|
|||||||
| Notki |
| Poradniki Archiwalne Poradniki napisane przez użytkowników forum, które dotyczyły poprzednich wersji Tibii i nie są już aktualne. |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#1 | ||||
|
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
Nie znalazlem poradniku dot. zakupu pacca karta platnicza. Chcialbym zatem przyblizyc ten proceder uzytkownikom. Jesli podobny temat juz byl, z gory przepraszam.
Zacznijmy : Pierwszym krokiem, jaki musimy uczynic, jest zalogowanie sie na swoje konto i klikniecie na .W nastepnym okienku zapoznajemy sie z cenami premmium accountow : ![]() oraz sposobami platnosci za account. Po przeczytaniu wszystkich mozliwosci klikamy na "continue". W nastepnym okienku zapoznajemy sie z wlasnosciami pacca (oferta, zasady etc). Nie bede tego streszczal, bo to juz temat na osobny poradnik. Po przeczytaniu zasad klikamy na .Kolejna czynnoscia jest podanie swojego wieku oraz informacji, na kogo kupujemy pacc, do wyboru : swoje konto / konto innego gracza. Zajmiemy sie kupnem na wlasne konto, druga opcja jest bardzo podobna. Jesli mamy ponizej 18 lat, powinno pojawic sie okno pytajace o zgode prawnych opiekunow : ![]() Kolejna czynnoscia, ktora od nas wymagaja, jest podanie account numberu, passwordu oraz czasu, na jaki chcemy zakupic pacc : ![]() Pokaze nam sie okienko potwierdzajace nasz wybor : ![]() Przyszla pora na jedna z ''trudniejszych'' czynnosci. Nie bede opisywal, co gdzie trzeba wypelnic. Po prostu przyjrzyjcie sie rysunkom ![]() ![]() ![]() I tak to powinno mniej wiecej wygladac : ![]() Po poprawnym wypelnieniu (warto sprawdzic dwa razy!!) klikamy na "next". Kolejne okienko : ![]() Warto zaznaczyc, ze w tym okienku nie podajemy po drugi raz wlasnych danych, tylko dane wlasciciela karty (jesli nim jestesmy, sprawdzamy, czy wszystko jest dobrze wypelnione). Jesli nie wiecie co to jest security code : ![]() W skrocie : jest to 3-4 cyfrowy kod napisany na karcie kredytowej Jesli nie ma takiego kodu - sprobujcie zostawic to pole puste, nieraz pomaga ![]() Znowu sprawdzamy podane informacje. W nastepnym okienkach tylko sprawdzamy, czy wlasnosci podane podczas zakupu sa prawidlowe, wiec nie bede o nich pisal. Aha, wazna informacja. Zobaczcie, ze nie wysyla calego numeru karty. Tylko 5 ostatnich cyferek. Wiec macie dobry argument do zgaszenia rodzicow ![]() @Edit: Cytuj:
![]() W koleczku jest zaznaczone Jest to data wygasniecia karty, np. 10/05 - pazdziernik 2005 roku.Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
2.Kosztow brak. Ostatnio edytowany przez Ashlon - 15-11-2005 o 21:33. |
||||
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2005
|
Dobry poradnik kupie sobie wreszcie PACCA
![]()
|
|
|
|
#3 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 11 2004
Stan: Na emeryturze
|
Gratuluje, swietny poradnik. Mozesz byc dumny ze oczysciles forum z kilku zbednych tematow
10/10
|
|
|
|
#4 |
|
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
|
Ocena:10/10
+Przejżyście napisany +Opisu tego sposobu płatnośći za pacc brakowało
|
|
|
|
#5 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
Spoko poradnik.
GRATZ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Carlin
|
Ale jest jedne zasadniczy bład. Nie kartą płatniczą a kredytową!! Zwykła kartą płatniczą NIE da się zamówić PACCA!!
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Tibiaspy.com
|
Cytuj:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2005
Lokacja: Bydgoszcz
|
Nareszcie coś sensownego i przydatnego . w 6/6 ( w szkolnej)
![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 02 2005
Lokacja: World of Tibia
|
Ahh, nareszcie będę sobie bez problemów kupić PACC.
THX ![]()
|
|
|
#10 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 02 2005
|
Gratz, pierwszy dobry poradnik jak kupic Pacca karta kredytowa
![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 12 2004
Lokacja: Nowogard
Stan: Niegrający
|
świetny poradnik . 10/10
Czy są tu jakieś opłaty ? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 02 2005
Lokacja: Płock
|
OK teraz już wiem jak wypełnić ale jak im zapłacić oto mój numer gg:6382179 i tu sobie pogadamy
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Użytkownik forum
|
Kasa przelewana jest z twojego konta na ich konto.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Użytkownik Forum
|
Karta Kredytowa, czyli nie taką kartą do bankomatu? Sor za pytanie oczywiste dla części z was, jeśli mam swoje konto młodzieżowe (z kartą do bankomatu), to muszę jeszcze sobie zamówić kartę kredytową, aby nią zapłacić? I jeszcze jedno - jakiej wyskości są opłaty za kupienie PACC'a w ten sposób?
Z góry dzięx ;P |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Użytkownik forum
|
Powiem ci tak. Każda karta kredytowa słuzy również do bankomatu ale nie każda kartra do bankomatu jest kredytową. Jeżeli np. posiadasz konto Izzy w mBanku czy Graffiti w PKO to niestety ale nią nie załpacisz za PACCA. Co do opłat to płacisz tyle co za PACCA + koszty przelewu na zagraniczne konto w twoim banku.
Pozdro |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Guest
|
Pytanie:wystarczy wpłacić to 19.95 EURO (około 80zł)czy jeszcze jakieś koszty są??????
![]() |
|
|
|
#17 | |
|
Tibiaspy.com
|
Cytuj:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 02 2005
|
Mam pytanie... mianowicie ile czasu trwa taka aktywacja pacc?? bo ja juz czekam ladne 4 dni a płaciłem karta
co prawda pierwszy raz wqpuje pacc ale robił mi to kolega który wie jak to sie robiplzz pomocy |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Użytkownik forum
|
Z tego co wiem to takie cos nie powinno trwać dłuzej niż 5-6 min.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 11 2004
Lokacja: LW
|
Chcialbym zapytać czy powstanie poradnik z zwiazku z przelwem nie kartą tylko chodzi mi, jezeli ktoś ma konto w internecie i sie zarejstrował do pacc jak uzupełnić forumalarz w internecie, jak co trzeba wpisac. Mam konto w millenet.pl i chcialbym się tego dowiedzieć. I ile się czeka związku z przelewem internetowym. Prosze napiszcie odpowiedz.
|
|
|
|