| 
 | |||||||
| Notki | 
| O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) | 
|  | 
|  | Opcje tematu | 
|  29-07-2010, 17:52 | #2 | 
| CS Tibia.pl Team Data dołączenia: 06 09 1970 Lokacja: Gliwice Wiek: 34 Wpisy bloga: 1 Posty: 8,453 Stan: Początkujący |   http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/gofry/ Ostatnio jak robiłem to mi się przyklejały do gofrownicy : /. Chyba za dużo mleka dałem : P | 
|   |   | 
|  29-07-2010, 17:58 | #3 | 
| UnlimitedWarnWorks Data dołączenia: 14 01 2004 Lokacja: Warszawa Wiek: 35 Posty: 2,362 Stan: Na Emeryturze   |   A da rade zrobic dobrego gofra bez gofrownicy? | 
|   |   | 
|  29-07-2010, 18:02 | #5 | 
| UnlimitedWarnWorks Data dołączenia: 14 01 2004 Lokacja: Warszawa Wiek: 35 Posty: 2,362 Stan: Na Emeryturze   |   Nie no, ale nie porownuj nalesnika do gofra   Swoja droga, dawno nie jadlem gofrow. Chyba czas to zmienic :> | 
|   |   | 
|  29-07-2010, 18:56 | #6 | 
| Użytkownik Forum |   Tylko mi przypominacie o pysznych gofrach z bitą śmietaną i jagodami... Hmmm.... Gofry to gofry, normalne i nie za słodkie, ale najważniejsze jest to co na nie położysz. np. Bita śmietana z Jagodami, Truskawkami, itp. 
				__________________  ...Yeah whatever, Just give me a break... | 
|   |   | 
|  29-07-2010, 20:50 | #7 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 12 02 2009 Posty: 756 |   http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=219919 http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=23536 Mogłeś spytać w którymś z tych tematów, po co od razu zakładać nowy. <flamewar plx> | 
|   |   | 
|  29-07-2010, 21:07 | #8 | 
| UnlimitedWarnWorks Data dołączenia: 14 01 2004 Lokacja: Warszawa Wiek: 35 Posty: 2,362 Stan: Na Emeryturze   |   Ty to zawsze potrafisz popsuc zabawe =/ @ Wie ktos gdzie zjem dobrego gofra w w-wie?  | 
|   |   | 
|  29-07-2010, 21:17 | #9 | 
| Blondynka |   Jak masz opiekacz do tostów to szansa jest. Moje dwa przepisy: 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju 2 jajka 1 łyżeczka aromatu wanilinowego bądź cukru 1 łyżka cukru Dwa jajka Łyżka cukru Dwie łyżki roztopionego masła Szklanka mąki 3/4 szklanki mleka Łyżeczka proszku do pieczenia Pierwszy trochę lepszy. 
				__________________ "Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu." S. J. Lec | 
|   |   | 
|  29-07-2010, 22:04 | #10 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 19 12 2007 Lokacja: Olecko Posty: 2,259 Stan: Na Emeryturze   |   Ja robię gofry w opiekaczu do tostów właśnie, tylko, że mam wymienną wkładkę - do gofrów i do tostów ;p swoją drogą, to zdaje mi się, ze autora za cholerę nie obchodzi żaden przepis na gofry, tylko chciał być fajny tak jak Ci wszyscy z samosi, którzy podają przepisy w każdym temacie. Ale cóz - chcąc czy nie chcąc, jest git temat : > | 
|   |   | 
|  30-07-2010, 00:01 | #12 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 23 02 2008 Lokacja: Szczecin Wiek: 33 Posty: 1,753 |   Ehh dzieci dzieci. Widać, że nikt z was nie czyta samosi. Tematu nie czytałem, ale za to mam przepis na dobre gofry: Ciasto na gofry: • 160 g mąki • 1,5 łyżki drobnego cukru • szczypta soli • 50 g stopionego masła • 2 jajka • 270 ml mleka Dodatki: cukier puder, bita śmietana, truskawki, borówki, maliny lub jagody, sos truskawkowy Wykonanie: Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, sól, stopione masło, żółtka oraz 1/3 ilości mleka. Składniki wymieszać rózgą na gładką masę, dolewając stopniowo resztę mleka. Ciasto odstawić na 10 minut. W międzyczasie rozgrzać gofrownicę na maksymalną moc. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, wymieszać ją delikatnie z ciastem. Gofry piec przez około 5 - 7 minut, nakładając niewielką ilość ciasta. W połowie czasu pieczenia gofrownicę lekko uchylić na 3 sekundy. Przed każdym kolejnym gofrem gofrownicę ponownie rozgrzać do maksymalnej temperatury. Gofry studzić na metalowej kratce, ale najlepsze (chrupiące) są zaraz po upieczeniu. Posypać cukrem pudrem, posmarować bitą śmietaną, ułożyć owoce i polać sosem truskawkowym. A jeśli nie potrafisz gotować... nie potrafię ci pomóc, ale na pocieszenie dodam, że smsy w 36i6 nigdy się nie kończą. @down: Po długim dniu pracy z upierdliwymi ludźmi ten portal staje się zabawny i rozluźniający. Serio. Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 30-07-2010 o 01:01. | 
|   |   | 
|  30-07-2010, 00:51 | #13 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 19 12 2007 Lokacja: Olecko Posty: 2,259 Stan: Na Emeryturze   |   No to dojebałeś. Skoro ktoś nie czyta samosi to jest dzieckiem? A może raczej na odwrót, bo odwiedzanie tak dennego portalu bawi chyba tylko dzieci takie jak twórca tematu. | 
|   |   | 
|  30-07-2010, 01:43 | #14 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 28 04 2007 Lokacja: Szczecin Wiek: 35 Posty: 660 Stan: Niegrający Imię: L Gildia: Destroyers of Kira Świat: Konoha-Gakure ?   |   mimo ze czytam mistrzowie to nadal kurwa nie wiem o co kaman z tymi goframi. Wytlumacz ktos bo nie jestem na czasie | 
|   |   | 
|  30-07-2010, 12:48 | #16 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 23 02 2008 Lokacja: Szczecin Wiek: 33 Posty: 1,753 |   | 
|   |   | 
|  30-07-2010, 15:33 | #17 | |
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 12 02 2009 Posty: 756 |   Cytuj: 
 @ Nie wiem, nie jestem z W-wy. :/ Pewnie znów przez temat "Wydarzenia sportowe". Chociaż to niepotwierdzona informacja. | |
|   |   | 
|  30-07-2010, 16:12 | #18 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 04 10 2008 Lokacja: Zielona Góra     Ulubiona aktorka:      Eliza Dushku Wiek: 33 Posty: 728 Stan: Aktywny Gracz   |   Gofry z czekoladą. <3 Chyba dzisiaj sobie zjem jednego w drodze do kina.   Btw. Do you like waffles? K.Jay | 
|   |   | 
|  30-07-2010, 17:00 | #19 | ||
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 23 05 2010 Posty: 117 |   Cytuj: 
 Cytuj: 
 
				__________________ Doktor Zło i coco jumbo -> niezwykła moc wywabiania plam nawet w niskiej temperaturze Ostatnio edytowany przez cocojumbo - 30-07-2010 o 17:08. | ||
|   |   | 
|  30-07-2010, 17:56 | #20 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 13 11 2003 Wiek: 38 Posty: 915 Stan: Niegrający   |   Nie chce mi sie czytac tych Waszych wypocin, ale temat przeznaczony do rozmow na tematy kulinarne jest tutaj: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=23536 Moderatorzy powinni znac swoje forum i o tym wiedziec, ale jak widac od kiedy elita przestala udzielac sie na forum, brakuje osob, ktore trzymalby ten chlew ryzach. A swoja droga, to lepsze od gofrów są tosty, przynajmniej dla bosala ;] Ostatnio edytowany przez Oxygane - 30-07-2010 o 18:00. | 
|   |   |