|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Czy przemawia do ciebie mój "artykuł" i jestes za, czy przeciw religi w szkołach? | |||
Masz rację. jestem przeciwny |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 35.21% |
Szczerze mówiąc 'Mi to lotto" |
19 | 26.76% |
Nie masz racji. Niech zostanie tak jak jest. |
27 | 38.03% |
Głosujących: 71. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Guest
|
![]() Aha... no więc my mieliśmy katechetę. Był czasem surowy, ale zawsze sprawiedliwy. Jeśli chłopcy z naszej klasy przeklnęli, zapyskowali, rzucili w nas czymś - wylecieli za drzwi za nim zdążyli powiedzieć 'to niesprawiedliwe'. U nas raczej nie było dyskusji na ten temat 'no bo przecież my takie smarki, nic o tym nie wiemy'. Nekromanta - u nas też byli tacy nauczyciele. Jeśli nawet wie, że masz rację to pod nosem mruczy, że 'No dobrze, niech już ci będzie - takie upatre smarkacze w tej szkole...'. Aha i z tymi lekcjami - rozumiem Twój ból. Ale jeszcze nie wiesz, do jakich wniosków dojdziesz w przyszłości - może jednak te lekcje się opłacą? Pozdrawiam.
|
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
|
![]() U nas se jaja wszyscy robią na religii.Trochę to taka jakby "wolna lekcja".Dużo się nie uczymy na reli
![]()
![]() |
#23 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
-Kornel, masz zadanie? -Nie mam. -Minus. Po chwili: -Maciek, masz zadanie? -Nie, nie mam. -Jedynka. -ZA CO?! -Za brak zadania. -Kornel dostal minusa. -Wiem. I gadaj tu z takim pasibrzuchem -.- Rozumiem nauczycieli, ktorzy dopuszczaja to, ze moga sie mylic. Ale on po prostu musial postawic na swoim. A ja lubilem sie klocic ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2005
Lokacja: z Warszawy
Stan: Aktywny gracz
Świat: Lunara
|
![]() a u mnie na religi jest tak:
-Piotrek masz zadanie? -Nie -To szybko zrob -Niechce mi sie -Dostajesz jedynke za prace na lekcji religi - I co z tego? U mnie wszyscy robia to co chca i jak im sie podoba. srednio na lekcji religi dostaje 3-4 uwagi i kilka jedynek -.-'
Podpis był za duży Ostatnio edytowany przez JackSon - 06-08-2005 o 23:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Master Alucard
|
![]() Cytuj:
Zero autorytetu. Myslisz, ze kiedys, jak bedziesz chodzil do szkoly wyzszej to dalej tak bedzie??? Przy okazji nie wiem po co jest ten temat, przeciez religia to nie przedmiot obowiązkowy -.-'. Zaglosowalem, zeby tak zostalo, bo religia nie jest przedmiotem obowiazkowym.
I am Sirius son I am the infinite space I am the most conquering One Ostatnio edytowany przez Shinjix - 06-08-2005 o 23:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Myślę, że wszystkie osoby, które piszą "A my to księdza/katechete/katechetke/siostre/ olewamy", nie mają się czym chwalić. Czy rajcuje was robienie głupka z osoby, która ze względu na to kim jest, nie może wam nic zrobić? Żałosne.
@Topic: Według mnie, religia w szkołach powinna być. Dlaczego? Gdyby religia była co niedziela w kościele, to NIKT by tam nie chodził.
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2005
Lokacja: z Warszawy
Stan: Aktywny gracz
Świat: Lunara
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dla mnie religia jest po to żeby można było z kim se pogadać. Ale najgorsze jest to że trzeba siedzieć na dupie 45 minut...Eh...
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() @Hakuoh:
No nie moge... "Religia jest po to by se pogadać". Po*ebało cię?! Jeżeli chcesz se pogadać, to idź do psychologa, kolegi, kawiarni etc. Jeżeli nie obchodzi cię religia, to po co tam chodzisz? Żeby przeszkadzać innym? Nie obraź się, ale według mnie jesteś debilem. @Down: Wcale nie musisz. Chyba, że cię rodzice przymuszają... :|
Proud Pastafari. Ostatnio edytowany przez Caer - 07-08-2005 o 00:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie spoko...nie obraziłem sie. A po co tam chodze? Może dlatego że musze...
![]() |
![]() |
#31 |
Zbanowany
Data dołączenia: 16 07 2005
Lokacja: Stalowa Wola
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() po co taki temat ? komus nie pasi to jest to lekcja nieobowiązkowa
goodbye nikt Cie nie trzyma |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
Tupac Legacy
Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: Olsztyn
Stan: Na Emeryturze
Imię: Midurion
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
![]() |
![]() Cytuj:
- nie maja gdzie się podziać między lekcjami - traktują ją jako okienko i olewają sobie nauczyciela Licza uczniów którzy chodzą na religię żeby robić na niej to co się powinno jest bardzo niska.....
Ostatnio edytowany przez Pramus - 07-08-2005 o 15:16. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2005
|
![]() /ciach/edit
Ostatnio edytowany przez Hjotszn - 05-12-2009 o 13:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
Lokacja: ZNIENACKA!
Stan: Niegrający
Poziom: 69
![]() |
![]() Ja tam mam religię. I szczerze mówiąc religia mi zwisa luźno. Siędzę tylko i gadam/rysuję/zajmuję się generalnie niczym.
Ach, łatwe życie. ;> Bywały takie lekcje w podstawówce - ja się leniłem i coś rysowałem, a reszta klasy zapisywała jakieś długie kazanko w zeszytach ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
|
![]() Lekcja religii wyglada roznie - a to zalezy od tego, jaki jest nauczyciel. Ja, niestety, przyjemnego nie mialem (co podalem juz w kilku postach wyzej). Szkoda, bylby calkiem ok, gdyby pozwalal komus przedstawiac inne poglady na rzeczy niz jego.
![]() |
#36 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 06 2005
|
![]() rela to syf
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 08 2005
|
![]() A moze mi sie chce popierniczajac z szkoly na inne lekcje indywidualne
i bede tylko z dodatkowe z 4godziny siedzial w innej szkole ? nie nie nigdy dobrze jest tak jak jest przeciez szkola jest od nauczania mlodszych ludzi nietylko matmy poslkiego ale i religi(kazdy ma wybor w tej popierzenej krainie maniakow) jak chcerz sie smazyc w piekle i byc opetanym prosze bardzo droga wolna religia jest obowiazkowa jak juz zostales przyjety do komuni sw Ostatnio edytowany przez niewidomy - 08-08-2005 o 02:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój Kolor skóry: Biały!
Imię: Gieksa Jastrzebie
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 23/25
Poziom mag.: 1
|
![]() Jak nie chcesz chodzić na religię - poproś rodziców, aby napisali papierek dla wychowawczyni i masz spokój. nie musisz chodzić na religię (nie chodź na lekcje jak chcesz), bo zwylke jest na początku lub na końcu lekcji, by nieuczestniczący mogli być w domu. Napisałeś, że chodzisz do kościoła - to czemu nie chcesz wytrwać tych 2,3 dodatkowych godzin w szkole. Coś tu się nie zgadza.
Konstytucja jest łamana także w innych sprawach. Ale skoro Polska jet państwem świeckim to czemu w sejmie wisi krzyż - to przywiązanie to 1000-letniej tradycji chrześcijańskiej Polski. Ludzie nawet 20 lat temu byli gotowi walczyć za krzyż - był dla nich oznaką wolności.
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() Ja gdybym tylko mogl, to na religie bym nie chodzil.. Nie dosc ze mamy niezbyt normalna katechetke, to jeszcze zwatpilem w Boga... Najwiekszy problem jest w tym, ze starsi nie napisza mi tej karteczki, a nawet jesli by mi napisali, to nie chcialo by mi sie siedziec w bibilotece szkolnej cala lekcje :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 05 2005
Lokacja: PGS land
|
![]() Ale szkoły nie łamia konstytucji przeciez !!! Zanim bedziemy chodzic do 1 klasy szkoły podstawowej to mama czy tam tata dostaje pismo i musi wypelnic czy wyraża zgode na lekcjie religi czy nie jesli nie to to dziecko nie jest zobowiazana do lekcji i nie musza rezygnowac tylko te dzieci co nie wieza w boga a ni ich rodzice w Boga rowniez te co wieza w Boga i chodza do kościoła itp.
SZALIK--30 złotych,KOSZULKA--80 złotych.Byc kibicem Lecha--bezcenne ^^ Palka 40zł,kominiarka 20zł. Obita morda po meczu: Bezcenne Chcesz zobaczyc co inni o mnie sadza kliknij TEN LINK Chcesz mnie skomentować?? Daj mi note Kliknij Tu!! |
![]() |
![]() |