|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
|
![]() <lezy na podlodze niczym deadniety ludzik>
Cytuj:
![]() Nie wiem co ma stara kartka i kawalek skórzanej, czerwonej okladki ksiegi (+ zloty napis) wspolnego z westernem. Cytuj:
@Iris on Eternia Pokaz swoje profesjonalne ![]()
Jam jest nooga ![]() 13:21 Perl Haskell [30]: Isn't that a conversation for RL-Chat? xD 13:21 GM Exilya on Guardia [2]: lol 13:21 GM Exilya on Guardia [2]: how? 13:21 GM Exilya on Guardia [2]: it's tibia related 13:21 Perl Haskell [30]: I won't argue ;p xD Tak, to ja ![]() Ostatnio edytowany przez lamer - 18-12-2004 o 11:16. |
||
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 12 2004
|
![]() Kto wpadl na dwa znakomite pomysly: zastosowania TAKIEJ czcionki oraz wrzucenia gustownego, ni przypiął, ni wypiął CZERWONEGO paska menu?!
Do tego brak <!DOCTYPE> na poczatku i prawie-ze-zgodnosc ze standardami w3c (tylko 158 bledow - w sumie to nieduzo). Slowem - cos-co-sie-nazywa "noogadesign" sie nie popisalo. -.- |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 04 2004
![]() |
![]() brzydkie są czcionki linków
ale poza tym, to dobry pomysł, z tym, że jak była na forum, to byl klimat tearz to za bardzo formalne ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 04 2004
Lokacja: Somewhere else...
Stan: Aktywny gracz
Imię: Dunria
Profesja: Druid
Gildia: Ab'Dendriel Guard
Świat: Secura
Poziom: 34
Poziom mag.: 33
|
![]() dobra
Przyznaje sie, robilem w dreamweaverze i to w dodatku w 5 minut... zreszta moja wina to grafika i glowna tabela, reszta - MatKus ![]() //edit: to ja, nooga, tylko z konta brata ;P Ostatnio edytowany przez Svepa - 18-12-2004 o 13:33. |
![]() |
![]() |
#25 | |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
|
![]() Cytuj:
Np że np. <body> nie ma znacznika leftmargin (ciekawe, ciekawe), albo że w adresie jest znaczek & (to niby jak inaczej mam przekazać parametry do skryptu?) albo że zmienna jakaśtam w adresie nazywa sie type (a ch*.* go to obchodzi, jak ja se zmienne nazywam). Jak tego typu bledy pousuwasz, to zostaje tylko jeden chyba, ze nie ma doctype, co prawde mowiac nie jest wedlug mnei niezbędne, bo W3C nie jest nadal jedynym słusznym standardem, a dla mnie wystarczy zgodność ze standardem HTML 4.1. A to, że panowie z W3C nie slyszeli o ustawieniach domyślnych, które są w standardzie HTML, to nie moja wina.
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! Ostatnio edytowany przez MatKus - 18-12-2004 o 14:09. |
|
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 08 2003
Lokacja: Częstochowa
![]() ![]() |
![]() Ja tam do tytulu nic nie mam. Domyslam sie, ze tytul to jedna z najtrudniejszych do wymyslania rzeczy.
|
![]() |
![]() |
#27 | |||
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 12 2004
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez bryniec - 18-12-2004 o 14:50. |
|||
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
|
![]() -.- Pierdo*.*isz! Co mi po tym ze se dumnie wstawiam znaczek w3c kiedy moja strona dziala i ma sie dobrze, huh? Ja rozumiem ze zgodnosc ze standardami to czasem dobra rzecz ale jeszce nie widzialem strony (chodzi mi o zrodlo jakby co) ktora by w adresie posylala zmienne z & ;PP (moze slepy jestem?)... Wybacz... czepianie sie gowien uwazam za oznake bycia przemadrzalym! Ch*.* z tym ze jakies w3c sie czepia.
greetz nooga Ostatnio edytowany przez Svepa - 18-12-2004 o 15:08. |
![]() |
![]() |
#29 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
|
![]() Wiesz. Z tym & jest tylko taki drobny problem, że jak to dam do adresu, to mi przeglądarki wysyłają w adresie & zamiast &, i parametry przestają działać. (przynajmniej w MSIE, który jaki by nie był, jest najpopularniejszą przeglądarką) więc jeśli mam wybierać, czy strona ma działać poprawnie, i być niezgodna z W3C, czy ma działać poprawnie, ale być niezgodna z W3C, to wybieram jednak to drugie.
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
![]() |
![]() |
#30 |
Michail Fradkow
Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
|
![]() Ładne, ale zbyt mało przerzyste. Lay jest dobry. Starsznie chaotyczne- do poprawki. Dużo, przede wszystkim dobrych informacji.
Ogólnie 7/10 ![]()
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Niegrający
Imię: Sir Soulfire Strike
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 25
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 10 2004
|
![]() Lay się rozjeżdza i jescze te badziewiaste kolorki..Zrubcie wszystko przejrzyste bez zbednej grafiki i z tonowanymiu kolorami...
|
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja tam sprawdzilem to w IE i Mozilli Firefox w kazdej rozdzielczosci poczawszy od 800x600 do 1800x1024 i nie widze zeby cokolwiek zlego sie dzialo. Wyglada identycznie w kazdej rozdzielczosci (no wiadomo ze im wyzsza tym mniejsze pixele
![]() Dochodze do wniosku - nie sposob dogodzic! |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 12 2004
|
![]() Fajna gazetka, lepiej by było, jakby można ja było kupywac w kioskach
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Niegrający
Imię: Sir Soulfire Strike
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 25
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
|
![]() Ja wiem ze to fajnie sie pochwalic wielgachnym monitorem czlowieku. Ale uwierz mi na slowo ze mam 19 calowy i w _kazdej_ rozdzielczosci wyglada dobrze.
Strona _NIE_ jest robiona pod 800x600 ale jest taz zbudowana aby sie zmiescila na ekranie jesli zdarzy sie jakis czlowiek ktory ma taka rozdzielczosc. nooga
Jam jest nooga ![]() 13:21 Perl Haskell [30]: Isn't that a conversation for RL-Chat? xD 13:21 GM Exilya on Guardia [2]: lol 13:21 GM Exilya on Guardia [2]: how? 13:21 GM Exilya on Guardia [2]: it's tibia related 13:21 Perl Haskell [30]: I won't argue ;p xD Tak, to ja ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Braniewo
![]() |
![]() dlamnie czcionka za mala jest. mozna cos z tym zrobic??
#39 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 12 2004
Lokacja: W zaświatach.
![]() |
![]() nom gazetka spox, ale jezeli mozliwe moglibyscie dac by strony (qfa ciagle nazwy tego nie pamietam xP) tzn zeby kartki na siebie nachodzilyprzy klicku,
|
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 11 2004
Lokacja: Płock
![]() |
![]() Dobry pomysl
![]() Dobre wykonanie ![]() Ale malo artykuluw ![]() Ale i tak jest swietne ![]() |
![]() |