Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)
Odpowiedz

Opcje tematu
stary 29-08-2008, 14:45   #301
raven
Użytkownik Forum

raven's Avatar

Data dołączenia: 09 11 2003
Lokacja: Bełchatów

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 202
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bloodwin Pokaż post
Ale ty jesteś jak widze mądrzejszy.

ano, nie poradze;d
raven jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-08-2008, 14:45   #302
Misiuuu
Użytkownik Forum

Misiuuu's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2007
Lokacja: Tarnów

Świat: Elysia/Kyra
Poziom: 85+
Domyślny

pisałem akurat do Karate, ale ta spamujecie że się nie wyrobiłem zaraz po nim

ja ogólnie, wydawało mi się to fajne do pewnego momentu:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ambaro Pokaż post
Oto poczatek histori o Nibiru i jej mieszkancach Anunnaki, planecie ktora swoja podroz ku Ziemi tym razem zakonczy w 2012 roku i tworcy ludzkosci powroca znow...

450,000 lat temu na Nibiru, odleglym sasiedzie naszego ukladu slonecznego, zycie powoli chylilo sie ku upadkowi. Porzucony przez Anu, Wladca Alalu ucieka w swym statku kosmicznym i spotyka uchodzcow z Nibiru na Ziemi. Znajduje na Ziemi zloto ktore moze pomoc w ocaleniu atmosfery Nibiru
od tąd wiedziałem że to wszystko jakaś bajka xd
03:44 Icarus Grimm [7]: and see ya tomorrow
03:44 Vivienne De Marco [100]: what see?
03:44 Icarus Grimm [7]: lol
03:44 Icarus Grimm [7]: see you tomorrow
03:44 Icarus Grimm [7]: ??
03:44 Vivienne De Marco [100]: what i see?

Misiuuu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2008, 14:47   #303
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Daje coś jeszcze.

Cytuj:
Nibiru - Planeta X
Jak na razie każde dziecko wie, że w układzie słonecznym znajduje się dziewięć planet. Ale czy na pewno? Jowisz, Saturn, Uran, Neptun i Pluton to to pięć planet zewnętrznych układu. Uran został odkryty przy użyciu udoskonalonego teleskopu w 1781 roku. Istnienie Neptuna przewidziano w 1846 roku w wyniku obliczeń matematycznych. A ponieważ zaobserwowano odchylenia w orbicie Neptuna, tak jakby działała na niego jakaś siła grawitacji, odkryto w 1930 roku Plutona.

W 1841 John Couch Adams rozpoczął badanie sporych nieregularności w ruchu Urana. W 1845 roku Urbain Le Verrier również rozpoczął obserwacje tych zaburzeń. Adams przedstwiła dwa odmienne rozwiązania tego problemu przyjmując, że zaburzenia te były wynikiem oddziaływania siły grawitacji nieznanej planety. W 1846 roku, w miesiąc po odkryciu Neptuna, Le Verrier ogłosił, że może istnieć nie znana dotychczas planeta. W grudniu tego roku odkryty został duży księżyc Neptuna Tryton, którego masa była na tyle duża, by wpływać na przebieg orbity Urana. Inną drogą poszedł David Todd. Przy pomocy metody graficznej obliczył parametry hipotetycznej planety. Miałaby ona znajdować się w odległości 52 j.a. , okres obiegu wokół Słońca miał wynosić 375 lat. Poszukiwaniami hipotetycznej planety zajmował się również odkrywca kanałów na Marsie Percival Lowell. Jednak bez sukcesu. Obecne obliczenia potwierdzają zaburzenia orbita Urana i Neptuna. Dr. Thomas C. Van Flandern, astronom z United States Naval Obserwatory twierdzi, że mogą być powodowane przez pojedynczą nie odkrytą planetę. Obliczył on, że dziesiąta planeta powinna być dwa do pięć razy większa od Ziemi i mieć bardzo eliptyczną orbitę za orbitą Plutona. Ciekawa teoria, daje wiele do myślenia.

Jak podał "New York Times" z 19 czerwca 1982 roku coś daleko poza znanym nam system słonecznym wydaje się pociągać Urana i Neptuna. Jakaś siła grawitacji powoduje perturbacje w orbitach tych planet. Jej źródłem może być długo poszukiwana planeta X. Ostatnimi czasy przeszukiwanie nieba zaprowadziło do odkrycia w 1930 roku Plutona, dziewiątej planety. Ale historia ta rozpoczyna się dużo wcześniej, jeszcze przed odkryciem w 1781 roku Urana przez W. Herschela. Wtedy to system planetarny kończył się na Saturnie. Dziś naukowcy akceptują teorię płyt tektonicznych.

Badania dowodzą, że w odległej przeszłości kontynenty na Ziemi znajdowały się tylko z jednej strony planety. Powstaje zatem pytanie, co znajdowało się z drugiej strony ? Druga strona była opisywana jako olbrzymia szczelina, mówią o tym legendy Sumerów. Sumerowie twierdzili, że Ziemia była połową planety o nazwie Tiamat, która rozpadła się w wyniku kolizji z planetą Nibiru (lub planetą X)

W 1982 roku NASA uznała możliwość istnienia Planety X. Rok później satelita IRAS zaobserwował duży tajemniczy obiekt w odległej przestrzeni. Szef projektu IRAS powiedział, że owo ciało niebieskie może być tak duże jak Jowisz i być może tak blisko Ziemi, że mogłoby uchodzić za część nasze systemu słonecznego.
Erhion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2008, 14:50   #304
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
od tąd wiedziałem że to wszystko jakaś bajka xd
Czemu każdy jak zobaczy ciekawostkę z mitologi, czy tam histroii sumerów to od razu bajka? To są wstawki do artykułu dla urozmaicenia. Przeczytajcie cały artukuł, a potem oceniajcie.
stary 29-08-2008, 14:55   #305
Illya_von_Einzbern
Użytkownik Forum

Illya_von_Einzbern's Avatar

Data dołączenia: 13 06 2008

Domyślny

Niema i niebedzie takiej planety.

50% szans że się myle a więcej osiągnełem w tych 20 sec. niż wy po przedyskutowaniu tego całego tematu. :3
Illya_von_Einzbern jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2008, 14:55   #306
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Podobno zostawiła. Kiedyś w naszym układzie istniała jeszcze jedna planeta. Podbno tam gdzie teraz jest pas asteroid (gdzieś za marsem) i została uderzona przez Nibiru. To spowodowało powstanie tego pasu szczątków.
I niech zgadnę. Nibiru wyszło bez szwanku ?
stary 29-08-2008, 14:57   #307
raven
Użytkownik Forum

raven's Avatar

Data dołączenia: 09 11 2003
Lokacja: Bełchatów

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 202
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
a jakze, odpalila silniki i przeleciala uklad sloneczny ignorujac oddzialywanie slonca i poleciala do swojego brazowego karla
raven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2008, 15:00   #308
Glannath
Użytkownik Forum

Glannath's Avatar

Data dołączenia: 28 08 2008
Lokacja: Winterfell

Domyślny

@raven
own3d xd
A co do waszej teorii silnikow, jestem prawie pewien, ze sa odpalane sa posrednictwem zlowrogich Annunakich. ;o

@bloodwin
Bzdury, bzdury, bzdury. Takie duze cialo niebieskie do teraz nie zostalo przyuwazone? Watpie? Przy tej technologii, ktora teraz jest stosowana, watpie, by nie zobaczyli czegos, co jest tak blisko.

A co do zmian w orbicie Neptuna i Urana, to moze byc spowodowane duuza iloscia czynnikow, i to raczej nie Nibiuru. Na moje spowodobane jest to ksiezycami/innymi planetami/innymi planetami karlowatymi.

Ostatnio edytowany przez Glannath - 29-08-2008 o 15:01.
Glannath jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2008, 15:00   #309
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
Tego nie wiem.

Cytuj:
a jakze, odpalila silniki i przeleciala uklad sloneczny ignorujac oddzialywanie slonca i poleciala do swojego brazowego karla
Wiem wiem, próbujesz być zabawny. Spytaj mamy czy ci się udało.

--------------------------------------------------------------------------
Proponuje wrócić do normalnej dyskusji, bez rzucania się sobie do gardeł. Jak ktoś ma pytania to postaram się na nie odpowiedzieć (tyle ile wiem). Oczywiście nie na wszystko mogę odpowiedzieć, bo nie wiem.

I najważniejsza rzecz. Nibiru prznajmniej dziś dalej jest tylko teorią/hipotezą.
stary 29-08-2008, 15:02   #310
karate:]
Użytkownik Forum

karate:]'s Avatar

Data dołączenia: 22 08 2006

Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Obsidia
Domyślny

Cytuj:
Wiec czemu ich zapiski nie wspominają o istnieniu księżyca? Czemu wierzymy w zapiski z naprzykład starożytności czy średniowiecza a w ich nie?
Bo moze ich nie obchodzil? bo jego istnienie bylo oczywiste? Ksiezyc powstal "niedlugo" po powstaniu Ziemi i ukladu slonecznego co pozwolilo na wytworzenie zycia, a nie w czasie gdy ludzie juz pisali..
stary 29-08-2008, 15:03   #311
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
@bloodwin
Bzdury, bzdury, bzdury. Takie duze cialo niebieskie do teraz nie zostalo przyuwazone? Watpie? Przy tej technologii, ktora teraz jest stosowana, watpie, by nie zobaczyli czegos, co jest tak blisko.
Już przytaczam fragment:

Cytuj:
W 1982 roku NASA uznała możliwość istnienia Planety X. Rok później satelita IRAS zaobserwował duży tajemniczy obiekt w odległej przestrzeni. Szef projektu IRAS powiedział, że owo ciało niebieskie może być tak duże jak Jowisz i być może tak blisko Ziemi, że mogłoby uchodzić za część nasze systemu słonecznego.
Jak widać satelita zarejestrowała istnienie jakiegoś obiektu, ale najwyraźniej nie mogła dokonać zdjęć. Czemu? Może nie posiadała odpowiedniej aparatury nie wiem.
stary 29-08-2008, 15:06   #312
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Bo moze ich nie obchodzil? bo jego istnienie bylo oczywiste? Ksiezyc powstal "niedlugo" po powstaniu Ziemi i ukladu slonecznego co pozwolilo na wytworzenie zycia, a nie w czasie gdy ludzie juz pisali..
Może masz racje, może ich nie interesował.

A co powiesz na temat tego, co napisali o Nibiru? Że znajdowała się ona na ich niebie? Nie chodzi mi o to, że to dowód ale czemu mamy nie wierzyć w ich relacje?
stary 29-08-2008, 15:07   #313
Glannath
Użytkownik Forum

Glannath's Avatar

Data dołączenia: 28 08 2008
Lokacja: Winterfell

Domyślny

Mam dziwne wrazenie, ze to wlasnie w ciagu ostatnich dwudziestu lat, technologia stosowana podczas obserwacji kosmosu szczegolnie sie rozwinela.
W 1982 duzo, duzo rzeczy bylo tylko domyslami (z reszta teraz tez tak jest), wiec interesuje mnie raczej to, co naukowcy odkryli TERAZ.

@up
Jesli juz napisali o tej calej Nibiru, to czemu nie napisali o tym, co ze soba przyniosla? Czemu nie napisali o tych wszystkich kataklizmach? ;o Takich tekstow nie ma i nie zostana znalezione, nie istnieja. Bo Sumerowie tego nie doswiadczyli.

Ostatnio edytowany przez Glannath - 29-08-2008 o 15:10.
Glannath jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2008, 15:09   #314
karate:]
Użytkownik Forum

karate:]'s Avatar

Data dołączenia: 22 08 2006

Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Obsidia
Domyślny

Bo rownie dobrze mogli pomylic to z innym cialem niebieskim.

Cytuj:
Jak widać satelita zarejestrowała istnienie jakiegoś obiektu, ale najwyraźniej nie mogła dokonać zdjęć. Czemu? Może nie posiadała odpowiedniej aparatury nie wiem.
Teleskop Hubble robi zdjecia galaktykom odleglym o miliardy lat swietlnych od Ziemi, jezeli byloby cos, to by to bylo sfotografowane.
stary 29-08-2008, 15:11   #315
Misiuuu
Użytkownik Forum

Misiuuu's Avatar

Domyślny

normalna dyskusja na nienormalny temat? nonsens

stary 29-08-2008, 15:20   #316
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Jesli juz napisali o tej calej Nibiru, to czemu nie napisali o tym, co ze soba przyniosla? Czemu nie napisali o tych wszystkich kataklizmach? ;o Takich tekstow nie ma i nie zostana znalezione, nie istnieja.
Napisali. Uwaga teraz napisze co mniej więcej jest na tych tabliczkach. Nie są to naukowe rzeczy. Jest to bardziej zapis jak według Sumerów powstał świat itp. Nie musicie tego traktować poważne, ja też podchodze do tego z rezerwą. Nie ma to nic wspólnego z dowodami na istnienie Nibiru.

Według tego co można tam przeczytać spisać te tabliczki kazał syn króla Nibiru, który został wysłany na Ziemie, by wydobywać tu złoto, potrzebne na utrzymanie atmosfery Nibiru. Nibiru przyniosła na ziemie Annuaki (tak to się pisze chyba) czyli bogów Sumerów. Opowiada również o wielkim potopie jakie sprowadzili Annuaki na Ziemie (potop był opisywany w Biblii - ale sumeryjskie mity są starsze ). Opowiada również o wojnie itp.

Takie rzeczy zostały tam zapisane. Nie musimy w to wierzyć, odpowiedziałem tylko na pytanie.

Cytuj:
Teleskop Hubble robi zdjecia galaktykom odleglym o miliardy lat swietlnych od Ziemi, jezeli byloby cos, to by to bylo sfotografowane.
Racja robi. Wiec czemu nie zrobił temu? Sam nie wiem. Czemu NASA nie zrobiła temu zdjęć - też nie wiem. Ale masz oficjalny komunikat NASA o istnieniu dużego obiektu w tamtym rejonie.

Cytuj:
normalna dyskusja na nienormalny temat? nonsens
Jeśli nie będziemy sobie skakać do gardeł to czemu nie? Nie musimy traktować tego poważne, każdy może sobie wyrobić zdanie na ten temat. Ja postaram się odpowiadać na pytania.

Ostatnio edytowany przez Erhion - 29-08-2008 o 15:23.
stary 29-08-2008, 15:29   #317
Misiuuu
Użytkownik Forum

Misiuuu's Avatar

Domyślny

forum zmula

Ostatnio edytowany przez Misiuuu - 29-08-2008 o 15:34.
stary 29-08-2008, 15:30   #318
Misiuuu
Użytkownik Forum

Misiuuu's Avatar

Domyślny

gdyby patrzeć na to od tej strony, no Bóg zesłał nam z nieba na ziemie Jezusa Chrystusa aby nas zbawił i tak dalej, a w Apokalipsie pisze cos o koncu swiata, to ta sama bajka tylko że "niebo" nie jest jakąś planetą która nas rozpiździ i jest mniej liczb w tym

stary 29-08-2008, 15:36   #319
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Jeśli już zachaczamy o Apokalipse katolicką to mam dla Ciebie werset z niej:

Cytuj:
„I trzeci anioł zatrąbił: i spadła z nieba wielka gwiazda, płonąca jak pochodnia, a spadła na trzecią część rzek i na źródła wód. A imię gwiazdy zowie się Piołun.” (Apokalipsa św. Jana 8, 10-11)
Co sądzisz?
stary 29-08-2008, 15:40   #320
Grue
Użytkownik Forum

Grue's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje

Grue ma numer GG 8009267
Domyślny

Cytuj:
Jeśli już zachaczamy o Apokalipse katolicką to mam dla Ciebie werset z niej:

Co sądzisz?
Potężna bomba wodorowa w wybuchu powietrznym, ze tak napisze ; )
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>

-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska --
www.eclipse.net.pl

Grue jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania