Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.
Pokaż wyniki sondy: Kogo wybrać?
Knight 6 42.86%
Paladin 2 14.29%
Sorcerer 3 21.43%
Druid 3 21.43%
Głosujących: 14. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 26-01-2008, 20:48   #1
Wosqitte
Użytkownik forum

Data dołączenia: 19 01 2008

Domyślny Nowa postać, średnie zaplecze, non-pvp! Co z tym fantem?

Witam! Mam pytanie do doświadczonych graczy, mianowicie mam plan zaczęcia gry w Tibie na świecie Menera (non-pvp, oczywiście w Tibie już grałem ; P). Zdecydowałem się na ten świat z powodu braku random-pk, dużej ilości kolegów i czegoś co mi zostało ze starej postaci :

-Crown Helmet
-Knight Armor
-Knight Legs
-Fur Boots
-Dragon Shield
-Scarf
-Crimson Sword
-Serpent Sword
-Furry Club
-Ring of Healing
+pare zbytecznych rzeczy typu naplety minotaura, bat wingi etc.

Chciałbym się dowiedzieć kim powinienem grać. Moja gra zatrzymuje się średnio na etapie 30~lvla. W tygodniu raczej w grę wchodzi skillowanie/robienie run/trening m-lvla a w weekendy exp4fun. 20 lvl zazwyczaj wbije w 3 dni (piątek, sobota, niedziela), a skillowanie idzie mi dosyć dobrze, nielicząc faktu że nudzi mi się bardzo szybciutko ; P.
Premium Account - prawdopodobnie nie kupie do wakacji (niekoniecznie tych wakacji ; - ]). W wypadku huntów jestem sobie wstanie załatwić kolege Ed, który posiocha . Każdą profesją grałem do conajmniej 25~lvla. Myśle że powiedziałem dużo o sobie i łatwo będziecie mogli mi podpowiedzieć. Wstawiam ankietę a odpowiedzi proszę uzasadnić
Wosqitte jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-01-2008, 23:45   #2
Garlion
Użytkownik Forum

Garlion's Avatar

Data dołączenia: 28 12 2007

Imię: Garlion
Domyślny

Raczej sorek, ale musisz pamietac ze na wyzszym lvl pacc jest konieczny bo bez niego daleko nie zajdziesz. Z kasa problemow bys nie mial bo jak sam napisales mozesz robic runki od pod do piatku. A expi sie nim naprawde dobrze. Ewentualnie palek bo expi sie nim dosyc szybko, nie trzeba dlugo skilowac i da sie nim dlugo pograc bez pacc. Ale szybko sie nudzi a sorek zawsze ma jakies zajecie
Garlion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-01-2008, 00:47   #3
Chocapic
Użytkownik Forum

Chocapic's Avatar

Data dołączenia: 21 12 2007
Lokacja: Barwice - the best "city"

Stan: Niegrający
Chocapic ma numer GG 4595385
Domyślny

Ja uważam, że powinieneś grać tą profesją, z którą grałeś najwięcej, najlepiej i którą według twojej opinii grałeś najlepiej. Więc nie zakładaj takich żałosnych tematów i skorzystaj z przyklejonego tematu: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=89073
Tam znajdziesz wszystko czego potrzebujesz i tam pytaj o co tylko zechcesz w kwestii doboru profesji.

edit:
Menera to zapchany świat, ogromne kolejki - wiem bo też grałem tam - czyli bez PACC i dobrego neta będzie ciężko.

"... i tak powstał Chocapic!"

Ostatnio edytowany przez Chocapic - 29-01-2008 o 15:23.
Chocapic jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-01-2008, 08:42   #4
Wosqitte
Użytkownik forum

Data dołączenia: 19 01 2008

Domyślny

@up
Ale ja przedstawiłem argumenty w stylu "ile gram, jak gram, ile grałem" a nie jaką profką najłatwiej -,-''.
@2xup
Tak ja też sie zastanawiam nad Pallem, bo ma teraz pełno Ammunicji, a od Pon do Pn bym robił arrowsy
Wosqitte jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-01-2008, 09:45   #5
Noriuss
Użytkownik Forum

Noriuss's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2008
Lokacja: Rzeszów

Stan: Aktywny Gracz
Noriuss ma numer GG 4611849
Domyślny

Najlepiej knight,masz dobre eq,i bronie(serpent i crimson).Tutaj masz link do poradnika :
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=105443
Noriuss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania