Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)
Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 18-09-2006, 16:19   #341
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

czipsy lejsy i hamburgery to też narkotyki bo armia spasionych ludzi je wpieprza i nie potrafi przestać,cukierki to też narkotyki;]
to może Ty przestań się udzielać na forum,nie brak wiedzy a zupełnie inne zdanie w tej sprawie to proste,Alkohol w większości jest naturalny(naturalne produkty oczywiście)z resztą to zależy od każdego z nas osobna:jeden profesor powie że tak,drugi że nie i ,że głupio nazwać piwko na nerki narkotykiem,bądź wino do obiadu;]
z resztą nawet głupio nazwać narkotykiem ,vódke i wszystkie alkohole...

Ostatnio edytowany przez PiXik - 18-09-2006 o 16:43.
PiXik jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-09-2006, 16:34   #342
Komandos
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 05 2005

Stan: Na Emeryturze
Świat: Aldora/Arcania
Domyślny

Proponuje abyś przestał się udzielać w tym temacie jak nie posiadasz ŻADNEJ wiedzy na dany temat.

Co do tematu: ganja legalize it!
Innych rzeczy nie próbowałem.

@up
A konopia indyjska czym jest? Naturalną rośliną...

@down
Telewizja, internet, TIBIA.. : )
Woda jest niezbędna do życia, tak samo powietrze więc o czym mówisz?

Do wszystkich co nie wierzą, ze narkotyki to także alkohol i tytoń:
ot tak wpisałem sobie w google "narkotyki legalne". Między innymi wyskoczyła taka strona (http://www.narkotyki.com.pl/tematy.html) ze zdaniem: "Rozmawiając o narkotykach należy pamiętać, że dostojne miejsce wśród wielu innych przedstawicieli tej grupy zajmuje nikotyna i alkohol. Alkohol i nikotyna to są również narkotyki, tylko, że legalne."

Ostatnio edytowany przez Komandos - 18-09-2006 o 16:56.
Komandos jest offline  
stary 18-09-2006, 16:39   #343
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Domyślny

No jasne, a największe narkotyki to:
-powietrze
-woda
-telewizja
-internet
-sen

A tak na serio, narkotyk to wedle prawa substancja między innymi halucynogenna... Jasne że jak wypijesz 5 litrów czystej (powodzenia...) możesz mieć halucynacje (choć prędzej umrzesz), ale to jest właśnie powodem dlaczego mamy papierosy a nie marichuanę. (przynajmniej z tego co ja kojaże, choć moje informacje mogą być nie do końca poprawne...)

@Down
A myślisz, że co w mojej wypowiedzi robi wtrącenie "między innymi"? Czytaj uważnie. Fakt że nie znam się na tym, widać nie miałem takich przeżyć lub doświadczeń jak ty...

Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 18-09-2006 o 19:43.
Quezacoatl jest offline  
stary 18-09-2006, 18:52   #344
Karrith
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2004
Lokacja: Jaworzno

Profesja: Rookstayer
Domyślny

Cytuj:
czipsy lejsy i hamburgery to też narkotyki bo armia spasionych ludzi je wpieprza i nie potrafi przestać,cukierki to też narkotyki
one nie sa narkotykami. roznica jest taka ze narkotyki oddzialuja na nasz uklad nerwowy bezposrednio, a takie chipsy dzialaja na nasz mozg posrednio(jedzac cos smacznego wydzielane sa w naszym organizmie rozne substancje, ale nie pochadzce z pozywienia, tylko wytwarzane w mozgu, ktore powoduja, ze poprawia nam sie samopoczucie itp(za duzo do pisania o tym) i rzeczywiscie jest mozliwe uzaleznienie sie od nich ale nie moga byc one nazywane narkotykami).

narkotyki sa to substancje psychotropowe czyli takie ktore wplywaja na nasz osrodkowy uklad nerwowy. czyli papierosy(a dokladniej nikotyna) oraz alkohol sa narkotykami(i to jednymi z niebezpieczniejszych).

@Quezacoatl
hahahaha narkotyk to substancja halucynogenna??? no to powiedz mi czemu w takim razie np po heroinie albo amfetaminie(jedne z najgorszych narkotykow) nie ma halucynacji a sa zaliczane do narkotykow??
prawda jest taka ze NIC nie wiesz na temat, a wypowiadasz sie, co jest troche wnerwiajace.

Ostatnio edytowany przez Karrith - 18-09-2006 o 18:56.
Karrith jest offline  
stary 18-09-2006, 18:56   #345
Madrid'ista
Użytkownik forum

Data dołączenia: 31 07 2006
Lokacja: Kraków

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: brak
Świat: Creative
Poziom: 35
Skille: -------
Poziom mag.: 40
Madrid'ista ma numer GG 1126639
Domyślny

ee pierdoli*** narkotyki są zjebane.. nie umiecie sie bawic bez wspomagaczy.. lol.. ten kto zabawia sie za pomoca narkotyków.. jest nie smialy.. najwyzej piwko sie napic a nie jakies pierdoly.. kur** wszystko jest dla ludzi.. ale czy warto
Madrid'ista jest offline  
stary 18-09-2006, 20:03   #346
Karrith
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2004
Lokacja: Jaworzno

Profesja: Rookstayer
Domyślny

wg Ciebie kazdy kto zazywa narkotyki jest niesmialy?? to sie grubo myslisz.
i nie jest zbyt madre tak segregowac ludzi, tylko z powodu ze cpaja.

@down
wspolczuje ci

Ostatnio edytowany przez Karrith - 18-09-2006 o 20:15.
Karrith jest offline  
stary 18-09-2006, 20:09   #347
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Komandos Pokaż post

@up
A konopia indyjska czym jest? Naturalną rośliną...

naturalna to ona jest ale nie w Polsce
z resztą nic mnie nie przekona do tego,że alkohol to narkotyk;]porównywać here z piwem...czy z amfą...rotfl.
PiXik jest offline  
stary 18-09-2006, 20:25   #348
Zotemut
Zbanowany

Zotemut's Avatar

Data dołączenia: 24 07 2006

Domyślny

Nie biore narkotykow. Nawet nie wiem jak wygladaja. Nie mam zamiaru brac. To poprostu pierdol***ty nalog i tyle. Marnuje zycie. Zwisa mi ten kto bieze. Tak jak papierochy.

Pozdr~
Zotemut jest offline  
stary 18-09-2006, 20:32   #349
Upierz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 11 2005
Lokacja: Sosnowiec

Upierz ma numer GG 8248642
Domyślny

internet (aff)
miłość (chwilowo przerwa...?)
fast food (często coś w "Maku" zjem, to wszystko...)
Upierz jest offline  
stary 18-09-2006, 20:44   #350
Komandos
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 05 2005

Świat: Aldora/Arcania
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PiXik Pokaż post
naturalna to ona jest ale nie w Polsce
z resztą nic mnie nie przekona do tego,że alkohol to narkotyk;]porównywać here z piwem...czy z amfą...rotfl.
.. porównywać marie z herą.. phi...

Jedna mała prośba ode mnie... jeśli już mówicie coś więcej o narkotykach to zaznaczcie o czym mówicie czy o amfetaminie czy o haszyszu etc.
Komandos jest offline  
stary 18-09-2006, 20:45   #351
KwasU175
Użytkownik forum

KwasU175's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2006
Lokacja: Wąchocków xD

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Zanera
Poziom: 44+
Skille: 74/73;|
Poziom mag.: 5+
Smutny

Dlaczego marichuana ma być zła?? Przecież to roślina stworzona przez boga ... Osobiście paliłem nie raz , to nie jest nic złego w porównaniu z innymi dragami ... Zważcie na to że istnieje coś takiego jak KWAS !!! To dopiero nazywa sie gówno ... Po nich pewna akcja skończyła sie tragiczanie w moim mieście 36 mc temu ... 3 kolesi , a 1 lajtowy znajomy ... Kolesie zarzucili po kwasie i wymyślili zaj***stą zabawe ... zapakowali zioma do kartonowego pudełka i wysłali go na marsa [wyżucili z 9 piętra w bloku] , on nie wracal to wyslali misje ratunkową z 2 kolesiem [moim znajomym ] ... 2 zgony a 3 który przeżył siedzi ... Kwas to jest dopiero syntetyczne zło stworzone ręką człowieka ... Przysięgłem sobie że nigdy w życiu tego nie przyjme , za żadne skarby świata i staram sie to zwalczać w moim otoczeniu ... Odradzam wszystkim zarzywania tego chyba że chcecie skończyć podobnie ...

R.I.P REICH
KwasU175 jest offline  
stary 18-09-2006, 20:54   #352
adisek12345
Użytkownik forum

Problem

Debilny temat narkotyki są nie zdrowe daja w muzg !!!!!!!!!!!!!!!jak można to brać szkoda mi was !!!!!!!!!!
adisek12345 jest offline  
stary 19-09-2006, 07:55   #353
Czarna_Mamba
Użytkownik Forum

Czarna_Mamba's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4

Świat: kraina czarów
Czarna_Mamba ma numer GG 7048129 Send a message via Skype™ to Czarna_Mamba
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez KwasU175 Pokaż post
Dlaczego marichuana ma być zła?? Przecież to roślina stworzona przez boga ...
Argument... Juz wszystko w tym temacie prawie zostalo powiedziane, a ty nadal sie pytasz dlaczego jest zla? Jest zla, bo wyniszczasz samego siebie. Jak ci nie zalezy - twoja i wylacznie twoja sprawa. Ja ci zycze jak najlepiej. Bral brat mojego kolegi, szkoda chlopaka.

Milego Dnia.

Ostatnio edytowany przez Czarna_Mamba - 19-09-2006 o 08:01.
Czarna_Mamba jest offline  
stary 19-09-2006, 07:57   #354
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez KwasU175 Pokaż post
Dlaczego marichuana ma być zła?? Przecież to roślina stworzona przez boga ... Osobiście paliłem nie raz , to nie jest nic złego w porównaniu z innymi dragami ... Zważcie na to że istnieje coś takiego jak KWAS !!! To dopiero nazywa sie gówno ... Po nich pewna akcja skończyła sie tragiczanie w moim mieście 36 mc temu ... 3 kolesi , a 1 lajtowy znajomy ... Kolesie zarzucili po kwasie i wymyślili zaj***stą zabawe ... zapakowali zioma do kartonowego pudełka i wysłali go na marsa [wyżucili z 9 piętra w bloku] , on nie wracal to wyslali misje ratunkową z 2 kolesiem [moim znajomym ] ... 2 zgony a 3 który przeżył siedzi ... Kwas to jest dopiero syntetyczne zło stworzone ręką człowieka ... Przysięgłem sobie że nigdy w życiu tego nie przyjme , za żadne skarby świata i staram sie to zwalczać w moim otoczeniu ... Odradzam wszystkim zarzywania tego chyba że chcecie skończyć podobnie ...

R.I.P REICH
przekształciłeś historyjkę z gazet(neta?) która krążyła i krążyła a to co paliłeś to pewnie na terenie RP a to z marychą ma tyle wspólnego co z nazwy
ale co do zlegalizowania jestem za

Ostatnio edytowany przez PiXik - 19-09-2006 o 08:02.
PiXik jest offline  
stary 19-09-2006, 08:28   #355
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Z ciekawostek:

W Kolumbii Koka (roślina z której wyprawiana jest kokaina) jest jedną z najpopularniejszych używek. Przed domem można hodować do dwóch krzaków tego krzewu. Jego liście żuje się tak jak u nas mięte. Nie wiem jaki to ma skutek niestety, nie doczytałem się. Natomiast doczytałem się, że liście koki są masowo serwowane w Kolumbii na bankietach dyplomatycznych. Na Wikipedii piszą, że Koka w roli aromatu jest wykorzystywana w produkcji coca-coli (ile w tym prawdy, ni wiem).

I największą, niemiłą niespodzianką jest to, że z "uprawy" Koki utrzymują się Indianie... którzy są masowo mordowani przez amerykanów zrzucających na Koke bomby z napalmem (zadziwiające, że nikt o tym nie mówi)

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 19-09-2006, 15:38   #356
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek Pokaż post
Na Wikipedii piszą, że Koka w roli aromatu jest wykorzystywana w produkcji coca-coli (ile w tym prawdy, ni wiem).
kiedys uzywali tego do produkcji i w coca coli naprawda byla koka(nie duze ilosci, ale byly) teraz jest to tak produkowane ze nie ma tam jej w ogole
stary 19-09-2006, 15:58   #357
KwasU175
Użytkownik forum

KwasU175's Avatar

Lokacja: Wąchocków xD

Stan: Aktywny gracz
Świat: Zanera
Poziom: 44+
Skille: 74/73;|
Poziom mag.: 5+
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PiXik Pokaż post
przekształciłeś historyjkę z gazet(neta?) która krążyła i krążyła a to co paliłeś to pewnie na terenie RP a to z marychą ma tyle wspólnego co z nazwy
ale co do zlegalizowania jestem za
Wiesz dokładnie gdzie i kiedy to sie wydarzyło??? Odnośnie legalizacji popieram .

Zwarzcie na to że tak jak browar czyści nerki tak squn czyści płuca palacza ale niestety niszczy szare komórki

Lajtowo maja dziadki w Holandii : Dziadki zbieraja sie na werandzie o zachodzie słońca , nabijaja połówkę do fajki i bakają meeega zbufa
KwasU175 jest offline  
stary 19-09-2006, 16:50   #358
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez morwi Pokaż post
kiedys uzywali tego do produkcji i w coca coli naprawda byla koka(nie duze ilosci, ale byly) teraz jest to tak produkowane ze nie ma tam jej w ogole
Wrong! Koka do dziś jest składnikiem Coca Coli ale jest ona oczyszczana z substancji psychotropowych, czyli z tej tru koki.

Są obyczaje i takie tam, ale w Polsce jest takie prawo jakie jest i nic na to nie poradzisz. Przeszkadza ci? Holandia, Jamaica, Kolumbia, czekają na ciebię, nawet Kuba, w niedzielę o 21:55...
Vanhelsen jest offline  
stary 19-09-2006, 16:52   #359
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
Wrong! Koka do dziś jest składnikiem Coca Coli ale jest ona oczyszczana z substancji psychotropowych, czyli z tej tru koki.

Są obyczaje i takie tam, ale w Polsce jest takie prawo jakie jest i nic na to nie poradzisz. Przeszkadza ci? Holandia, Jamaica, Kolumbia, czekają na ciebię, nawet Kuba, w niedzielę o 21:55...
yeh zle to napisalem, ale chodizlo mi o to co ty wyprostowales w poscie ^^
stary 19-09-2006, 16:56   #360
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
squn czyści płuca palacz
To ja chyba mam jakieś kiepskie informacje.

Wszystkie narkotyki wyniszczają organizm, tak jak papierosy czy alkohol, ale jeśli ktoś chce - jego biznes. Dopóki innym z tego powodu krzywda się nie dzieje, to jestem za.
ripper jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania