|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 01 2008
|
![]() Czesc !
Mam na imie Kamil mam 17 lat,nauka nigdy niebyla moja mocna strona dlatego postanowilem zaprzestac powaznej nauki i isc na okreslony zawod. Konczac gim. nieposzedlem do liceum tak jak wszyscy przyjaciele ale wybralem szkole budowlana w kierunku monter instalacji sanitarnej, czego bardzo,a le to bardzo zaluje. Ostatnio zaczalem bardzo powaznie myslec o mojej przyszlosc i dochodze do wniosku, ze nic mnie nieczeka skoncze jako robal za 1000-1500zl miesiecznie, mam aspiracje uczyc sie dalej i napewno bede robil studia, ale mysle na powaznie czy niezaniechac nauki i poprostu od nowego roku isc do zwyklegoliceum. Niechce cale zycie kopac dolow itp. chce cos miec w zyciu i gdzies zajsc.Koledzy w liceum maja w klasie kolezanki, przyjaciolki,a ja co ? ani 1 dziewczyny w klasie zatem jaka bedzie moja przyszlosc niebed emial zony?Przeciez na studiach budowlanych niema dziewczyn ;/ Bardzo mi z tym zle czuje sie samotny i, ze stracilem cale zycie dokonalem zlego wyboru szkoly!! Mysle sobie, ze moze w przyszlosci aby lepiej zarabiac otworzyc jakas firme ale kompletnie sie na tym nieznamm,a moze jakis sklep? niewiem Gdy skoncze obecna szkole jaki moge obrac kierunek tez sie na tym nieznam ![]() /Samotnik |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Michail Fradkow
Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Gildia: Death Assassins
|
![]() Wybrales bardzo dobrze, znajdziesz najlepiej platna robote w Irlandii, okolo 15-25e na godzine. Dziewczyne nie koniecznie musisz spotkac w szkole, moze byc to przeciez dyskoteka, podworko, trza sie tylko rozejrzec :-). A co do emigracji.. nawet nie bedziesz musial wyjezdzac, tu w Polsce zaczyna brakowac fachowcow, dlatego Ci zarabiaja co raz to wiecej.
![]() |
#3 |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() Hej jestem Lukasz i mam 18 lat , moje pytanie do ciebie brzmi czy zone to kazdy znajduje w klasie ,szkole ^.-
btw. pierdol zycie , idz sie powiesic
![]() |
#5 |
Rybzor to moja dzifka
|
![]() Po technikum budowlanym i kazdym innym po za dyplomem technika tlumaczonym na jezyk angielski ma sie rowniez mature. Jest to najlepszy mozliwy aktualnie wybor, poniewaz po liceum nie ma sie niczego, po za matura. Dodatkowo ukonczenie technikum w danym kierunku ulatwia dostanie sie na studia o poodbnym i gwarantuje, ze przynajmniej przez pierwszy rok nie masz za duzo nauki. Dziewczyne czy zone znajdziesz w ciagu zycia czy to na studiach czy to przez przypadek na ulicy.
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Mnóstwo ich leży, uważaj, coby się nie potknąć ; )
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 01 2008
|
![]() Niby dobrze, ale ludzie po liceum moga obrac dowolny kierunek studiow,a ja co? musze byc hydraulikem.Narazie robie zawodowke ale slyszalem, ze w technikum niemusze isc koniecznie na hydraulika tylko moge wybrac moj typ np. architekt czy cos niewiem czy to prawda orientuje sie ktos w tym?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wiesz, mój znajomy ma 22 lata, po ukończeniu liceum czy tam technikum poszedł pracować na budowę... I co? Zarabia 3000zł miesięcznie prawie i ma pannę. ;] Dla porównania student w tym samym wieku nie dostanie pracy, bo nie ma żadnego doświadczenia, a w technikum masz praktyki etc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2006
Lokacja: dabiljuarsi
Imię: Szczy kawka z dżewa
Gildia: Zryw Ubocze
|
![]() Jeśli zdasz dobrze maturę to możesz iść na każdy kierunek studiów, jaki tylko sobie wybierzesz. Inna sprawa jest taka, że na niektóre ciężko się dostać. Skończ tą zawke, skończ technikum, zdaj maturę. Będziesz miał otwartą drogę i wiele możliwości + nie najgorszy zawód w razie czego. I nie marudź już tak
![]()
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2005
![]() |
![]() I w ogole marna ta propaganda. Jakies nowe konto Oksego?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2007
Lokacja: W-wa
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Unknown...
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Nie potrzebuje
Świat: Galana
Poziom: 7x
Skille: 86
Poziom mag.: 17
|
![]() @up
watpie ;X. co do tematu , chyba nie jest az tak zle ?
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
|
![]() JA tam jestem w lo i zaluje ze nie poszedlem do technikum : P
Coz trza sie bedzie meczyc(?;p) na studiach. @edit Tak sie sklada ze na studia mam zamiar wybrac sie na politechnike wroclawska na budownictwo, mysliscie ze to dobry pomysl? Jak ktos chce moze podac kilka argumentów bo wciaz sie waham i na pewno to pomoze podjac mi ostateczna decyzje ;p (wiem ze pozno sie decyduje) Ostatnio edytowany przez Exodus - 04-01-2008 o 18:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Eudezet
![]() |
![]() @topic
Moim skromnym zdaniem dokonałeś jednego z lepszych wyborów; jednak jak sam wcześniej napisałeś nauka nigdy nie szła Ci zbyt dobrze i mimo wszystko na studiach będziesz miał od zajebania nauki. Szczerze, ja sam wybieram się do technikum budowlanego, mimo iż nauka wcale nie idzie mi tak źle. Poprostu dobry fachowiec czy nawet budowlaniec to zawody bardzo przyszłościowe, coraz lepiej płatne zarówno za granicą jak i w Polsce. Nie masz czym się przejmować, osobiście popieram Twój wybór. Jeżeli z nim wiąże się też pewne zamiłowanie oraz najzwyczajniejsza chęć, to powinieneś dać radę. Życzę powodzenia. @down. thread starter powiedział że nie chce być budowlańcem - ''robolem'', dlatego to wyróżniłem.
signed. ![]() Ostatnio edytowany przez Snopeczek - 04-01-2008 o 19:29. Powód: elo |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
|
![]() @up: a budowlaniec to nie fachowiec ?
Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2006
Profesja: Paladin
Świat: Astera
Poziom: 50
Skille: 75/35
Poziom mag.: 14
|
![]() jako student polibudy mogę ci powiedzieć,że budownictwo to jeden z lepszych kierunków,więc nie rezygnuj z nauki,do matury masz jeszcze 2-3 lata,spokojnie się przygotujesz,nie musisz być hydraulikiem,a twoje praktyki z technikum na studiach sie przydadza,bo już masz jakies ogólne pojecie a nie ci co są po liceum i się męczą(w tym ja
![]() tak jak mówili wcześniej dziewczyne znaleźć w szkole to fart raczej, można ją spotkać wszędzie... a i po budownictwie można zostać bodajże jakimś kierownikiem budowy który czesze niezłą kase, a poza odpowiedzialnością nie ma wiele do roboty ![]()
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
|
![]() Cytuj:
uu przegladam progi punktowe, nieciekawe to wyglada. Widocznie mialem nieaktualne informacje heh;p http://www.studiuj.pwr.wroc.pl/15986.xml jakby ktoś chciał przejrzeć Ostatnio edytowany przez Exodus - 04-01-2008 o 22:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() Na polibudzie wszystkie kierunki mają dużo matmy, tylko na architekturze jest trochę mniej.
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() Na budownictwie właśnie musisz bardzo dobrze umieć matematykę, a do tego jeszcze fizykę, ale już nie tak dobrze jak matmę. Studia są baaardzooo ciężkie. Do teraz pamiętam brata, jak zarywał noce nad projektami, kuł na egzaminy i w ogóle mało go było bo ciągle pracował, żeby zdawać.
|
![]() |
![]() |