19-02-2009, 13:22 | #1261 |
Użytkownik Forum
|
Coś czuję jednak, że moje sponsorowanie nie odchodzi na marne, hrhrhrhrhrhr...
20-02-2009, 18:20 | #1262 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2006
Wpisy bloga: 4
Imię: Ameriov Rookstayer
Profesja: Rookstayer
Gildia: Vampires
Świat: Isara
Poziom: 70
Skille: 96 Fish
|
Miałem pecha, że akurat tego dnia przenosili serva więc bez niczyjej winy 15k poszło się... No i ten reboco, ale nim się nie będę bronił.
Tak czy siak Alu, pokaż co potrafisz! @Haku Czy ja wiem. :< Ostatnio edytowany przez Ameriov - 20-02-2009 o 18:36. |
23-02-2009, 15:43 | #1263 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: Kalisz
Świat: arcania
Poziom: <10
Skille: 56wbicu
|
@<hmm>
mozesz to skomentowac ;>?
23-02-2009, 16:39 | #1265 |
Użytkownik Forum
|
Mogę się założyć, że to kolejna podpucha Lesia. :)
Do wszystkich osób, które pytają się "co to za książka": wątpię by chciałby to kiedykolwiek wyjawić i napisać, jeśli to nie jest żaden żart, co w niej pisze. Już nawet z samego posta można to wydedukować: "Jesli ktos spotkal sie juz z tym lootem, prosze o kontakt." Tak więc, można tylko czekać aż jakiejś innej osobie to wypadnie i będzie ona mniej dyskretna. Chociaż wolałbym żeby do tego nie doszło. Im mniej osób "coś" wie tym, tak myślę, lepiej. Można też pomyśleć nad tym co może się w niej znajdować. Prawdopodobnie to tylko zwykły notes, dziennik Shenga, w którym nawet jakby coś było by napisane to zapewne o "lekcjach" czy też codziennych zajęciach ucznia, lub ostatnich działań "wojskowych" minotaurów. Edit: Mam tylko nadzieję, że owe wiadomości wysłałeś do godnych zaufania osób. Jeśli ta książka jest rzeczywiście taka rzadka i istniej póki co jeden udokumentowany przypadek jej wypadnięcia to słusznie może ona być do czegoś potrzebna. Bo przecież jak coś jest tylko, że tak powiem, tłem, fabularnym "czymś" to byłoby to ogólno dostępne, nieprawdaż?. Jednakże, mogli ją wprowadzić dopiero niedawno, na przykład dzisiaj czy wczoraj. W pierwszej sytuacji, dyskrecja jest wskazana, a w drugiej całkowicie niepotrzebna. Niestety, nie wiemy do czego ona służy. Możemy tylko spekulować na jej temat. I tak zostanie jeszcze dosyć długo, chyba, że ktoś się wygada. Z drugiej jednak strony, nie wydaje mi się by CipSoft zrobiłby odrazu jakiś quest dla Rookgaardu, bo, powiedzmy sobie szczerze, po co? Prędzej mały szczególik, coś w stylu "błogosławieństwa" Crunora, nie mającego żadnego praktycznego zastosowania, wciąż, jednak, cieszącego oko. Wszystko, jednak, zależy od tego co jest w niej napisane. Ciekaw jestem tylko, kto jest w tym gronie wtajemniczonych. Może ktoś się przyzna i opisze nam, czy jest to godne uwagi, czy też nie. Nie chodzi mi o to by przepisał nam, biednym, nie godnym zaufania robaczkom, ale by tylko przedstawił, wciąż jednak ogólnie, jej treść. Sam już nie wiem co o tym wszystkim myśleć.
S. Lem Ostatnio edytowany przez Shantirell - 23-02-2009 o 20:40. |
23-02-2009, 19:02 | #1266 |
Użytkownik Forum
|
@<hmm>
Tysiące zabitych Shengów i tylko Tobie wypadła książka. Dziwne. |
23-02-2009, 19:11 | #1267 |
Kapłan Preclanski
|
@up
Może ją dodali w tym update. A mamy doświadczenie z Inquistion quest, ze nie wszystkie itemy lecą często ;] @Shan Możliwe. Zarówno z treścią, jak i z podpuchą ;P
23-02-2009, 19:29 | #1268 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 05 2008
Lokacja: Bydgoszcz
Świat: Harmonia
|
Szczerze mówiąc, to nie za bardzo mnie wciąga obecny role-play tibii. Jeśli ta książka ma komuś pomóc i jest faktycznie czymś niezwykle rzadkim, to wole się tym podzielić z minimalną ilością graczy.
Nie wiem czy jest jedna czy może parę z różnym tekstem. Jeśli ktoś poważny chce porozmawiać to zawsze jest taka możliwość. Ze względu na to iż jest to book, na trade nie będzie widoczna jego zawartość.. więc myślę, że niewiele osób pozna jej treść(raczej bardzo niewiele). Myślę że najbardziej zainteresowane osoby tymi tematami dostały ode mnie wiadomość, i czekam na ich odpowiedz. Jeśli będzie jakiś przeciek, to zapewne z ich strony, na mnie nie liczcie
SETI@home - troche mądrzejsze wykorzystanie komputera (Lekko zdezaktualizowane) Linux a Projekt GNU (przeczytać i zapamiętać do końca życia!) "And then, something happened. I let go. Lost in oblivion. Dark and silent and complete. I found freedom. Losing all hope was freedom."
|
23-02-2009, 22:34 | #1269 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2005
Lokacja: Rookgaard / Gorzów Wlkp.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Soru Halton
Gildia: Boy Better Know
Świat: Antica
Poziom: 43
|
Jaką mamy pewność, że to nie jest książka od Amber (łatwo odkupić ją od innego gracza/zrobić drugiego chara)? Każdy może wsadzić coś do bp a potem do Shenga by zyskać swoje 5 minut sławy. Nie twierdzę, że kłamiesz (ale po moim wkręcie inaczej patrzę na takie sprawy).
Tak czy siak nic nie szkodzi popytać ludzi z Antici. |
24-02-2009, 23:18 | #1270 |
Użytkownik Forum
|
Zaciekawiła mnie to. Udało mi się namówić Lesia, by pokazał tą książkę, i potwierdzam, iż to jest prawdziwa książka z bossa.
Znam treść książki, jednak obiecałem mu, że nie ujawnię jej treści.
24-02-2009, 23:48 | #1272 | |
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
|
|
25-02-2009, 00:34 | #1273 | |
Użytkownik Forum
|
Pragnal bym poznac tą tajemnice. Kiedys bylem zwiazany z rookiem (Rycerski Cinek moj dawny char), lecz teraz nie mam z nim stycznosci. Zaciekawiles mnie tą swoja bajka o AS'ie i zapragnalem stowrzyc nowa postac na arcani;p. Milo by bylo gdyby ktos jednak uznal mnie za godnego tego zaszczytu i powiedzial mi co zawiera owa ksiega.
Jezeli to kolejny zart z strony rookerow na forum.tibia.pl to jebn#l bym im wkoncu bana, gdys na to sobie zasluguja po robieniu zwaly z ludzi (czytaj. SoF zdobyty) i uwazaja ze maja licencje na wysmiewanie innych~...
25-02-2009, 00:51 | #1274 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2006
Lokacja: Myślenice
Stan: Niegrający
Imię: Morderff
Profesja: Sorcerer
Poziom: 69
|
Heh ciekawe, może jak dopadne Lesia to uchyli rąbka tajemnicy, ale mało gram więc wątpie... No cóż może wreszcie coś na rooku się ruszy
25-02-2009, 10:06 | #1275 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 05 2008
Lokacja: Bydgoszcz
|
@_cineq_
Myslisz ze po tych wszystkich latach spedzonych w grze, w momencie gdy juz praktyzcznie nie gram, nagle zachcialem robic sobie z was 'jaja'? Hakuoh wydal mi sie rozsadnym graczem(userem z forum raczej)... nie znam go kompletnie i mam nadzieje ze nie zrobilem bledu pokazujac mu zawartosc ksiazki. Jak do tej pory nikt sie nie zglosil, ani nie slyszalem o podobnym booku z shenga. Wnioski wyciagajcie sami.
SETI@home - troche mądrzejsze wykorzystanie komputera (Lekko zdezaktualizowane) Linux a Projekt GNU (przeczytać i zapamiętać do końca życia!) "And then, something happened. I let go. Lost in oblivion. Dark and silent and complete. I found freedom. Losing all hope was freedom."
|
25-02-2009, 11:56 | #1276 |
Undead
Data dołączenia: 01 06 2006
Lokacja: Gdańsk
Imię: Unn Recca
Gildia: Rookgaard Circle
Świat: Elysia
Poziom: 41
|
Jeszcze wczoraj jak wróciłem nie wiem o której to bym Ci uwierzył we wszystko... Nawet w to że mpa poleciał z tego Shenga... Ale książka, wiem co to wkręt i pozostanę niewierny dopóty dopóki tej książki nie ujrzę na własne oczy. Arcania tak?
25-02-2009, 13:14 | #1277 | |
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
|
|
25-02-2009, 18:13 | #1278 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2005
Lokacja: Rookgaard / Gorzów Wlkp.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Soru Halton
Gildia: Boy Better Know
Świat: Antica
Poziom: 43
|
Pwned. Brzmi w stylu "wiem ale nie powiem". Nie chcecie to nie ujawniajcie treści książki Amber, bo o QS was posądzą.
Coraz mniej wam wierzę. Ostatnio edytowany przez Milan ognia - 25-02-2009 o 18:43. Powód: Zjadłem literkę "o". Smaczna była. |
26-02-2009, 13:14 | #1279 | |
Użytkownik Forum
|
ej Res~
na arcani to ja gralem, on na harmoni ;p
26-02-2009, 17:17 | #1280 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 09 2008
|
Jezeli ta ksiazka jest naprawde z shenga i zawiera ciekawa tresc to czemu boicie sie ja ujawnic jak to moze wypasc z kazdego Shenga a Sheng pojawia sie dosyc czesto wiec w czym tajemnica? ; o
|