemnica.
Może wtedy Tibia okazała by się lepszą grą bez spoilerów do questów itp które pojawiają się jeszcze przed updatem.

Gościu jeżeli przeszkadzają ci spoilery informacje o test servie i update to po co do nich zaglądasz?

Z pewnością znajda się ludzie którzy chcą wiedzieć co sie dzieje dookoła nich, założenie tego tematu było bardzo dobrym posunięciem, gdyby kumpel nie podsuną mi linku do tego tematu z pewnością podobnie jak koleżanka Slythia przegapił bym poniedziałkowy zapis.

BTW

Według mnie dobrym posunięciem było by otworzyć pod forum tylko dla tutorów na naszym forum, abyśmy mogli tam wymieniać się sugestiami. Ułatwiło by nam to komunikacje, dostęp do forum dawał by moderator który sprawdzał by czy dany użytkownik naprawdę jest tutorem. Albo otworzyć nową grupę publiczna na forum dla tutorów, w ten sposób użytkownicy mogli by nas bez problemu odróżnić od innych userów.
Co o tym sadzicie?
•2006-2008 [Eternia]
•2006-2008 Senior tutor
•2010- [Harmonia]

Ostatnio edytowany przez Aknee - 10-11-2007 o 10:54.
Aknee jest offline  
stary 10-11-2007, 10:53   #23
Monte
Użytkownik Forum

Monte's Avatar

Data dołączenia: 13 06 2004
Lokacja: Nowhere

Monte ma numer GG 4447617
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Oiolosse Pokaż post
Według mnie dobrym posunięciem było by otworzyć pod forum tylko dla tutorów na naszym forum, abyśmy mogli tam wymieniać się sugestiami. Ułatwiło by nam to komunikacje, dostęp do forum dawał by moderator który sprawdzał by czy dany użytkownik naprawdę jest tutorem. Co o tym sadzicie?
To sobie załóżcie zamknięte forum na jakimś serwerze. Taki problem?

Playing in memory of MMoH and MMoG. Miss you!
Monte jest offline  
stary 10-11-2007, 10:57   #24
Aknee
Użytkownik Forum

Aknee's Avatar

Data dołączenia: 16 09 2005
Lokacja: Zgierz

Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Domyślny

uważam że tu było by nam wygodniej, a mógł bym sie podjąć przeprowadzenia selekcji userow na to pod forum i zająć sie prowadzeniem go
•2006-2008 [Eternia]
•2006-2008 Senior tutor
•2010- [Harmonia]

Ostatnio edytowany przez Aknee - 10-11-2007 o 10:59.
Aknee jest offline  
stary 10-11-2007, 12:32   #25
Sebo348
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 03 2007
Lokacja: Elbląg

Świat: Amera
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez krzysheak Pokaż post
po 1. nawet od Senior Tutorow by to wycieklo.
po 2. watpie by Senior Tutorzy powiedzmy w 100 osob online idealnie wywarzyliby balans profesji
po 3. po co ktos mialby wiedziec o ts jak i tak w tym nie bedzie uczestniczyl? Z punktu widzenia szarego gracza taka informacja bylaby zbedna szczegolnie na tibia.com
po 4. co do questow... jak zwykle beda one rzeczywiscie fajne tylko w ciagu 2 tygow od up'a potem wszyscy beda je znali na wylot
Obecnie jest około 450 Senior Tutorów a nie 100.

Ktoś wcześniej oskarżył kogoś o pisanie testu na tutora z gotowca ...
Jestem pewien, że gdyby nawet takie coś miało miejsce to to kolega już dawno straciłby swoje stanowisko. System sprawdzania poprawności i aktywności tutorów jest bardzo dobry.
Według mnie temat ten nie powinien się tu zneleźć. Jeżeli byłaby taka potrzeba aby poinformować graczy bez pozycji o test serverze dla tutorów z pewnością by to zrobili. Dopisanie informacji jak długo terminowi tutorzy zostaną dopuszczenie do test servera to już totalna porażka w moich oczach. To nie powinno wyjść na jaw.
Ale i tak każdy będzie miał swoje zdanie.

Pozdrawiam,
Sebastian.
Sebo348 jest offline  
stary 10-11-2007, 14:07   #26
Soulmann
Zbanowany

Data dołączenia: 27 12 2006

Imię: Soulmann
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Paczus0 Pokaż post
Soulmanie !!!!!!!

Tutor Board Guidelines
Please note that this board is "for your eyes only" and that discussions on this board should stay on this board. Furthermore, to keep this board as tidy as possible, please follow the basic guidelines as stated below at all times. Please note that you might risk losing your position as a tutor if you spam this board with unnecessary threads or disclose private information publicly. Thank you for your help.

Źródło? Tutor board guidelines w Private-Tutor main board
Paczusiu !!!!!!!

W zasadzie z tego co wkleiłeś ważne jest tylko pierwsze zdanie, gdyż reszta [tak, również fragment mówiący o możliwości stracenia stanowiska] dotyczy spamowania tutor-boards i nieprzestrzegania tam podstawowych zasad pisania, więc nie wiem po cóż się tym z nami 'dzielisz'.

A teraz odnośnie tego pierwszego zdania:

Cytuj:
Please note that this board is "for your eyes only" and that discussions on this board should stay on this board
Jeśli masz problemy z angielskim (to nie oskarżenie, jedynie przypuszczenie, jakżeby tutor mógł mieć problemy z angielskim, prawda? ) to Ci pomogę: should - powinien. Znam ten punkt doskonale i gdyby było tam napisane have to - wtedy nie tworzyłbym tematów takich jak ten (mimo, że zarówno ja jak i większość użytkowników tego forum [tych używających mózgu] zdajemy sobię sprawę, że takie fakty nigdy nie są trzymane w tajemnicy, bo rozmawia się o nich m.in w grze), niemniej 'should' nie oznacza konieczności, tak jak byłoby to w wypadku have to.

Lekcja angielskiego zakończona, polecam się na przyszłość.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sebo348 Pokaż post
(...)
Jestem pewien, że gdyby nawet takie coś miało miejsce to to kolega już dawno straciłby swoje stanowisko. System sprawdzania poprawności i aktywności tutorów jest bardzo dobry(...)
B-u-l-l-s-h-i-t. Jestem tutorem dość długo (od jakiegoś czasu nawet senior tutorem) i z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że ok. 60-70% ludzi z tą pozycją korzystała z gotowców, bo nie zna angielskiego/podstaw tibii/nie ma mózgu/zdała tylko, aby mieć pomarańczową czcionkę/dostęp na TS. Dodam tylko, że to widać, bardzo dobrze widać po tym jak ktoś odpowiada innym graczom (albo i nie odpowiada, bo dość często są sytuacje typu "Hi, hi, i have a question, shoot, how can i send parcel, <cisza>".

Wychodzi nam z tego lekki offtopic, ale nie mogłem zostawić Twojej wypowiedzi bez komentarza, bo są to czyste brednie. Nie ma ŻADNEGO systemu sprawdzania tutorów, nikt z CIP nie przejmuje się tzw. 'kontrolą jakości', jak ktoś uzyska ten status to ciężko go jego pozbawić (niemniej czasem się to udaje, mi jak dotąd czterokrotnie ).
Soulmann jest offline  
stary 10-11-2007, 14:17   #27
krzysheak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 09 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 2

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Guildless
Świat: Xerena
Poziom: 140
Skille: 96/70
Poziom mag.: 21
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sebo348 Pokaż post
Obecnie jest około 450 Senior Tutorów a nie 100.

Jestem pewien, że gdyby nawet takie coś miało miejsce to to kolega już dawno straciłby swoje stanowisko. System sprawdzania poprawności i aktywności tutorów jest bardzo dobry.
Według mnie temat ten nie powinien się tu zneleźć. Jeżeli byłaby taka potrzeba aby poinformować graczy bez pozycji o test serverze dla tutorów z pewnością by to zrobili. Dopisanie informacji jak długo terminowi tutorzy zostaną dopuszczenie do test servera to już totalna porażka w moich oczach. To nie powinno wyjść na jaw.
Ale i tak każdy będzie miał swoje zdanie.

Pozdrawiam,
Sebastian.
Pisalem o senior tutorach ONLINE, nie ogolnie o senior tutorach, ktorych jest duzo wiecej niz 450 (na samej antice, novie, amerze lunarze moze byc tylu, nie wiem nie liczylem xD)
krzysheak jest offline  
stary 10-11-2007, 15:42   #28
Hu'Hu
Użytkownik Forum

Hu'Hu's Avatar

Data dołączenia: 20 04 2007
Lokacja: Kielce

Stan: Na Emeryturze
Świat: Candia
Domyślny

@Oiollose
Twoja propozycja jest bardzo ciekawa.
Jeśli jednak chodzi o spoilery, oczywiście nie da się tego uniknąć ale cieszyłbym się żeby te spoliery ukazywały by się dopiero po dłuższym czasie.
Soulmann ma racje twierdząc że znaczna część tutorów to ludzie z "przypadku" , co nie którzy maja strasznie ubogi angielski albo wcale go nie znają.
Dalej podtrzymuje że Senior Tutorzy powinni mieć większe możliwości i prawa niż kupiony "tutor" .
Gdyby nie przecieki z tsów i to może do tej pory POI quest byłby nie zrobiony.
Ale to moje zdanie.
Hu'Hu jest offline  
stary 10-11-2007, 16:34   #29
Sebo348
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 03 2007
Lokacja: Elbląg

Świat: Amera
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez krzysheak Pokaż post
Pisalem o senior tutorach ONLINE, nie ogolnie o senior tutorach, ktorych jest duzo wiecej niz 450 (na samej antice, novie, amerze lunarze moze byc tylu, nie wiem nie liczylem xD)
A skąd ty wziełeś takie dane?
Przestań zmyślać bo ci to zbytnio nie wychodzi.

Cytuj:
(niemniej czasem się to udaje, mi jak dotąd czterokrotnie ).
Czyli jednak działa

Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.
Sebastian
Sebo348 jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania