|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 07 2007
Lokacja: Gdańsk
Stan: Aktywny Gracz
![]() |
![]() Jak w temacie. Z tym, że nie jest to kolejny głupi temat, tylko pytanie do doświadczonych graczy o porady (a nie prośba do noobów o wskazówki w stylu kup sobie lepszą zbroję). Mam pomysł, że jak już parę osób się wypowie, będzie można zrobić poradnik (bo takiego raczej jeszcze nie ma).
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2009
|
![]() Nie wychodź z depo/znajdź pro/kup lepszą zbroję (rotfl! xD)
A na poważnie - drabiny, schody, m walle... Nikt nie powie ci niczego konkretnego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() A czy jak gram sorcem to opłaca się zainwestować w bp jakiś run (np. magic misile). A jak jestem w jakimś tunelu to mam stawiać fire fieldy czy coś takiego jak mnie gonią?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 04 2009
Imię: Nath Teran
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 143
|
![]() Jesli gonia cie pk i strzelisz f bombe to potem nie bedziesz mogl wejsc do depo/temple. Tak jak ktos powiedzial wczesniej, nie da sie powiedziec niczego konkretnego. Ale nos ze soba kilka destroy fieldow/desintegrate. Zawsze sie moga przydac.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 04 2008
Lokacja: Kalisz
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Noś poty i destroy fieldy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 04 2009
Stan: Początkujący
Profesja: Druid
Świat: Valoria
|
![]() Można tez grac na non-pvp, podobno najlepszy sposób.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Oto lista najlepszych tricków:
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 04 2007
Lokacja: Zielona Góra
Profesja: Paladin
Gildia: Sin
Świat: Selena
Poziom: 43
Skille: 71/50
Poziom mag.: 11
|
![]() Ja zdaje się na pomoc moich kumpli i tyle... zawsze jesteśmy gdzieś blisko siebie, i jeszcze ani razu nie zdażylo mi się paść od PK...
09:38 Ciekiera [20]: chcesz miec dobre itemki na Selenie?? jak tak to napisz do gm na gg 1148937 15:49 Elite Bloodseeker [8]: Sprzedam zestaw mlodego lucznika lók+ 100 arrows~~~~~ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() A jak spotkam w jakiejś dziurze (czyli miejscu gdzie expie) PKera co ma mniej więcej taki poziom jak ja albo troche wyższy (mam 9 lvl, sorc) to mam uciekać czy spróbować go ubić?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 04 2009
Lokacja: TL
Imię: Skull Lizak
Profesja: Knight
Świat: Unitera
Poziom: 6
Skille: 10/10
![]() |
![]() Zależy od twoich umiejętności PVP. Może się okazać, ze ma lvl większy o 2 a ty go pokonasz. Może też tak być, że ma taki sam lvl, jak ty, lecz posiada większe skille o 3-4, to też może być decydującym wynikiem walki. Może też tak być, że ci nic nie zrobi, bo akurat trafiłeś na nooba który bije tyko postacie o 6 lvl niżej. Nic nigdy nie wiadomo, ja zawsze czekałem na ruch takiego PK, co zrobi, jeżeli zaatakuje, a ja mam niższy lvl, próbuje uciec, a jeśli nic nie robi omijam go z daleka. Ja nie lubię walczyć z graczami nie kręci mnie to jakoś, a poza tym i tak bym przegrał
Ostatnio edytowany przez Glimil - 25-04-2009 o 22:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2006
|
![]() Jeśli ktoś się wybiera na PK'owanie to pewnie jest przygotowany, ma dużo potów i runek, więc radzę uciekać. Chyba że to jakiś noobek, to inna sprawa.
19:56 You see Jogurt Naturalny (Level 10). He is a knight. 19:56 You see Czlowiek Drewno (Level 9). He is a knight. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko
![]() |
![]() O 9 sorca to Ty się nie bój...
Apropos, jest już taki temat, a właściwie poradnik. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 04 2009
Lokacja: Gliwice
Profesja: Druid
|
![]() na 9 lvlu nawet niema mowy o walce ;p bo co ty mozesz różdżką zrobić ;P zreszta jak cie ubija na 9 lvlu to tak jakbys tylko teleporta dostał do miasta, jak dla mnie ;p bo te 2 czy 3k expa to jest nic
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 04 2006
Wpisy bloga: 7
Profesja: Sorcerer
Świat: Isara
Poziom: 1
Skille: 10/10
|
![]() jak nikogo nie wkurzysz to nikt ci nie bedzie bil 9 sorca, bo sobie pomysla "co mi z niego spadnie, najwyzej jakis scale armor -.-" i nikt nie powinien go ruszac, ofc poza 12letnimi dzieciaczkami ktore mama w domu nie kocha
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Dziękuję wszystkim za rady, ale mam jeszcze parę pytań:
* czy opłaca się zainwestować w Time Ringa (bohy dla 9 lvl to chyba kiepski pomysł ![]() * czy niewidzialność (Stealth Ring) działa także na ludzi, czy tylko na potwory??? * czy jak użyję pod rząd różnych run z fieldami (np. fire field, enegry field, poison field) to gościu będzie otrzymywał poźniej jednocześnie obrażenia od wszystkich trzech żywiołów??? * czy teraz jest tak, że aby używać np. Magic Wall trzeba mieć 9mlvl ORAZ 32 zwykły lvl (pamiętam, że kiedyś do używania był potrzebny tylko mlvl)??? Z góry dziękuję za odpowiedź! Pozdrawiam Ostatnio edytowany przez Master'Piotr - 26-04-2009 o 11:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Po co ci odpowiedz? Przecież wszyscy jesteśmy noobami
![]()
17:53 Sijpale pogromca [16]: poparilem 17:53 Sijpale pogromca [16]: jego blendy 17:53 Sijpale pogromca [16]: ortograficzne 17:56 Sijpale pogromca [16]: wiecie ze kazdy z nas to noob 17:56 Waleczny Nissan [11]: kurwa cieszysz palke? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 04 2009
Lokacja: Dolny Śląsk, zadupie IQ: -1
Świat: Astera/Dolera
![]() |
![]() Cytuj:
![]() 2. Niewidzialność dziala tylko na niektore potwory, ale czasami się przyda jesli twoj zabójca nie ma wysokiego lvla możesz założyc stealth ringa i wbiec gdzieś gdzie jest dużo np. demon skeletonów ( nie widzą nie widzialnych ) 3. Nie wiem, ale co Ci da że puścisz w niego fire fielda ? ![]() 4. Tak, musisz mieć 32 lvl i 9 mlvl. I zawsze noś przy sobie dużo potionów, nawet jak idziesz na potwory na które nie musisz ich brać, nie daj się zaskoczyć tj. nie stój w miejscu bo Cię trapną, myśl gdzie uciekasz, uciekaj z głową ! Jeśli możesz używać to noś ze sobą destroy fielda, bo gdy wpadniesz w trapa pomoże Ci się z niego wydostać. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 04 2009
Imię: Nath Teran
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 143
|
![]() Cytuj:
No to ja moze powiem troche dokladniej niz poprzednik. 1. Oplaca sie zainwestowac (u mnie kosztuje on 1k), t ring daje ci 30 lvli, wiec nawet na 10 mozna uciec od 35-40). 2. Niewidzialnosc dziala na niektore potwory, ludzie beda cie widzieli jako "chmurke czaru". 3. Tak, bedzie otrzymywal wszystkie trzy rodzaje obrazen. Jednak strzelanie w pk fieldami spowoduje, ze nie bedziesz w stanie wejsc potem do dp/temple. Jesli chcesz pk-owac to zdecydowanie lepiej jest uzywac innych run, np. hmm/icicle. 4.Tak, do uzywania MW trzeba miec 9 m lvl (niestety...) i 32 lvl. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory
|
![]() No dostałeś takie porady, że na pewno nigdy nie padniesz...
A tak na poważnie, dla 9 maga, nie ma żadnej rady. Masz 190 punktów życia, a to czy ktoś Cię zabije to zależy od jego kaprysu. Mogę Ci tylko doradzić. Nigdy nie atakuj PK. Po prostu biegnij w stronę najbliższego PZ [Protection Zone]. Noś przy sobie plecak z maną, żeby w sytuacji, gdy bije Cię powiedzmy 13 druid, możesz mieć cały czas manę do tego by używać exury. A jeżeli jakikolwiek 60 mag czy druid, będą mieli kaprys Cię zabić to możesz co najwyżej, zalogować się w temple i odrabiać poziom. Time Ring, może Ci pomóc w ucieczce, ale jeżeli ktoś chce PKować, to pewnie też posiada taki pierścionek. I chyba najlepsza rada. Nigdy nie panikuj. Bo większość ludzi przez to traci życie. Panika w rękach, serce wali jak oszalałe, a mózg nie pracuje jak powinien. Pozdrawiam. BaxCrow.
Jeżeli nie wiesz co przedstawia ten obrazek. To znaczy, że nie wiesz co to prawdziwy futbol. Jeżeli nigdy ich nie widziałeś. To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś. Jeżeli nie znasz ich przydomku. To znaczy, że nie rozumiesz mnie. Jeżeli mnie nie rozumiesz. To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY! NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU! You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft. Ostatnio edytowany przez BaxCrow - 01-05-2009 o 03:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 08 2007
Świat: Galana
|
![]() kup sobie taki syropik nervosol i postaw kolo kompa jak cie zlapie pk to szybko oj e b cala buteleczke. Zero stresu wtedy, polecam
|
![]() |
![]() |