Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)
Odpowiedz

Opcje tematu
stary 30-07-2006, 16:44   #81
Grue
Użytkownik Forum

Grue's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje

Grue ma numer GG 8009267
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
@Grue:
Zapraszam do Tel Awiwu, jeśli będzie okazja ;>
Najwcześniej za rok będe mogl jechać na jakąś misje pokojową (czytaj wojne ) i o ile dostane sie do Libanu to jeszcze musze dostać przepustke Ale jak jeszcze bedziesz w Izraelu to może wpadne Pozdro wojownicy!
GRu

Dzisiejsze fotki z Izraela etc:

http://www.militaryphotos.net/forums...ad.php?t=87423

Edit:

<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>

-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska --
www.eclipse.net.pl

Ostatnio edytowany przez Grue - 30-07-2006 o 21:07.
Grue jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-07-2006, 17:14   #82
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Gdzie?;p
W Polsce za Kaczyńskich... nie mogłem się powstrzymać ;<
stary 01-08-2006, 20:39   #83
Lekjam
Użytkownik Forum

Lekjam's Avatar

Data dołączenia: 18 05 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Lekjam ma numer GG 7857853
Domyślny

Grue haha ty lamko ty na wojne chyba o buraki cukrowe na ukraine! Kpiny haha "Gru na misje pokojową", znam cię, tylko sie chwalisz bo to internet na realu jestes ciota do wojska poszedles bo musiales a nie chciales i tak rączek se nie zabrudzisz.

Co do spider-bialystok: Ty cholerny nazi i rasi !! Skończył się Hitler tera jest husajn bin laden i inne przykurwy a takie dzieciaki w twoim stylu nie robia na nikim najmniejszego wrazenia spieprzaj dziadu!

Izrael już skopał raz dupy tym przychlastom ( rok 1948 ) kiedy to syria, palestyna, jordania wypowiedziały mu wojne. patrz ->http://pl.wikipedia.org/wiki/Histori...bska_1948-1949

Izraelczycymieszkaja tam od pokolen i maja prawo tam mieszkac a z pewnoscia swoich praw do tych ziem beda bronic i obronia.

Tyle.
Now your bill is in the mail
You got stronger but your mind got weak
You made a promise you couldn't keep
You had it all - You lost more
It's all there in the fee
Lekjam jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2006, 23:05   #84
Grue
Użytkownik Forum

Grue's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje

Grue ma numer GG 8009267
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lekjam
Grue haha ty lamko ty na wojne chyba o buraki cukrowe na ukraine! Kpiny haha "Gru na misje pokojową", znam cię, tylko sie chwalisz bo to internet na realu jestes ciota do wojska poszedles bo musiales a nie chciales i tak rączek se nie zabrudzisz.
No racja. Musialem iść i dlatego rzuciłem szkołe w której mi szło bardzo dobrze, prace w której zarabiałem spoko kase. No na serio musiałem iść. Skoro twierdzisz, że jestem ciota w rl to zapraszam do Poznania, sam na sam. Przekonamy sie kto jest ciota. Żałosny jesteś i masz jakieś kompleksy, zapewne poważne. Szkoda, że cie nieznam zal.pl......
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>

-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska --
www.eclipse.net.pl

Grue jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-08-2006, 22:48   #85
TehRegent
Zbanowany

TehRegent's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2005

TehRegent ma numer GG 4790363
Domyślny

ALe jaka znowu walka z terrorystami?!

Hezbollah w Libanie jest partia polityczna i regularnym, wyszkolonym, umundurowanym oddzialem wojskowym. Tak wiec gdzie tu sa terrorysci?

Dlaczego Izrael prowdzai wojne totalna? Niszcza szpitale i osiedla cywilne. Dziwinie mi sie to z III Rzesza kojarzy podczas agresji na Polske.
TehRegent jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-08-2006, 23:00   #86
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

@Rege
Nie przeginajmy w druga strone, ostrzeliwanie Izraela i porwanie oraz zamordowanie jego zolnierzy to jest terroryzm, lecz oczywiscie to nie moze usprawiedliwac takich mordow na mieszkancach Libanu i tych zniszczen [ktore potepia wiekszosc cywilizowanego swiata]. Chociaz faktem jest, ze Izrael tez stosuje terroryzm w Palestynie tyle, ze przy uzyciu regularnej armii...

@down
O co chodzi, przeciez napisalem, ze ostrzeliwanie Izraela bylo terroryzmem.

Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 05-08-2006 o 23:49.
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-08-2006, 23:30   #87
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

@Up:
A Hezbollah przy użyciu swoich bojówek ostrzeliwywał północne granice Izraela. I to nie był terroryzm, no nie?;p

Cytuj:
Hezbollah w Libanie jest partia polityczna i regularnym, wyszkolonym, umundurowanym oddzialem wojskowym. Tak wiec gdzie tu sa terrorysci?
Trudno się z tym nie zgodzić. Jednak wyjaśnij mi, dlaczego przyznawali się [Hezbollah] do zamachów terrorystycznych na terenie Izraela?;s Przyznają się do terroryzmu, a według ciebie nie są terrorystami?

Cytuj:
Dlaczego Izrael prowdzai wojne totalna? Niszcza szpitale i osiedla cywilne. Dziwinie mi sie to z III Rzesza kojarzy podczas agresji na Polske.
A więc radzę ci się douczyć.
stary 06-08-2006, 02:07   #88
Koronowany rycek
Użytkownik Forum

Koronowany rycek's Avatar

Data dołączenia: 28 01 2005
Lokacja: Białystok

Imię: Bziqol
Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 70
Wyślij wiadomość przez ICQ do Koronowany rycek Koronowany rycek ma numer GG 10231901 Adres Jabbera do Koronowany rycek
Domyślny

Ta wojna powstała dzieki temu, ze (jak znamy dobrze historie, dopiero po 2 wojnie swiatowej izrael znowu jest na mapie).

Pozabierali izraelczycy ziemie od libanu i innych panstw sasiadujacych z izraelem.
Ta armia,ktora była a raczej jest nadal sponsorowana przez USA.
Tera Izrael broni swojej dupy bo terrorysci chca niepodleglosci lub naleznosci do innego panstwa

Moze pamietacie akcje z mocarstwem Iranu i ich nuklearnym zamiarom ?
Miala wspaniala elektrownie etc, a wystarczyly 3 samoloty i 3 helikoptery Izraelskie a cały plan Iranu rozsypal sie w drobny mak.
Wniosek ?
To jest na reke Usa, ze nie traca "swoich" a zasponsorowany sprzet izraelski wykozystuje to co ma.

Ps1

Chodzi mi o IRAN a nie IRAK

Ostatnio edytowany przez Koronowany rycek - 06-08-2006 o 02:08.
Koronowany rycek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-08-2006, 02:46   #89
szametu
Użytkownik Forum

szametu's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2006
Lokacja: z reklamy Plusa :P

Domyślny

wiesz co kiedys powiedzial przywodca plestyny ? sami istnienie izraela, jest obraza dla arabow. nie ma nic bardziej rasistowskiego, niz takie okreslenie.

a ciekawe skad jest uzbrojenie libanu i innych panstw, ktore robia wszystko, aby wymiesc izrael z mapy swiata ? ciekawe, faken. mikolaj ? zapewne. no bo jak inaczej.

co do plany nuklearnego iranu. wiesz, proponuje ci przeniesc sie do izraela. i zamieszkac w hajfie. jak ci ktory z kolesi iranu odstrzeli dupsko, bedziesz spiewal inaczej. oby. bo jak na razie, glupoty pleciesz. i dodatkowo jeszcze z bledami ;p i sie ciesz, ze ja cie nie mam w klasie. bo bys siedzial. bynajmniej nie tylko za bledy. ale twoja retoryka mi smierdzi. co najmniej radiem pewnym.

dalej, jesli mowa o planie nuklearnym. to nie usmiecha mi sie kiedys obudzic i stwierdzic, ze zyje w swiecie rodem z ksiazki "daleki brzeg". kto nie czytal, polecam. jak to mowia - faken amejzing a kto czytal, wie o czym mowie. i trzeba cos zrobic z panstwami, gdzie sa gorace glowy. ktore mysla tylko o jednym. i maja tak zawezony horyzont rozumowania, ze nie pojmuja, co moga zrobic innym. bo ich to zupelnie nie obchodzi.

moze tak. jednak dluzej na tym swiecie zyje od ciebie. wiecej widzialam, i wiem wiecej. i dlatego martwi mnie los innych. a biorac strone jedna, i nie liczac sie z innymi, postepujesz jak ci, ktorym przyklaskujesz. ale oczywiscie,, ty wiesz lepiej. jak tamci. kimkolwiek by nie byli.

zal i tyle. pozostaje tylko nadzieja. za - naweto nie o siwat juz idzie- ale ty sie MOZE kiedys zmienisz. poki co ... ucz sie polskiego. to cholernie piekny jezyk. i popracuj nad retoryka. ;p
stary 06-08-2006, 10:13   #90
TehRegent
Zbanowany

TehRegent's Avatar

Domyślny

@Car~

Z tym przyznawaniem bardziej chodzi mi o daty, jesli bylo ostatnio to nie ma dyskusji, ale jesli przed rokiem 2000 r. to byly typowe zamachy terrorystyczne przeciwko okupacji. W sumie przeczytaj ktorys z moich poprzednich postow tam pisze wlasnie o tych niszczonych ambasadach etc. etc.

Co do wojny totalnej. Hmm...o co Ci chodzilo z tym douczaniem? Jednak sa tzw. prawa wojny, nie mozna niszczyc siedzib organizacji miedzynarodowych, typu szpitale, ambasady (jedna tez zniszczyli, a jak!). ALe w sumie wyjasnij mi o co Ci chodzilo.
stary 06-08-2006, 14:42   #91
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Cytuj:
ALe w sumie wyjasnij mi o co Ci chodzilo.
Porównujesz Izrael do III Rzeszy. Więc albo:
1) Masz zlasowany mózg
2) Nie masz pojęcia o historii.

Cytuj:
Z tym przyznawaniem bardziej chodzi mi o daty, jesli bylo ostatnio to nie ma dyskusji, ale jesli przed rokiem 2000 r. to byly typowe zamachy terrorystyczne przeciwko okupacji. W sumie przeczytaj ktorys z moich poprzednich postow tam pisze wlasnie o tych niszczonych ambasadach etc. etc.
O ile mnie pamięć nie myli, ostatnio przyznali się do zamachu w styczniu 2006 r.
Wysadzono w powietrze dyskoteke, zginęło 50+ osob.

@DOwn:
Mógłbym dać ci linka... tyle, że po hebrajsku xD
Ale pomyliłem się, to nie był styczeń tego toku, tylko grudzień 2005.

Ostatnio edytowany przez Caer - 06-08-2006 o 16:25.
Caer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-08-2006, 15:27   #92
TehRegent
Zbanowany

TehRegent's Avatar

Domyślny

@Car~

Chodzilo mi oto, ze Izrael przybiera taktyke III Rzeszy.

Hmm...co do tego zamachu musialbym sie blizej przyjrzec jakis notka z informacji, zaraz poszukam.
stary 06-08-2006, 20:03   #93
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

5 minut temu rozległ się w Tel Awiwie alarm... Właśnie schodzę do schronu :<
Życzcie mi szczęścia ;P
stary 06-08-2006, 20:15   #94
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

cieszy mnie że Hezbollah trafił w końcu w żołnierzy Izraela,oby częściej
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-08-2006, 21:05   #95
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

Cytuj:
5 minut temu rozległ się w Tel Awiwie alarm... Właśnie schodzę do schronu :<
Życzcie mi szczęścia ;P
Szczęścia...

PiXik - cóż, ja z dwojga złego wolę Izrael (w tej wojnie imho obie strony są złe, chociaż obie rozumiem). Cóż, jak Araby się dorwą do zbyt silnej broni, to będzie z nami źle. Izraelczycy ponoć broń jądrową mają, a jakoś nas tu jeszcze nie zabili.
stary 06-08-2006, 22:14   #96
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
Szczęścia...

PiXik - cóż, ja z dwojga złego wolę Izrael (w tej wojnie imho obie strony są złe, chociaż obie rozumiem). Cóż, jak Araby się dorwą do zbyt silnej broni, to będzie z nami źle. Izraelczycy ponoć broń jądrową mają, a jakoś nas tu jeszcze nie zabili.
Maja bron jadrowa, to stwierdzone, ale Arabowie tez chyba Polakom jak narazie nic nie zrobili? W Izraelu Polski raczej nie postrzega sie w zbyt pozytywnym swietle, wiec z dwojga zlego zarowno po tej jak i po drugiej stronie nie jestesmy zbyt lubiani [kto lubi pacholkow Ameryki?]. Jak narazie to USA i Izrael okupuja kraje arabskie, nie na odwrot. Ataki terrorystyczne sa oczywiscie nie do przyjecia, ale terrorysci nie biora sie znikad [co do 11 wrzesnia to polecam Loose change i inne filmy o tej tematyce na video.google.com. Daja do myslenia.] Btw. Nie lubie tego generalizowania typu: "Arabusy to terrorysci" czy "Zydzi to mordercy"... Po kazdej ze stron sa zarowno porzadni ludzie jak i skobieta lekkich obyczajówysyny.

@Caerlionne
Good luck
stary 06-08-2006, 22:21   #97
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Żyje Rakieta uderzyła w jakies miasteczko w okolicy Tel Awiwu, 3 zabitych.

@PiXiK:
Ty tak poważnie czy głupiego udajesz?
stary 07-08-2006, 00:40   #98
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
Maja bron jadrowa, to stwierdzone, ale Arabowie tez chyba Polakom jak narazie nic nie zrobili? W Izraelu Polski raczej nie postrzega sie w zbyt pozytywnym swietle, wiec z dwojga zlego zarowno po tej jak i po drugiej stronie nie jestesmy zbyt lubiani [kto lubi pacholkow Ameryki?]. Jak narazie to USA i Izrael okupuja kraje arabskie, nie na odwrot. Ataki terrorystyczne sa oczywiscie nie do przyjecia, ale terrorysci nie biora sie znikad [co do 11 wrzesnia to polecam Loose change i inne filmy o tej tematyce na video.google.com. Daja do myslenia.] Btw. Nie lubie tego generalizowania typu: "Arabusy to terrorysci" czy "Zydzi to mordercy"... Po kazdej ze stron sa zarowno porzadni ludzie jak i skobieta lekkich obyczajówysyny.

@Caerlionne
Good luck
Cóż, Polacy właśnie jako lizodupy Amerykan się pchają na bliski wschód, i to jest błąd. Bo to nam może przynieść jedynie kłopoty. A Arabowie nic nam jeszce nie zrobili, bo mają ważniejsze cele na zachodzie...

Ja tutaj nie generalizuje bynajmniej, ale trzeba przyznać, że na bliskim wschodzie natężenie fanatyków religijnych jest chyba największe na świecie.
stary 07-08-2006, 01:12   #99
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
Cóż, Polacy właśnie jako lizodupy Amerykan się pchają na bliski wschód, i to jest błąd. Bo to nam może przynieść jedynie kłopoty. A Arabowie nic nam jeszce nie zrobili, bo mają ważniejsze cele na zachodzie...

Ja tutaj nie generalizuje bynajmniej, ale trzeba przyznać, że na bliskim wschodzie natężenie fanatyków religijnych jest chyba największe na świecie.
Bo latwo wplywac na ludzi wscieklych okupacja Palestyny, Iraku czy agresja na Liban - stad takie wplywy fanatykow na Bliskim Wschodzie, a polityka USA czy Izraela tylko wznieca nienawisc i wplywy fanatycznych przywodcow religijnych. A jako ciekawostke dodam, ze 40% mieszkancow Libanu to chrzescijanie.
stary 07-08-2006, 11:19   #100
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Najzupełniej poważnie, a wiesz dlaczego?Bo żal mi tych cywilów z Libanu którzy zgineli za nic,te dzieci,wszyscy oni.I dlaczego mam żartować;/?Ilu terrorystów Hezbollagu zgineło w tej wojnie?są jakieś statystyki?bo mam wrażenie że 100%więcej zgineło zwykłych ludzi
nie byłem po żadnej stron z konfliktu.Ale jak ktoś na***** w domy niewinnych ludzi mówiąc tam był Hezbollah to wybacz ale to żenua

Ostatnio edytowany przez PiXik - 07-08-2006 o 11:25.
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania