|
|
#1 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
|
Z Herbatą można zrobić/doprawić je/podawać na przeróżne sposoby. W tym temacie piszcie o ciekawych patentach,jakie znaleźliście,bądź sami opatentowaliście ; p Według świętej Hildegardy do Herbaty dobrze jest dosypać nieco cynamonu do porannej,czarnej herbaty. Wpływa to bardzo pozytywnie na trawienie. Ofc. Cynamon musi być świeży. Sam mam zamiar niedługo próbować. Piszcie jak coś wiecie,robicie ; >
A,no i z tego co mi wiadomo to w Anglii Ludzie dodają mleko do herbaty,tak jak my do kawy ^^
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! Ostatnio edytowany przez Walekifa - 23-07-2008 o 23:37. |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2007
Lokacja: Japonia
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 50
Poziom mag.: 5
|
Moze to zaden patent ale ja czasami dolewam sobie miodu. Herbata ma wtedy calkiem slodki i mily posmak.
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
|
Herbata z mlekiem zwie się "Bawarka", sam piłem i przyznam że całkiem smaczna, najlepiej pije się ją rankiem, lub pod wieczór (nie wiem czemu, ale rodzice mi tak mówili
) |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 03 2007
|
o fu, herbata z miodem i cytryna na jakies choroby... nigdy nie pozwalam dawac miodu xD
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2006
Lokacja: Olsztyn
Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Aldora
|
Piłem i z miodem, i z cynamonem, i z cytryną, i z mlekiem i z solą (ofc. nie specjalnie). Kto co lubi.
![]()
"...zasiedli przy stole szkła pełnego pieczeni soczystej i kielichów wina pełnych, nie tykając jedzenia ni picia każdy wyciągnął małe, metalowe, błyszczące pudełeczko. Otworzyli i nabrali na palce szczyptę brązowego proszku. Przyłożyli palce do nosa i pociągnęli trochę mocniej niż zwykle." |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guest
|
Ja pijam jedynie z białą śmiercią lub cytrynką. Nie wiem jak można zabijać smak herbaty miodem ;/
|
|
|
|
#7 |
|
eX Moderator
Data dołączenia: 24 09 2006
|
Na sen najlepsza jest malinowa - ma takie fajne właściwości, że miło się śpi ;] Nie wiem jakim cudem, może podświadomie, ale dziś zrobiłem w 1 kubku 2 herbaty, a wszystko posłodziłem syropem malinowym :O Branoc ;]
|
|
|
|