Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...
Odpowiedz

Opcje tematu
stary 06-03-2006, 07:26   #421
Roolq
Guest

Domyślny

mi po dedzie chociaz nigdy nie padam od 6 miesiecy
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-03-2006, 07:55   #422
Dr.Mortus
Użytkownik forum

Data dołączenia: 21 02 2006

Imię: Sath Phora
Profesja: Druid
Gildia: Smookers
Świat: Honera
Poziom: 21
Poziom mag.: 24
Domyślny

Raz na Aurerze miałem taką cudowną sytuację... w Tłusty Czwartek. Byłem sorcem i właśnie odziedziczyłem Wand of Plague... a na krasach to się z tym nie ruszę, c`nie? Patrzę se na mapę respu i wybieram - Carlin. Wszystko cud-miód, postanowiłem się jeszcze zameldować w Ab. Rzuciłem tam wszystkie rzeczy i poszedłem expić. Trafiłem na expowisko jakiegoś knighcika na 34 lvl i mówi, żebym się wynosił. Zacząłem iść, a ten ciągle łaził za mną i na defie mnie przyspieszał :/ Zatrzymałem się, żeby zabić orka (to była ta dziura, trochę na lewo od Ork Fortress) i to go widocznie zdenerwowało, bo mnie zaczął na serio zabijać. Trochę go poturbowałem i zszedłem (tracąc cały bp Fire Fieldów, który sam zrobiłem ). Załamany wracam do Ab i postanawiam się wynosić do kaza nabijać tam lvle z dragonem. A, że miałem jakąś tam stronę włączoną (nie gram przeca cały czas w Tibię ;p), poszedłem na nią, a kiedy się zainteresowałem Tibią, zobaczyłem preludium do na pisu "You are dead"... nawet nie wiem, za co Straciłem cały ekwipunek (między inymi wanda) i zacząłem ganiać do kazo. I tu kolejny problem - nie mam liny ani złota (fuck). Szczęście, że znalazłem dobrego człowieka, który pomógł mi się tam dostać. Wracam sobie do dp i widzę taką bandę - jeden red skull i jeden biały. Ale nie miałem mieczyków, to się wylogowałem Zalogowałem się chwilę potem, żeby zobaczyć tą gromadkę czekającą na mnie... fuckfuckfuck. No i straciłem Dragon Shielda.

Feb 23 2006, 12:46:07 CET Killed at Level 18 by Kartoflaniec
Feb 23 2006, 07:58:20 CET Killed at Level 18 by Ice'Draz
Feb 23 2006, 07:13:47 CET Killed at Level 19 by Squalliondark
Feb 21 2006, 18:42:31 CET Killed at Level 18 by Scoocik

Dałem itemki kumplowi i wonisłem się na Honerę. Tak, wiem, powinienem grać, nie poddawać się itd... i tak bym zrobił, serio. Gdyby nie argument ostatniego killa - "for fun" -.-
Dr.Mortus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-03-2006, 12:38   #423
P4W3L3L
Guest

Domyślny :/

Ja sobie w dp w carlin trzymalem rozne zeczy, natomiadt w dp w thais tylko "kosztownosci", czyli c armo i c helmet(na wyzszy lvl) jakie 15k w tym 10k z deserta(na potem) 3 bp gfb zrobione monotonnie przez siebie z4 bp blankow moze 2 bp mace i 1 bp swordow(przygotowanych na sell u Sama)... wylogowalem sie na 5 min(obiadek) a jak sie chcialem wlogowac to IP blocked...(Zaje**** siec) no to spokojnie wyczekalem i... pustka w dp w Thais... straty kolo ~50k. Ale nie lamie sie!! Wczesniej ta postacia(24lvl) zaliczylem 29 dedow i co? GRAM! chociaz bez kacy to z ambicjami wybralem sie na fibule na szybki exp i niezly loot... Przyczepili sie do mnie goscie ze im zaje***** loot baga i jasli im na dzis nie oddam k arma, jakas tam rod(26+ druid) albo 10k to mam deda i rookowanie... I co zrobilem w tej sytuacji? NIC! gram dalej ) PLZ o komenty
  Odpowiedz z Cytatem
stary 21-03-2006, 15:39   #424
Drackmir
Użytkownik Forum

Drackmir's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Poznań

Imię: Łukasz
Drackmir ma numer GG 6646379
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez P4W3L3L
PLZ o komenty
No tak..... jeśli prosisz o komentarz to przyjmuje że ta historyjke sobie zmyśliłeś..
stary 21-03-2006, 16:34   #425
P4W3L3L
Guest

Domyślny zmyslilem?!?

Jezli nie wiezysz(mozesz nie wiezyc...) to ja na to nic nie poradze.Załamke mialem ale przez 1 dzien a teraz poprostu chcialem zeby ktos mnie pochwalil za wytrwalosc, albo "zbesztal" za glupie ciagniecie 1 postaci pomimo tylu niepowodzen.Tyle. Jesli ktos nie wiezy, trudno... Nikomu nie zycze takiej historii jak moja.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 21-03-2006, 21:10   #426
Drackmir
Użytkownik Forum

Drackmir's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Poznań

Imię: Łukasz
Drackmir ma numer GG 6646379
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez P4W3L3L
Jezli nie wiezysz
http://so.pwn.pl/slowo.php?co=wierzysz

Jeśli o to chodziło to trzeba było tak odrazu.... <spoglada litościwie> Brawo za wytrwałość...jesteśmy z Ciebie dumni.
stary 22-03-2006, 11:08   #427
P4W3L3L
Guest

Domyślny opss...

wierzyć bo wiara <zawstydzony> ale klapa....
  Odpowiedz z Cytatem
stary 22-03-2006, 21:28   #428
Osamura
Użytkownik forum

Osamura's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2006
Lokacja: a co cie to? ;]

Stan: Aktywny gracz
Imię: Osamura
Profesja: Knight
Świat: Vinera
Poziom: 10
Skille: 24/25
Poziom mag.: 1
Smutny ehh

Cwiczylem lvl doszedlem do 12 kupilem sobie scale armor dwarwen shield i inne cenne rzeczy poszedlem z jakas gosciówka "Master Blanka" i zabijalismy orci gdy nagle jakas inna gosciowka przyszla wiekszy lvl sorcerer i tarowala sie z Blanka i mowila ze albo cos ona jej da albo ja zgine :/ i oczywiscie ta druga mnie atakowala a Master Blanka zachwoala sie bardzo sprawiedliwie Wylogowała sie
"...dzieki ci bardzo..."

Ta druga zabila mnie i wzieła baga armor tarcze , a mi a ja zszedlem na 11 lvl :/ i na 1 poziom magiczny bylem na 2

Eh niechce mi sie grac :/

Erion wiesz moze co jest powodem takiego problemu
-lacze sie z serwerem
-wisuje haslo .kod
i pisze mi ze error... niewiem co to jest HELP!
Taki blad sie pokazuje :

Widzisz? Prosze odpisz mi :/ niewiem co to jest a chce grac... prosze
Osamura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-03-2006, 19:12   #429
Oleq
Guest

Domyślny Pk

Mi się tak a sytuacja zdarzyła jakieś 50 min. temu a zaczęło się tak...
z rookgardu wyszedlem majac 850 gp , pokupowalem sobie rzeczy takie jak dwarven shield, iron helmet, scale armor, chain legs. Że jestem na nowym świecie to mnie drogo kosztowalo, zapłaciłem 600gp.Potem trenowalem i zbieralem kase , kupilem sobie spike sworda uradowany wyszedłem z miasta(thais) w moim najlepszym equipunku i obrałem kierunek na troll moutain.
Po drodze zauważyłem jakiegos typka wydawal mi sie słaby ale nagle zacząl strzelać z hmm odbieral mi po 10-20 , dwa razy udalo mi sie rzucic exure, ale potem juz nie mialem many , uciekalem do miasta i krzyczalem help, niestety po chwili zaobaczyłem napis You are dead!!!
Straciłem Spike sworda skille spadly mi o jeden i level mi spadł z 11 na 10.
Skille i level można olać jakoś się nadrobi , ale straciłem moją broń na którą juz jakiś czas zbierałem...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 26-03-2006, 22:40   #430
Rivels
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 03 2006
Lokacja: Iłów

Imię: Rivels
Profesja: Royal Paladin
Świat: Galana
Poziom: 15
Skille: 61
Poziom mag.: 10
Domyślny

Ja nie grałem dlugo bo padlem kiedys Dawano na moim knighcie ejscze prezz jakiegos Ziomensa ktory zabral mnie na flower quest w ktorym trezba wpisac u krola Hello king
Quest
ass flower
i 1 hp
i koles bije cie a t5y masz2 kwaity w lapie i wypade bp tarcza miecz w moim przypadku fs i guardian. albo expilem sobie w ancient temple i mialme 20hp
na 12 lvl i jakis Maron Gryndiande mnie dorwal i zucil poson field i ded i p arm wypadl,Keidys mialem deda na orc berserku ale to stara histroria poszedlem za bratem drutemk w 10 zerkow nie zdazylem sie uhowac i ded naszczescie gs nie spadl a brat nie mial deda wogule. tak jest
Rivels jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-03-2006, 13:46   #431
rads0n
Użytkownik Forum

rads0n's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Barad dur

Profesja: Sorcerer
Świat: Galana \m/
Poziom: <?>
Domyślny

Po jakich akcjach odechciewa sie grac??? ogolnie na galanie odechciewa sie grac.... Expisz sobie w DC super exp 10 godzina 2 godziny przesiedziales super 2 lvl + zzara 20 zara desert i K***A ( !!!! jakis J***Y DESPERAT PO HACKU CIE ROZWALA I TAK JUZ OD TYGODNIA... co sie wezme ze expa to K***A JEGO MAC ded

Mar 24 2006, 19:12:38 CET Killed at Level 18 by Rostek-Horn
Mar 25 2006, 18:26:27 CET Killed at Level 19 by Sylwek Dementor
Mar 26 2006, 19:10:31 CET Killed at Level 18 by Zephiscer
Mar 28 2006, 12:41:55 CET Killed at Level 19 by an orc berserker of Artushel

N/C ... Poprzednia postac ban to odrazu PKuja qrw...

( ano fakt jeszcze warto wspomniec co stracilem no wiec... 3k, 2x plate armor, noble armor, dragon shield, 2 x steel helmet, i pare innych gowien... po takich akcjach zostaje tylko wlaczyc otsa pvp enf..)

Ostatnio edytowany przez rads0n - 28-03-2006 o 13:48.
rads0n jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-03-2006, 15:13   #432
Viniolli
Użytkownik forum

Viniolli's Avatar

Data dołączenia: 07 10 2005

Świat: Jamera
Poziom: 36
Skille: 80/80
Poziom mag.: 5
Domyślny

Ja mialem taka akcje ze dlugoz kolegami skilowalem i doszedlem do skili 80/80 nio i zaczalem expic pozniej kolega mial problemy na banshee wiec ja biore gsa i jazda mu pomoc (pojedynczy resp pod thais) nio i ded a co najgorsze gs poszedl w cholere... Dobra jakos to przezylem. Expilem sobie dalej. Najwieksza bolaczka bylo to ze milame monitor zepsuty i sie co jakis czas wylanczal na kilka sekund i tak na cora dluzej i jeszcze i jeszcze... i pewnego dnia w katedrze pstryk i monitor czarny a ja otoczony przez bandity!!! kiedy sie wlonczyl 10 minut pozniej ded k legi i dragon shield zostalu pewnie ktos sie zdziwil jak loot znalazl... a ja nie moge sie przemoc spowrotem do gry... powoli biore sie do odrabiania skili. Zyczcie powodzenia.
Viniolli jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-04-2006, 01:58   #433
Arion Alliran
Użytkownik forum

Arion Alliran's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2006
Lokacja: Bolesławiec

Gildia: Havocs
Świat: Samera
Poziom: 55
Skille: 83/82
Poziom mag.: 6
Domyślny

Poszedlem se na Dragi bylo jakieś zwarcie i mi się monitor wyłączył
Wlogowuje sie po 10 minutach i jestem w świątynce
Wypadl crown armor i bp uhów nie chciało mi się grać 3 dni !
Arion Alliran jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-04-2006, 05:25   #434
Dziok
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 03 2006
Lokacja: Kraków

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dziok
Profesja: Elder Druid
Gildia: Galaxy
Świat: Aldora
Poziom: 101
Poziom mag.: 65
Domyślny ...

Ja mialem akcje na anciens scarabach... MIalem blokera na 60 lvl ktory akurat bloczyl 2 na raz ale nie mial exeta res i te 2 skubance postanowily sie na mnie przerzucic no to ja spokoj utani gran hur i uciekam a tu od drugiej stony nastepne 2 i w 2 sec poszlo 1k many i 350 hp a razem z nimi g arm i bohy bo bloker tez musial uciekac... nie gralem tydzien
Dziok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-04-2006, 17:34   #435
Poprostu Pitbul
Użytkownik Forum

Poprostu Pitbul's Avatar

Data dołączenia: 22 11 2005
Lokacja: forum.tibia.pl i dział "Fake'i"
Wpisy bloga: 2

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ergid
Świat: Kradia
Poziom: 10
Skille: 30 SILY
Domyślny

ja mialem tak:bylem na rooku i mialem prawie 8lvl wiec poszlem na p spidery z kolega z tibi kolo ork fortress. Poszlismy na sam dol byl tam rot wiec go zabilismy. Wracalismy juz prawie padnieci a tu z 10 p spiderow na nas. I ten koles uciekl a ja padlem. Stracilem bp z 582gp lina i lopata i foodem.
Poprostu Pitbul jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-04-2006, 20:19   #436
Tommy Thunder
Użytkownik forum

Tommy Thunder's Avatar

Data dołączenia: 16 01 2006

Tommy Thunder ma numer GG 4642446
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rivels
Ja nie grałem dlugo bo padlem kiedys Dawano na moim knighcie ejscze prezz jakiegos Ziomensa ktory zabral mnie na flower quest w ktorym trezba wpisac u krola Hello king
Quest
ass flower
i 1 hp
i koles bije cie a t5y masz2 kwaity w lapie i wypade bp tarcza miecz w moim przypadku fs i guardian.

Niezla sztuczka, ale chyba powinienes wiedziec co to znaczy "ass"?

Mnie kiedys probowal koles nabrac na "fag flower quest", dlugo nie wiedzialem co to znaczy, sprawdzilem w slowniku i okazalo sie ze "pedał"
Tommy Thunder jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-04-2006, 23:53   #437
Frost Blazer
Użytkownik forum

Frost Blazer's Avatar

Data dołączenia: 29 03 2006

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Fire Angels
Świat: Galana
Poziom: 38
Skille: 81
Poziom mag.: 14
Domyślny

Hack 2 parki boh 2 c-arm, 2 c-legs, 2 vamp shield, d-lance, gs, 2 rh, 2 p amu i ozdobki na ponad 80k, jakies 10k w kasie i jescze pare wandow prawie wszystko po dwa bo z 2 postaci w domku rzeczy mialem ;/ w sumie 460k i skończyło sie tak że gram na nowym serwie ;]
Frost Blazer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-04-2006, 17:39   #438
lord kula
Użytkownik forum

Data dołączenia: 03 04 2006

Domyślny Rs ...

Ja na wojnie wbilem rs i zaraz zgon i polecial b-robe,crown helmet,k legi,v-rod,crown shield....

•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~^^Remember, it's only a game^^•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~
lord kula jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-04-2006, 18:10   #439
Zamne
Użytkownik Forum

Zamne's Avatar

Data dołączenia: 04 04 2006
Wpisy bloga: 7

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Świat: Isara
Poziom: 1
Skille: 10/10
Domyślny

dobra raz bylem na amazonach walilem jedno valkyrie no wiecie 9 lvl i valkyrie mnie do zoltego nawalila. potem jak zszedlem tam stal jakis gosciu ja mialem zolte a on zielone i zaczol mnie walic. ja niemialem many i nie moglem walic exury jak bieglem to po chwili mialem red hp chociarz walil z snakebite roda no i mnie zalatwil i ku**a zabral roda teraz nie chce mi sie grac. postac pozostanie na 9 lvlku.

Edit: hehe, ale to wyglada, niezla roznice widze pomiedzy mna sprzed 1,5 roku a teraz (fajne orty walilem )

Ostatnio edytowany przez Zamne - 02-05-2008 o 09:28.
Zamne jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-04-2006, 19:30   #440
xano
Użytkownik forum

Data dołączenia: 07 04 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eerion
nightkim- no wiesz najlepszym nauczycielem oparzona ręka
Dejvo- Mam kumpla który na samym r00ku 6 wędek utopił!
Ta a ja mam kumpla co backpack wy***ał do rzeczki jakies 2 plecaki uh loot i inne runki ale z niego jest idiota to sie niema co dziwic
xano jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania