|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone
Świat: Nebula
|
![]() 4 pancernych i pies !!!!!! xD
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 04 2006
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Jak rozpętałem 2 wojnę światową. Polecam ;- ).
Pisząc z pośpiechu zapomniałem wspomnieć o "Ostatnim Bastionie", który jest moim ulubionym filmem.
9% ludzkości ma gen głupoty, dobrze, że należę do pozostałych 71%. Bądź uroczy dla swoich wrogów - nic ich bardziej nie złości. - Carl Orff Dzień, w którym się nie śmiałeś, jest dniem straconym. - Phil Bosmans Ostatnio edytowany przez Zupka_Chinska - 17-08-2007 o 10:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Legnica
Stan: Niegrający
|
![]() Kompania Braci to nie jest czasem serial?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2006
Lokacja: Zgierz
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() Polecam jeszcze:
Cienka czerwona linia; Za linią wroga; Pearl Harbor. pozdro ![]()
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2007
Lokacja: Szczecin
|
![]() Szeregowy Ryan
Pearl Harbor Cienka czerwona Linia Wróg u Bram Gdy umilkną działa Stalingrad Za linią wroga |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 01 2006
|
![]() Z mojej własnej oryginalnej kolekcji
![]() - Na tyłach wroga - Jeniec - Ostatni zrzut - El Alamein - Na lini wroga - Yamato - Enigma - Wielka czerwona jedynka - Cienka czerwona linia - 9 Kompania - Upadek - Snajper 2 - Amerykańscy Chłopcy - Szyfry wojny - Łzy słońca - Ciemnoniebieski świat - Ostatni bastion - Byliśmy żołnierzami - Wróg u bram |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...
![]() |
![]() ja polecam Zaginiony Batalion, Jeniec też jest zacny.
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
|
![]() Polecam "Katyń". Co prawda nie jest to film opowiadający o wojnie, lecz o wydarzeniach chwilę po, ale jak do tej pory wydaje się być najlepszą produkcją wojenną.
Jeśli zaś interesujesz się tym co niemożliwe, a jednak, bo zawsze jest Tom Cruze, polecam TopGun. Tam masz pokazane jak myśliwce latać nie mogą, jak się żołnierzy nie szkoli i jak zginąć podczas katapultowania się przez owiewkę nie można. Ponadto nie widziałem jeszcze samolotów wojskowych siadających jak 737, co sugeruje, że w owy film integrował komputer. Ale zawsze coś dla niemyślących. Jeżeli ciekawią Cię filmy jak ktoś ratuje świat, to polecam ten co ostatnio leciał na TVN. 13 letnia dziewczynka bez buta posadziła Boeinga 727 z dehermetyzacją, po trafieniu pioruna za pomocą instrukcji kontrolera wydawanych przez telefon komórkowy, który z założenia sam już powinien zakłócić wskazania chociażby VS czy sztucznego horyzontu. Bowiem 727 nie był dobrze wyekranowany ;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 11 2004
|
![]() Jedyny dramat wojenny, który mi zastał w pamięci to Szeregowiec Ryan (save private ryan). Bardzo fajny film.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Daleko
Wpisy bloga: 1
Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
![]() |
![]() Parszywa 12, klasyk
![]()
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...
![]() |
![]() Jeszcze teraz mi się przypomniał film 'Kryptonim Gwiazda'.
Bodajże rosyjska produkcja, świetna...
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: Tarnów, Bochnia, Limanowa, Stary Sącz, Dębica - róznie
|
![]() Panowie i Panie : klasyka
"Most na Rzece Kwai" |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dużo mam tych filmów wojennych i przyznam, że wszystkie mi się podobają ; )
Skoro filmy wojenne, to wojenne: -American Soldiers - opowiada o losach żołnierzy w 2004r. (więcej nie opiszę bo oglądałem go z 2 lata temu) -Helikopter w ogniu -Stalingrad (opowiada o losach niemieckiego oddziału walczącego w Stalingradzie) -Upadek ![]() -R-Point -Zielone berety (ehh klasyk) -Oblężeni -Szyfry wojny -Leningrad Starałem wymienić tylko te filmy, które wcześniej nie były wymieniane, jeżeli jakiś powtórzyłem sorry.
Ostatnio edytowany przez qq2 - 18-08-2007 o 09:47. |
![]() |
![]() |