|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Białystok
Stan: Na Emeryturze
Imię: Friida
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Nebula
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#23 |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Krzeslo przed komputerm (na serio Wrocek)
![]() |
![]() Moim zdaniem Zydzi maja swoja religie i swoje wierzenia jak chca niech sie uwazaja za narod wybrany itp a nas to nie powinno obchodzic.
|
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2004
![]() |
![]() @Thero: rzeczywiście ciekawe czemu Żydzi? Czy ktoś wie dlaczego?
|
![]() |
![]() |
#25 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 01 2004
Imię: Dabeek
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 100
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#26 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: Cf45Nso2
![]() |
![]() Ja,nic,nie,mam,do,żydów,człowiek,jak,człowiek,kult ura,jak,kultura...
#28 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
-Daj się zaciągnąć, nie bądź żyd! -Wy***laj! Buhahah, dobry kawał, nie? Drech jak drech, ale żeby mieli coś przeciwko żydom? Takiego czegoś jeszcze nie słyszałem. Drechy pod tym względem opowiadają tyle samo kawałów o żydach, co ty, ja. Zresztą, o czym my rozmawiamy?! I tak wszyscyyy ZGINIEEEMY
![]() |
#29 |
Zbanowany
|
![]() Hmm jak zalozylem taki temat na podforum, to go zamkneli.. gdzie jest sprawiedliwosc?
@topic pffffff zydzi naprawde chca zawladnac swiatem xD napisal jakis zyd nawet ksiazke o tym, a pozatym zydzi sami sie prosza o to by byc przesladowanymi ;] takie jest moje zdanie |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2004
|
![]() No musze przyznac , ze jestem mile zaskoczony.
Spodziewalem sie jakiejs nagonki na Zydow , a tu wiekszosc forumowiczow spokojnie i tolerancyjnie sie wypowiada. Szacunek dla Was !!! Moj bardzo dobry znajomy jest wyznania mojzeszowego ... Facet jest Polakiem , skonczyl studia kulturoznawcze : hebraistyke i mongolistyke , a jego hobby jest polonistyka ! Koles ma taka wiedze ze mozg deba staje : jezyki obce , historia , sztuka , filozofia ,polityka , literatura swiatowa ... Stwierdzil kiedys , ze zmienia wiare bo w katolizycmie mu cos nie pasilo i wybral wiare mojzeszowa . Mialem z nim korki z polskiego jak sie szykowalem do matury. Pozniej spotykalismy sie dalej / z matury mialem dwie piatki ... hehe / , uznalem ze wiele skorzystam sluchajac i rozmawiajac z kims duzo madrzejszym od siebie , chcialem rozszerzac horyzonty swojej wiedzy. Gadalismy o filozofii , o najwazniejszych jej przedstawicielach , nawet zaczalem sie uczyc hebrajskiego , opanowalem alfabet i cos juz tam skrobalem , ale troche za duze tempo narzucil. Okazalo sie ze tam sa kurna dwa alfabety , a i tak w normalnej pisowni uzywa sie innych liter. Do tego zeby przeczytac wyraz musisz go znac , bo w pisowni omija sie czesc liter. Maskra ! No i dalem se spokoj . Moze jeszcze kiedys sprobuje. Fajnie moc powiedziec kilka slow po hebrajsku. Opowiadal mi o kulturze Zydow , o ich swietach , o historii ... Dyskutowalismy jak to bylo kiedys , o konfliktach Zydow z Chrzescijanami i kultura arabska. Powiem wam , ze to niesamowicie ciekawe , moc poznac historie jakiegos narodu. Losy Zydow opisane w Starym Testamencie sa jak dobry kryminal. Ucieczki , poscigi, morderstwa, przysiegi , zadziwiajace opowiesci ... Dlaczego Zydow nie lubiono w sredniowieczu ... Lichwa to jedno , druga sprawa byly zarazy , ktore dziwnym zrzadzeniem losu omijaly dzielnice zydowskie. Spoleczenstwo bylo przekonane, ze to Zydzi podzrzucali jakies chore zwierzeta i zarazali innych mieszkancow. Kiedy miasteczko zostalo zdziesiatkowane , a ludzie tracilii cale rodziny i widzieli ze u Zydow wszystko w porzadku , chora zawisc , wscieklosc i agresja braly gore i dochodzilo do pogromow. A odpowiedz jest prosta: Zydzi niezwykle skrupulatnie przestegali zasad higieny. Po prostu bylo czysto , ludzie sie myli , narzedzia w kuchni musialy byc inne do miesa inne do mleka / sa to wymogi koszernej kuchni , jednego z elementow wiary i kultury /. Gdzie indziej panowal totalny brud i balagan. I kiedy przyszlo co do czego , to zaraza wybijala polowe miasta omijajac dzielnice zydowskie. I konflikt gotowy. __________________________________________________ __________________________________________________ _ Wyjasnie co oznacza symbol " 88 " . Otoz osma litera alfabetu jest " H " , a " 88 " to skrot znaczacy : Heil Hitler !!! Ostatnio edytowany przez Angelus - 14-07-2005 o 16:16. |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2004
Lokacja: N 51°24' E 22°16'
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Astera
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
Sława jej wszystkich przerasta, KoronA KielcE-duma miasta ![]() ![]() ![]() http://rapidshare.de/files/26504590/..._pk_1*****.html Pk cz1 http://rapidshare.de/files/27201800/...a_pk2*****.html Pk cz2 |
|
![]() |
![]() |
#32 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja niestety, byłem wychowywany inaczej, ponieważ w młodości dużo czasu spędzałem u babci, na wsi. A ta wieś kiedyś należała właśnie do żydów, i nie dawali żyć katolikom ( Moja rodzina była/jest katolicka), czyli prawię większości wsi. Dlatego zostali tam znienawidzeni.
I na takiej podstawie zostałem wychowywany. Żydzi są źli, jest ich wszędzie pełno itp. Tak mi mówiono, a że ja dziecko byłem, wierzyłem we wszystko co mówią i wyrobiłem sobie o nich zdanie. W późniejszym okresie życia, przestałem się interesować żydami, i zostało mi takie same zdanie, jak za młodu. Moja mama nie ma nic do żydów, a natomiast mój ojciec ich też nienawidzi ( Ponieważ pochodzi z tej wsi ). I niestety, żydów nie lubię. Szukam ich złych stron, a dobrych znać nie chce.
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Jak już napisałem w temacie o Hitlerze, jestem antysemitą. Mój antysemityzm zaczął się w momencie przyjechania do Izraela. Myślą, że tylko u nich są lodówki, drapacze chmur, pralki, zmywarki, telewizory etc. Pozatym, Oni zamykają swój kraj. Wjazd do kraju graniczy z cudem, chyba że masz paszport dziennikarski albo coś w tym stylu. Tu w Izraelu... deportacje, "łapanki" są na porządku dziennym... złapanych ludzi traktują jak psy. Osoba która ma być deportowana jest zamykana w więzieniu. Żeby to było jakieś specjalne więzienie dla złapanych czekających na wyjazd, lecz nie... Tacy ludzie siedzą ze zwykłymi złodziejami, mordercami itp. Rzucają jedzenie przez kraty i kto pierwszy złapie kanapke ten będzie "najedzony". Nie raz pisało w gazetach o pobiciu złapanej osoby. Zachowują się jak gestapo. Czy to ma być jakaś zemsta za ich cierpienia w czasie II Wojny ŚWiatowej? Przecież nie cierpieli tylko oni, lecz cały świat...
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
Lokacja: ZNIENACKA!
Stan: Niegrający
Poziom: 69
![]() |
![]() Ja niewiele wiem o Żydach, za mało wręcz (tyle, co w szkole powiedzą, nawet mniej) żeby mieć o nich opinię. Mi wszystko jedno - religia, którą człowiek wyznaje, nie jest ważna - ważniejsze jest, jaki on ma stosunek do innych ludzi, i jakim jest ogólnie człowiekiem.
|
![]() |
![]() |
#36 | |||
Michail Fradkow
Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Gildia: Death Assassins
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
W co wierzą w to wierzą i nikt im tego nie zabroni, kazdy ma prawo wierzyc w co chce.
![]() |
#37 |
Guest
|
![]() @By$iu
No niestety. Ich relgia jest hermetyczna. Co z tego że chcesz ja wyznawać skoro żaden rabin Cię do synagogi nie dopuści. A co do narodu wybranego, to oni uważają że nim są. Czysty egoizm... |
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2004
|
![]() Cytuj:
Jak pisalem juz wczesniej moj znajomy przeszedl na to wyznanie i jest ok. Musicie pamietac, ze ciagle sa jakies zamachy terrorystyczne w Izraelu , nadal zdarzaja sie agresywne zach. wymierzone przeciw spolecznosci zydowskiej w krajach europejskich i pewnie gdzie indziej tez ... Moga kogos nie wpuscic na teren synagogii bo boja sie o wlasne bezpieczenstwo. Ale tak jak w innych krajach i w innych religiach ... Nie wszyscy ludzie sa madrzy i dobrzy. U Zydow tez pelno ignorantow i bufanow , oraz nieukow , ktorzy pytaja sie o to , czy gdzie indziej tez sa lodowki ... hehe A co do tego , czy Zydzi sa narodem wybranym ? Na religie nie chodziles , czy co ? Oczywiscie ,ze sa ! Poczytaj Pismo Swiete , szczegolnie Stary Testament. To sa ich wierzenia , sprobuj to uszanowac ... Ostatnio edytowany przez Angelus - 15-07-2005 o 03:26. |
|
![]() |
![]() |
#39 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Bo SĄ narodem wybranym według ich religii. Według chrześcijańskiej zresztą też - poczytaj sobie Stary Testament i kilka rozdziałów jakiejkolwiek Ewangelii z Nowego... Wiesz, co? Ja wolę ten ich, jak to nazywasz, egoizm i te pytania o to, czy w Polsce są lodówki od takiego antysemitycznego pieprzenia kilku nastolatków, którzy chcą być kontrowersyjni i udawać znawców tematu, a tak naprawdę GÓWNO wiedzą na temat tego, o czym piszą. I tak taki głupi temat przerodził się w dyskusję dwóch frontów: antyżydowskich bojowników (na dodatek popierających Hitlera) i reszty, która usiłuje tym machającym mieczami małolatom coś wbić mądrego do głów. Rada dla pierwszej grupy: dajcie sobie siana, osiołki, zasłużyliście. Rada dla drugiej grupy: dajcie sobie spokój - to jak mówienie do ściany by zmieniła położenia sama z siebie. A teraz pozostaje tylko czekać, aż jakiś moderator ten temat zamknie. Have a nice day.
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 05 2004
Lokacja: ubikacja!
![]() |
![]() Ja o żydach myśle tak jak o reszcie świata, a jeśli ktoś się o to przyczepi to powiem tylko, że sikam na to.
Co z tego, że oni myślą o sobie lepiej? Ja tez myślę o polsce, że jest to coś wspaniałego, każdy patriota ma taki obowiązek, więc wiecie. Ostatnio edytowany przez gorgi - 15-07-2005 o 11:29. |
![]() |