Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.
Odpowiedz

Opcje tematu
stary 08-01-2004, 22:58   #21
MaRiO
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 12 2003

Domyślny

Teraz po update zauwazylem, ze codziennie ktos probuje opchac bright sworda na trade co powoduje znaczny spadek cen.Gosciu chcial najpierw sprzedac za 60k, po drugim dniu proby opylenia zszedl na 50k, a nastepnego dnia na 40k. Dalej juz go nie widzialem.
MaRiO jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-01-2004, 12:16   #22
Chester the Litle
Użytkownik Forum

Chester the Litle's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Giran Castel Twon

Stan: Na emeryturze
Profesja: Druid
Świat: Secura
Poziom: 67
Poziom mag.: 65
Wyślij wiadomość przez ICQ do Chester the Litle Chester the Litle ma numer GG 6232270 Chester the Litle ma login Tlenu moze mam moze nie? Adres Jabbera do Chester the Litle
Domyślny

Swordy nie guruja nad clubem bo jest tunder hammer kturego pokazywal mi kolega jeszcze przed update wiec teraz napewno mozna go z boxquesta wzasc....ale napewno jakis lvl ddddduuuuzzzzzyyyy i zabic duzo potworkuw

a co do bright sworda quest nie jest taki trudny
Lvl: I don't remember
Chester the Litle jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-01-2004, 12:56   #23
Polinik
Na emeryturze.

Polinik's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Chester the Litle
Swordy nie guruja nad clubem bo jest tunder hammer kturego pokazywal mi kolega jeszcze przed update wiec teraz napewno mozna go z boxquesta wzasc....ale napewno jakis lvl ddddduuuuzzzzzyyyy i zabic duzo potworkuw
Tak, ale....
Jak sam stwierdzasz, zdobycie Bright Sworda nie jest trudne. Bez wielkiego ryzyka dostajemy potezny miecz. Mamy w perspektywie zdobyc Sword of Valor (48/35, JEDNORECZNY).
Teraz odpowiedniki wsrod clubow: jako odpowiednik BS-a mamy Skull Staff. Ten sam atak, ale 2,5x mniejsza obrona. Silver mace lub golden mace (jakiekolwiek statystyki ma ta druga) - widziales jakas na trade? Ja nie, nikt ze znajomych z roznych serwerow tez nie. Ba, nikt ze znajomych nie wie gdzie go zdobyc (a jest wsrod nich duzo 'questmanow', ktorzy sami, bez niczyjej pomocy i wskazowek zrobili wiele questow, w tym paradox tower (przyznac sie, Ci ktorzy wiedza jak, ktorzy z sa sami znalezli odpowiedz na wszystkie pytania, a kto dostal je od kolegi?)). Skoro nikt nie sprzedaje, nie chwali sie silver lub golden mace, to mozna zalozyc, ze albo ich nie ma, albo sa bardzo ciezko dostepne, pilnowane przez tabuny naprawde poteznych stworow. Teraz Thunder Hammer: tak samo jak Silver/Gold Mace - nikt jeszcze nie znalazl, nie wiadomo gdzie (o ile w ogole) lezy. Poza tym, po update TH zostal znacznie pogorszony - jest teraz 2-reczny, wiec nie jest zadna alternatywa dla SoV.
Podsumowujac:
Swordy: swietny, latwo dostepny Bright Sword, mozliwosc zdobycia SoV (kiedys, po osiagnieciu 100lvl).
Cluby: Brak broni porownywalnej z BS-em, a jesli jest to niezbyt latwo dostepna, tak samo z SoVem. Odpowiedniki mocnych mieczy raczej ciezkie do uzyskania (o ile w ogole), oslabiony Thunder Hammer. Poza tym, w porownaniu Giant Sword vs War Hammer cluby tez wypadaja blado. (45/10 kontra 46/22). Jedyne w czym goruja to cena i waga.
Polinik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2004, 10:57   #24
Merral
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 12 2003

Domyślny

B-sword jest tylko w quescie ale jak dobry do blokowania poluje na niego.
Merral jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2004, 12:47   #25
Kortex
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 09 2003

Kortex ma numer GG 5469071
Domyślny

Kurde i to sie nazywa sprawiedliwosc ja latam z skull stafem ale juz nudzi mi sie ta bran i z czym mam biegac?? powie mi ktos??Jak czarodzieje maja zdobyc cos lepszego od ss jak nigdzie tego nie ma (sliver mace golden mace i t hammer)
Kortex jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania