![]() |
#581 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2005
Lokacja: Wodzisław Śląski.
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#582 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Daleko
Wpisy bloga: 1
Świat: Iridia
![]() |
![]() Więc narazie twoja linia jest tylko zsynchronizowana, ale szybkość nie jest przypisana jeszcze do loginu @neostrady
![]() |
#583 |
Kapłan Preclanski
|
![]() ![]() To się dzieje po zalogowaniu (a właściwie wpisaniu passów i kliknięciu enter) do tibii. Kolejne okienka wyrastają tak długo, aż nie wyłączę "services32" przez Menedżer zadań. Tak, reinstalowałem tibie. Wie ktoś co można jeszcze zrobić?
![]() |
![]() |
#584 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2005
Lokacja: Wodzisław Śląski.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2007
Lokacja: Kraków
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ciosq Shanna
Świat: Nerana
Poziom: 68
Skille: 0/0
Poziom mag.: 53
![]() |
![]() @Michoss
Może spróbuj usunąć services32 z autostartu? Albo z loga HiJacka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#586 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Daleko
Świat: Iridia
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#587 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
|
![]() moze ktos powiedziec jak odblokowac firewalle? bo caly czas jak chesz sie do tibi zalogowac to pisze mi ze ip block na 30 min
|
![]() |
![]() |
![]() |
#588 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A mi nikt nie umie pomóc? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#589 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
napisalem ze jest to ciagly ip block i pisze ze 30 min. tzn ze nawet jak minie 30 min to nadal pisze to samo ;p mam win vista to mzoe przez to? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#590 |
Użytkownik Forum
|
![]() a teraz jak sie juz udalo mi wejsc na konto to jak wybieram psotac to jak bylem juz 1 w kolejce znowu wyskoczylo ip blocked;/ 2 razy sei tak zdazylo
P.S sry za double ale pomoze ktos;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#591 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2007
|
![]() @XgLoL
Miałem podobny problem z polskimi znakami (otwierały się programy zamiast polskich znaków), ponieważ jestem posiadaczem kart graficznej radeon x800 Series (ATI). Długo nie mogłem poradzić sobie z tym problemem, aż pewnego dnia zniknął. Jak? Postanowiłem wyczyścić kompa ze wszelkiego syfu (czyt. zrobić porządek). Powywalałem nie potrzebne gry, programy, których nie używałem, przeskanowałem dysk Ad-Aware i NOD32, na koniec wrzuciłem logi z HijackThis na tą stronę > http://www.hijackthis.de/ Następnie pousuwałem wszystkie podejrzane pliki tak, że zostały mi same odznaczone "ptaszkami" i... Akurat zakładałem temat na jakimś forum komputerowym, chcąc opisać mój problem, gdy zauważyłem, że po tych czynnościach mój problem minął i nie powrócił. Spróbuj może coś pomoże. @Okosmoka Istnieje możliwość, że ktoś zna twój numer account i próbuje zgadnąć passy, co powoduje zablokowanie IP co chwile. Mój problem: Zakładałem tematy, pytałem na różnych forach... Ostatnio jeden z szanownych panów modków poradził mi jedną rzecz, po której wykonaniu problem zniknął ale powrócił. Podczas grania w Tibie po jakimś czasie komputer się zawiesza tak, że nie mogę ruszyć myszką. Czasem się restartuje. Stosując się do porad innych ustawiłem priorytet na minimalny, koligację na 1 CPU, 20 klatek, DirectX5. Te czynności pozwoliły mi tylko na dłuższą grę, lecz po jakimś czasie (czasem jest to godzina czasem 4 godziny) komputer się zawiesza. Na ustawieniach w/w użycie procesora wynosi ok. 35%, ustawiając maksymalną ilość klatek, DirectX9, koligację na 2 CPU i priorytet na normalny, już po kilku minutach grania komputer zawiesza się. Użycie procesora podczas takich ustawień to ok. 60%. Wielu ludzi mówiło, że może to być jedynie problem zasilacza, który i tak mam zamiar w środę wymieniać (niestety nie wiem jaki mam aktualnie, z powodu plomby nie mogę sprawdzić, w papierach nie jest to podane). I tu mam do was pytanie: Czy jest możliwe, aby była to wina czegoś innego? Jeśli tak, jak można to naprawić? Jak już będę zmieniał zasilacz, to na jaki? Mój sprzęt: Intel Core 2 Duo 2CPU 1.86 radeon x800 Series 1 GB RAM (5 wiatraczków. Kolega mówił, że zbyt duża ich ilość może źle wpływać na wydajność zasilacza) Ostatnio edytowany przez ectoplasma - 12-11-2007 o 18:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#593 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Brzezie
Imię: Miki Montana
Profesja: Elite Knight
Gildia: Jest
Świat: Honera
Poziom: 82
Skille: 80/73
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Mój problem:
Chciałem zrobić formata lecz klawiatura która działa na USB "nie działa" przy włączaniu systemu - wtedy kiedy ma się rozruszać cd i pisze "dowolny klawisz spowoduje rozruch płyty" . A Ja niestety nie mogę żadnego klawisza wcisnąć bo to nic nie daje. Na dodatek starej klawiatury mi nie czyta(nie wiem czemu) . Ps Klawiatura na USB jest z firmy "Tracer". Pomóżcie ....
~Counter Strike 1.6~ IP:77.79.210.73:27199 Hasło:klan Nie toleruje Noobow z Honery .... Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#594 |
Użytkownik Forum
|
![]() Spróbuj podłączyć klawiaturę pod inne gniazdo USB (mi kiedyś jedno nie działało), jeśli nie pomoże, a nikt inny nie wymyśli czegoś mądrzejszego możesz zanieść dysk do któregoś z kumpli, włożyć do jego sprzętu i tam sformatować.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#595 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() formata zrobiłem ale znowu mam inny problem:
.zainstalowałem wszysko co potrzeba i w Tibii działało mi normalnie "Direct X9" . Teraz po tym jak zainstalowałem sterowniki do graficznej , na tibi nie pokazuje mi się okienko z "Direct X9" tylko z OPENGL i Direct X5 na których zwalnia i grafika jest słaba. Zainstalowałem directa z dobreprogramy.pl i dalej nic . Co mam zrobic? Ps. Gry też mi nie idą bo pisze ze brak directa 3D.
~Counter Strike 1.6~ IP:77.79.210.73:27199 Hasło:klan Nie toleruje Noobow z Honery .... Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#596 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#597 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Radeon - 128 MB Grafy(nie pamiętam czy 9200 czy 9600)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Donas
Wracając do mojego problemu... Po zawieszeniu się komputera, wyłącza mi się monitor (znika obraz), tylko czasami się restartuje. Myślisz, że może być to spowodowane przegrzewaniem się karty graficznej? Jeśli tak, to czy można jakoś zmniejszyć jej moc, tak aby mniej się grzała? Podobno Radeony z serii x800 mają strasznie słabe chłodzenie. edit: Komputer był dzisiaj u informatyka, ten stwierdził, że zasilacz jest w porządku i to grafa nawalała. Teraz mam GeForce 8600 GTSi wszystko chodzi (jak narazie ![]() Pozdrawiam Ostatnio edytowany przez ectoplasma - 14-11-2007 o 21:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#600 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 10 2007
Lokacja: Slask
Imię: Genoris
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Gazenbelger
Świat: Nerana
Poziom: 135
Skille: 95/65
Poziom mag.: 22
|
![]() czesc, znowu mam problem ;p
do tej pory zawsze mialem kompa z grafika na agp, teraz zamowilem nowego z pci-e. wszystko fajnie zamontowalem no i zonk ;o monitor nie wyswietla obrazu. wedlug sprzedawcow wszystko jest sprawne. to moze ja cos powalilem i do tego pci-e trzeba cos ejszcze zrobic zeby zaczelo wyswietlac obraz? konf to: amd athlon 64 3k+ s 939 jakas plyta abita na 939, z pci-e ofc gf 7300gt galaxy, z chlodzeniem zalmana 512mb ram good ram i o co tutaj moze chodzic? |
![]() |
![]() |