| 
 | |||||||
| Notki | 
| Poradniki Poradniki napisane przez użytkowników forum. Podfora : Wasze propozycje poradników ; Poradniki archwialne; Poradniki nie związane z Tibią | 
|  | 
|  | Opcje tematu | 
|  15-07-2008, 23:55 | #1 | 
| Użytkownik Forum |  "Jak wklejać zdjęcia?" by IceniX Witam Wszystkich   Chcialbym przedstawic "Poradnik o wklejaniu screen-ow na forum tibia.pl przy pomocy Imageshack" Poradnik ten jest napisany dla "zupełnie zielonych".Chcialbym dodac, ze pisalem bez polskich znakow poniewaz czytanie takiego tekstu jest latwiejsze i nie powoduje u niektorych uzytkownikow "#&#%*" itp. Wiec zaczynajmy  1. Wchodzimy na strone http://www.imageshack.us/. Tak ta stronka wygląda:  2. Klikamy na przycisk "Przegladaj" i wybieramy obraz/grafike, ktora chcemy umiescic w internecie.Gdy juz mamy wybrany plik klikamy "Otworz" i czekamy az sie plik zaladuje.  3. Zanim dodamy plik do internetu mozemy zmienic jego rozmiar.  

4. Gdy juz wszystko gotowe klikamy na przycisk "Host it" ,ktory zmieni sie w "Uploading". Teraz pozostaje juz tylko czekac az obrazek zostanie zapisany na serwerze. 5. Gdy juz obraz sie zapisze strona przenosi Nas w takie oto tajemnicze miejsce z wieloma odnosnikami. I co dalej????  ...  Znajdujemy adres w ostatnim okienku ,czyli ten zaznaczony na obrazku  , Kopiujemy CAŁY link i "patrzymy do nastepnego punktu" 6. Wchodzimy na 'forum.tibia.pl', logujemy sie i np. chcemy wkleic swoje ssy. Gdy mamy okno odpowiedzi klikamy na kwadracik "wstaw obrazek" wklejamy poprzednio skopiowany link do okienka i naciskamy "Ok" , co nam przedstwia ponizszy obrazek   7. Tak powinien wygladac prawidlowo wklejony link do naszego obrazka   Wazne: Czasami mozemy popelnic taki blad: 
 Powinien byc wklejony pieknie obrazek:  GRATULACJE WKLEILES SWOJE PIERWSZE ZDJECIE  Dziekuje bardzo za uwage i mam nadzieje ze pomoglem niektorym forumowiczom  .Czekam na komentarze, zglaszanie poprawek i uwagi nie tylko te pozytywne  Pozdr ~IceniX | 
|   |   | 
|  | 
|  16-07-2008, 01:26 | #2 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 06 02 2007 Wpisy bloga: 4 Posty: 276 Stan: Aktywny Gracz Imię: Cookly Profesja: Royal Paladin Gildia: Ekipa Remontowa Świat: Guardia Poziom: 9x   |   Haj IceX ;-D. Pamiętasz mnie? - dobre stare czasy. Wróćmy do tematu: [*]Wychwyciłem kilka literówek. Ogólnie bardzo dobry poradnik. Napewno się przyda nowym. Pozdrawiam. 
				__________________ Znów wracam do gry. Only paladyn ;* Tropper - Zaginione Królestwo. Strzel Anylon'owi notkę . Zapraszam ! | 
|   |   | 
|  16-07-2008, 11:16 | #3 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 15 07 2008 Lokacja: Świerże Górne Posty: 16 Profesja: Rookstayer Świat: Askara Poziom: 5 Skille: 10/10 |   Co to kurde.. jest ??? Co do tematu to jest bardzo dobry dam 8/10 troche słaba oprawa graficzna nie widać co jest na zdjęciach a tak pozatym to świetnie    Ostatnio edytowany przez Ice'clear - 16-07-2008 o 11:19. | 
|   |   | 
|  16-07-2008, 11:54 | #4 | 
| Użytkownik Forum |   Dzieki, ciesze sie że sie podoba  @Ice'clear: dziwne ze u Ciebie zle widac obrazki, kazde zdjecie jest pomniejszone [chyba]przez forum i trzeba kliknac na taka ramke na gorze i powinien pokazac sie rozmiar rzeczywisty i wszystko powinno byc wszystko wyraznie (mam nadzieje) @edit: Komentujcie pls ;p Ostatnio edytowany przez IceniX - 16-07-2008 o 22:03. | 
|   |   | 
|  16-07-2008, 12:10 | #5 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 17 09 2005 Lokacja: Lublin Wiek: 32 Posty: 237 Stan: Niegrający Imię: Xeron Refel Profesja: Knight Świat: Refugia Poziom: 40 Skille: 65/65 Poziom mag.: 5 |   było to już ale i tak fajnie zrobione 9/10   
				__________________     | 
|   |   | 
|  20-07-2008, 20:05 | #7 | 
| Użytkownik Forum |   Poradnik dobry. Dzięki tobie dzieci będą mogły swoje adłense wklejać i fistfajting na rooku  | 
|   |   | 
|  20-07-2008, 20:07 | #8 | 
| Blondynka |   A nie ma już czasem takiego poradnika? Brakuje paru informacji oraz miejscami przejrzystości, tekst nie do końca ciekawie napisany, lecz nie jest źle. @down Właśnie... Bo sama chciałam wrzucić tutaj ten poradnik: http://hunted.pl/forum/showthread.php?t=1650 
				__________________ "Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu." S. J. Lec Ostatnio edytowany przez Slythia - 20-07-2008 o 20:11. | 
|   |   | 
|  20-07-2008, 20:10 | #9 | |
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 22 09 2006 Wpisy bloga: 2 Posty: 1,222 Stan: Na Emeryturze Profesja: Elite Knight Świat: Nebula |   @Slythia Nie mylisz się, podobny temat jest tutaj http://www.forum.tibia.pl/showthread...a%E6+zdj%EAcia  @Down Cytuj: 
 @Edit Dzieki xDDDDDDDDDDDDd Ostatnio edytowany przez Lotress - 20-07-2008 o 20:50. | |
|   |   | 
|  20-07-2008, 20:10 | #10 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 23 08 2005 Posty: 1,369   |   Ja tylko dodam od Siebie, że bardzo pomocny jest imageshack toolbar, który ma wiele fajowych i przydatnych funkcji. Polecam potrzebującym na co dzień wklejającym foty, zdjęcia itd, itp. @EDIT Lotress - Fajny avek ; p. | 
|   |   | 
|  21-07-2008, 09:52 | #11 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 28 09 2007 Posty: 154 Imię: Dagon Guardian Profesja: Elite Knight Gildia: Yakuza Świat: Guardia Poziom: 80+ Skille: 80+/80+ Poziom mag.: 6 |   Dobry poradnik, na pewno sie przyda wielu osobom bo polowa tego forum nie umie dodac ladnego ssa ;p Pozdrawiam 
				__________________ http://forum.tibia.pl/showthread.php...Yakuza&page=19 | 
|   |   | 
|  22-07-2008, 22:22 | #12 | 
| Użytkownik forum Data dołączenia: 22 07 2008 Posty: 5 Stan: Aktywny Gracz Imię: Darken Mag Profesja: Sorcerer Gildia: Underground Fighters Świat: Guardia Poziom: ~30 Poziom mag.: 30 |  Gzz..! Bardzo dobry poradnik, mi się bardzo przydał przy wklejaniu mojego pierwszego zdjęcia. Naprawdę GraTz!!   9/10 | 
|   |   | 
|  29-07-2008, 21:06 | #13 | 
| Użytkownik forum Data dołączenia: 29 07 2008 Lokacja: W Polsce :D Wiek: 30 Posty: 8 Stan: Aktywny Gracz Imię: Spellshare Profesja: Druid Świat: Secura Poziom: 6 Skille: 14/13   |   Bardzo dobry poradnik dla "całkowicie zielonych". Sam już korzystam z ImageShack ponad pół roku (jak ten czas szybko mija) i jest bardzo przydatny. A co do poradnika...nawet spoko daje 9/10 (    ) | 
|   |   | 
|  29-07-2008, 21:19 | #14 | 
| Użytkownik Forum |   Oczywiście w punkcie piątym możemy jeszcze wyłączyć opcję "Include details", wybrać ten pierwszy link i od razu go skopiować na forum   | 
|   |   | 
|  12-09-2008, 16:09 | #15 | 
| Użytkownik Forum |   bardzo dobry poradnik 
				__________________ Kobiety nie kłamią tylko trochę prawdę szminkują  (\_/) (O.o) (> <) To jest króliczek. Skopiuj go do swojej sygnaturki aby pomóc mu w zawładnieciu światem!!! 15:58 You lose 195 hitpoints due to an attack by a giant spider.    | 
|   |   |